הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ שאלות של מתחיל אחרי חודשיים של חד"כ

Bill Plates

משתמש קבוע
1,501
1,161
נק' מוניטין:
1,670
1,501
1,161
שלום, אני בן 22 גובה 1.81 ביום בהיר, שוקל 77.
התחלתי להתאמן לפני חודשיים, התחלתי לאכול לפי התפריט מסה שפורסם בקילוגרם לשוקלים 80 ק"ג (מכירים את אלה שהיו מוכנים להישבע שהם אוכלים כמו חיות ואז מגלים שהם לא אכלו כלום? זה אני).
אני עובד ללא תוכנית מסודרת והאימון שלי נראים כך:
יום פלג גוף עליון, יום פלג גוף תחתון, עושה בנצ' עושה סקוואטים, לא עושה דדליפט, משהו בתרגיל לא מסדתר לי. לאחרונה העלתי משקלים ושמתי לב שלמשל אחרי עבודה על הידיים קשה לי להחזיק את המשקולות כמו שצריך בשביל dumbbell bench press למשל או כל תרגיל עם דאבלים, האם זה נכון וחכם עבורי לעבור לתוכנית בסגנון הזה:
http://www.bodybuilding.com/fun/steve-cook-big-man-on-campus-12-week-college-trainer.html
יש גם תמונה מצורפת

מודה לכל עצה שתוכלו לתת למישהו במצבי.

קבצים מצורפים

• DD.JPG
    1.6 MB · צפיות: 118
לא, קח FBW מוכנה מהפורטל או תכנית כוח כמו SS, או SL או Jason Blaha.

• פותח/ת השרשור
בSS אם הבנתי נכון, זה לבוא, לתת 3 תרגילים והביתה? זהו?

בSS אם הבנתי נכון, זה לבוא, לתת 3 תרגילים והביתה? זהו?

חח זה בדיוק ככה...רק שזה ממש לא ״זהו״, לתת 3 חמישיות של סט כבד מכל תרגיל ועוד אחרי החימום שלהם, פלוס להתקדם כל אימון, זה לא פשוט בכלל...

בעיקרון 4 אבל יש כאלו שמוסיפים תרגילי עזר.

וכמו שספיר אמרה - כשתגיע למשקלים גבוהים יותר המנוחות שלך יהיו יותר ארוכות כדי להתאושש בין סט לסט בטח כשתוסיף חימום לסטי העבודה.

בעיקרון 4 אבל יש כאלו שמוסיפים תרגילי עזר.

וכמו שספיר אמרה - כשתגיע למשקלים גבוהים יותר המנוחות שלך יהיו יותר ארוכות כדי להתאושש בין סט לסט בטח כשתוסיף חימום לסטי העבודה.

זכור לי 3 תרגילים באימון בלי תרגילי עזר, לא?

יש כאלו שמוסיפים פימפום 2 סטים עם מוט W, או 2 סטים של לחיצה צרפתית או סקאל קראשר או תרגיל בטן.

לא יודע מה המטרה שלך,אבל אם המטרה העיקרית שלך היא מראה אז יכול להיות שלא תפסיד כלום מה תוכנית שצירפת וכנראה שהדרך הטובה ביותר לדעת היא לנסות. אם המטרה העיקרית שלך היא באמת מראה ואתה בוחר לעשות את התוכנית הזאת אז הייתי כן מנסה בכל זאת אולי בתרגילים המרוכבים לנסות ולעלות משקל מתי שאתה מרגיש שאתה מסוגל

לא יודע מה איתך אבל SS לוקח בערך שעה - שעה וחצי אפילו יותר..
בגלל המנוחה, אתה בדרך כלל תנוח איזה 4-5 דק' לפחות

ב SS עם הזמן האימון יתארך ויהיה יותר ויותר קשה

• פותח/ת השרשור
5 דקות מנוחה בין סטים נשמע כמו משהו שאני לא אצליח לעשות

5 דקות מנוחה בין סטים נשמע כמו משהו שאני לא אצליח לעשות
חחח אתה תראה שכן, אתה תראה שכן..
אני רוצה לראות בן אדם עושה RM5 שלו בסקוואט ואז נותן דרופסט לRM5 סקוואט נוסף מבלי להתעלף באמצע

ידיים לפני חזה?
שריר גדול תמיד יבוא לפני שריר קטן
אני ממליץ לך לעבוד עם תוכנית מסודרת,יהיה לך הרבה יותר קל להתקדם ככה

• פותח/ת השרשור
צודק חשבתי על זה גם (לפי היגיון לא משהו אחר) זה מה שעשיתי אתמול והיה לי הרבה יותר קל והרמתי יותר כבד בחזה

Back
למעלה תחתית