הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מידע כל הסיבות לעשות סקוואט מלא - מאמר חדש

בכל תחרות PL וWL יש לך גם קטגוריות מסטרס .
אבל עזוב את זה , אתה מוזמן להיכנס לפורום של ריפ ולראות הרבה אנשים גם מעל גיל 50 שהתחילו להתאמן וגם הגיעו לתוצאות יפות .

אם סקוואט לא הורס את הברכיים/גב, איך אתם מסבירים את זה שכמעט ואין אנשים מבוגרים שעושים סקוואט?
אני מכיר מלא אנשים שמעשנים ושותים מלא, הם כבר מבוגרים, וחיים טוב.
מכאן אני מסיק שעישון ושתייה לא מזיק.

זו לא הייתה בדיחה.

אתה חושב שבגיל 50 תמשיך לעשות סקוואט?

אם כי, כנראה הסיבה לזה לא קשורה לסקוואט.

יוצא לי להתאמן לפעמים עם "בחור" בן 75 בערך, שעושה סקוואט מלא. אני לא יודע כמה הוא עושה היום, אבל לפני פחות משנה הוא עשה שלישיות עם 110. הוא שקל אז בטח באזור ה70, אז מדובר בשלישיות עם יותר מפעם וחצי משקל גוף.

מוזר. פשוט אף פעם לא ראיתי מבוגרים שעושים סקוואט. מקווה שגם אני אוכל לעשות בגיל הזה.
כי לא מלמדים אותם אז הם לא עושים, מעדיפים לתת להם לחיצת רגליים/פשיטת או כפיפת ברך ולהתנתק מהם, להתחיל ללמד בן אדם מבוגר סקוואט דורש "קצת" סבלנות ו "קצת" ידע.
בשביל 22 שקל לשעה, לא נראה לי שמדריכים יקחו זאת על עצמם, גם כמה מדריכים ראית שבאמת מלמדים סקוואט אנשים אחרים ולא רק מבוגרים?
תכנס לכל מכון כושר בארצות הברית אתה תראה את ההבדלים.

כי לא מלמדים אותם אז הם לא עושים, מעדיפים לתת להם לחיצת רגליים/פשיטת או כפיפת ברך ולהתנתק מהם, להתחיל ללמד בן אדם מבוגר סקוואט דורש "קצת" סבלנות ו "קצת" ידע.
בשביל 22 שקל לשעה, לא נראה לי שמדריכים יקחו זאת על עצמם, גם כמה מדריכים ראית שבאמת מלמדים סקוואט אנשים אחרים ולא רק מבוגרים?

אני מתכוון לזה שבדיוק כמו שעכשיו אני רואה הרבה אנשים צעירים שעושים סקוואט כנראה שגם לפני שלושים שנה היו צעירים שעושים סקוואט ועכשיו הם מבוגרים. אז זה שאין הרבה מבוגרים שעושים סקוואט אומר או שהם הפסיקו לעשות או שכל המבוגרים שאני רואה הם מתאמנים חדשים שלא עשו סקוואט בעברם. קשה לדעת.

המודעות לאימון גופני לפני 30 שנה לא הייתה ידועה כמו היום, ולכן סביר להניח שהם לא עשו כלום חוץ מלעבוד, לאכול ולישון.
עם המחקר וכל מיני גילויים בין היתר טכנולוגים להעלאת תוחלת החיים גם אנשים הבינו שפעילות גופנית (מכל סוג) מעלה את רמת החיים ואת איכותה.
אנשים מפחדים לרוב מסקוואט כי זה תרגיל שנראה "קשה" ותרגיל ש "מפחיד" הרבה אנשים, בעיקר נשים.
המודעות לכך כל כך מעפנה בארץ שהיא גם תשאר כזו ב10 שנים הבאות, הכל צריך להתחיל מהפיכה של מוסדות הלימוד (מדריכים) לאמן כמו שצריך + להתחיל לסדר למכונים שמאמן צריך לקבל לא 20 שקל לשעה אלא הרבה יותר גם אם זה יעלה בסופו של דבר במנויים של האנשים, סה"כ ללא יעוץ מקצועי והדרכה מקצועית אין התקדמות ולשם כך הם נרשמו למכון הכושר, לא כולם גאונים ולא כולם מתעניינים כמו רוב חברי האתר ומחפשים באינטרנט וכו' וכו'.
כמו שאמרתי, אם יצא לך אי פעם להיכנס למכון כושר בארה"ב, אתה תראה קודם כל לפחות 2-3 סטדנטים (ראק) ואיזה 2-3 כלובים, בכל מכון בכל מצב אפילו השכונתי הכי זבל שקיים.

אחי בקמפוס שיאים המרצה אמר לי שככל שהיורדים יותר עמוק הלחץ על הברך גדל, מה אתה מבין בכלל

אף פעם לא הייתי במכון בארה"ב אבל לפי מה שאני קורא קצת בפורומים בחו"ל גם שם יש מדריכים מפגרים וגם שם יש אנשים שחושבים שסקוואט הורס את הברכיים והגב.

בכל העולם יש, אבל המודעות שם הרבה יותר גדולה והרבה יותר אנשים שם עובדים על הכלוב/ראק, כשכאן המיכשור הזה בכלל לא קיים בחצי מהמכונים אפילו כי "לא משתמשים בו"

prUser בן 47 והוא תפס לי את הכלוב בלי בושה אתמול. אמרתי לו שזה יגמור לו את הברכיים אבל הוא לא השתכנע.

אתם יותר מדי ציניים.
כל הזמן מחקרים חדשים סותרים את מה שחשבתם. האם היה מחקר שהוכיח שסקוואט במשקלים כבדים לא מאיץ את קצב הבלאי במפרקים? אני מניח שלא וזה גם מנוגד לאינטואיציה.

גילוי נאות, גם אני עושה סקוואט. רק שבאיזשהו שלב אני אפסיק לנסות להתקדם במשקלים ורק אשמר את המשקלים שהגעתי אליהם.

אתם יותר מדי ציניים.
כל הזמן מחקרים חדשים סותרים את מה שחשבתם. האם היה מחקר שהוכיח שסקוואט במשקלים כבדים לא מאיץ את קצב הבלאי במפרקים? אני מניח שלא וזה גם מנוגד לאינטואיציה.

גילוי נאות, גם אני עושה סקוואט. רק שבאיזשהו שלב אני אפסיק לנסות להתקדם במשקלים ורק אשמר את המשקלים שהגעתי אליהם.
יהיה מצחיק לשמוע באיזה משקל תחליט להפסיק להתקדם.. תעדכן אותנו

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית