הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון איך הייתם מאמנים שחקן כדורגל?

SweetBamba

משתמש כבוד
8,677
1,546
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
10,850
8,677
1,546
חוץ מלהגיד לו להתחיל להבין שזו העבודה שלו ושיזיז את התחת?

על מה עובדים? באיזה שיטה?מאמין שלא זורקים אותו לכלוב ונותנים לו לעשות 5X5
מאוד אשמח לפתוח על זה דיון .גם כדי להפוך אותי למאמן יותר טוב וגם כי נראה לי שיש המון חוסר ידע בתחום.

@moo
@hanan
@Crossfiter
@MikeRozner

האמת שאין לי נסיון באימון ספורטאים מלבד רצים . ראיתי של Lyle Mcdonald יש ספר על אימון שחקני פוטבול.
האינטואיציה שלו אומרת שבפגרה זה זמן טוב לעבוד על כוח נקי דוגמת ss ובמהלך העונה 2 אימוני כוח במתכונת מצומצמת כמו 5*5 עד 90% ממקסימום.
נשמע לי מאוד הגיוני לשלב power clean לשיפור כוח מתפרץ

אני כדורגלן ומתאמן במכון באופן קבוע בין אם זה במהלך העונה ובין אם זה ב-"off-season", אמנם אין לי ניסיון רב, ושלא נדבר על ידע. אבל מה שאני עושה כרגע עובד עבורי (לא טוען ולא אטען שזה עובד בצורה אופטימלית כמובן):
בתור כדורגלן (אמנם שוער, אבל אני מאמין שהמטרות זהות סך הכל) בעצמי - אין לך מה לפחד ממאזן קלורי חיובי, כמובן שתשתדל לבצע את העלייה באופן הכי "נקי" שמתפשרת לך.
חוץ מזה, לדעתי יש לתת דגש בעיקר על עלייה במשקלי העבודה והתחזקות בסקוואט ודדליפט (גם את הבנץ' והפרס אין להזניח, כמובן) תוך כדי שאתה מערב תרגילים על-מנת לעבוד בפרט על היכולת האתלטית שלך (זריזות, יציאה מהמקום, כוח מתפרץ וכו'): אישית, אני מערב בתוכנית שלי ג'אמפ סקוואט, בוקס ג'אמפס עם משקל, פנדליי רואו כתחליף ל-BOR, פרונט סקוואט, עבודה על בסיס קבוע עם סולם זריזות וכמובן שגם תרגילים כמו פאור קלין, סנאץ' פולס וכו' יעזרו לך פלאים.

וכן, אני לא רואה בעיה ב"לזרוק אותו לכלוב", פשוט לא להזניח את המעבר לכלוב (במיוחד בoff-season).

הייתי נותן לו 2-3 פעמים בשבוע SS (תלוי כמה פעמים הוא מתאמן בשבוע) ושיתקדם עם המשקלים בקצב שלו.
אני משחק כדורסל, וזה בדיוק מה שאני מתכנן לעשות, אז אני חושב שזה יתאים גם לכל ספורט אחר.

אומנם אני מגיע מרקע של כדורסל, אבל לא בהכרח מסכים עם הנאמר למעלה על סמך מה שאני מכיר מהניסיון שלי. האוף סיזן בכדורגל הוא לדעתי משמעותית יותר קצר מפוטבול ולכן לא בטוח שההמלצה הזאת מתאימה, בטח שיש הרבה מאוד שיפורים שצריך לעשות ולהתאמן עליהם שלא קשורים לכח. שוער משחק בעמדה שלא דורשת ממנו סיבולת לב ריאה כמו שאר התפקידים ולכן גם כאן לדעתי העצה תקפה רק חלקית, מניסיון אישי שלי אני לא בטוח שניתן ורצוי לנסות להתקדם במשקלים שאתה מתאמן כל כך הרבה פעמים בשבוע בספורט שדורש גם ככה הרבה ריצות, ספרינטים שינויי כיוון וכו וכו. לגבי הSS זה יפה וחמוד אבל לא למישהו שרוצה להגיע לרמות גבוהות, יש צורך הרבה יותר גבוה במעקב על הנפח הכולל של האימוני כח כאשר הספורטאי מתאמן 6+ (בהנחה שהוא לוקח את הספורט ברצינות) פעמים בספורט שלו ובטח שלא יהיה ניתן לעלות תוך כדי בכזאת קלות במשקלי עבודה מאימון לאימון. בכלל צריך לזכור שהאימונים בחדכ הם דרך להשיג את המטרה ולא המטרה עצמה,זה שתשפר לו את הסקוואט והדדליפט לא אומר שהספרינט שלו יהיה מהיר יותר או שהמסירה שלו תיהיה מדוייקת יותר זה רק אומר שהסקוואט והדדליפט ישתפרו וגם הם במגבלות הזמן שיש לך שהוא לא ארוך.
אני חושב שהתשובה יותר מסובכת ממה שענו כאן ושזה תלוי מאוד בעונה שעבר השחקן (פציעות כאלה ואחרות, זמני משחק וכו') וברמה שהוא נמצא ושואף להגיע אליה

2 אימונים כבדים בשבוע, אחד סקוואט ובנץ דוניננטי, אחד דדליפט ופרס דומיננטי.
נפח נמוך עצימות גבוהה, זה מה שעשיתי כשעבדתי בעבודה פיזית.

לגבי הSS זה יפה וחמוד אבל לא למישהו שרוצה להגיע לרמות גבוהות, יש צורך הרבה יותר גבוה במעקב על הנפח הכולל של האימוני כח כאשר הספורטאי מתאמן 6+ (בהנחה שהוא לוקח את הספורט ברצינות) פעמים בספורט שלו ובטח שלא יהיה ניתן לעלות תוך כדי בכזאת קלות במשקלי עבודה מאימון לאימון.
SS עצים עם כל הדרישות באמת לא יתאים, אבל זה לא אומר שהמתאמן צריך לעשות תוכנית נפח.
פשוט כפי שאמרתי, לתת למתאמן להתקדם בקצב שלו, תוכנית עם יותר עצימות ופחות נפח יקדמו אותו יותר.
ספורטאי זקוק להרבה מאוד כוח מתפרץ, ולדעתי תוכנית שבה מתקדמים מהר במשקלי העבודה (לא אומר בדרישות התוכנית, אלא בקצב שלו) תועיל יותר טוב לאספקט הזה, ולו בכלל.

בכלל צריך לזכור שהאימונים בחדכ הם דרך להשיג את המטרה ולא המטרה עצמה,זה שתשפר לו את הסקוואט והדדליפט לא אומר שהספרינט שלו יהיה מהיר יותר או שהמסירה שלו תיהיה מדוייקת יותר זה רק אומר שהסקוואט והדדליפט ישתפרו וגם הם במגבלות הזמן שיש לך שהוא לא ארוך.
נכון, ובגלל זה גם מוסיפים אימונים אחרים בנוסף לחדר כושר, שהם מתמקדים יותר בספורט שאליו הם שואפים.
כמובן שאנחנו לא רוצים שהספורטאי ייצא פה POWERLIFTER, אבל צריך להתאים את האימונים בהתאם.
אנחנו רוצים להגיע למצב שבו מגיעים לתוצאות בצורה הכי מהירה שאפשר כדי להגיע למטרה העיקרית, ולכן נוריד/נעלה את העצימות באימונים שעושים לפי החשיבות.

לפי דעתי הכל תלוי במבנה האימונים שלו בכדורגל, אם הוא בסיזן או באוף סיזן, באיזה עמדה הוא משחק וכך מה הדרישות הגופניות שהוא צריך לחזק את אותן דרישות. זה די מורכב. צריך להתאים את זה בצורה פרטנית למתאמן

מאוד תלוי ומשתנה, בלם לא יכול לעבוד בצורה זהה כמו קיצוני שמאלי- כי לבלם אין בעיה להגיע גם ל90 קילו גם אם הוא 1.80 אפילו בזמן הסיזן
אבל רונאלדו שהוא אחד הקיצוניים השמאלים עם כנראה הכי הרבה מסת שריר, הוא 80 על 1.86 (or so says the internet) משמע- אין מנוס מלהתאים לכל אחד את התוכנית אימונים לפי האימונים האחרים שלו ובין עבודת הכח צריך גם לשלב עבודה על אתלטיות וכושר

בכלל צריך לזכור שהאימונים בחדכ הם דרך להשיג את המטרה ולא המטרה עצמה,זה שתשפר לו את הסקוואט והדדליפט לא אומר שהספרינט שלו יהיה מהיר יותר או שהמסירה שלו תיהיה מדוייקת יותר זה רק אומר שהסקוואט והדדליפט ישתפרו וגם הם במגבלות הזמן שיש לך שהוא לא ארוך.
זה הקו המנחה החשוב ביותר. המטרה באימון ספורטאים היא להביא לשיפור בספורט הספציפי. שיפור ביכולות אתלטיות זה תמיד טוב, אבל צריך לשים לב למה יש carry למגרש ולמה לא.
ככל הנראה שחקן כדורגל שלא עשה אימוני כוח מעולם כן יפיק מלהגיע לסקוואט של פי 1.5-2 משקל גוף. האם יש טעם לעבור את זה? ככל הנראה זה לא שווה את ההשקעה של הזמן והמאמץ, כי זה לא חלק מהספורט שלו.
כדורגל הוא קודם כל ספורט טכני, אחר כך אירובי, ורק אז מתפרץ/מהירות, וגם אז זה תלוי תפקיד. (אם יש פה שחקני כדורגל שחושבים אחרת נא תקנו אותי).
שיפור במשקלי עבודה בתרגילי כוח ישפר כמובן את הכוח של האתלט, שאחר כך יהיה לו carry לדברים שדורשים כוח מתפרץ כמו ספרינטים, קרנות וכו'.
כל הדברים כמובן חשובים לשחקן, אבל יש סדר עדיפויות, שגם בא לידי ביטוי בנפח האימונים השבועי שבכדורגל.

עוד עובדה שלא דיברו עליה היא שפציעות קרסול/ברך הן דבר שיכול להשבית להרבה מאוד זמן (ואפילו לגמור קריירה), ושכאשר השרירים עייפים בעקבות אימוני כוח יש יותר סיכוי להפצע.

אין לי מושג איך לאמן שחקני כדורגל, אבל נתתי כמה נקודות לחשוב עליהן.

דעתי האישית -

הדגש על אימוני כוח צריך להיות דווקא נמוך בספורט כמו כדורגל
לשים יותר דגש על פליומטריים תרגילי זריזות ופוקוס שינויי כיוון וכ'ו

נראה לי SW דווקא יהיה טוב לשחקן כדורגל יותר מאשר אימונים עצימים של סקוואט ודדליפט
הם עדיין צריכים להיות שם, אבל לא בדגש כל כך כבד כמו בSS או 5X5

בספורט כזה נדרשת לפי דעתי רמה גבוהה של סיבולת שריר
וכוח שעולה בהדרגה איטית יחסית

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית