הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ שאלה מאוד חשובה לגבי התוכנית SS.

• פותח/ת השרשור l1roN
  • פורסם בתאריך
מצב
השרשור נעול

l1roN

משתמש פעיל
502
1
נק' מוניטין:
51
502
1
שלום לכולכם.
אני יודע שחלקכם הגדול הוא קיצוני מאוד בדעות ומי שלא עושה SS מקבל באן או הרחקה או אזהרה.
אני בSS חודש.
בחודש הזה עליתי 3 ק"ג שרובם שומן.
אני התקדמתי די יפה בתוכנית סה"כ.יש את הלוג שלי למי שירצה לראות.
העניין הוא שאני צעיר מאוד.ומה שקורה אצלי שהשינוי בכוח הוא בא לידי ביטוי פחות בשריר ויותר עצבי.אני משיג יתרון עצבי בכך ,אבל העניין הוא שגם גליתי עד כמה זה נכון ברגע ש:
לפני שבוע עשיתי סקוואט 50 קילו.
פיפסתי שתי אימונים,היום התאמנתי,ראיתי בחימום שאין לי סיכוי להרים יותר מ40.שמתי 40 - בקושי הצלחתי חמישיות גם זייפתי קצת בסט השני והאשון,אני מכיר את הטכינקה לדדליפט ואני שם את המוט המקום הנכון,אבל ברגע שהעצימות גבוה אני לא תמיד עושה טכניקה מושלמת.
העניין הוא כאילו ש - וואלה פיספתי 2 אימונים,אבל כל היכולת שלי ירדה,שלא דבר על זה שבפרס שוב לא הצלחתי להתקדם..ומתח?במתח עשיתי 4,4,1 ועוד בצ'ין אפס..נסיתי בהתחלה פול אפס ולא הצלחתי שום חזרה,ואני מצליח 8-10 חזרות במתח.עכשיו הקטע הוא שאני נמצא במצב בעייתי כי התוכנית מהווה עומס אדיר עלי,ואני לא יכול לעשות ריצות ולא כלום.ואני רוצה לשפר את הסיבולת לב ריאה שלי כי היא במגמת ירידה.
אני שם לב לזה שיש לי המון כאבים בגב התחתון וזה הולך איתי ביום יום,אני לא מצליח לעשות כלום נגד זה.הפסקתי לעשות דדליפט לשבוע וחצי,זה לא עזר.
ויש לי כל מיני לחצים על הגב זרמים כאלו.לא יודע איך להסביר.אבל יש לי כאבים בעמוד השדרה.
אני זוכר שהיו לי כאבים כאלו במפרק שהייתי עושה לחיצה צרפתית פעם ואז הפסקתי ואחרי חודש זה פסק.זה אותם כאבים רק שהם מתפרסים על כל הגב.ואני בטוח שזה מהדדליפט והסקוואט.

המדירך בחד"כ שלי הוא מבין יחסית,הוא קרא את הספרים של מארק ריפטו,והוא גם התעסק בPL בעבר..הוא אמר לי שהתוכנית מומלצת למתחילים אבל הגוף שלי מאוד קטן והעומס של התוכנית הוא גדול ואמרתי לו שלקחתי הפסקה מהדדליפט ולא עברו הכאבים,הוא אמר שזה גם יכול להיות בסקוואט..בגלל שיש סקוואט 3 פעמים בשבוע..הוא אמר שהבריאות שלי היא מאוד חשובה והוא אומר שכדאי שאני אקח הפסקה מהתוכנית ואנסה לעבור לתוכנית עם פחות עומס.

השאלה שלי עם אני יעשה סקוואט קל זה יעזרו בכלל כי אני מסביר שלקחתי הפסקה מהדדליפט..וגם כשלא התאמנתי 2אימונים כולה נחלשתי חבל על הזמן.
אני יודע שכולכם פוסלים את התוכנית איירון אדיקטס ואני לא אומר שאני צריך לעשות אותה.אני רק מתייעץ.

הכאבים הם באיזור הזה חברה:
האדום:כל מיני זרמים ולחצים שיש לי שכל פעם מתחלפים בין מקום למקום(בתחום האדום כמובן)
התכלת:כאבים ולחץ שתמיד אבל תמיד יש לי בזמן האחרון וכל הזמן פשוטאני לא מצליח ללכת זקוף בגלל הכאבים האלה..לפני התוכנית זה לא היה.וזה מאוד מפריע לי.
עכשיו הקטע שכל הכאבים גובלים עם העצמות ועמוד השדרה ואני לא יודע מה לעשות..
http://img142.imageshack.us/img142/6264/35978534.jpg
מחכה לתשובה ממכם.

המאמן שלך לא קרא שורה אחת בספר

אתה בכיין

לכל אחד קשה, מה אתה חושב שאנחנו באים לחדר כושר ומעיפים משקלים ?
עובדים מאוד קשה

קח את עצמך בידיים, לא קרה כלום אם היה לך שבוע קצת קשה, תוריד משקל ותתחיל לעבוד
או שאתה רוצה לחזור לתוכנית של ליצנים

לגבי הכאבים אני לא יודע מה לומר לך, אבל אני בטוח שאין מצב שנחלשת כל כך בפספוס של שני אימון. לא קיים.
לדעתי, לא אכלת ולא ישנת טוב, מה שפגע בהתאוששות וביכולת הכללית.
אני לא מצליח להבין מההסברים שלך מה הבעיה שלך. לגבי הגב התחתון: יש מצב שזוקפי הגו התעייפו לך מאוד, בפרט אם עשית באימון סקוואט ודדליפט. אני הגזמתי פעם אחת בדדליפט, עשיתי יותר מדי חזרות ולא נחתי אחר כך. התוצאה: 4 ימים עם זוקפים תפוסים ששללו ממני יכולת תנועה נורמלית.

אגב, אף אחד לא קבל פה השעייה או חסימה אם הוא לא עשה SS.

כל זה כנראה נובע מטכניקה לקויה ותזונה/שינה (מנוחה לצורך התאוששות) בלתי מספקת, בקשר למשקלים שלא הצלחת להרים, כנראה הרבה מזה היה פסיכולוגי. תלמד את התרגילים כמו שצריך אחד לאחד, תאכל הרבה ותישן הרבה. הכאבים הם בטח כאבי שרירים, ככה זה כשהטכניקה לא טובה. תעלה סרטונים, בפעם האחרונה העלית סרטון של סקוואט מעל מקביל... אני לא ממש רוצה לחשוב איך הדדליפט נראה. ותפסיק להיות ילד, אם כואב לא נורא עובר, אם כואב בצורה חדה הולכים לאורטופד, אם האורטופד לא מוצא שום דבר רציני אז ממשיכים להתאמן כרגיל ולומדים את התרגילים כמו שצריך.

הכאבים באיזור שסימנת בכחול זה לא טבעי, ולא צריך לקרות.
הטכניקה שלך לא נכונה, תעלה סרטונים לפה ותבדוק טוב טוב.

• פותח/ת השרשור
לleftyhand וvadjo,ניתן לראות שאתם מדברים על שום בסיס ידע כל שהוא.
בשבוע הזה שלא התאמנתי העלתי בערך קילו אני חושב שאפשר להבין עם אכלתי טוב או לא.
וכן ישנתי טוב.
הטכניקה שלי די טובה,זה לא העניין..
ואני לא בכיין.ץפשוט אח"כ זה יהפוך למשהו יותר רציני הכאבים,בגלל זה אני שואל.

• פותח/ת השרשור
ושוב,אני מבין שאני מצטייר כ"איזה בכיין",אבל חבל שהחברה פה קיצוניים כי אין לי בעיה להמשיך את התוכנית.אבל ברגע שהנסיבות לכך יהיו נכונות.הרי מה יעזור?אני יוסיף כאב על כאב?כל העניין בכאבים כאלו שזה מתפתח לאט למשהו רציני..אני בסה"כ דואג לגוף שלי,
אגב אני לא ממש מתייחס לתגובות האלו של בכיין וכו',רוב האנשים פה בני 20-22 שהגוף עם העצמות של גיל 18 והם הרבה יותר חזקות וגדולות,ובמקרה שלי היתרון הוא רק עצבי ולא שרירי.

• פותח/ת השרשור
אני בתהליכי קריאה,שוב יש לי עומס גדול על הלימודים,אנשים כאן חיים באיזו בועה(אני לא מדבר אליך),שעם אמרתי שאין לי זמן אז אני משקר.
יש ימים שפשוט אין לי זמן לנשום בגלל הלימודים.אני כרגע בתהליכי מעבר למגמה שונה ואני צריך לעבור לרמת יח"ל גבוהה יותר ואני עושה מבחני מעבר.אז אין לי הרבה זמן באמת!אבל אני מוצא קצת זמן לקרוא אותו מדי פעם לעבור עמוד עמוד.
והבנתי בכלל שגם עם הטכניקה נוכנה בדדליפט עדיין יהיה עומס על הזוקפים

אני לא מבין את הטיעון הזה של אנשים בגיל X עם עצמות של גיל Y...?

ושוב, הכאבים במקום הזה לא צריכים לקרות אלה אם אתה מעמיס משקל בטכניקה לא נכונה, תעלה סרט.

לleftyhand וvadjo,ניתן לראות שאתם מדברים על שום בסיס ידע כל שהוא.
בשבוע הזה שלא התאמנתי העלתי בערך קילו אני חושב שאפשר להבין עם אכלתי טוב או לא.
וכן ישנתי טוב.
הטכניקה שלי די טובה,זה לא העניין..
ואני לא בכיין.ץפשוט אח"כ זה יהפוך למשהו יותר רציני הכאבים,בגלל זה אני שואל.
רואים שאתה מדבר בלי שום ידע, קילו אפשר לעלות גם אם לא מתאמנים, אוכלים 5 פרינגלס ביום ולא ישנים, זה שעלית קילו לא אומר שפתאום תיהיה חזק או שאכלת נכון. ואתה אפילו לא יודע מה זה טכניקה נכונה, לפני מספר שבועות ביקשת דגשים לסקוואט ולדדליפט, עכשיו אתה מצהיר שהטכניקה שלך טובה... בוא נראה:

לזה אתה קורא "טכניקה די טובה"?

כן טכניקה מושלמת פשוט המשקולות פוגעות בגדילה זאת כנראה הבעיה.
תפסיק להיות ילד ותלמד טכניקה, לא צריך אפילו לקרוא אפילו עמוד אחד כדי לדעת משהו בסיסי כמו לשבור מקביל, אחרי זה נדבר על השאר.

ושוב,אני מבין שאני מצטייר כ"איזה בכיין",אבל חבל שהחברה פה קיצוניים כי אין לי בעיה להמשיך את התוכנית.אבל ברגע שהנסיבות לכך יהיו נכונות.הרי מה יעזור?אני יוסיף כאב על כאב?כל העניין בכאבים כאלו שזה מתפתח לאט למשהו רציני..אני בסה"כ דואג לגוף שלי,
אגב אני לא ממש מתייחס לתגובות האלו של בכיין וכו',רוב האנשים פה בני 20-22 שהגוף עם העצמות של גיל 18 והם הרבה יותר חזקות וגדולות,ובמקרה שלי היתרון הוא רק עצבי ולא שרירי.

קישקוש מוחלט, כל הרעיון באימונים הוא הסתגלות גם עצבית וגם שרירית, אפילו אם אתה ילדה בת 10 השרירים שלך יגדלו אם תתאמן, תאכל ותישן. לעומת זאת אם הטכניקה שלך גרועה אז לא רק שיהיה לך קושי להתקדם גם יש סיכוי טוב שתיפצע. שים את המוט על השכמות, תתפוס את המוט באחיזה צרה עם הידיים, תוציא ברכיים תתישב אחורה כמה שאתה יכול בלי לעקם את הגב (אתה אמור לשבור מקביל) ותחשוב על לדחוף את התחת למעלה בעליה... תעלה סרטון, ותפסיק להתבכיין. אם מאוד כואב לך, לך לאורטופד ותפרסם מה הוא אמר לך בפורום, אם זה לא משהו רציני והוא אומר לך לא לעשות סקוואט עם כל הקישקושים שלו, אל תקשיב לו.

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
שמע זה לא הגיוני הירידה שלך במשקלים, אני הייתי חולה יותר משבוע מת עם אנטיביוטיקה במיטה וירדתי פחות, בקשר לכאבים אולי אתה לא מבצע אתה התרגילים כמו שצריך תקרא את הספר זה חשוב וגם תישן ותאכל יותר רוב הסיכויים שהעלייה שלך של ה3ק"ג היא מנוזלים ולא משומן כמו שאתה חושב, זה מאד קשה לעלות 3ק"ג שומן נטו בחודש תראה את הסרט שבנצטרום הביא לפה הם עלו בקושי 6-7קג והם אכלו כל יום יותר מ5000 קלוריות בלי לעשות כלום.

חבוב,
זה שהעלית קילו בשבוע לא אומר דבר.
אתה שואל פה שאלות וכשאתה מקבל תשובות שלא לרוחך אתה מחליט לסנן ולענות לא לעניין.
אתה רשאי לא להסכים לדבריי, אבל לפחות תן את הכבוד המינימלי לכל מי שמקדיש מזמנו לענות לך.

בן אדם שתמיד מחפש מה לא טוב ותמיד מחפש איך האימונים דופקים לו את החיים, תמיד ימצא.
אחד שלא מחפש, לא ימצא.
המסקנה? אל תתאמן עד גיל 70.

בן אדם שתמיד מחפש מה לא טוב ותמיד מחפש איך האימונים דופקים לו את החיים, תמיד ימצא.
אחד שלא מחפש, לא ימצא.
המסקנה? אל תתאמן עד גיל 70.
במיוחד אם הוא לא מתאמן נכון ודופק לעצמו את הגוף ולא מסוגל להבין שהבעיה טמונה בו, גם לי היו כאבים כי התאמנתי לא נכון, בדקתי את זה עם רופאים שאמרו לי לא לעשות סקוואט, ובפורום אמרו שרוב הסיכויים שזה נובע מטכניקה בעייתית, סידרתי את הטכניקה והכאבים נעלמו. ולירון, עומס על הזוקפים יהיה בכל סקוואט, אבל הכאבים שאתה מתאר דומים למה שאני הרגשתי כשעבדתי לא נכון (וגם אז עבדתי יותר נכון ממך) ככה שזה היה מפתיע אם לא היו לך כאבים.

תעשה מה שטוב לך, למה אתה לוקח ללב את מה שאנשים דמיוניים באיטרנט אומרים לך.
בסופו של דבר אתה מתאמן בשביל הכיף, אתה לא מתאמן להתחרות באולימפיאדה. התקדמות תהיה בכל תכנית כי אתה שחיף מתחיל.
עוד שניה תתחיל למצוץ פה לאנשים ולבכות, בגלל שאתה לא עושה SS

תעשה מה שטוב לך, למה אתה לוקח ללב את מה שאנשים דמיוניים באיטרנט אומרים לך.
בסופו של דבר אתה מתאמן בשביל הכיף, אתה לא מתאמן להתחרות באולימפיאדה. התקדמות תהיה בכל תכנית כי אתה שחיף מתחיל.
שיעשה מה שבא לו, אבל שלא יבכה על זה שכואב לו כשהוא מתאמן לא נכון. התקדמות תהיה בכל תוכנית אבל לא לאורך זמן, ולא אותה התקדמות.

אני בוהה במשפט הזה כבר שתי דקות ועדיין לא מצליח להבין אותו. החלק הראשון משעשע בפני עצמו, אבל תהרוג אותי אני לא מצליח להבין איך הוא מתחבר לחלק השני.

אני בוהה במשפט הזה כבר שתי דקות ועדיין לא מצליח להבין אותו. החלק הראשון משעשע בפני עצמו, אבל תהרוג אותי אני לא מצליח להבין איך הוא מתחבר לחלק השני.

מה יש לא להבין?
רואים שאף פעם לא מצצו לך תוך כדי שעשית סקוואט....
🤡🤡🤡
😣😣

מצב
השרשור נעול
Back
למעלה תחתית