הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ שאלה מאוד חשובה לגבי התוכנית SS.

• פותח/ת השרשור l1roN
  • פורסם בתאריך
מצב
השרשור נעול

l1roN

משתמש פעיל
502
1
נק' מוניטין:
51
502
1
שלום לכולכם.
אני יודע שחלקכם הגדול הוא קיצוני מאוד בדעות ומי שלא עושה SS מקבל באן או הרחקה או אזהרה.
אני בSS חודש.
בחודש הזה עליתי 3 ק"ג שרובם שומן.
אני התקדמתי די יפה בתוכנית סה"כ.יש את הלוג שלי למי שירצה לראות.
העניין הוא שאני צעיר מאוד.ומה שקורה אצלי שהשינוי בכוח הוא בא לידי ביטוי פחות בשריר ויותר עצבי.אני משיג יתרון עצבי בכך ,אבל העניין הוא שגם גליתי עד כמה זה נכון ברגע ש:
לפני שבוע עשיתי סקוואט 50 קילו.
פיפסתי שתי אימונים,היום התאמנתי,ראיתי בחימום שאין לי סיכוי להרים יותר מ40.שמתי 40 - בקושי הצלחתי חמישיות גם זייפתי קצת בסט השני והאשון,אני מכיר את הטכינקה לדדליפט ואני שם את המוט המקום הנכון,אבל ברגע שהעצימות גבוה אני לא תמיד עושה טכניקה מושלמת.
העניין הוא כאילו ש - וואלה פיספתי 2 אימונים,אבל כל היכולת שלי ירדה,שלא דבר על זה שבפרס שוב לא הצלחתי להתקדם..ומתח?במתח עשיתי 4,4,1 ועוד בצ'ין אפס..נסיתי בהתחלה פול אפס ולא הצלחתי שום חזרה,ואני מצליח 8-10 חזרות במתח.עכשיו הקטע הוא שאני נמצא במצב בעייתי כי התוכנית מהווה עומס אדיר עלי,ואני לא יכול לעשות ריצות ולא כלום.ואני רוצה לשפר את הסיבולת לב ריאה שלי כי היא במגמת ירידה.
אני שם לב לזה שיש לי המון כאבים בגב התחתון וזה הולך איתי ביום יום,אני לא מצליח לעשות כלום נגד זה.הפסקתי לעשות דדליפט לשבוע וחצי,זה לא עזר.
ויש לי כל מיני לחצים על הגב זרמים כאלו.לא יודע איך להסביר.אבל יש לי כאבים בעמוד השדרה.
אני זוכר שהיו לי כאבים כאלו במפרק שהייתי עושה לחיצה צרפתית פעם ואז הפסקתי ואחרי חודש זה פסק.זה אותם כאבים רק שהם מתפרסים על כל הגב.ואני בטוח שזה מהדדליפט והסקוואט.

המדירך בחד"כ שלי הוא מבין יחסית,הוא קרא את הספרים של מארק ריפטו,והוא גם התעסק בPL בעבר..הוא אמר לי שהתוכנית מומלצת למתחילים אבל הגוף שלי מאוד קטן והעומס של התוכנית הוא גדול ואמרתי לו שלקחתי הפסקה מהדדליפט ולא עברו הכאבים,הוא אמר שזה גם יכול להיות בסקוואט..בגלל שיש סקוואט 3 פעמים בשבוע..הוא אמר שהבריאות שלי היא מאוד חשובה והוא אומר שכדאי שאני אקח הפסקה מהתוכנית ואנסה לעבור לתוכנית עם פחות עומס.

השאלה שלי עם אני יעשה סקוואט קל זה יעזרו בכלל כי אני מסביר שלקחתי הפסקה מהדדליפט..וגם כשלא התאמנתי 2אימונים כולה נחלשתי חבל על הזמן.
אני יודע שכולכם פוסלים את התוכנית איירון אדיקטס ואני לא אומר שאני צריך לעשות אותה.אני רק מתייעץ.

הכאבים הם באיזור הזה חברה:
האדום:כל מיני זרמים ולחצים שיש לי שכל פעם מתחלפים בין מקום למקום(בתחום האדום כמובן)
התכלת:כאבים ולחץ שתמיד אבל תמיד יש לי בזמן האחרון וכל הזמן פשוטאני לא מצליח ללכת זקוף בגלל הכאבים האלה..לפני התוכנית זה לא היה.וזה מאוד מפריע לי.
עכשיו הקטע שכל הכאבים גובלים עם העצמות ועמוד השדרה ואני לא יודע מה לעשות..
http://img142.imageshack.us/img142/6264/35978534.jpg
מחכה לתשובה ממכם.

• פותח/ת השרשור
אבל איך הגיוני שהיכולת שלי ככה ירדה מ2 אימונים ואכלתי המון בשבוע הזה......וגם נחתי.

לדעתי זה סתם קטע פסיכולוגי. פספסת שני אימונים ואמרת לעצמך שבטח ירדת ביכולת. זה הוריד לך את הביטחון ובעצם בנית לעצמך מן מחסום פסיכולוגי. בגלל זה כולם אומרים לך שתפסיק לקשקש ותתחיל לעבוד.
אתה מסוגל יותר ואם תעבוד בטכניקה נורמלית גם לא תפגע בעצמך ותמשיך להתקדם כמו בנאדם.

• פותח/ת השרשור
אתה חי בסרט.
אני באתי בהרגשה של היום 52.5.כבר על החימום של 30 קילו היה לי קשה מאוד.ובסט האחרון עם ה40 נאבקתי בעצמי לעלות.אני מסביר לך שעם היייתי שם 50 קילו היה לי 95% סיכון לפציעה אין לך מושג עד כמה אני מופתע בעצמי מהיכולת.ועוד במתח גם.הינה מתח.דוגמא טובה.אתה בעצמך לא מסוגל לעשות הרבה מתח.אתה יודע איך זה ואתה יודע מתי כבר פשוט אי אפשר לעלות. אני פשוט לא הצלחתי לבצע.

טוב, אז אני חי בסרט, ואתה לא מסוגל לעשות SS.
באמת כדאי שתעבור תוכנית למשהו שיותר יתאים לחוסר היכולת שלך. 7 סטים שריר גדול, 4 שריר קטן, 764 לבייספס. בהצלחה.

אני לא מבין מה אתה כאילו מנסה לשכנע את עצמך ואת כולם שSS לא מתאימה לך וקשה לך איתה?
אתה לא צריך לחשבן לאף אחד, יש לך עוד מספיק תוכניות טובות שלא יהיה לך כזה עומס.

• פותח/ת השרשור
אז פתחת את האשכול הזה כדי לקבל "אישור" לעבור לתכנית אחרת?
לא.
השאלה העיקרית שלי ב2 משפטים:
יש לי כרגע כאבים,נסיתי לקחת חופשה מהאימונים,חופשה מהדדליפט - לא פתר את הכאבים.
השאלה עם אני ימשיך להתאמן זה בסה"כ להוסיף כאב על כאב..ואני רוצה לדעת עם יש בזה בכלל היגיון?
סקוואט כבד ודדליפט כבד עם טכניקה של 100% עדיין תהווה עומס על כל הזוקפים של הגב ואז גם תגרום לכאבים.ככה שאין פה הבדל אפילו בין הטכניקה שלי.

אני לא מנסה לקבל שום אישור.אני רוצה להישאר בתוכנית.אבל אני מאוד סקפטי לגבי הנסיבות לכך.

עומס זה לא בהכרח רע, תלוי איזה עומס.
אני כמעט בטוח שהטכניקה שלך לא נכונה.

לא.
השאלה העיקרית שלי ב2 משפטים:
יש לי כרגע כאבים,נסיתי לקחת חופשה מהאימונים,חופשה מהדדליפט - לא פתר את הכאבים.
השאלה עם אני ימשיך להתאמן זה בסה"כ להוסיף כאב על כאב..ואני רוצה לדעת עם יש בזה בכלל היגיון?
סקוואט כבד ודדליפט כבד עם טכניקה של 100% עדיין תהווה עומס על כל הזוקפים של הגב ואז גם תגרום לכאבים.ככה שאין פה הבדל אפילו בין הטכניקה שלי.

אני לא מנסה לקבל שום אישור.אני רוצה להישאר בתוכנית.אבל אני מאוד סקפטי לגבי הנסיבות לכך.

תתחיל SS מחדש עם מוט ריק (גם ככה המשקלים שלך נמוכים ותגיע אליהם תוך 3 שבועות)
תצלם סרטונים ותתחיל להתקדם עם טכניקה נכונה הפעם

אני בטוח שהכאבים המיותרים יעברו

• פותח/ת השרשור
מוט ריק בכל התרגילים?
וזה ממש מבאס לצלם שאני לבד במכון אני שם את הפלאפון על הריצפה ואי אפשר לקלוט את זה מזווית טובה זה עניין שהכלוב אצלנו ממוקם במקום שאין גם מקום לצלם על הריצפה כי הוא מאוד קרוב לקיר

הכאבים שלך בגב הם מטכניקה לא נכונה בדדליפט, אני יודע, היה לי את זה.
עוד מישהו פה כתב לך את זה.

טוב..אז רגע להתחיל את כל התוכנית מ20 קילו?

אם האגו לא מאפשר לך אז תתחיל גם מ 30 לא יקרה כלום 😉
כמה המשקלים שלך בכל תרגיל ? (כי בפרס כדאי להתחיל במוט ריק במקרה שלך)

• פותח/ת השרשור
לא זה לא זה..אני באמת לא שם זין על המשקל ועל אנשים..
פשוט נניח אני בא אני עושה 3סטים של סקוואט 20 קילו זה רק החימום שלי לסקוואט רגיל..אחר כך 3סטים של בנצ' נניח נח דקה בין כל סט ועוד סט של דדליפט 20 קילו ..האימון יקח 15-17.5 דקות

לא זה לא זה..אני באמת לא שם זין על המשקל ועל אנשים..
פשוט נניח אני בא אני עושה 3סטים של סקוואט 20 קילו זה רק החימום שלי לסקוואט רגיל..אחר כך 3סטים של בנצ' נניח נח דקה בין כל סט ועוד סט של דדליפט 20 קילו ..האימון יקח 15-17.5 דקות

מה המשקלים שלך ?
דדליפט
סקווט
בנצ
פרס
בנט אובר

• פותח/ת השרשור
דדליפט : 43.5
סקוואט : לא יודע איך לענות,אבל לפני שבוע עשיתי 50 קילו ל5,5,4 .
בנצ' : 40
פרס:23.5
בנט אובר : לא עושה,
מתח : לא יודע,לפני שבוע הצלחתי 3 סטים של 8 בסופיצניה..אתמול הצלחתי בקושי 2 סטים של 4 ועוד סט של 1 ולא הצלחתי בכלל לעשות בפרונציה ..בפרונציה אני הצלחתי לפני שבוע 3x6 בערך..ככה שבשבוע הזה כל היכולת שלי ירדה אין לי מושג למה.

אתה תחליט באיזה תרגיל הטכניקה שלך לא טובה ובו תוריד 10 קילו לפחות
אם הבנצ' שלך טוב אין סיבה לרדת במשקלים שם

דדליפט וסקווט חשוב שתוריד משקל ותצלם את עצמך

• פותח/ת השרשור
ואני גם רוצה לעשות סקוואט קל ביום של דדליפט.אני חייב.אני לא בכיין או משהו אבל חבל על הזמן.אני לא עומד בזה.יש לי מבחנים בקרוב של ריצות ואני לא מסוגל לעשות כלום יומיים אחרי אימון A שבו שתיהם כבדים .

מצב
השרשור נעול
Back
למעלה תחתית