הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ שאלה מאוד חשובה לגבי התוכנית SS.

• פותח/ת השרשור l1roN
  • פורסם בתאריך
מצב
השרשור נעול

l1roN

משתמש פעיל
502
1
נק' מוניטין:
51
502
1
שלום לכולכם.
אני יודע שחלקכם הגדול הוא קיצוני מאוד בדעות ומי שלא עושה SS מקבל באן או הרחקה או אזהרה.
אני בSS חודש.
בחודש הזה עליתי 3 ק"ג שרובם שומן.
אני התקדמתי די יפה בתוכנית סה"כ.יש את הלוג שלי למי שירצה לראות.
העניין הוא שאני צעיר מאוד.ומה שקורה אצלי שהשינוי בכוח הוא בא לידי ביטוי פחות בשריר ויותר עצבי.אני משיג יתרון עצבי בכך ,אבל העניין הוא שגם גליתי עד כמה זה נכון ברגע ש:
לפני שבוע עשיתי סקוואט 50 קילו.
פיפסתי שתי אימונים,היום התאמנתי,ראיתי בחימום שאין לי סיכוי להרים יותר מ40.שמתי 40 - בקושי הצלחתי חמישיות גם זייפתי קצת בסט השני והאשון,אני מכיר את הטכינקה לדדליפט ואני שם את המוט המקום הנכון,אבל ברגע שהעצימות גבוה אני לא תמיד עושה טכניקה מושלמת.
העניין הוא כאילו ש - וואלה פיספתי 2 אימונים,אבל כל היכולת שלי ירדה,שלא דבר על זה שבפרס שוב לא הצלחתי להתקדם..ומתח?במתח עשיתי 4,4,1 ועוד בצ'ין אפס..נסיתי בהתחלה פול אפס ולא הצלחתי שום חזרה,ואני מצליח 8-10 חזרות במתח.עכשיו הקטע הוא שאני נמצא במצב בעייתי כי התוכנית מהווה עומס אדיר עלי,ואני לא יכול לעשות ריצות ולא כלום.ואני רוצה לשפר את הסיבולת לב ריאה שלי כי היא במגמת ירידה.
אני שם לב לזה שיש לי המון כאבים בגב התחתון וזה הולך איתי ביום יום,אני לא מצליח לעשות כלום נגד זה.הפסקתי לעשות דדליפט לשבוע וחצי,זה לא עזר.
ויש לי כל מיני לחצים על הגב זרמים כאלו.לא יודע איך להסביר.אבל יש לי כאבים בעמוד השדרה.
אני זוכר שהיו לי כאבים כאלו במפרק שהייתי עושה לחיצה צרפתית פעם ואז הפסקתי ואחרי חודש זה פסק.זה אותם כאבים רק שהם מתפרסים על כל הגב.ואני בטוח שזה מהדדליפט והסקוואט.

המדירך בחד"כ שלי הוא מבין יחסית,הוא קרא את הספרים של מארק ריפטו,והוא גם התעסק בPL בעבר..הוא אמר לי שהתוכנית מומלצת למתחילים אבל הגוף שלי מאוד קטן והעומס של התוכנית הוא גדול ואמרתי לו שלקחתי הפסקה מהדדליפט ולא עברו הכאבים,הוא אמר שזה גם יכול להיות בסקוואט..בגלל שיש סקוואט 3 פעמים בשבוע..הוא אמר שהבריאות שלי היא מאוד חשובה והוא אומר שכדאי שאני אקח הפסקה מהתוכנית ואנסה לעבור לתוכנית עם פחות עומס.

השאלה שלי עם אני יעשה סקוואט קל זה יעזרו בכלל כי אני מסביר שלקחתי הפסקה מהדדליפט..וגם כשלא התאמנתי 2אימונים כולה נחלשתי חבל על הזמן.
אני יודע שכולכם פוסלים את התוכנית איירון אדיקטס ואני לא אומר שאני צריך לעשות אותה.אני רק מתייעץ.

הכאבים הם באיזור הזה חברה:
האדום:כל מיני זרמים ולחצים שיש לי שכל פעם מתחלפים בין מקום למקום(בתחום האדום כמובן)
התכלת:כאבים ולחץ שתמיד אבל תמיד יש לי בזמן האחרון וכל הזמן פשוטאני לא מצליח ללכת זקוף בגלל הכאבים האלה..לפני התוכנית זה לא היה.וזה מאוד מפריע לי.
עכשיו הקטע שכל הכאבים גובלים עם העצמות ועמוד השדרה ואני לא יודע מה לעשות..
http://img142.imageshack.us/img142/6264/35978534.jpg
מחכה לתשובה ממכם.

תראה אחי תעשה מה שבא לך, לפי דעתי הרעיון של הסקוואט הקל הוא לא ממש חכם למתאמן ברמה שלך, אני הייתי שם זין על המבחנים בספורט וחוץ מזה אם תיקח כדור קפאין כמה שעות לפני המבחן אתה תרוץ מצוין בלי קשר לדומס, הסיבים שעובדים בריצה קלה הם לא אותם סיבים שעובדים בסקוואט כבד, זה יותר פסיכולוגי בגלל שכואב לך. אם תלמד את הטכניקה בסקוואט ובדדליפט זה אפילו יעזור לך להעביר את הכאבים יותר מאשר אם תנוח. אם המבחנים בספורט כלכך חשובים לך אז תעשה AB ארבע פעמים בשבוע ויוצא סקוואט פעמיים בשבוע, אני יכול לתת לך תוכנית שהכנתי לעצמי לצורך חיטוב, קיבלתי עליה תגובות טובות.

הסיבים האדומים עובדים תמיד. תצאו כבר מהסרט הזה של סיבים שונים לפעילות שונה.

לי יש סיבים שחורים, הם עובדים כשאני מזיין ושותה בירה

אבל הם לא עובדים פחות באימוני משקולות (גירוי קטן יותר שלא מעורר תשישות והיפרטרופיה)? ע"פ PP היכולת שלהם להפיק כוח היא די אפסית...
ככה ש"הסיבים הלבנים" הם אלה שעושים את רוב העבודה, אני טועה? ובריצה קלה את רוב העבודה עושים בדיוק אותם סיבים שפחות יעילים בלהפיק כוח וניזונים בעיקר מגליקוגן ושומן, ככה שהיכולת שלו לרוץ לא תיפגע בצורה כ"כ משמעותית, זאת סה"כ הטענה שלי. אני אודה לך אם תסביר לי אם/איפה טעיתי.

אז תחזור ותקרא את practical programming שוב. במיוחד את עמוד 88.

אז תחזור ותקרא את practical programming שוב. במיוחד את עמוד 88.
קראתי את 88 עכשיו והוא מתייחס יותר לשני סוגי ההיפרטרופיה, אבל אני לא רואה שם שום דבר על עד כמה משתתפים סיבי הסלאו טוויץ' באימון משקולות עצים וההפך, מדובר שם יותר על ההבדל בין שני סוגי ההיפרטרופיה, אתה יכול פשוט להגיד לי אם סקוואט כבד כמו בSS יום לפני ריצה בעצימות בינונית (70-85%) יפגע ממש בביצועים בריצה? הטענה שלי הייתה שהפגיעה לא תהיה משמעותית כי שני (או שלושת) סוגי הסיבים משתמשים במקורות אנרגיה שונים (שומן, גליקוגן, וATP)... אני לא כ"כ מבין איך עמוד 88 מתקשר לדיון, אני אשמח אם תסביר לי איפה ולמה אני טועה, תודה.

קראתי את 88 עכשיו והוא מתייחס יותר לשני סוגי ההיפרטרופיה, אבל אני לא רואה שם שום דבר על עד כמה משתתפים סיבי הסלאו טוויץ' באימון משקולות עצים וההפך, מדובר שם יותר על ההבדל בין שני סוגי ההיפרטרופיה, אתה יכול פשוט להגיד לי אם סקוואט כבד כמו בSS יום לפני ריצה בעצימות בינונית (70-85%) יפגע ממש בביצועים בריצה? הטענה שלי הייתה שהפגיעה לא תהיה משמעותית כי שני (או שלושת) סוגי הסיבים משתמשים במקורות אנרגיה שונים (שומן, גליקוגן, וATP)... אני לא כ"כ מבין איך עמוד 88 מתקשר לדיון, אני אשמח אם תסביר לי איפה ולמה אני טועה, תודה.

לא אמרתי שסקוואט כבד יפגע בריצה. זה גם לא ממש מעניין. יותר חשוב זה שהריצה תפגע בסקוואט. כל מקורות האנרגיה תמיד בשימוש. הסיבים האדומים תמיד בשימוש. אין שום קשר. תלמדו להסתכל על התמונה הגדולה. הגוף הוא מערכת קצת יותר מסובכת משני סוגי סיבים. והתאוששות זה משהו מערכתי. בלי קשר לסוגי סיבים שהפעלת.

לא אמרתי שסקוואט כבד יפגע בריצה. זה גם לא ממש מעניין. יותר חשוב זה שהריצה תפגע בסקוואט. כל מקורות האנרגיה תמיד בשימוש. הסיבים האדומים תמיד בשימוש. אין שום קשר. תלמדו להסתכל על התמונה הגדולה. הגוף הוא מערכת קצת יותר מסובכת משני סוגי סיבים. והתאוששות זה משהו מערכתי. בלי קשר לסוגי סיבים שהפעלת.
נכון הריצה תפגע בסקוואט אבל השחיף טוען שהוא צריך להוריד את העצימות באימון A כי הוא לא רוצה להכשל במבחני ספורט, ולי זה נראה מטומטם 😣. תיארתי לעצמי שכל מקורות האנרגיה תמיד בשימוש אבל אני מאמין שהיחס משתנה מפעילות לפעילות, בכל מקרה תודה על ההסבר 😃

כמובן שהיחס משתנה, אבל כמו שאמרתי זה לא העניין.

• פותח/ת השרשור
חברה אני עוד 25 דקות יוצא לאימון מה אתם ממליצים להוריד משקל?

תגיד אתה רציני? מאה פעם אמרו לך לא להוריד, תעבוד עם משקל שאתה מסוגל לסגור איתו 3 סטים של 5 חזרות ואימון הבא תתקדם... יש לך בעיה בהיגיון או משהו?

מצב
השרשור נעול
Back
למעלה תחתית