הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון השפעת אבקת חלבון על....אקנה?

• פותח/ת השרשור ManUtd
  • פורסם בתאריך

ManUtd

משתמש מתחיל
30
4
נק' מוניטין:
4
30
4
שלום חברים.
אספר בפרוטרוט כדי שהכל יהיה מובן ואעשה אמ:לק למי שעצלן לקרוא בסוף.

התחלתי להתאמן בפברואר האחרון ועד אז מבחינת אקנה לא היה משהו חריג, לפעמים פצע 1\2 לכמה ימים באזור הפנים וזה הכל. בדיוק באותה תקופה התחלתי להתאמן ולאחר האימון לשתות אבקת חלבון (Optimum whey קרם עוגיות, שאותו קניתי משהו כמו שנה לפני כן אך הפסקתי להשתמש בו מתישהו עד אותו תאריך..)

התחלתי לשים לב לפתע כעבור חודש פחות או יותר על הופעת פצעים על הגב, בצורה דיי נכבדת, על הפנים גם כן באותה כמות של 1\2 אך בניגוד לפעמים קודמות והמוכרות, הפצעים לא נעלמים תוך כמה ימים בודדים אלא נשארים תקופה לא קצרה! משהו כמו שבוע שבועיים בממוצע. הפצעים בגב היו קשים לניתור אך תמיד הרגשתי שיש כמות כך גם אמרו ההורים.

הלכתי לרופאת עור כמובן שטענה שזה אקנה וזה תקין (מה שלא נשמע לי הגיוני, אני בן 23, לא היה לי משהו כזה בחיים עד כה, מה נזכרו בי?) ודחפה לי משחות אנטיביוטיות שלא עזרו וסבונים שלא עזרו ומה לא.

חשבתי לעצמי אולי זה הקפה שהתחלתי לשתות לראשונה באותה תקופה אז הפסקתי איתו, לא עזר.
התחלתי לאכול בריא ונכון (לפי התפריט לעליה במאסה ל60 ק"ג באתר קילוגרם) ואף לשתות יום יום אבקת חלבון. לא עזר, האמת שהיו ימים שהתחלתי לראות גם פצעים על החזה, ואפילו על הכתפיים כאילו "מתפשט" כלפי מטה..לכן התחלתי לחשוד-
אולי זה החלבון?

בדיוק נגמרה לי הקופסה אז חשבתי להתעכב קצת עם ההזמנה הבאה, אז לא צרכתי אבקת חלבון לשבוע וחצי.

ההורים (שתפקידם בכח היה למרוח את המשחה האנטיביוטית על הגב) טענו במהלך השבוע שאכן ישנה ירידה משמעותית בכמות, למרות שאני אישית הרגשתי שישנה ירידה אך עדיין, יש כמות לא קטנה של אקנה שנשארה. בפנים כבר לא רואה אקנה, אומנם אני כן רואה מעין "פריחה" כזו באזור המצח והלחי. שמסרבת ללכת כבר כמה חודשים. לא בולט מידי אבל לעיתים מרגיש גירוד באזור ופתאום זה כן נהיה בולט ונראה לעין.

באותו סופש כבר הספקתי לקנות דיימטייז בננה, ולצרוך אותו כעבור שבוע וחצי ללא חלבון. עבר שבוע מאז הצריכה הראשונית והפנים נשארו אותו דבר, ללא אקנה אך עם "פריחה" כזו מוזרה שלא חוויתי מעולם. הגב מבחינת כמות ישנה ירידה אך עדיין ישנם פצעים, החזה נקי אך בכתפיים יש מעט.

לאחר קריאת הדיון של הבחור ששאל על הכבד השומני, תהיתי לי אולי יש קשר בין השניים (לווא דווקא ישיר) מאחר ואקנה נוצר עקב שומן בדם.

רציתי להתייעץ איתכם, לשאול האם מישהו מכיר, שמע, חווה, לגמרי מוזר כל העסק.

אמ:לק- בן 23 וחווה אקנה בגב ובפנים בצורה שלא קרתה עד כה, מהתקופה שהתחלתי לצרוך חלבון, האם יש קשר? החשד עלה לאחר קריאת הדיון על הכבד השומני לאחר בדיקות דם לפני כמה ימים.

*אני מודע לזה שאתם לא רופאים, אבל כשהם כשלים לעזור לי, חשבתי לפנות אליכם, בעלי אורח חיים פחות או יותר זהה לשלי.

תודה מראש

אקנה לא נוצר עקב שומן בדם ושומן בדם לא נוצר עקב אכילת חלבונים.
מה שכנראה קרה זה שהתאמנת ואכלת הרבה חלבון והגוף שלך הקפיץ את רמת הטסטסטרון בדם שעלול להוביל לעליה באקנה.
גם לי קרה לא מזמן כשחזרתי למאסה ועשיתי טקסס ואני בן 22,
אתה נער וזה טבעי וזה ממש לא באופן ישיר בגלל החלבון, זה שינויים הורמונאליים.
שמור על הגיינה ותהיה חזק, גיל ההתבגרות is a bitch

אקנה לא נוצר עקב שומן בדם ושומן בדם לא נוצר עקב אכילת חלבונים.
מה שכנראה קרה זה שהתאמנת ואכלת הרבה חלבון והגוף שלך הקפיץ את רמת הטסטסטרון בדם שעלול להוביל לעליה באקנה.
גם לי קרה לא מזמן כשחזרתי למאסה ועשיתי טקסס ואני בן 22,
אתה נער וזה טבעי וזה ממש לא באופן ישיר בגלל החלבון, זה שינויים הורמונאליים.
שמור על הגיינה ותהיה חזק, גיל ההתבגרות is a bitch
הוא כתב שהוא בן 23 מה גיל התבגרות

• פותח/ת השרשור
רופאת העור אמרה שתהליך שזה יכול לקראת עד גיל 24, יכול להיות שזה סתם כדי לנפנף אותי ואת הסקרנות שלי.

בכל מקרה, כמות החלבון שאני אוכל יומית אינה מספיקה. אני שוקל 73 ואמור לאכול 146 גרם? אני אוכל 130.

אם הבחור שעשה בדיקות דם וראה שהכבד שומני לאחר שימוש באבקה, אין לכך קשר לאקנה?

ודבר אחרון, אין בעיה שיהיה לי,מה שמפריע זה שזה אקנה אגרסיבי יותר ממה שאני מכיר לכן תהיתי אם כך זה אצל כולם ו"יש מה לעשות" או שבתאכלס, אין.

אין שום קשר ישיר מוכח בין הבחור עם הכבד וצריכת חלבון מאבקה, זה ככל הנראה מאימונים, יש שם קישור לפוסט העוסק בזה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית