הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ לגבי תוכנית אימונים והתקדמות

• פותח/ת השרשור ofekez
  • פורסם בתאריך

ofekez

משתמש מתחיל
6
0
נק' מוניטין:
0
6
0
היי, לאחרונה נרשמתי לחדר כושר (לפני חודש בערך). אני בן 15 ובחיים שלי לא עשיתי כושר מכל סוג שהוא (חוץ מכדורגל לפעמים עם חברים)
אני במכון כושר די עלוב וקטן כי זה המכון היחידי שיש בישוב שלי אבל ראיתי כמה אנשים שעשו שינוי משמעותי בחדר כושר הזה
אז לא שללתי אותו. יש לי סוג של מאמן אישי שבאימון הראשון הוא אמר לי מה לעשות ומאז לא ראיתי אותו 😛 ואני רוצה להתקדם.
אוקי אז זה מה שהוא אמר לי לעשות:
3 אימונים בשבוע.

מתחילים ב5 דקות הליכון על מהירות של 6 לחימום

אחר כך עושים 3 סטים של 12 לחיצות כתפיים במכונה (על 2 קילו)
אחר כך הולכים ועושים מתיחת פולי עליון 3 סטים של 12 (18 קילו)

אחרי זה עוברים לרגליים,
עושים לחיצות רגליים, 3 סטים של 12 (32 קילו)
אחרי זה עושים פשיטות ברכיים 3 סטים של 12 (32 קילו)

ואז עוברים ללחיצות חזה (במתקן בלי המוט הזה) 3 סטים של 12 (11 קילו)
ואז עושים פולי עליון לשריר של היד האחורית 3 סטים של 12 (27 קילו)
אחר כך מרימים משקולות (מרפק צמודה לבטן ואז מרימים ומורידים את היד), 3 סטים של 12 (4 קילו)

לבסוף עושים הליכון 10 דקות ריצה (מהירות 10)
ואז 4 סטים של 20 שכיבות סמיכה.

הבעיה היא כזאת:
אני מרגיש שכל זה כבר קל לי מדי ואני רוצה לאט לאט להתקדם. איך אני עושה את זה? אני לא יודע למנן את זה
אז אני מפחד שאני אגזים ואז אני יכול להרוס לעצמי את הגדילה או את השרירים או משהו..

תודה לעוזרים!

כדאי לך ללמוד איך לבצע את תרגילי הבסיס (סקוואט, בנץ' פרס, דדליפט, פרס) ולהתחיל תכנית שמבוססת על התרגילים האלה בתוספת מתח (עם משקל אם אתה עושה מעל 8-10 חזרות), אולי אפשר גם מקבילים.
בזמן שאתה לומד את הטכניקה של התרגילים עם משקל ממש נמוך אפשר להמשיך לדעתי לעבוד עם מכונות בתכנית שאתה עושה (אם קל לך אתה יכול לעלות משקל במכונות), אבל ברגע שתדע לבצע אותם כמו שצריך אתה תוכל להתקדם הרבה יותר עם התרגילים האלה מכל מה שאתה עושה במכונות.
אגב לא אמרת את המטרה שלך, אני מנחש שאתה רוצה לגדול ולעלות מסת שריר. מה הגובה והמשל גוף?
לגבי להרוס את הגדילה, אם תבצע את התרגילים שציינתי למעלה בטכניקה טובה אין סיבה שהם יפגעו בגדילה.
לגבי "להרוס את השרירים" לא בדיוק הבנתי למה אתה מתכוון, אבל אם תתקדם בהדרגה ולא נגיד פתאום תחליט להרים 50 קילו יותר ממה שהרמת אימון קודם, אתה ל תהרוס כלום אלא תבנה.

• פותח/ת השרשור
כדאי לך ללמוד איך לבצע את תרגילי הבסיס (סקוואט, בנץ' פרס, דדליפט, פרס) ולהתחיל תכנית שמבוססת על התרגילים האלה בתוספת מתח (עם משקל אם אתה עושה מעל 8-10 חזרות), אולי אפשר גם מקבילים.
בזמן שאתה לומד את הטכניקה של התרגילים עם משקל ממש נמוך אפשר להמשיך לדעתי לעבוד עם מכונות בתכנית שאתה עושה (אם קל לך אתה יכול לעלות משקל במכונות), אבל ברגע שתדע לבצע אותם כמו שצריך אתה תוכל להתקדם הרבה יותר עם התרגילים האלה מכל מה שאתה עושה במכונות.
אגב לא אמרת את המטרה שלך, אני מנחש שאתה רוצה לגדול ולעלות מסת שריר. מה הגובה והמשל גוף?
לגבי להרוס את הגדילה, אם תבצע את התרגילים שציינתי למעלה בטכניקה טובה אין סיבה שהם יפגעו בגדילה.
לגבי "להרוס את השרירים" לא בדיוק הבנתי למה אתה מתכוון, אבל אם תתקדם בהדרגה ולא נגיד פתאום תחליט להרים 50 קילו יותר ממה שהרמת אימון קודם, אתה ל תהרוס כלום אלא תבנה.

היי, אני אכן רוצה להעלות במסת שריר.
אני 1.70 ואני שוקל 55

• פותח/ת השרשור
אוקיי אז בנוסף למה שאמרתי צריך לאכול הרבה. תקרא את המדריך לעליה במסה, תקבל מושג לגבי מה וכמה לאכול ותרכיב לך תפריט (או שפשוט תטחן מלא אוכל 😃 )
כדי להעלות במסה אני רק חייב להיות במאזן חיובי? כי לאחרונה שמתי לב שהתחלתי להשמין (הייתי 54 ואתמול אחרי החדר כושר בדקתי ואני 56)
מה משקל היעד שלי בשביל להתחיל חיטוב בהתאם לגובה שלי?

• פותח/ת השרשור
כן

אין משקל יעד, כשתראה שצברת מספיק מסה ויותר מדי שומן (לטעמך)
כן שכחתי לשאול. בשומן הכוונה לשומן טראנס?
כי שומן טראנס יש לי הרבה 😃
חלק מהמטרות שלי זה שבזמן החיטוב להוריד את כל השומן טראנס

כן שכחתי לשאול. בשומן הכוונה לשומן טראנס?
כי שומן טראנס יש לי הרבה 😃
חלק מהמטרות שלי זה שבזמן החיטוב להוריד את כל השומן טראנס
לא יודע אם אתה רציני או לא...

• פותח/ת השרשור
למה החלטת שהשומן שיש לך בגוף הוא שומן טרנס? אתה יודע מה זה שומן טרנס?
כנראה שעבדו עליי באיזה קהילה אחרת. אני מתחיל מ-0 אז קל לעבוד עליי
בקיצור הכוונה היא למדלדל, לא יודע מה השם של זה 😄

כנראה שעבדו עליי באיזה קהילה אחרת. אני מתחיל מ-0 אז קל לעבוד עליי
בקיצור הכוונה היא למדלדל, לא יודע מה השם של זה 😄
השם של זה זה פשוט שומן 😃
בכל אופן במשקל 55 על גובה 1.70 אין לך מה לחשוב על חיטוב. תתחיל לאכול ולהרים ותעלה מסת שריר.
באופן כללי לגבי שומן בתזונה אם מעניין אותך תקרא כאן

Back
למעלה תחתית