הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ שיפור המתח

vagabond

משתמש קבוע
1,235
19
נק' מוניטין:
287
1,235
19
שלום כולם
לפי מה שהבנתי, בשביל לשפר את המתח מומלץ לעשות חזרות שלילות (קפיצה מהתחתית וירידה איטית), השאלה שלי היא: כמה? כמה סטים מומלץ? כמה חזרות לעשות? עד כשאני מגיע לכשל סופי, או עד שאני כבר לא מצליח לעבור את המוט?

תודה מראש

שלום כולם
לפי מה שהבנתי, בשביל לשפר את המתח מומלץ לעשות חזרות שלילות (קפיצה מהתחתית וירידה איטית), השאלה שלי היא: כמה? כמה סטים מומלץ? כמה חזרות לעשות? עד כשאני מגיע לכשל סופי, או עד שאני כבר לא מצליח לעבור את המוט?

תודה מראש

כמה מתח אתה עושה כרגע ?
בכל מקרה מתח הכי פשוט זה לעשות (היו פה כבר הרבה דיונים על וריאציות ) .

• פותח/ת השרשור
כמה מתח אתה עושה כרגע ?
בכל מקרה מתח הכי פשוט זה לעשות (היו פה כבר הרבה דיונים על וריאציות ) .

PULLUP אני לא מסוגל לעשות בכלל, CHINUP אני עושה 2, אני עולה במשקל באופן עקבי ככה שדיי קשה לשפר את המתח.

אם אתה לא עושה בכלל PULL UPS אז תעשה 5 בחזרות שליליות... צפה קצת ל DOMS.
תנסה אבל בכל פעם לנסות לעשות חזרה קונצנטרית (להרים את עצמך) לפני שאתה עושה שליליות. שתתקדם ותצליח כבר לעשות 2-3 חזרות, תשלים את השאר עם חזרות שליליות, עד שתגיע ל-5.
שני סטים יספיקו בשלב הזה לדעתי. תדאג להתאושש גם כן? אל תעמיס יותר מדי בתרגילים אחרים. מתח לחזרות שליליות זה עומס די גבוה.

יש עוד שיטות להתקדם במתח, אתה יכול לקרוא במאמר שכתבתי בקילוגרם.
חזרות שליליות זאת שיטה אחת, יש עוד אופציות אבל, לא פחות טובות.

יש את השיטה של ביל סטאר כמו שהיא מפורטת בספר, היא מאוד פשוטה ויעילה וקל לשלב אותה תוך כדי אימונים כבדים.

עושים 4 סטים של מקסימום, מנוחה נורמלית בין הסטים. מעניין הTOTAL ולא מספר החזרות כל סט (סטים של 11, 8, 6, 4 די נפוצים ואין עם זה בעיה)
כל אימון שאתה בוחר לעשות מתח בהתאם לתכנית שלך, צריך לנסות לשפר את הטוטאל בלפחות חזרה. אם לא מצליחים, מוסיפים סט עבודה חמישי בשביל ווליום. זה עובד מעולה, אולי לא מהיר כמו שיטות אחרות שאני לא בקיא בהם אבל לאנשים שבתכנית כוח כלשהי ולא יכולים לעשות מתח כל יום זה עובד מעולה

• פותח/ת השרשור
מקסימום חזרות שליליות? אם כן, מה זה אומר מקסימום? מקסימום חזרות שאני מעל המוט? או שאני מגיע לכשל סופי?

רגע לא הבנתי, 4 סטים של מקסימום חזרות, נגיד שבשני הסטים הראשונים אני מצליח 2 חזרות ואחר כך אני לא מצליח לעלות בכלל, לעשות 2 שליליות בסטים של בודדות וככה להתקדם?

במידה ואתה מצליח פחות מ5 חזרות אז פשוט תעשה מתח, ברגע שתגיע ליותר חזרות תעשה את השיטה הזו.

למי שמתעניין אני אעלה עכשיו מאמר של ביל סטאר על הנושא, נחמד לקרוא ודי מעניין

סבבה אבל עדיין לעשות 4 סטים? ככה שאם אני לא מצליח לעלות בסט השלישי אני עושה שני סטים של חזרה שלילית אחת? או שכדאי פשוט לעשות כמה סטים של חזרות חיוביות שאני יכול וזהו? אגב תודה על התשובות והמאמר שפירסמת, רק טיפה חבל שהוא לא לגמרי מלמד איך להגיע מסטים של 1-2 חזרות לסטים של 10+ בכמה שפחות זמן, אלא אם כן השיטה היא להתחיל את האימון מ4 סטים של מתח.

נערך לאחרונה:
אני מצליח מעל 5,אז כאילו על הסט הראשון אני חייב לנסות להגיע כמה שיותר קרוב ל15?זה הכוונה?שהראשון יהיה הכי גבוהה?ועם לא שברתי total אז להוסיף עוד 2 סטים?

אני מצליח מעל 5,אז כאילו על הסט הראשון אני חייב לנסות להגיע כמה שיותר קרוב ל15?זה הכוונה?שהראשון יהיה הכי גבוהה?ועם לא שברתי total אז להוסיף עוד 2 סטים?
עושים ארבעה סטים ואם הטוטאל לא השתפר עושים עוד סט אחד.

אז תעשה מה שבא לך מה אתה רוצה מהחיים שלי? מדברים פה על שיפור במתח בלי קשר לSS לאנשים שרוצים להגיע מטווח של 1-4 חזרות לטווח של 10-20 חזרות, חוץ מזה גם אם תעשה 5 סטים בSS זה לא ישנה הרבה, אבל אם אתה מצליח לעשות יותר מ5 מטח על 3 סטים ברוב המקרים הטוטאל שלך במתח יגדל לפחות בחזרה אחת מאימון לאימון.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית