ליפטרים משקיעים יותר מבילדרים או להפך?

• פותח/ת השרשור Y0na
  • פורסם בתאריך
אחי מה יותר רעיל לכבד מהלוטסטין
הלוטסטין רעיל לכבד, ישנם כמה אחרים שלא פחות ואף יותר. בילדר ישתמש בהלוטסטין טרם תחרות במינון נמוך בזכות תכונות אחרות הקשורות בויזואליות. ליפטרים ישתמשו בו (או בסופרדרול/ מטיל-טרן/צך-דרופס...) במינונים פסיכיים טרם תחרות דווקא בזכות ההצטיינות שלהם בכח.

הלוטסטין רעיל לכבד, ישנם כמה אחרים שלא פחות ואף יותר. בילדר ישתמש בהלוטסטין טרם תחרות במינון נמוך בזכות תכונות אחרות הקשורות בויזואליות. ליפטרים ישתמשו בו (או בסופרדרול/ מטיל-טרן/צך-דרופס...) במינונים פסיכיים טרם תחרות דווקא בזכות ההצטיינות שלהם בכח.
מה שהשתמע מהמילים שלו ש"החומרים של הליפטרים" קלים ושל הבילדרים רמה אחרת
רציתי להדגיש פה שהחומרים של הליפטרים זה לא משחק ילדים..
אגב, יש בפורום מידע על צ'ק דרופס?

לרוב הבילדרים משקיעים יותר בתזונה
הליפטרים באימונים
לא מחייב בכלל, ראיתי אימונים של בילדרים במכון שלי, המון כאב והמון סבל זיעה ואפילו דמעות.
סקוואטים למלא חזרות בסופרסט עם לאנצים לדוגמה...
דרופסטים \ גייאנט סטים \ שעות במכון בשביל למפמם ולגמור את השריר, לפעמים להתאמן פעמיים (בלי קשר לאירובי).

לא מחייב בכלל, ראיתי אימונים של בילדרים במכון שלי, המון כאב והמון סבל זיעה ואפילו דמעות.
דרופסטים \ גייאנט סטים \ שעות במכון בשביל למפמם ולגמור את השריר, לפעמים להתאמן פעמיים (בלי קשר לאירובי).
אגב, לבילדרים יש גם אימוני פוזינג בין היתר(ברצינות). סתם מציין.

עם כל הכבוד לבילדינג , אתה קובע משקל ואימון מסויים אם אתה מרגיש שאתה לא מצליח אתה תוריד גם ל2 קילו עם צריך העיקר שהשריר ישרוף

אימון סקואט \דדליפט לנפח 5X5 במשקל אמיתי שכל חזרה מרגישה כמו סינגל ולאחר מכן תרגילי עזר זה אימון שאי אפשר להשוות אליו.

השאלה הזו מתאימה ל"אשכול השאלות המטומטמות" בפורום מתחילים בתזונה ואימונים.

עם כל הכבוד לבילדינג , אתה קובע משקל ואימון מסויים אם אתה מרגיש שאתה לא מצליח אתה תוריד גם ל2 קילו עם צריך העיקר שהשריר ישרוף

אימון סקואט \דדליפט לנפח 5X5 במשקל אמיתי שכל חזרה מרגישה כמו סינגל ולאחר מכן תרגילי עזר זה אימון שאי אפשר להשוות אליו.
אני לא מזלזל בליפטינג אבל אתה לא ניסית אימוני בילדינג כמו שאני מדבר עליהם.

מהרמה העלית? סבבה.
גם שם זה בדיוק אותו רעיון.
לא תראה ליפטר מייבש כמו בילדר בשביל תחרות.
גם באימונים שקרובים לתחרות כנראה שבילדרים מתאמנים יותר קשה.
הרי אימונים לפני תחרות ליפטינג אלה אימונים קלים לא?
אבל מעבר לאימונים באמת שרק האירובי בוקר והעמידה בארוחות והטעם של הארוחות מנצח הכל.
זה כל כך קשה מנטלית שאתה כנראה לא מודע לזה.
יש ליפטרים שמייבשים בצורה דרסטית - דן גרין הוא דוגמה טובה.
ליפטרים אולי לא מתאמנים קשה שבועיים בחוץ אבל מה עם כל שאר התקופה בה הם עובדים בנפח גבוהה ועצימות הרבה יותר גבוהה? אני רואה את אליהו עושה את זה כל שבוע במכון - זה פסיכי בצורה שלא תיאמן, ואני בטוח שכך כל ליפטר רציני אחר עושה. נתתי דוגמה שאני רןאה על בסיס קבוע.
בקשר למנטליות - לדעת שיש לך עכשיו חודש של בלוק נפח ולאחריו בלוק עצימות שרובו 90%+ עצימות זה לא קשה? לדעת שאתה מגיע היום לאימון PR וזה הולך להיות כבד מאוד לא קשה? לדעת שאולי משהו יתפקשש ואתה תיפצע זה לא קשה? להגיע לתחרות, ולעשות שם את הכניסה הכי קשה שלך והכי חשובה, שאתה יודע שהיא הולך לקבוע אם תשיג את הטוטאל שאותו אתה רוצה, זה לא קשה?

אני לא מחשיב את עצמי ליפטר
אבל מתאמנים איתי במכון
הליפטר הכי חזק בארץ ביי פר
והבילדר הכי חזק בארץ ביי פר
באימונים אני רואה מי מזיע יותר
ממתי זיעה זה מדד לעבודה קשה יותר ? אני מכיר אנשים שיכולים לרוץ קילומטרים ולא להזיע ויש כאלה שירוצו 200 מטר וימלאו גיגית,אותו דבר לאימוני משקולות,אם לא ידעת זיעה זאת דרך של הגוף לקרר את עצמו לא להראות מי עובד יותר קשה.

ממתי זיעה זה מדד לעבודה קשה יותר ? אני מכיר אנשים שיכולים לרוץ קילומטרים ולא להזיע ויש כאלה שירוצו 200 מטר וימלאו גיגית,אותו דבר לאימוני משקולות,אם לא ידעת זיעה זאת דרך של הגוף לקרר את עצמו לא להראות מי עובד יותר קשה.
הכוונה שלי הייתה מי עובד יותר קשה
תשכח מהזיעה

בילדרים אינם בהכרח אינטיליגנטים פחות מליפטרים
אני חושב שלפחות בארץ הבילדרים נחותים אינטלקטואלית. אני מכיר לא מעט משני התחומים וקשה לי להאמין שאלו מדגמים לא מייצגים

מדבר על מתחרים כמובן

אני חושב שלפחות בארץ הבילדרים נחותים אינטלקטואלית. אני מכיר לא מעט משני התחומים וקשה לי להאמין שאלו מדגמים לא מייצגים
יתכן, הבעיה עם הדביל הממוצע קשורה בלקיחת האמירה הסטטיסטית (ממחקר לא אקדמי) שהנחת כאן ולזקק ממנה עליונות אינטלקטואלית עצמית עבור ה(כאילו) ליפטר שהוא והרי הוא דביל 😆...
זה קורה די הרבה בפורום.

יתכן, הבעיה עם הדביל הממוצע קשורה בלקיחת האמירה הסטטיסטית (ממחקר לא אקדמי) שהנחת כאן ולזקק ממנה עליונות אינטלקטואלית עצמית עבור ה(כאילו) ליפטר שהוא והרי הוא דביל 😆...
זה קורה די הרבה בפורום.
אם הבנתי נכון אתה אומר שאני דביל.
בכל אופן, יש את הסצינה הירושלמית שאני מכיר בה אנשים אישית,
יש אושיות בילדינג שפעילות מאוד ברשת. התוכן שהם מציעים הוא מקסימום- "לא מביך".
לעומת זאת יש לא מעט ליפטרים שמצאתי כאנשי שיחה \ אקדמאים וזה הבדל ניכר וגס בעיניי

אין סיבה לחשוב שמשתתף בספורט כח תחרותי ישקיע פחות ממתחרה בתחרות פיתוח גוף (חומרים, אימונים, תזונה...). אתה מבלבל בין חובבנות לעלית.

אתה יכול לפרט??
כי לי נראה שבילדרים משקיעים הרבה יותר.
אבל מעניין לנו את התחת מה ניראה לי לא? 😅
אתה יודע מה תהליך ההכנה של ליפטר עלית לתחרות?

כל אחד והמטרה שלו, האמן לי שאם קרדיו בוקר היה נחוץ לליפטינג או להרים כבד מאוד לבילדינג שני הצדדים היו מבצעים את זה כי כל הספורטאים וה"ספורטאים" נחושים באותה מידה להיות הכי טובים בתחומם.
ההשוואות שלך לא חכמות במיוחד וכל ההשוואה הכללית בין ליפטינג לבילדינג מיותרת לדעתי

אבל אירובי בוקר לא נחוץ לליפטינג וכן לבילדינג... (עד כמה שהם טוענים.)
אז בסופו של דבר הם עושים את זה וליפטר לא.
השוואתי בין בילדר חובב לליפטר חובב שהם פחות או יותר באותה רמה, למה זה לא חכם במיוחד? (איפה היה רשום שמדברים רק על הרמה העלית?)
מה הבעיה להשוות בין ליפטינג לבילדינג? כולה דיון בפורום ואפילו דיון מעניין.

לרוב הבילדרים משקיעים יותר בתזונה
הליפטרים באימונים

למה?
לבילדרים יש הרבה יותר תרגילים באימון והרבה יותר תשומת לב לטכניקה.
כלומר מעבר לסקוואט דדליפט בנץ' שגם אנחנו מקפידים מאוד על טכניקה הם בכל תרגיל ותרגיל
יעבדו בטכניקה הכי טובה בשבילם גם אם זה אומר משקל נמוך או סט איטי וסופר סטים וכו'.
נכון שאימון של ליפטינג זה קשוח במיוחד שמגיעים לרמות קצת יותר גבוהות מהממוצע, אבל בסופו של דבר זה הכיף שלך.
זה התחביב שלך אתה עושה את זה להנאה שלך. לא הקרבת כלום ולא הפסדת כלום.
בילדר יכול לא לסבול בכלל את האימונים, פשוט להיות מכור לתוצאות.

אבשי שתוק..

למה בליפטינג אין הכנות מנטליות?... לפני כל פיאר חדש אני כולי רועד מפחד ולחץ..

ההשוואה לא ממש אפשרית..
ליפטרים קורעים את עצמם במכון יותר ובילדרים במטבח...
שני התחומי ספורט האלה צריכים השקעה גבוהה מאוד

אתה חושב שאני לא מכיר את ההרגשה?
מה זה קשור בכלל?
למה החלטתם שבילדרים פחות קורעים את עצמם באימונים?
לדעתי הם חוזרים עם שרירים יותר כואבים/שורפים הביתה.

אני לא חושב שיש ספורט בעולם שמשקיעים בו יותר מפיתוח גוף (בעצם זה לא ספורט באמת) רק ההתעסקות באוכל זה יותר עבודה מכל תחום אחר, שלא נדבר שהאימונים שאורכים הרבה יותר זמן מאימוני כוח של ליפטרים, הם אשכרה מפמפמים משקולות (של ילדות עם קוקיות אמנם) במשך 3 שעות ויותר.

עדיין כמו שכתבתי מלמעלה פיתוח גוף זה לא ספורט זה יותר כמו דוגמנות.
בספורט אתה מגיע ליכולת פיזית מסויימת כמו:
- אני רץ מהר יותר
- אני קופץ גבוה יותר
- אני מרים כבד יותר

מה תאמר בפיתוח גוף?
- יש לי בייספס גדול יותר?

בחייאת זה לא ספורט אמיתי - וזו הסיבה העיקרית למה נוהגים לזלזל בתחום הזה למרות שאנשים משקיעים בזה המון.
אפילו השם של ה"ספורט" הזה מסגיר את עצמו שזה בעצם לא ספורט - פיתוח גוף.

אני לא חושב שיש ספורט בעולם שמשקיעים בו יותר מפיתוח גוף (בעצם זה לא ספורט באמת) רק ההתעסקות באוכל זה יותר עבודה מכל תחום אחר, שלא נדבר שהאימונים שאורכים הרבה יותר זמן מאימוני כוח של ליפטרים, הם אשכרה מפמפמים משקולות (של ילדות עם קוקיות אמנם) במשך 3 שעות ויותר.

עדיין כמו שכתבתי מלמעלה פיתוח גוף זה לא ספורט זה יותר כמו דוגמנות.
בספורט אתה מגיע ליכולת פיזית מסויימת כמו:
- אני רץ מהר יותר
- אני קופץ גבוה יותר
- אני מרים כבד יותר

מה תאמר בפיתוח גוף?
- יש לי בייספס גדול יותר?

בחייאת זה לא ספורט אמיתי - וזו הסיבה העיקרית למה נוהגים לזלזל בתחום הזה למרות שאנשים משקיעים בזה המון.
אפילו השם של ה"ספורט" הזה מסגיר את עצמו שזה בעצם לא ספורט - פיתוח גוף.
לא כי ליפטרים באים לחדר כושר, מעמיסים מוט, מרימים פעם אחת והולכים הביתה...

אימוני נפח כבדים בתכניות כמו פנדליי, טקסס המינימום זה שעתיים, יש כאלה שמגיעים לשלוש שעות גם...

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית