הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ליפטרים משקיעים יותר מבילדרים או להפך?

• פותח/ת השרשור Y0na
  • פורסם בתאריך
לא כי ליפטרים באים לחדר כושר, מעמיסים מוט, מרימים פעם אחת והולכים הביתה...

אימוני נפח כבדים בתכניות כמו פנדליי, טקסס המינימום זה שעתיים, יש כאלה שמגיעים לשלוש שעות גם...
שעתיים שמתוכן כמה זמן עבודה תכלס אתה עובד, בפיתוח גוף אתה מפמפם כל ההמון מתוך האימון המנוחות פי 3 יותר קצרות זמן העבודה אינטנסיבי יותר. שלא נדבר על ההתתעסקות באוכל שהיא ענקית

שעתיים שמתוכן כמה זמן עבודה תכלס אתה עובד, בפיתוח גוף אתה מפמפם כל ההמון מתוך האימון המנוחות פי 3 יותר קצרות זמן העבודה אינטנסיבי יותר. שלא נדבר על ההתתעסקות באוכל שהיא ענקית
לא דיברנו כרגע על אוכל, מסכים לגמרי שבצד של הבילדינג התעסוקה באוכל הרבה הרבה יותר קשה..

עזבי כמה זמן עובד בתכלס..

האנרגיה שבנאדם משקיע בנפח בתרגל אחד רק ( למשל סקוואט ) הרבה יותר קשה מפמפום גם של 200חזרות עם 5קילו..( והנפח סקוואט זה רק התחלת האימון )...
האימונים גם של ליפטרים הרבה יותר מנטלים..
סט ראשון שני נחמד הכל טוב ויפה.. סט שלישי כבר כל חזרה מרגישה כמו סינגל, הרגליים שורפות ואתה מרגיש כאילו אתה מחזיק את העולם על הגב..
אבל אתה חייב לסיים עוד 5חזרות, אסור להוריד משקל, ואתה יודע שיש לפנייך עוד 2סטים כאלה. ( סתם נתתי דוגמא של סקוואט, יש גם בנץ ושלא נדבר על דדליפט נפח )

לא כי ליפטרים באים לחדר כושר, מעמיסים מוט, מרימים פעם אחת והולכים הביתה...

אימוני נפח כבדים בתכניות כמו פנדליי, טקסס המינימום זה שעתיים, יש כאלה שמגיעים לשלוש שעות גם...
מסכים איתך אני בעצמי רק נפח בנץ סקוואט לקח לי שעתיים .. בטקסס
אל תשווה פימפום בייספ של 10 קילו
ל 150 סקוואט לנפח אתה צריך הרבה יותר להתאושש מהסט מאשר כל תרגיל בידוד אחר ..
תרגילי עזר אני יכול לנוח חצי דקה דקה אבל נפח אני יכול לנוח עד 10 דקות

לא דיברנו כרגע על אוכל, מסכים לגמרי שבצד של הבילדינג התעסוקה באוכל הרבה הרבה יותר קשה..

עזבי כמה זמן עובד בתכלס..

האנרגיה שבנאדם משקיע בנפח בתרגל אחד רק ( למשל סקוואט ) הרבה יותר קשה מפמפום גם של 200חזרות עם 5קילו..( והנפח סקוואט זה רק התחלת האימון )...
האימונים גם של ליפטרים הרבה יותר מנטלים..
סט ראשון שני נחמד הכל טוב ויפה.. סט שלישי כבר כל חזרה מרגישה כמו סינגל, הרגליים שורפות ואתה מרגיש כאילו אתה מחזיק את העולם על הגב..
אבל אתה חייב לסיים עוד 5חזרות, אסור להוריד משקל, ואתה יודע שיש לפנייך עוד 2סטים כאלה. ( סתם נתתי דוגמא של סקוואט, יש גם בנץ ושלא נדבר על דדליפט נפח )
אני מקבל את מה שאתה אומר, עצם העמידה במטרות האימון בליפטינג הופכת את האעמון להרבה יותר מאתגר, זה מאותו סיבה שכבר אמרתי זה ספורט אמיתי.
עדיין להגיד שהאימונים בפיתוח גוף הם קלים זו שערוריה.
וכמובן שהתזונה היא הקושי האמיתי בתחום הזה

אני מקבל את מה שאתה אומר, עצם העמידה במטרות האימון בליפטינג הופכת את האעמון להרבה יותר מאתגר, זה מאותו סיבה שכבר אמרתי זה ספורט אמיתי.
עדיין להגיד שהאימונים בפיתוח גוף הם קלים זו שערוריה.
וכמובן שהתזונה היא הקושי האמיתי בתחום הזה
לגבי תזונה מסכים איתך ב100אחוז, אני חי כל היום על ממתקים, רק בארוחת צהריים אוכל אוכל "נקי" מה שנקרא..
לא חושב שהייתי עומד בתזונת בילדרים..

יש לי היסטוריית בילדינג ועשיתי GVT אם אתה מכיר, זה תכנית רצח, נכון קשה מאוד אבל הנפח הכבד הראשון שהיה לי.. אחריו ה GVT הרגיש לי כמו משחק ילדים

זה מאוד אינדיבידואלי... יש אנשים שקשה להם עניין האוכל בחיטוב ויש אנשים שיותר קשה להם אימונים ארוכים ואינטנסיביים.

ויש ליפטרים שאוכלים יותר "נקי" מבילדרים ויש בילדרים שעושים אימון קשה יותר מליפטרים

GVT זה לא הסטנדרט של תוכניות הנפח, היא רק אחת מתוך הרבה תוכניות אחרות..

עד עכשיו כולם מסכימים שמפתחי גוף משקיעים יותר בעניין של התזונה.
שחכתם להזכיר משהו קטן כמו התאוששות.
אצל ליפטרים האימונים בין 2-4 בשבוע, כאשר הבילדר מבצע בין 4-6 אימוני משקולות לא כולל אירובי.
אז העצימות אצל הבילדרים נמוכה יותר, אבל כמות העבודה הכוללת(לא כולל התעסקות בתזונה), היא ללא ספק עורכת יותר זמן מאשר שעתיים אימון של ליפטר.
ניקח שהתאוששות שווה לתזונה+שינה. הבילדר לרוב מנסה לעלות בצורה יותר נקיה, כלומר סופר ערכים כמו פחמימות ושומנים. לכן הרבה פעמים הוא מגיע לאימון על ניטרלי\שלילי, ואולי אפילו אחרי אירובי.
אז כן, קשה להכנס לנפח בדד,ולעשות סקוואט כבד 3 פעמיים בשבוע למשך שנים. אבל הליפטר לא מוגבל לכמות קלוריות, כלומר ההתאוששות שלו יותר טובה מאשר ההתאוששות של הבילדר.
אז כן לעשות 25 סטים לרגליים, 80 קג סקוואט ואז לאנגים ואז פרסים,כפיפות ופשיטות- זה אולי מנטלית הרבה יותר קל מאשר 3-5 סטים עצימים שהליפטר מבצע, אך בסופו של יום מה שקובע איך הספורטאי יתאושש מהאימון זה לא החומרים או האימון עצמו, זה התזונה.
לכן אם התזונה יותר קשה>התחום יותר קשה.
פר אימון הליפטר מקבל משהו מוחשי כמו יותר כח מתפרץ,ליטוש טכניקה,שילוב כל קבוצות השריר בכל תרגיל.. כאשר את הבילדר בכלל מעניין סטרס מטבולי ונזק מלקולרי לשריר.

אז כן להיות בילדר יותר קשה, גם כי לאכול טונה במקלחות דורש התמדה, אה וגם בכלל שהם עסוקים 24\7 בהפרעה הנפשית הנרקסיסטית שלהם שאומרת להם שהם קטנים שמנים וחלשים. מה שמעסיק אותם בחיצוני(לעומת הליפטרים), וגורם להרגשת ריקנות בחיים. מה שממלא עוד תוסף\סייקל\אלבום סלפי.

אסטתיקה ומראה הגוף מאוד תלוי בהרבה גורמים כמו לחץ פיזי,מנטלי,תזונה,שינה,חיי מין ומה לא.
לעומת זאת כח תמיד נשאר כח, היום אתה מרים 8 אבטיחים, מחר מקרר ומחרותיים PR בדד.
שניהם נעלמים לאורך הזמן, אבל כח נשאר יותר ועוזר ביום יום, לעומת 10 אחוז שומן והיקף יד גדול יותר.

מכאן> להיות בילדר יותר קשה מנטלית(הרי כולם יודעים שנולדת בשביל מטרה מסוימת והיא בטוח לא להגיע ל120 קילו על 8%).
לעומת זאת הליפטר מתאמן פחות זמן, אוכל יותר ממה שבא לו,מקבל תוצאות מוחשיות,פחות חיי את האקסטרי לעומת הבילדר ולכן מפה נובע:
ליפטינג=שמחת חיים.

גם כי לאכול טונה במקלחות דורש התמדה, אה וגם בכלל שהם עסוקים 24\7 בהפרעה הנפשית הנרקסיסטית שלהם שאומרת להם שהם קטנים שמנים וחלשים. מה שמעסיק אותם בחיצוני(לעומת הליפטרים), וגורם להרגשת ריקנות בחיים. מה שממלא עוד תוסף\סייקל\אלבום סלפי.
לא בטוח איך כל המשפט הזה תקף לכל הבילדרים.

לא בטוח איך כל המשפט הזה תקף לכל הבילדרים.
בוא ניקח בחשבון שתוספים וסייקלים עולים כסף ולא קטן. כלומר הבילדר עובד בשביל ובגלל סגנון החיים הזה שליש מהלוז הולך לעבודה, עוד 1-3 שעות יומיות הולך לאימון, בין שעה לשעתיים להכנת האוכל, ספירת ערכים,תכנון האימונים,קריאה על הנושא וכו. והכל כדי לשפר את הדחיסות של הגב,לקבל פיק גדול יותר בביספס,להתיש את הראש הארוך,להגדיל עובי של הגב ולהוריד את היקף המותן.
כלומר התעסקות תמידית באקסטרני: מה לשפר,כמה א"ש לרדת וכו. עכשיו זה בסדר ולגיטימי. רק ברמה התחרותית זה לא משהו זמני, אלא תמידי.
אז אפילו אם אתה לא בן אדם נרקסיסט, ההתעסקות התמידית בחיצוניות, תגרום לך בסופו של דבר ליותר הכזבה מאשר סיפוק. כי את התחל והאחז של השריר לא ניתן לשנות, ובוא נודה שבילדינג(שהוא לא ספורט אבל עדיין התהליך מאוד קשה) תלוי הרבה מאוד בגנטיקה. לעומת זאת לשפר את הכח תמיד אפשר, ואף בן אדם לא מצפה להיות האדם החזק ביותר אלא להיות חזק יותר ממה שהיית לפני התהליך.
שריר זו רקמה לא נחוצה לכן אדם ממש חייב להאבק כל חייו נגד הקטבוליות(בלי אלכוהול,לישון מינימום 8 שעות, לאכול X חלבון). אצל הליפטר התמונה יותר גדולה: צריך להרים X משקל, לא משנה מה LBM ומה א"ש. לא משנה מה היקף או אם אתה עושה אירובי. לא משנה אם אתה מתאמן פעמיים או שלוש(אתה תעלה בכח בטווח הרחוק). הבילדינג יוצר בלבול,תתי נושאים,התעסקות בטפל,ספירות מיקרו ומאקרו ערכים(אאהה אני לא מגיע ל-10 מג אבץ חייב ZMA דחוף, או אוווי חסר לי מגנזיום להרפיית השרירים).
כדי להגיע למקסימום בילדר מקריב הרבה יותר, אם זה זמן,כסף, או אנרגיה. והתוצאה? זמנית ולא חשובה לאף אחד חוץ ממנו.

אני לא חושב שיש ספורט בעולם שמשקיעים בו יותר מפיתוח גוף (בעצם זה לא ספורט באמת) רק ההתעסקות באוכל זה יותר עבודה מכל תחום אחר, שלא נדבר שהאימונים שאורכים הרבה יותר זמן מאימוני כוח של ליפטרים, הם אשכרה מפמפמים משקולות (של ילדות עם קוקיות אמנם) במשך 3 שעות ויותר.

יש לך מושג איך נראה יום אימונים (וכל יום הוא יום אימונים) של משקולן ברמה עולמית?

ממה שראיתי בארץ, בילדרים משקיעים הרבה יותר בתזונה ובכל המסביב. ראיתי ליפטרים ספורים מאוד ששומרים על תזונה.

אז מה?
מה הנקודה שלך בזה שבילדרים עושים אירובי בוקר וליפטרים לא, שזה הופך את זה לקשה?
אה, פשוט אירובי בוקר זה ממש קל? כשאתה תשוש ולא הכנסת טיפת אוכל זה קל? מבחינת תזונה ואירובי אין מה להשוואת בכלל בין בילדרים לליפטרים, אצל בילדרים ההשקעה גדולה יותר
לגבי אימונים זה מורכב, אין לי מידע מדויק על אימונים של הליפטרים מהרמה העולמית ולכן לא אקבע דעה כרגע

אה, פשוט אירובי בוקר זה ממש קל? כשאתה תשוש ולא הכנסת טיפת אוכל זה קל? מבחינת תזונה ואירובי אין מה להשוואת בכלל בין בילדרים לליפטרים, אצל בילדרים ההשקעה גדולה יותר
לגבי אימונים זה מורכב, אין לי מידע מדויק על אימונים של הליפטרים מהרמה העולמית ולכן לא אקבע דעה כרגע

זה דווקא כן קל,שותה כוס מים ויוצא:🤦‍♂️:תהליך די פשוט אירובי.
להיכנס לסט שאתה עם ספק אם בכלל תתן חזרה ואתה צריך לתת 5,זה לא קל.

מה אני אגיד לך ממש יהודי בגרמניה 1944 מה שתיארת פה...
נו באמת..תהיה רציני
זה דווקא כן קל,שותה כוס מים ויוצא:🤦‍♂️:תהליך די פשוט אירובי.
להיכנס לסט שאתה עם ספק אם בכלל תתן חזרה ואתה צריך לתת 5,זה לא קל.
לא אמרתי שאימונים של ליפטרים קלים יותר משל בילדינג. אני מסכים שהאימונים שלם מאוד קשים

נו באמת..תהיה רציני

לא אמרתי שאימונים של ליפטרים קלים יותר משל בילדינג. אני מסכים שהאימונים שלם מאוד קשים

אני לא אוהב את הדוגמה של אירובי בוקר כקשה,זה בסך הכל דבר שמתרגלים אליו.
אימון כוח בבוקר לדוגמה יהיה הרבה יותר קשה ועדיין אנשים עושים את זה פה על בסיס קבוע ושורדים.
לצערי ניסיתי את שני הסוגים ואחרי אימון אירובי בוקר הייתי אפילו יותר אנרגטי מלפני ושמח.
אחרי אימון כוח בבוקר(ועוד עם משקלי בדיחה כמו שיש לי)רציתי להיקבר בראק ולהישאר שם.

אני לא אוהב את הדוגמה של אירובי בוקר כקשה,זה בסך הכל דבר שמתרגלים אליו.
אימון כוח בבוקר לדוגמה יהיה הרבה יותר קשה ועדיין אנשים עושים את זה פה על בסיס קבוע ושורדים.
לצערי ניסיתי את שני הסוגים ואחרי אימון אירובי בוקר הייתי אפילו יותר אנרגטי מלפני ושמח.
אחרי אימון כוח בבוקר(ועוד עם משקלי בדיחה כמו שיש לי)רציתי להיקבר בראק ולהישאר שם.
אצל בילדרים האירובי הרבה יותר מאתגר, קשה להם מאוד לרוץ בגלל המשקל שלהם

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית