נק' מוניטין:
12
- 52
- 1
שלום, אני בן 17 בעוד שבועיים ואני התחלתי להתאמן לא מזמן.
אני בערך 1.70-1.68 שוקל 46 קילו(אשמח אם לא יעירו לי על זה, אני מודע טוב מאוד למצב הגרוע שאני נמצא בו וזה למה אני מתכוון לשנות את עצמי לגמרי).
קיבלתי תכנית מהמדריך במכון, שלהגיד את האמת לא נראה לי הכי מבין למרות שיש הרבה שמשתמשים בתכניות שהוא מביא להם ורואים תוצאות(אני לא בטוח בדיוק מי משתמש בהן ומי לא, אבל יש המון רשימות של תכניות בתיקיות שליד הדלפק שלו, אני מניח שהרוב משתמשים בהן), אבל התכנית הזאת נראית לי יותר מדי בשבילי...ניסיתי לזרז את העניינים בפעמיים האחרונות, כי התכנית ארוכה ומוציאה את החשק ללכת למכון. לקח לי בערך שעה ו-45 דקות כדי לסיים אותה כשניסיתי לעשות את זה הכי מהר ואפילו קיצרתי כמה מנוחות בין סטים(לא בדיוק חכם, אני יודע...). לפי מה שהבנתי אימון לא אמור לקחת כל כך הרבה זמן ויש לי בערך 14 תרגילים שלרובם יש לי 4 סטים ו12 חזרות(האימון כולל רגליים).
עכשיו הבעיה היא שחבר שלי הביא לי תכנית שהביאו לו(דוד שלו מדריך כושר אבל לפי מה שהבנתי הוא באמת מבין משהו), לפי מה שהבנתי זה יכול להתאים גם לי, התכנית נראית לי יותר טובה. זה ABC. אני לא עושה AB\C, אני מגיע פעם ביומיים לעשות את האימון של ה-14 תרגילים.
הדילמה היא עם איזו תכנית ללכת ? ומה אני אמור להגיד למדריך אם אני בסוף אשנה לתכנית של חבר שלי ?
תכנית של המדריך כושר במכון -
1.7 דקות ריצה
2. כפיפות בטן במכשיר 30x4
3.כפיפות בטן בשכיבה (ידיים לברכיים) 30x3
4.פולי עליון אחיזה הפוכה 12x4
5. חתירה במכשיר(אחיזה רחבה) 12x3
6. לחיצת חזה(פרפר) 12x3
7.לחיצת רגליים במכשיר 12X4
8. כפיפות ברכיים במכשיר 12X2
9.לחיצת כתפיים בישיבה במכשיר 12X4
10.כפיפות מרפקים בעמידה עם משקולות 24X4
11.כפיפות מרפקים בעמידה בקרוס כבל 12X3
12.מתח כמה שאני יכול 3 סטים
13. מתיחות
14. שחרור אופניים 5 דקות
תכנית של חבר -
A :
1. מתח 3 סטים מקסימום כל סט
2.פולי עליון באחיזה רחבה(גב) 8X2
3. סקוואט 5X5 (מתחיל במוט ריק)
4.הנפה לצדדים בכפיפה דלתא אחורית 8X3
5. ספסל רומי 10X3
6. בטן 3 סטים מקסימום חזרות כל סט
B :
1. בנץ' פרס 5X5
2. מילטרי פרס 5X5
3.חתירה באחיזה קרובה 8X3
4. מקבילים בגרביטון 8X2
5. בטן 3 סטים מקסימום חזרות
אימון שלישי בשבוע :
במקום תרגילים 4 ו-5 ב-A או B עושים -
1. יד קדמית עם מוט W ץ 3X6
2. יד אחורית בפולי עליון 3X6
כבר מוסיף את התכנית השנייה פשוט היו לי בעיות במחשב ואני צריך ללכת עוד מעט.
השאלה הקטנה של התפריט -
איך אני יודע איזה תפריט טוב בשבילי ? יש אתרים שאתם ממליצים עליהם ושאפשר לסמוך עליהם ? שירכיבו\שיש להם תפריטים שמתאימים לי ?
מצטער על החפירה ותודה לכל מי שיעזור !
עריכה : שכחתי להוסיף את התכניות חחחחחחחחח, כבר מוסיף.
עודכן*
אני בערך 1.70-1.68 שוקל 46 קילו(אשמח אם לא יעירו לי על זה, אני מודע טוב מאוד למצב הגרוע שאני נמצא בו וזה למה אני מתכוון לשנות את עצמי לגמרי).
קיבלתי תכנית מהמדריך במכון, שלהגיד את האמת לא נראה לי הכי מבין למרות שיש הרבה שמשתמשים בתכניות שהוא מביא להם ורואים תוצאות(אני לא בטוח בדיוק מי משתמש בהן ומי לא, אבל יש המון רשימות של תכניות בתיקיות שליד הדלפק שלו, אני מניח שהרוב משתמשים בהן), אבל התכנית הזאת נראית לי יותר מדי בשבילי...ניסיתי לזרז את העניינים בפעמיים האחרונות, כי התכנית ארוכה ומוציאה את החשק ללכת למכון. לקח לי בערך שעה ו-45 דקות כדי לסיים אותה כשניסיתי לעשות את זה הכי מהר ואפילו קיצרתי כמה מנוחות בין סטים(לא בדיוק חכם, אני יודע...). לפי מה שהבנתי אימון לא אמור לקחת כל כך הרבה זמן ויש לי בערך 14 תרגילים שלרובם יש לי 4 סטים ו12 חזרות(האימון כולל רגליים).
עכשיו הבעיה היא שחבר שלי הביא לי תכנית שהביאו לו(דוד שלו מדריך כושר אבל לפי מה שהבנתי הוא באמת מבין משהו), לפי מה שהבנתי זה יכול להתאים גם לי, התכנית נראית לי יותר טובה. זה ABC. אני לא עושה AB\C, אני מגיע פעם ביומיים לעשות את האימון של ה-14 תרגילים.
הדילמה היא עם איזו תכנית ללכת ? ומה אני אמור להגיד למדריך אם אני בסוף אשנה לתכנית של חבר שלי ?
תכנית של המדריך כושר במכון -
1.7 דקות ריצה
2. כפיפות בטן במכשיר 30x4
3.כפיפות בטן בשכיבה (ידיים לברכיים) 30x3
4.פולי עליון אחיזה הפוכה 12x4
5. חתירה במכשיר(אחיזה רחבה) 12x3
6. לחיצת חזה(פרפר) 12x3
7.לחיצת רגליים במכשיר 12X4
8. כפיפות ברכיים במכשיר 12X2
9.לחיצת כתפיים בישיבה במכשיר 12X4
10.כפיפות מרפקים בעמידה עם משקולות 24X4
11.כפיפות מרפקים בעמידה בקרוס כבל 12X3
12.מתח כמה שאני יכול 3 סטים
13. מתיחות
14. שחרור אופניים 5 דקות
תכנית של חבר -
A :
1. מתח 3 סטים מקסימום כל סט
2.פולי עליון באחיזה רחבה(גב) 8X2
3. סקוואט 5X5 (מתחיל במוט ריק)
4.הנפה לצדדים בכפיפה דלתא אחורית 8X3
5. ספסל רומי 10X3
6. בטן 3 סטים מקסימום חזרות כל סט
B :
1. בנץ' פרס 5X5
2. מילטרי פרס 5X5
3.חתירה באחיזה קרובה 8X3
4. מקבילים בגרביטון 8X2
5. בטן 3 סטים מקסימום חזרות
אימון שלישי בשבוע :
במקום תרגילים 4 ו-5 ב-A או B עושים -
1. יד קדמית עם מוט W ץ 3X6
2. יד אחורית בפולי עליון 3X6
כבר מוסיף את התכנית השנייה פשוט היו לי בעיות במחשב ואני צריך ללכת עוד מעט.
השאלה הקטנה של התפריט -
איך אני יודע איזה תפריט טוב בשבילי ? יש אתרים שאתם ממליצים עליהם ושאפשר לסמוך עליהם ? שירכיבו\שיש להם תפריטים שמתאימים לי ?
מצטער על החפירה ותודה לכל מי שיעזור !
עריכה : שכחתי להוסיף את התכניות חחחחחחחחח, כבר מוסיף.
עודכן*