הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

ייעוץ מינון של אבץ וויטמין c

• פותח/ת השרשור Ori135
  • פורסם בתאריך

Ori135

משתמש פעיל
734
96
נק' מוניטין:
72
734
96
אהלן חברים

לא הבנתי בדיוק כמה מג אבץ צריך ביום

יש כאלה אומרים 30 מג יש כאלה אומרים 25 מג ויש כאלה אומרים 50 מג. כמה באמת צריך?

הבנתי שעדיף מגנזיום citrate איזה אבץ עדיף?

עוד שאלה, ויטמין c גרם או שתי גרם ביום?

ואם זה ספיגה איטית יש צורך לפצל ל500 מג ויותר מאוחר עוד 500 מג או שאפשר כדור של 1000 מג?

תודה לעוזרים

נערך לאחרונה:
25-50 מינון טוב. לא כזה קריטי בדיוק כמה.
אבץ פיקולינאט (Picolinate) היא הצורה הכי טובה של אבץ.
גם גרם וגם שני גרם יהיה טוב. אם אתה אוכל הרבה פירות וירקות (בעיקר גמבה), גרם אחד יספיק בהחלט.
תמיד עדיף את המינון הנמוך ביותר עם ויטמין סי. 500 מ"ג בשחרור מושהה יהיה אידאלי.

• פותח/ת השרשור
גם גרם וגם שני גרם יהיה טוב. אם אתה אוכל הרבה פירות וירקות (בעיקר גמבה), גרם אחד יספיק בהחלט.
וכמה מג סידן צריך ביום? בן 15
דרך אגב בדקתי והסוג אבץ שאמרת יש רק במינון של 50 מג אבץ

נערך לאחרונה:
למה לא לקנות פשוט מולטי ויטמין? לקחת אבץ וסידן בלי בדיקות דם שמצריכות אותם זה לא בהכרח חכם.

• פותח/ת השרשור
1 גרם סידן ליום
למה לא לקנות פשוט מולטי ויטמין? לקחת אבץ וסידן בלי בדיקות דם שמצריכות אותם זה לא בהכרח חכם.
אני לא הולך לתסף סידן, ממוצרי חלב אני מגיע ל700 מג ואני מאמין שיש עוד באוכל שאני אוכל, אם זה לא מספיק אני במקום חלב רגיל יקנה מעושר בסידן ואז אני יגיע ל1000 מג רק ממוצרי חלב.

לגבי האבץ, אומרים לך בבדיקות דם תרמה שלו? כי אם כן אז סבבה כי גם ככה אני הולך השבוע לבדיקות דם לבדוק אם צריך לתסף ויטמין d

ואם אני לוקח אבץ,מגנזיום,ויטמין c, אם יהיה מחסור אז גם d, ואוכל 6 ירקות ביום ופרי. למה אני צריך מולטי ויטמין ?

אני לא הולך לתסף סידן, ממוצרי חלב אני מגיע ל700 מג ואני מאמין שיש עוד באוכל שאני אוכל, אם זה לא מספיק אני במקום חלב רגיל יקנה מעושר בסידן ואז אני יגיע ל1000 מג רק ממוצרי חלב.

לגבי האבץ, אומרים לך בבדיקות דם תרמה שלו? כי אם כן אז סבבה כי גם ככה אני הולך השבוע לבדיקות דם לבדוק אם צריך לתסף ויטמין d

ואם אני לוקח אבץ,מגנזיום,ויטמין c, אם יהיה מחסור אז גם d, ואוכל 6 ירקות ביום ופרי. למה אני צריך מולטי ויטמין ?
תקרא קצת בפורום ותבין שויטמינים ומינרלים מהמזון נספגים באחוזים נמוכים, המה גם שחלקם "מתנגשים" זה עם זה ומפריעים לספיגה הדדית.
רוצה לומר, גם אם אתה חושב שאתה מגיע לכמות המומלצת מהמזון - אתה לא, ואף רחוק משם.
תמיד תהיה עדיפות לתיסוף מהצד. בחירה בתרכובת בעלת ערך ביוכימי גבוה יעזור בספיגה טובה יותר של אותו ויטמין/מינרל

• פותח/ת השרשור
תקרא קצת בפורום ותבין שויטמינים ומינרלים מהמזון נספגים באחוזים נמוכים, המה גם שחלקם "מתנגשים" זה עם זה ומפריעים לספיגה הדדית.
רוצה לומר, גם אם אתה חושב שאתה מגיע לכמות המומלצת מהמזון - אתה לא, ואף רחוק משם.
תמיד תהיה עדיפות לתיסוף מהצד. בחירה בתרכובת בעלת ערך ביוכימי גבוה יעזור בספיגה טובה יותר של אותו ויטמין/מינרל
אז בנוסף לוויטמין c , מגנזיום אבץ, אולי d ,שש ירקות, 1.8 גרם אומגה 3 להוסיף גם מולטי ויטמין?
וסידן לא צריך נכון? אני מגיע ל1000 מג וגם עובר אותו

אז בנוסף לוויטמין c , מגנזיום אבץ, אולי d ,שש ירקות, 1.8 גרם אומגה 3 להוסיף גם מולטי ויטמין?
וסידן לא צריך נכון? אני מגיע ל1000 מג וגם עובר אותו
אין מקום למולטי. מה גם שלא ממש יעיל לקבל את כל הויטמינים והמינרלים, כביכול, במכה אחד. כמו שאמרתי, רובם לא יספגו בצורה כזו או אחרת.
לגבי סידן - ספיגתו מהמזון היא אחת מהנמוכות בשיעורה הקיימות מבין יתר המינרלים. גם אם אתה צורך מקורות שונים של חלב ומוצריו ובכללה גבינה צהובה (נחשב המקור המועדף והטוב ביותר לסידן), עדיין לא נראה לי שתגיע לגרם אחד מלא שיספג כולו.

לדעתי, ויטמין D3 טוב בכל מצב, בעיקר בשל הקושי שבהשגתו מהמזון/חשיפה לשמש (לא יעיל).
כמו כן, מגנזיום הוא מינרל מאוד חשוב וצריכתו בכלל, ולספורטאי בפרט, חשובה שבעתיים. 400 מ"ג יומיים לפני השינה הוא התזמון הטוב ביותר לצריכתו.

• פותח/ת השרשור
אין מקום למולטי. מה גם שלא ממש יעיל לקבל את כל הויטמינים והמינרלים, כביכול, במכה אחד. כמו שאמרתי, רובם לא יספגו בצורה כזו או אחרת.
לגבי סידן - ספיגתו מהמזון היא אחת מהנמוכות בשיעורה הקיימות מבין יתר המינרלים. גם אם אתה צורך מקורות שונים של חלב ומוצריו ובכללה גבינה צהובה (נחשב המקור המועדף והטוב ביותר לסידן), עדיין לא נראה לי שתגיע לגרם אחד מלא שיספג כולו.

לדעתי, ויטמין D3 טוב בכל מצב, בעיקר בשל הקושי שבהשגתו מהמזון/חשיפה לשמש (לא יעיל).
כמו כן, מגנזיום הוא מינרל מאוד חשוב וצריכתו בכלל, ולספורטאי בפרט, חשובה שבעתיים. 400 מ"ג יומיים לפני השינה הוא התזמון הטוב ביותר לצריכתו.

מגנזיום 400 מג לפני שינה
אבץ 30 מג לפני שינה
אומגה 3 1.8 גרם
ויטמין c (בבוקר 500 מג בצהריים 500 מג)
ויטמין d אני ידע עוד שבוע עם יש חוסר או לא לפי הבדיקות דם

שכחתי משהו?
מולטי הבנתי לא צריך (אני גם דואג לאכול 6 ירקות) וסידן עדיין לא הבנתי אם צריך או לא

וכמה זה משמעותי לפצל את הוויטמין c לשתי כדורים? פשוט אני מעדיף כדור אחד אני לא אוהב כדורים

מגנזיום 400 מג לפני שינה
אבץ 30 מג לפני שינה
אומגה 3 1.8 גרם
ויטמין c (בבוקר 500 מג בצהריים 500 מג)
ויטמין d אני ידע עוד שבוע עם יש חוסר או לא לפי הבדיקות דם

שכחתי משהו?
מולטי הבנתי לא צריך (אני גם דואג לאכול 6 ירקות) וסידן עדיין לא הבנתי אם צריך או לא

וכמה זה משמעותי לפצל את הוויטמין c לשתי כדורים? פשוט אני מעדיף כדור אחד אני לא אוהב כדורים
הרשימה שציינת די דומה למה שאני מתסף בו מבחינת מוצרים ומינונים.
על ויטמין D3 אני ממליץ מאוד, מינון של 2000iu-5000iu ליום. הוא סינרגטי לסידן ומאוד עוזר בספיגתו. גם אם לא יתגלה חסר כלשהו בבדיקות הדם (גם לי מעולם לא היה חסר על פי בדיקות דם), כדאי לתסף בו. המה גם שהוא מאוד זול.
לגבי ויטמין C - באם הוא בשחרור מושהה, יהיה מספיק לצרוך 500 מ"ג. אם הטבליה היא 1000 מ"ג (הכוונה היא עדיין לשחרור מושהה), אז כדאי לחתוך אותה לחצי ולצרוך פעמיים במהלך היום. זה מה שאני עושה (אני משתמש בויטמין C בשחרור מושהה של וי-טה קו-סט, וחותך את הכדור ל-2)

• פותח/ת השרשור
הרשימה שציינת די דומה למה שאני מתסף בו מבחינת מוצרים ומינונים.
על ויטמין D3 אני ממליץ מאוד, מינון של 2000iu-5000iu ליום. הוא סינרגטי לסידן ומאוד עוזר בספיגתו. גם אם לא יתגלה חסר כלשהו בבדיקות הדם (גם לי מעולם לא היה חסר על פי בדיקות דם), כדאי לתסף בו. המה גם שהוא מאוד זול.
לגבי ויטמין C - באם הוא בשחרור מושהה, יהיה מספיק לצרוך 500 מ"ג. אם הטבליה היא 1000 מ"ג (הכוונה היא עדיין לשחרור מושהה), אז כדאי לחתוך אותה לחצי ולצרוך פעמיים במהלך היום. זה מה שאני עושה (אני משתמש בויטמין C בשחרור מושהה של וי-טה קו-סט, וחותך את הכדור ל-2)
למה 1000 מג ביחד לא הספג הכל?

למה 1000 מג ביחד לא הספג הכל?
יספג, אבל עדיף לשמור על רמות כמה שיותר ליניאריות בדם לאורך זמן.
שחרור מושהה זה לא אומר שאם לחת בבוקר, אז בערב הויטמין עדיין במערכת הדם שלך, פשוט הוא יוצא לזרם הדם לאט יותר מויטמין C רגיל.

• פותח/ת השרשור
יספג, אבל עדיף לשמור על רמות כמה שיותר ליניאריות בדם לאורך זמן.
שחרור מושהה זה לא אומר שאם לחת בבוקר, אז בערב הויטמין עדיין במערכת הדם שלך, פשוט הוא יוצא לזרם הדם לאט יותר מויטמין C רגיל.
ואם נגיד בבדיקות דם יהיה לי 50 ng/ml עדיין לתסף? לא יכול להגיע למצב של עובר ויטמין?
ועוד שאלה במוסף לכל התוספים בשביל לא לתסף מולטי כמה ירקות אתה אוכל ביום? 6 זה מספיק?

נערך לאחרונה:
ואם נגיד בבדיקות דם יהיה לי 50 ng/ml עדיין לתסף? לא יכול להגיע למצב של עובר ויטמין?
ועוד שאלה במוסף לכל התוספים בשביל לא לתסף מולטי כמה ירקות אתה אוכל ביום? 6 זה מספיק?
פתחת אשכול רק שבוע שעבר, וכבר שכחת מה רשמתי לך שם?
https://www.lbs.co.il/threads/69497/

• פותח/ת השרשור
פתחת אשכול רק שבוע שעבר, וכבר שכחת מה רשמתי לך שם?
https://www.lbs.co.il/threads/69497/

לא הבנת את השאלה שלי. הבנתי כבר שמולטי זה לא הכי טוב, התקוונתי לשאול כמה ירקות אתה צורך ביום בנוסף לכל התוספים שאתה לוקח?
ואיזה עוד תוספים לבריאות אתה לוקח חוץ מוויטמין c d אבץ מגנזיום אומגה?
ואיך קוראים באנגלית לוויטמין c בשחרור מושהה?

לא הבנת את השאלה שלי. הבנתי כבר שמולטי זה לא הכי טוב, התקוונתי לשאול כמה ירקות אתה צורך ביום בנוסף לכל התוספים שאתה לוקח? אני צורך ירקות לא בגלל הויטמינים שבהם, אלא בגלל הסיבים שיש בהם (שובע והורדת אינדקס גליקמי של ארוחה). אני לא מחשב או מעריך כמה ויטמינים אני מקבל מהמזון השוטף בכלל, ומירקות בפרט.
ואיזה עוד תוספים לבריאות אתה לוקח חוץ מוויטמין c d אבץ מגנזיום אומגה? לוקח גם סידן ציטראט, בנוסף למה שרשמת
ואיך קוראים באנגלית לוויטמין c בשחרור מושהה?
Sustained/Slow Release

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית