הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ מאגרי הגליקוגן

Max70kg

משתמש פעיל
465
0
נק' מוניטין:
208
465
0
אוקיי, קודם תדעו שחיפשתי בגוגל את התשובה לשאלה ולא מצאתי אז אני לא סתם מזיין את השכל.
אז ראיתי פעם את משה אומר שבפעילות אנאירובי מאגרי הגליקוגן לא מתרוקנים לאומת פעילות אירובית שבה הם כן. אפשר לדעת למה? מה גורם לגוף לקחת את האנרגיה והגלוקוז ממאגרי הגליקוגן? (ואם יש קשר בין זה לגליקוליזה כי ראיתי שההגדרה של גליקוליזה זה קטבוליזם אנאירובי של הגלוקוז). בקיצור אני מבולבל אם מישהו יכול לכוון אותי למאמר שיענה לי על השאלה או להסביר לי אני אודה לו.

גם באימון אירובי קשה לרוקן את מאגרי הגליקוגן,וזה לא נעשה באימון או 2 אלא לפחותשבוע בגרעון קלורי די גבוה,אם תעשה אימון אנאירובי כמה שעות לאורך כל השבוע בגרעון קלורי(זה כבר יהיה יותר דומה לאימון אירובי) תגיע פחות או יותר לאותו אפקט

כמו שקולדפייר אמר,מאגרי הגליקוגן בשימוש בכל פעילות ,כי זה מקור האנרגיה הזמין ביותר לגוף,במצב שאתה בקיטוזיס,כאשר מאגרי הגליקוגן קרובים לריקים,ויש צורך במקור אנרגיה אחר,הגוף משתמש בשומן בתור מקור אנרגיה.
אבל כדי לרוקן את מאגרי הגליקוגן צריך להיות על כמות פחממות נמוכה מאוד.

גם באימון אירובי קשה לרוקן את מאגרי הגליקוגן,וזה לא נעשה באימון או 2 אלא לפחותשבוע בגרעון קלורי די גבוה,אם תעשה אימון אנאירובי כמה שעות לאורך כל השבוע בגרעון קלורי(זה כבר יהיה יותר דומה לאימון אירובי) תגיע פחות או יותר לאותו אפקט
בריצות ארוכות אפשר לרוקן את מאגרי הגליקוגן.
בקשר לשאלה, השאלה לא מובנת.
אתה מתכוון לריקון טוטאלי של מאגרי הגליקוגן או לשימוש בגליקוגן?
אם זה לשימוש בגליקוגן מהמאגרים, באימון משקולות משתמשים מעט מאוד, באימון אירובי משתמשים הרבה יותר (פי כמה).
לערך 5 גרם גליקוגן ל 2 סטים של עבודה.

• פותח/ת השרשור
בריצות ארוכות אפשר לרוקן את מאגרי הגליקוגן.
בקשר לשאלה, השאלה לא מובנת.
אתה מתכוון לריקון טוטאלי של מאגרי הגליקוגן או לשימוש בגליקוגן?
אם זה לשימוש בגליקוגן מהמאגרים, באימון משקולות משתמשים מעט מאוד, באימון אירובי משתמשים הרבה יותר (פי כמה).
לערך 5 גרם גליקוגן ל 2 סטים של עבודה.
זאת התשובה שחיפשתי. אבל למה זה קורה? איך קורה התהליך של ריקון מאגרי הגליקוגן ולמה בפעילות אירובית מתרוקנים מאגרי הגליקוגן יותר מהאשר בפעילות אנאירובית?

• פותח/ת השרשור
אוקיי, הבנתי שבתהליך האירובי הגוף לוקח את האנרגיה מהשומן והפחמימה (הפחמימה זה בעצם הגלוקוז, שמופק במאגרי הגליקוגן) ובתהליך האנאירובי נוצרת גליקוליזה אנאירובית שהיא כוללת 10 תהליכים שקוראים לATP עד לייצור של החומצות חלב ולכן אין כמעט קשר לפחמימות ולמאגרי הגליקוגן בתהליך חוץ מהחלק האירובי של התנועה (הכוונה שהאדם הוא מכונה מורכבת ולכן גם בפעולות אנאירוביות יהיה אפקט קטן של שימוש במאגרי הגליקוגן). אני הבנתי נכון? (זה לפי הלינק שנתת וקצת מידע כללי)

בנשימה אנאירובית הגוף מייצר פחות ATP אבל מהגלוקוז כי הוא לא משתמש בחמצן, בנשימה אירובית הגוף משתמש גם בגלוקוז וגם בחמצן ככה שמיוצר הרבה יותר ATP.
זה בערך בקצרה P:

• פותח/ת השרשור
בנשימה אנאירובית הגוף מייצר פחות ATP אבל מהגלוקוז כי הוא לא משתמש בחמצן, בנשימה אירובית הגוף משתמש גם בגלוקוז וגם בחמצן ככה שמיוצר הרבה יותר ATP.
זה בערך בקצרה P:
אבל מה הקשר בין מה שאמרת למאגרי הגליקוגן?

אוקיי, הבנתי שבתהליך האירובי הגוף לוקח את האנרגיה מהשומן והפחמימה (הפחמימה זה בעצם הגלוקוז, שמופק במאגרי הגליקוגן) ובתהליך האנאירובי נוצרת גליקוליזה אנאירובית שהיא כוללת 10 תהליכים שקוראים לATP עד לייצור של החומצות חלב ולכן אין כמעט קשר לפחמימות ולמאגרי הגליקוגן בתהליך חוץ מהחלק האירובי של התנועה (הכוונה שהאדם הוא מכונה מורכבת ולכן גם בפעולות אנאירוביות יהיה אפקט קטן של שימוש במאגרי הגליקוגן). אני הבנתי נכון? (זה לפי הלינק שנתת וקצת מידע כללי)

ATP-CP מאמץ עד 10 שניות לערך (מעגל אנרגיה ראשון) - אינו קשור בגליקוגן או חמצן או כל פירוק של מזון.
גליקוליזה אנאירובית (מעגל אנרגיה 2) טוען את ה ATP-CP בדרך כלל מספיק עד 2 דקות טוען מולקולות ATP ברובו מגלוקוז וגליקוגן
תהליך האירובי (מעגל אנרגיה 3) טוען את ה ATP-CP מפחמימות ושומנים (מעט חלבון אך תלוי במצב התזונתי והפיזי של הבן אדם וכמובן במשך הפעילות ובעצימות שלה).
התהליך האירובי בעצם מכיל בתוכו את הגליקוליזה האנאירובית (מעגל אנרגיה 2) אך אינו מפריש בסופו של דבר חומצת חלב (תוצר הלוואי של מעגל אנרגיה מספר 2).
כמו כן ההבדל בין שינהם יהיה גם במספר המולקולות ATP כאשר במעגל אנרגיה מספר 2 אנו נקבל רק 4 מולקולות ATP ברוטו (ורק 2 נטו) ובמעגל האירובי נקבל 36 מולקולות ATP עם עוד חומרים שלא מעניינים אותנו כרגע.
התהליך האירובי תלוי בחמצן כי בתהליך שנקרא "שרשרת הנשימה" מופקות רוב מולקולות ה ATP (32 במספר).
לסיכום, מאגרי הגליקוגן יתרוקנו רק במעגל אנרגיה 2 ו3 כאשר ב3 הריקון שלהם יהיה דומיננטי יותר כי נוכל לשאת את משך הפעילות ליותר זמן והסיבה פשוטה כי אין שיחרור רב של חומצת חלב בניגוד למעגל 2 ששם חומצות החלב גורמות לנו להאט/להפסיק את הפעילות (כאשר ריכוזן בדם עולה מעל הנורמה ברמות גבוהות אתה מתחיל להרגיש את ה "צריבה" ותחושת העייפות ולבסוף תפסיק את הפעילות).
בחדר הכושר, כאשר אתה עובד ברוב עובדתך אנאירובי (מעגל 1 ו 2) את תתרכז יותר במעגל אנרגיה 2 כאשר רוב הסטים (אם לא כולם) לא יקחו יותר מ2 דקות אבל יותר מ 10 שניות לרוב (אלא אם עושים RM1) לכן ביזבוז הגליקוגן אינו רב עקב משך הפעילות + המעגל שהינך משתמש בו בהתאם למה שאמרתי קודם לכן.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית