ייעוץ סקווט מרגיש כמו אירובי

• פותח/ת השרשור Y0na
  • פורסם בתאריך

Y0na

משתמש פעיל
415
65
נק' מוניטין:
137
415
65
חזרתי להתאמן לפני שבועיים וחצי בערך-שלושה שבועות ותמיד הייתה לי בעיה בסקווט שהוא מרגיש לי כמו אירובי(דופק מאוד גבוה) וזה משפיע על העבודה של הרגליים, כי אני יכול להרים עוד משקל אבל הדופק מפריע
המשקל כרגע 50 קילו ואני עובד ל3X6-8. סקווט LB הטכניקה טובה אני עובד עם מאמן שבאמת מבין משהו מהאימונים(ממליץ על SS וכל תרגילי הבסיס. ידע מעולה יש לו). אני תמיד לפני כל חזרה לוקח נשימה עמוקה, שומר אותה ומכווץ ורק בסוף החזרה אני משחרר אוויר. הבעיה שאחרי חזרה-2 הדופק נורא גבוה וקשה לי להתקדם. אני בטוח שאני יכול להוסיף עוד קצת משקל על המוט לולא הדופק הגבוה
אם זה רלוונטי, אין לי ממש כושר והסיבולת לב ריאה שלי מאוד נמוכה. אני מתאר לעצמי שאני לא יכול לרוץ רצוף יותר מ4-5 דקות חחח

מה אתם אומרים? אני יכול להמשיך לעלות יותר משקל אבל זה נורא מגביל אותי. אני נח בין סט לסט 2 דקות וגם אז הדופק לא לגמרי חזר לדופק רגיל ללא מאמץ

חזרתי להתאמן לפני שבועיים וחצי בערך-שלושה שבועות ותמיד הייתה לי בעיה בסקווט שהוא מרגיש לי כמו אירובי(דופק מאוד גבוה) וזה משפיע על העבודה של הרגליים, כי אני יכול להרים עוד משקל אבל הדופק מפריע
המשקל כרגע 50 קילו ואני עובד ל3X6-8. סקווט LB הטכניקה טובה אני עובד עם מאמן שבאמת מבין משהו מהאימונים(ממליץ על SS וכל תרגילי הבסיס. ידע מעולה יש לו). אני תמיד לפני כל חזרה לוקח נשימה עמוקה, שומר אותה ומכווץ ורק בסוף החזרה אני משחרר אוויר. הבעיה שאחרי חזרה-2 הדופק נורא גבוה וקשה לי להתקדם. אני בטוח שאני יכול להוסיף עוד קצת משקל על המוט לולא הדופק הגבוה
אם זה רלוונטי, אין לי ממש כושר והסיבולת לב ריאה שלי מאוד נמוכה. אני מתאר לעצמי שאני לא יכול לרוץ רצוף יותר מ4-5 דקות חחח

מה אתם אומרים? אני יכול להמשיך לעלות יותר משקל אבל זה נורא מגביל אותי. אני נח בין סט לסט 2 דקות וגם אז הדופק לא לגמרי חזר לדופק רגיל ללא מאמץ
1. דופק של אירובי נמוך יותר מאנאירובי
2. הדופק אמור להיות מאוד גבוה במהלך הסט. אם הוא לא גבוה אתה כנראה לא מתאמץ
3. אין בעיה לנוח מעל 2 דקות

• פותח/ת השרשור
תראה, אני לא ליפטר אלא בילדר ואני עובד בין 6-8 חזרות. בחיי שאחרי סט אחד אפשר לשמוע את הדופק שלי מקילומטר
זה הגיוני?

תראה, אני לא ליפטר אלא בילדר ואני עובד בין 6-8 חזרות. בחיי שאחרי סט אחד אפשר לשמוע את הדופק שלי מקילומטר
זה הגיוני?
"2. הדופק אמור להיות מאוד גבוה במהלך הסט. אם הוא לא גבוה אתה כנראה לא מתאמץ"

אתה רוצה שאני יגדיר לך מספרית כמה זה "מאוד גבוה" ?

• פותח/ת השרשור
"2. הדופק אמור להיות מאוד גבוה במהלך הסט. אם הוא לא גבוה אתה כנראה לא מתאמץ"

אתה רוצה שאני יגדיר לך מספרית כמה זה "מאוד גבוה" ?
אתה צודק, אבל כל הקטע שאני לא מרגיש שאני מתאמץ יותר מידי עם הרגליים בגלל שהדופק שלי גבוה מידי בשביל לעלות משקל! אני יכול בכיף להוסיף עוד עשר קילו למוט אבל הדופק שלי מאוד מאוד גבוה ולכן זה מקשה עליי

אתה צודק, אבל כל הקטע שאני לא מרגיש שאני מתאמץ יותר מידי עם הרגליים בגלל שהדופק שלי גבוה מידי בשביל לעלות משקל! אני יכול בכיף להוסיף עוד עשר קילו למוט אבל הדופק שלי מאוד מאוד גבוה ולכן זה מקשה עליי
מה מקשה בזה

1. תשלב עבודת סיבולת

2. אל תמהר לעלות משקל על המוט
אם לוקח הרבה זמן בין חזרה לחזרה, תחזור על המשקל ותעשה אותו מהיר יותר

3. למרות שזה קצת פחות סביר תעשה בדיקת דם אולי יש לך בעיות בניוד חמצן,
ניסיתי לתקן את אותה בעיה אצל מתאמנת שלי בעזרת האימונים אבל מסתבר שהיא אנמית שצריכה טיפול רפואי..

כנראה שזה לא הכול, זה מה שאני יודע :/
אולי ל @Daniel Barack יש מה להגיד

אתה בטוח שמדובר בדופק גבוה, או הרגשה של חוסר חמצן/נשימה היפרונטילית/כאבי ראש וסחרחורת?
יכול מאוד להיות שהבעיה היא לא בתרגיל עצמו ומה שקשור לו (טכניקה, מנוחה), אלא שליטה במנוחה, או גרום אחר - כמו חוסר בניוד חמצן

• פותח/ת השרשור
1. תשלב עבודת סיבולת

2. אל תמהר לעלות משקל על המוט
אם לוקח הרבה זמן בין חזרה לחזרה, תחזור על המשקל ותעשה אותו מהיר יותר

3. למרות שזה קצת פחות סביר תעשה בדיקת דם אולי יש לך בעיות בניוד חמצן,
ניסיתי לתקן את אותה בעיה אצל מתאמנת שלי בעזרת האימונים אבל מסתבר שהיא אנמית שצריכה טיפול רפואי..
1.עבודה של 15 חזרות בסקווט?
2.אני לא ממהר לעלות משקל, להפך, העלייה במשקל שלי מתונה יותר בגלל הדופק הגבוה(אני מאמין שאני יכול להוסיף עוד 10-12.5 קילו למוט כי הרגליים לא מתאמצות לגמרי)
3.אני עושה בדיקות דם כל 3-4 חודשים והכל בסדר
כנראה שזה לא הכול, זה מה שאני יודע :/
אולי ל @Daniel Barack יש מה להגיד

אתה בטוח שמדובר בדופק גבוה, או הרגשה של חוסר חמצן/נשימה היפרונטילית/כאבי ראש וסחרחורת?
יכול מאוד להיות שהבעיה היא לא בתרגיל עצמו ומה שקשור לו (טכניקה, מנוחה), אלא שליטה במנוחה, או גרום אחר - כמו חוסר בניוד חמצן
מדובר בדופק גבוה, אין לי הרגשה של חוסר חמצן או כאבי ראש וסחרחורות. מה הכוונה שליטה במנוחה? כפי שאמרתי לdarkmatter אני עושה בדיקות דם אחת ל3-4 חודשים והכל בסדר

מדובר בדופק גבוה, אין לי הרגשה של חוסר חמצן או כאבי ראש וסחרחורות. מה הכוונה שליטה במנוחה? כפי שאמרתי לdarkmatter אני עושה בדיקות דם אחת ל3-4 חודשים והכל בסדר
תצלם סרטון שלך בעת סט שכזה ותעלה לכאן

למה אתה מתכוון שדופק של אירובי נמוך יותר משל אנאירובי זה ממש לא נכון.
אם אנאירובי זה מתח,מקבילים,בנץ' פרס ודברים כאלה אז אירובי בהרבה יותר קשה מבחינת דופק וריאות.
אני מתאמן כושר קרבי וזה יותר קשה בהמון מחדר כושר.

למה אתה מתכוון שדופק של אירובי נמוך יותר משל אנאירובי זה ממש לא נכון.
אם אנאירובי זה מתח,מקבילים,בנץ' פרס ודברים כאלה אז אירובי בהרבה יותר קשה מבחינת דופק וריאות.
אני מתאמן כושר קרבי וזה יותר קשה בהמון מחדר כושר.
אתה יודע מה זה "אירובי" ומה זה "אנאירובי" ?

תסביר את עצמך אולי יש משו שלא הבנתי.
כתבת את זה : "למה אתה מתכוון שדופק של אירובי נמוך יותר משל אנאירובי זה ממש לא נכון."
מאחר וזאת שטות גמורה, שאלתי אם אתה יודע מה זה אירובי ומה זה אנאירובי?
בגלל שאתה לא יודע (אולי אתה חושב שאתה יודע), מציע שתלמד את זה. אם עדיין לא תבין אעזור בשמחה.

כתבת את זה : "למה אתה מתכוון שדופק של אירובי נמוך יותר משל אנאירובי זה ממש לא נכון."
מאחר וזאת שטות גמורה, שאלתי אם אתה יודע מה זה אירובי ומה זה אנאירובי?
בגלל שאתה לא יודע (אולי אתה חושב שאתה יודע), מציע שתלמד את זה. אם עדיין לא תבין אעזור בשמחה.
קראתי מה שרשום זה שאירובי זה ריצות אופניים וכל זה.
אנאירובי זה משקולות ותרגילי כוח.
אני צודק אם לא תסביר

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית