הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דופק מעל 90 במצב מנוחה

• פותח/ת השרשור Leon
  • פורסם בתאריך

Leon

משתמש קבוע
1,063
470
נק' מוניטין:
1,096
1,063
470
יש לי דופק של 90+ בזמן מנוחה כבר כמה חודשים.
עכשיו אני יודע שזה הרבה ולא בריא, והכי נמוך שהיה לי 74 אחרי שעשיתי תרגיל נשימה עמוקה.
אז השאלה שלי, מה גורם לזה,טיפולים טבעיים והאם המשך החיים עם דופק כזה מציבים אותי בפני סיכון למחלות לב ומוות בתרם עת?

עכשיו אני מתאמן 4 פעמים בשבוע, מתכנן לעבור מלינארית ל 5 3 1 של גים. אירובי- רק הליכות,לפעמים 10 דקות ביום. אבל פעם או פעמיים הליכה של שעתיים.
מתסף במנזיום, חשבתי שזה יעזור לי(HOMER אם אני לא טועה המליץ), הרגשתי התאוששות יותר טובה אבל הדופק שלי נשאר גבוה.
עכשיו אני לא מומחה ותקנו אותי אם אני טועה: אולי זה קרא בגלל היפרטרופיית שריר הלב שמושפע מחוסר אירובי ומעודף אימוני משקולות. לחץ דם 137-73, קצת חורג אבל לא קריטי.

אם מישהו נתקל במקרים דומים אשמח לשמוע.

תראה אני לא מבין גדול בנושא, סתם יורה ירייה לאוויר.
יכול להיות שאולי בתקופה האחרונה אתה לחוץ/חרדתי מסיבות כאלה ואחרות? המקרים האלה משפיעים על דופק הלב.

• פותח/ת השרשור
תראה אני לא מבין גדול בנושא, סתם יורה ירייה לאוויר.
יכול להיות שאולי בתקופה האחרונה אתה לחוץ/חרדתי מסיבות כאלה ואחרות? המקרים האלה משפיעים על דופק הלב.
לא יודע, אולי. החיים משתנים אז גם אני. עד לא מזמן כל אימון התאמנתי מסטול\קצת שיכור. ראיתי שאני יכול לשלב אז חודש וחצי ככה שילבתי. אמרו לי שזה דופק את הלב, רק הדופק הגבוה היה גם לפני זה. אפילו כשעשיתי ריצות 3 4 פעמים בשבוע הכי נמוך שהגעתי היה 71...

• פותח/ת השרשור
😲 נראה לי שהגיע הזמן להפסיק להגיע לאימונים שיכור..
בכל מקרה, בהצלחה שיהיה.
תודה.. הפסקתי לאחרונה. הוא עדיין גבוה. אני מרגיש כאילו כל הזמן באטרף. אפילו אם אני נרגע(תיסוף של קנה בושם), אז הוא לפעמים קופץ עוד יותר..

יש לי דופק של 90+ בזמן מנוחה כבר כמה חודשים.
עכשיו אני יודע שזה הרבה ולא בריא, והכי נמוך שהיה לי 74 אחרי שעשיתי תרגיל נשימה עמוקה.
אז השאלה שלי, מה גורם לזה,טיפולים טבעיים והאם המשך החיים עם דופק כזה מציבים אותי בפני סיכון למחלות לב ומוות בתרם עת?

עכשיו אני מתאמן 4 פעמים בשבוע, מתכנן לעבור מלינארית ל 5 3 1 של גים. אירובי- רק הליכות,לפעמים 10 דקות ביום. אבל פעם או פעמיים הליכה של שעתיים.
מתסף במנזיום, חשבתי שזה יעזור לי(HOMER אם אני לא טועה המליץ), הרגשתי התאוששות יותר טובה אבל הדופק שלי נשאר גבוה.
עכשיו אני לא מומחה ותקנו אותי אם אני טועה: אולי זה קרא בגלל היפרטרופיית שריר הלב שמושפע מחוסר אירובי ומעודף אימוני משקולות. לחץ דם 137-73, קצת חורג אבל לא קריטי.

אם מישהו נתקל במקרים דומים אשמח לשמוע.
יש הבדל די גדול בין דופק מנוחה 90+ ובין 74.
על דופק מנוחה 90+ הייתי הולך להיבדק אצל רופא מומחה. על דופק מנוחה 74 הייתי לוקח את נושא האירובי בידיים (או ברגליים) ומתחיל לעבוד על הכושר האירובי.

אשמח לשמוע
דבר ראשון הייתי בודק תפקודי בלוטת המגן (TSH, T3, T4). אם תקינים, הייתי שולל אימון יתר ע"י מנוחה של שבוע ובדיקת דופק המנוחה כל בוקר (דופק מנוחה: הדופק ברגע שאתה מתעורר בבוקר, לפני שאתה אפילו מתיישב במיטה).

בכל מקרה, אם מדובר בתופעה חדשה לא הייתי מזניח את זה.

• פותח/ת השרשור
לקחתי ממתק פעם אחת אבל לא חושב שזה מזה.

דבר ראשון הייתי בודק תפקודי בלוטת המגן (TSH, T3, T4). אם תקינים, הייתי שולל אימון יתר ע"י מנוחה של שבוע ובדיקת דופק המנוחה כל בוקר (דופק מנוחה: הדופק ברגע שאתה מתעורר בבוקר, לפני שאתה אפילו מתיישב במיטה).

בכל מקרה, אם מדובר בתופעה חדשה לא הייתי מזניח את זה.
מאוד יתכן שזה אימון יתר, כי אני פשוט אף פעם לא נח. היום בדקתי דופק מנוחה בבוקר והיה לי 84.

תודה על העזרה, אני אתחיל לעשות גם אירובי ואם זה לא יעבור אלך לבדוק את מה שאמרת.✌️

• פותח/ת השרשור
אף אחד לא שאל...
למה אתה מתאמן שיכור?
יש כמה פלוסים וכמה מינוסים:
בין כוסית ל-2, נותנים לך אנרגיה ואז האימון לוקח 50 דקות ולא שעה וחצי.
רף כאב יורד כלומר גם אם אני נפצע זה כואב פחות.

המינוסים שיכולים להוציא אותך מהמכון אם אתה מגזים והביטוח לא חל עליך.
חוסר קורדינציה בסקוואט.

פעם ראשונה קשה, אך כמו כל דבר אחר אם אתה מתרגל הגוף של מסתגל ואחרי זה קשה בלי.
מישהו פעם העלה פה כתבה על הרמת משקולות ואלכוהול, יש מספיק חסרונות. ההתרון שאתה הולך להתאמן אפילו אם כואב לך(פיזית נגיד,כאב בבטן היה לי לא מזמן, או כאב בקרסול), אתה מסיים את זה מהר, וזה עוזר לך לשבור מחסומים במשקלים.

חוסר קורדינציה בסקוואט.

מישהו פעם העלה פה כתבה על הרמת משקולות ואלכוהול, יש מספיק חסרונות. ההתרון שאתה הולך להתאמן אפילו אם כואב לך(פיזית נגיד,כאב בבטן היה לי לא מזמן, או כאב בקרסול), אתה מסיים את זה מהר, וזה עוזר לך לשבור מחסומים במשקלים.

שמע אתה הזוי.

חוסר קורדינציה בסקוואט.

הדבר הכי מפגר ששמעתי בחיי.
אלכוהול מוציא אותך מריכוז ואת הגוף שלך מריכוז. יותר קשה לבצע תרגילים מורכבים ככה ויש חשש לאיבוד שיווי משקל.
בנוסף על כך אם אתה סובל מכאבים אחריי האימון כלכך אתה יכול לקחת משכך כאבים .
ואחרי זה קשה בלי.
יופי . מעולה להתמכר לשתייה חריפה זה הכי טוב.
אם כואב לך
אם תעשה אימון בלי אלכוהול אולי תפצע פחות.

יש דבר כזה שנקרא טכיקרדיה וזאת בעייה רפואית בדופק 100במצב מנוחה
זה לא דופק תקין מה שיש לך..תלך לרופא

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית