הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ ביקורת LB Squat

• פותח/ת השרשור DorT
  • פורסם בתאריך

DorT

משתמש משקיע
2,363
624
נק' מוניטין:
1,823
2,363
624
אז בגלל שאני מת מכל מיני כאבים בסקוואט כבר איזה שלושה חודשים (שמתוכם חודש הפסקה) ומרגיש כמו איזה פנסיונר עם כל הכאבים האלה החלטתי לנסות לואו באר.

זו פעם ראשונה שאני מבצע LB והתנועה מרגישה לי הרבה יותר "חלקה", אין כאבים בכלל! בהיי באר היו כאבים אפילו עם חמישים קילו (שבוע שעבר ניסיתי לחזור לאט לאט ועדין כאב).

קיצר אשמח לביקורת

@Beast and cheat @coldfire @stitch

סה״כ הסקוואט בסדר. אתה צריך לדחוף את הברכיים יותר חזק לצדדים, ולדאוג להחזיק את החזה בחוץ קצת יותר.

אין דבר כזה ״שכחתי לקחת אוויר״. זה כמו לשכוח לעלות בסקוואט, זה חייב להיות חלק מהתנועה גם אם אין משקל על המוט.

• פותח/ת השרשור
סה״כ הסקוואט בסדר. אתה צריך לדחוף את הברכיים יותר חזק לצדדים, ולדאוג להחזיק את החזה בחוץ קצת יותר.

אין דבר כזה ״שכחתי לקחת אוויר״. זה כמו לשכוח לעלות בסקוואט, זה חייב להיות חלק מהתנועה גם אם אין משקל על המוט.
צודק, לקחתי לתשומת לבי.
תודה

גם ככל שהמשקל קל יותר, כך מעט יותר זקיפת חזה בדדליפט תספיק על מנת לא להפצע.
אז את הסטים של החימום להרים עם גב פחות מ100% ישר?
סבבה, הבנתי את הנקודה, תודה על ההמחשה 😃
ורק שאלה כדי לוודא שהבנתי, גם אם אתה עושה סקוואט עם משקל גוף ל-MAX חזרות (נגיד שזה 100), אז צורת העבודה בזה היא אמורה להיות אותה צורה כמו ב-RM5 למשל?
ועוד לא ענית לגביי מה אתה בכלל מנסה להשיג בכך שאתה לוקח פחות אוויר. הצד השלילי הוא שזה פחות בטיחותי. מה הצד החיובי בדיוק? מה היתרונות?
העובדה שהמשקל הקל רוב הסיכויים לא יפצע אותך היא לא יתרון של לא לקחת אוויר, היא פשוט מקטינה את החיסרון. אבל הוא עדיין קיים. מה היתרון בזה?
היתרונות בזה זה שזה לא כל כך נוח לעבוד במשקלים קלים עם הרבה נשימות (וזאת הסיבה שהעדפתי לעשות עם מינימום נשימות. אני יודע שזה נשמע טיפשי, אבל אם יש משהו שנוח לעשות, עם המחשבה שזה לא יגרום לפציעה, אז אמרתי לעצמי למה לא),
וגם עוד סיבה זה שככה אתה גם מסיים את הסט מהר יותר במקום להתברבר חצי שעה רק על הכנסת אוויר.

אבל עכשיו גם הבנתי שזה בכל זאת מהווה סיכון לפציעה, והייתי בטוח שלא...

• פותח/ת השרשור
אני כבר אנצל את האשכול הזה לדדליפט.

מקווה ששמים לב שבכל תחילת חזרה הגב התחתון טיפה מתעגל.
אשמח לביקורת

הסקוואט: הברכיים יותר בחוץ וזה כבר טוב, אבל המבט שלך זקוף מדי, וזה קצת הורס את מנח הגוף. תוריד את הראש ותסתכל בזוית למטה, אבל אל תיפול למלכודת של להוריד חזה ולכופף גב. תיקנת את זה מהפעם הקודמת, אבל בפעם ההיא הסתכלת למטה, ועכשיו כשהרמת חזה הרמת גם ראש. תתקן אחד בלי להרוס את השני.
חוץ מזה שחסר קצת עומק. אני הייתי מייחס את זה לעמידה שהיא טיפה רחבה מדי בשבילך - איך אתה מרגיש איתה? ניסית 5 ס"מ צר יותר?

הדדליפט: צוואר כבר ציינת. ככל שהתקדמו החזרות כך פחות ניסית לסובב אגן. יפה שאתה מושך טיפה את המוט ומוציא חזה, אבל תן לעצמך עוד שניה כדי לסובב אגן עוד טיפה. פרט לזה זה נראה לי בסדר.

הסקוואט: הברכיים יותר בחוץ וזה כבר טוב, אבל המבט שלך זקוף מדי, וזה קצת הורס את מנח הגוף. תוריד את הראש ותסתכל בזוית למטה, אבל אל תיפול למלכודת של להוריד חזה ולכופף גב. תיקנת את זה מהפעם הקודמת, אבל בפעם ההיא הסתכלת למטה, ועכשיו כשהרמת חזה הרמת גם ראש. תתקן אחד בלי להרוס את השני.
חוץ מזה שחסר קצת עומק. אני הייתי מייחס את זה לעמידה שהיא טיפה רחבה מדי בשבילך - איך אתה מרגיש איתה? ניסית 5 ס"מ צר יותר?

הדדליפט: צוואר כבר ציינת. ככל שהתקדמו החזרות כך פחות ניסית לסובב אגן. יפה שאתה מושך טיפה את המוט ומוציא חזה, אבל תן לעצמך עוד שניה כדי לסובב אגן עוד טיפה. פרט לזה זה נראה לי בסדר.
איך רוחב העמידה אמור להיות בlb?

• פותח/ת השרשור

בסקוואט מנח הראש משפיע באופן ישיר על הגב העליון שלי. באמת שניסיתי ואני לא מצליח להסתכל "למטה" ולא לקרוס עם החזה.
לגבי רוחב העמידה, אני מרגיש ככה יותר חזק אבל יותר קשה לי להשיג עומק (אולי אני מרגיש יותר חזק כי פשוט אני יורד פחות עמוק). בכל מקרה אימון הבא אצלם סט של עמידה יותר צרה וסט של עמידה כזאת.

תודה על העזרה!

@stitch שכחתי משהו, בדדליפט המנח של הגב והרגליים וכל הזויות שם לא נראה לי הכי קלאסי בעין. אין בעיה עם מנחי הגב והרגליים? זה נראה כאילו את רוב התנועה אני עושה בסטיף לג דדדילפט, ומנח הגב כמעט אופקי.

נערך לאחרונה:
@stitch שכחתי משהו, בדדליפט המנח של הגב והרגליים וכל הזויות שם לא נראה לי הכי קלאסי בעין. אין בעיה עם מנחי הגב והרגליים? זה נראה כאילו את רוב התנועה אני עושה בסטיף לג דדדילפט, ומנח הגב כמעט אופקי.
לא נראה לי שום דבר לא בסדר פה. דדליפט זה משיכה, לא דחיפה עם הרגליים.
למקרה שה-double negative בילבל - הכל נראה לי תקין.

מה אתם אומרים ? אפשר להמשיך להעלות משקל ?
ואיך אני מתקן את הגוד מורנינג הקטן הזה ?
קשה לראות משהו מהזוית הזאת.
נדמה לי שאתה לא שובר, אבל זה יכול להיות בגלל שאתה מצולם מלמעלה.
נדמה לי שאתה לא מחזיק גב עם חזה בחוץ - יש לי דז'ה וו - אבל קשה לראות כי הפלטה מסתירה אותך.
שוב המבט שלך גבוה מדי, כנראה אתה מסתכל למראה - וזה ממש לא טוב.
אתה צריך לצלם מגובה הברך, וגם עדיף עוד סט מאחור.
יש איפשהוא בפורום אימונים נעוץ עם הסבר איך לצלם, תעקוב אחרי ההוראות.

מחזק את הנסיך שמעליי.
אתה לא שובר מקביל.
זה לא נראה כאילו הגוף שלך מכווץ . אולי אני טועה.
חזה תנסה להוציא יותר החוצה.
מבט למטה על נקודה מסויימת לא קדימה.

• פותח/ת השרשור
אוקיי בחמישי אצלם מגובה הברך מ2 זויות שונות. הפעם בטוח שברתי, אימון הבא טייץ מובטח ואז לא יהיה ספק

שמישהו יגיד לו שהוא לא יורד מספיק נמוך!!
המוט שלך גם זז בצורה לא ישרה, אתה סתם נוטה עם כל המשקל קדימה ואז אחורה, תסתכל על התנועה שלו.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית