הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ בעיות מעצבנות עם הבנץ' והסקוואט

The Hulk

משתמש מתחיל
209
58
נק' מוניטין:
101
209
58
סקוואט:

הברכיים קורסות באופן מוגזם אפילו בסטים הקלים וזה פשוט מחרפן אותי, מצולמת כאן חמישייה אפשר להגיד קלה עם 95 (או 97.5, לא זוכר).
ובכוונה צילמתי את הסרטון ככה, פשוט מהצד לא ממש שמים לב לזה.

בנץ':

עוד בעיה מוזרה שפשוט מחרפנת אותי - הידיים שלי רועדות לאורך כמעט כל התנועה ובעיקר בנעילה. עכשיו אני יודע שמדובר במשהו נפוץ למתחילים עם התרגיל ואני אפילו זוכר את הבעיה הספציפית הזו, אבל אני מבצע את התרגיל כבר יחסית הרבה זמן והבעיה הזו לפעמים מופיעה בין אם המשקל קל או כבד.

תודה.

אין לי מושג למה הברכיים שלך ככה רוקדות בצורה מוגזמת בסקוואט, במקומך הייתי מנסה לעשות אפילו עם 20-30 קילו בשביל להיות בטוח שאין לך איזה בעיה כלשהי.

לגבי הבנץ - לא רק הידיים שלך רועדות, כל הגוף שלך לא יציב בכלל. תנסה לעקוב אחרי הדגשים כמו פה:

וגם כאן הייתי ממליץ לך להוריד מספיק משקל עד שתהיה יציב כמו שצריך, ואז רק להעלות

• פותח/ת השרשור
אין לי מושג למה הברכיים שלך ככה רוקדות בצורה מוגזמת בסקוואט, במקומך הייתי מנסה לעשות אפילו עם 20-30 קילו בשביל להיות בטוח שאין לך איזה בעיה כלשהי.

לגבי הבנץ - לא רק הידיים שלך רועדות, כל הגוף שלך לא יציב בכלל. תנסה לעקוב אחרי הדגשים כמו פה:

וגם כאן הייתי ממליץ לך להוריד מספיק משקל עד שתהיה יציב כמו שצריך, ואז רק להעלות

כל הגוף שלי לא יציב רק בסרטון הספציפי הזה, פשוט זו פעם ראשונה שאני לוחץ עם נעליי ריצה... שאני משתמש באולסטאר כרגיל הידיים ורק הידיים רועדות.

בסקוואט תנסה לעשות ירידה מתונה יותר, ובעלייה תעלה עם התחת ותדחוף את הברכיים חזק כלפי חוץ.
כמובן שתשקול הורדה במשקל כדי לסדר את הבעיה.

בבנץ' לדעתי אם תצמיד את כפות הרגליים לקרקע באופן מלא תהיה לך יותר יציבות עם הגוף.

• פותח/ת השרשור
בסקוואט תנסה לעשות ירידה מתונה יותר, ובעלייה תעלה עם התחת ותדחוף את הברכיים חזק כלפי חוץ.
כמובן שתשקול הורדה במשקל כדי לסדר את הבעיה.

בבנץ' לדעתי אם תצמיד את כפות הרגליים לקרקע באופן מלא תהיה לך יותר יציבות עם הגוף.
כמו שאמרתי - מצולמת כאן חמישייה עם 95 (שקדמה לשלישייה עם 110), אני לא יודע כמה להוריד את המשקל יעזור כאשר הבעיה צצה גם במשקלים קלים.
ואנסה את מה שאמרת עם הכפות רגליים והבנץ', הבעיה שאני כבר רגיל ללחוץ ככה (ואם לא ראית את ההודעה למעלה - הגוף עצמו יציב בד"כ, הנעליים כאן גרמו לזה, ככה שאני דיי בטוח שאי היציבות עם כל הגוף לא קשורה ליציבות של הידיים בפרט).

כמו שאמרתי - מצולמת כאן חמישייה עם 95 (שקדמה לשלישייה עם 110), אני לא יודע כמה להוריד את המשקל יעזור כאשר הבעיה צצה גם במשקלים קלים.
ואנסה את מה שאמרת עם הכפות רגליים והבנץ', הבעיה שאני כבר רגיל ללחוץ ככה (ואם לא ראית את ההודעה למעלה - הגוף עצמו יציב בד"כ, הנעליים כאן גרמו לזה, ככה שאני דיי בטוח שאי היציבות עם כל הגוף לא קשורה ליציבות של הידיים בפרט).

תראה.. אני לא יכול לדעת מה זה בשבילך משקל קל או לא, אבל לדעתי 95 קילו זה לטעמי משקל די גבוה, וכשיש בעיה בביצוע התרגיל כמו שצריך, קודם כל מורידים משקל כדי לא לגרום להחמרה או פציעה.
גם לגבי הבנץ', אני לא יודע למה אתה רגיל או לא, אבל ממבט בסרטון זה נראה שמה שגורם לאי יציבות זה הנקודת אחיזה עם הרגליים.
עכשיו אם אתה אומר שבדר"כ הגוף יציב, אז אתה יכול פחות לדאוג מידיים שרועדות בזמן הלחיצה, בייחוד שאתה עולה במשקלי עבודה.

הייתי ממליץ להעלות סרטון נוסף כדי שיוכלו לראות את הרעידות בידיים שאתה מתכוון אליהן, שיוכלו לתת חוות דעת אם זה נראה משהו תקין או חריג.

יש דרך יפה לדעת אם הלג דרייב שלך טוב והגוף שלך יציב. תבקש מחבר שלך לבעוט לך בכף הרגל אחרי שאתה נכנס לעמדה. אם היא זזה סימן שהלג דרייב שלך לא מספיק טוב. אתה צריך להשריש את הרגל שלך ברצפה אחרת אתה בטוח תתנדנד

תבקש מחבר שלך לבעוט לך בכף הרגל אחרי שאתה נכנס לעמדה. אם היא זזה סימן שהלג דרייב שלך לא מספיק טוב.
ואחר כך תבקש ממישהו להביא לך נבוט בראש, זה בודק את יציבות הפרס.

בסקוואט תצר טיפה את העמידה, ובעליה תשלח ברכיים חזק החוצה. אין יותר מדי מה לעשות פרט להקפיד על זה - כי אתה מוציא אותן טוב בירידה רק בעליה מתחיל לרקוד, וזה לא רק הברכיים, כל הגוף שלך על סף קריסה. תוריד קצת משקל, תעשה את זה נכון עם 60-70-80 קילו ותמשיך משם.

בבנץ' אתה בכלל לא נכנס לפוזיציה. הרגליים מקופלות רק למראית עין. אתה לא מחזיק חזק את המוט בידיים, אתה לא סוגר מרפקים קרוב לגוף, ואתה בכלל לא שולט במשקל - ולראיה, אתה מקפיץ אותו על החזה ואז מתפלל לטוב, כשאחת הידיים נמוכה מהשניה. שוב - תוריד משקל, תלמד ללחוץ.

בסקוואט תצר טיפה את העמידה, ובעליה תשלח ברכיים חזק החוצה. אין יותר מדי מה לעשות פרט להקפיד על זה - כי אתה מוציא אותן טוב בירידה רק בעליה מתחיל לרקוד, וזה לא רק הברכיים, כל הגוף שלך על סף קריסה. תוריד קצת משקל, תעשה את זה נכון עם 60-70-80 קילו ותמשיך משם.

בבנץ' אתה בכלל לא נכנס לפוזיציה. הרגליים מקופלות רק למראית עין. אתה לא מחזיק חזק את המוט בידיים, אתה לא סוגר מרפקים קרוב לגוף, ואתה בכלל לא שולט במשקל - ולראיה, אתה מקפיץ אותו על החזה ואז מתפלל לטוב, כשאחת הידיים נמוכה מהשניה. שוב - תוריד משקל, תלמד ללחוץ.
אחי זה עצות של פווארליפטרים רוסים. הם גם דוחפים לך יד לתוך החגורה ואם לא שמת אותה כמו שצריך הם אומרים לך שאפשר לדחוף חתול לתוכה.

אחי זה עצות של פווארליפטרים רוסים. הם גם דוחפים לך יד לתוך החגורה ואם לא שמת אותה כמו שצריך הם אומרים לך שאפשר לדחוף חתול לתוכה.
דוחפים לך יד לתוך החגורה? אתה יודע שיש אנשים וגופים שאתה יכול לפנות אליהם לגבי זה, נכון? אתה לא חייב לקבל את זה!

• פותח/ת השרשור

הבנתי, תודה!
בגדול, אני לא בטוח כמה יש בכלל צורך להוריד משקל (מהמשקל שמופיע בסרטון), הרגליים לא רוקדות, קורסות או איך שלא תקרא לזה ב-60-80 ק''ג, בד''כ זה צץ בסט עבודה ובסט חימום האחרון.

אם אחרי מה שאמר stitch עדיין אתה בבעיה, כנראה שהבעיה היא בחולשה של המקרבים.
ואיך אפשר לחזק את המקרבים (חוץ מגוד גירל בד גירל)?

נדבר כשתקנה חגורה.
@Matty, אתה אומנם אחד הגדולים והחזקים במכון, אבל - תברח. לפני שטנק ידחף לך חתולים למכנסיים, תעשה לעצמך טובה ותברח.

נדבר כשתקנה חגורה.
הוצאות לא נגמרות מה אני אעשה??
מבטיח שתחנה הבאה זה חגורה ואחריה נעליים.
@Matty, אתה אומנם אחד הגדולים והחזקים במכון, אבל - תברח. לפני שטנק ידחף לך חתולים למכנסיים, תעשה לעצמך טובה ותברח.
האמנם?
סתם, חתולים זה כלום לעומת הTank Effect.

בסקוואט אל תיפול למטה עם המשקל
פשוט תתיישב אחורה עד שתרגיש מתיחה בהאמסטרינג והרבה יותר היפ דרייב
זה דורש המון עבודה על הטכניקה, אל תצפה לתקן את זה באימון אחד, כמו כן תוריד משקל כשאתה עובד על טכניקה

• פותח/ת השרשור
בסקוואט אל תיפול למטה עם המשקל
פשוט תתיישב אחורה עד שתרגיש מתיחה בהאמסטרינג והרבה יותר היפ דרייב
זה דורש המון עבודה על הטכניקה, אל תצפה לתקן את זה באימון אחד, כמו כן תוריד משקל כשאתה עובד על טכניקה
ישיבה אחורה? אני עושה היי באר.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית