הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ סדר תרגילי גב

• פותח/ת השרשור VaxenN
  • פורסם בתאריך

VaxenN

משתמש מתחיל
33
0
נק' מוניטין:
0
33
0
תרגילי גב שאותם אני עושה באימון:

1. פולי אחיזה רחבה לחזה
2. משולש (במכשיר פולי) אחיזה צרה לחזה
3. פולאובר

לאחרונה מישהו במכון יעץ לי לשנות את סדר התרגילים שאני עושה בטענה שעדיף לעבוד מפנים השריר החוצה, ואמר שכדאי לי להחליף בסדר בין פולאובר למשולש

א. האם יש משמעות לסדר התרגילים?
ב. האם באמת כדאי לעבוד את השריר מכיוון פנים החוצה
ג. האם עצתו לסדר התרגילים תואמת את הטענה? האם באמת ככה זה פנים החוצה?

א. האם יש משמעות לסדר התרגילים?
בוודאי.
אבל לא בתרגילים שציינת.
לא הייתי עושה לצורך העניין חתירה לאחר דדליפט, או פולי לאחר מתח.

כשיש מעורבות גדולה של הזוקפים, שעלולים לגרום להתעייפות בתרגיל זהה נוסף שמערב אותם באופן משמעותי אז כדאי לשים לב.
לדוגמא עם דדליפט וחתירה.

ב. האם באמת כדאי לעבוד את השריר מכיוון פנים החוצה
לא מבין למה אתה מתכוון כאן..

ג. האם עצתו לסדר התרגילים תואמת את הטענה? האם באמת ככה זה פנים החוצה?
אני מציע שבמקום להתעסק בתרגילים הללו, תתמקד בתרגילים בסיס כגון מתח\דדליפט\חתירות ואת הפול אובר והפולי תוסיף בנפח גבוה יותר.
במקום לעשות 2 משיכות שכמעט זהות באותו האימון, ואחד אחרי השני.

• פותח/ת השרשור
בוודאי.

לא מבין למה אתה מתכוון כאן..
הבחור אמר שיש ערך מוסף לעבוד את השריר מכיוון פנים החוצה, כאילו הוא טוען שהפולי עובד על "פנים/תוך" השריר והתרגילים הבאים עובדים על חלקים חיצוניים יותר (כלפי חוץ) של השריר, לטענתו.
אין לי שמץ אם יש אמת בזה, זה לא כזה מסתדר לי אם מה שאני יודע, אבל הייתי רוצה לשמוע מה אנשים יותר מקצועיים ממני חושבים על זה...

אני מציע שבמקום להתעסק בתרגילים הללו, תתמקד בתרגילים בסיס כגון מתח\דדליפט\חתירות ואת הפול אובר והפולי תוסיף בנפח גבוה יותר.
במקום לעשות 2 משיכות שכמעט זהות באותו האימון, ואחד אחרי השני.
מדוע להתמקד בתרגילי בסיס? תוכל להפנות אותי למאמר בנושא או איזה מילות חיפוש עלי לרשום על מנת להגיע למאמר בנושא

במודגש

הבחור אמר שיש ערך מוסף לעבוד את השריר מכיוון פנים החוצה, כאילו הוא טוען שהפולי עובד על "פנים/תוך" השריר והתרגילים הבאים עובדים על חלקים חיצוניים יותר (כלפי חוץ) של השריר, לטענתו. -
לא ברור לי מה הכוונה. אל תתעסק בזה.

מדוע להתמקד בתרגילי בסיס? תוכל להפנות אותי למאמר בנושא או איזה מילות חיפוש עלי לרשום על מנת להגיע למאמר בנושא-

אתה מבקש מדריך לללמה תרגילי בסיס טובים יותר מתרגילי מכונות?
לא צריך שום מאמר.
מכונות זה נחמד ואחלה כתוספת מתח, כעזר לעיתים.
אך בתרגילי בסיס יש עבודה של המייצבים,שרירי הליבה והזוקפים אף.

אין אף סיבה שלא להעדיף אותם על פני מכשירים.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית