הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ שילוב אירובי בSS

Euphoria

משתמש מתחיל
149
200
נק' מוניטין:
635
149
200
היי
אני צריכה לשפר את סיבולת הלב ריאה שלי.
אני רוצה להתחיל לרוץ. הבעיה היא שאני לא יודעת כיצד לשלב את זה עם אימוני SS.
אין לי סיבולת בכלל, אני חושבת שאחרי 3-5 דקות ריצה אני לא אוכל לנשום ולכן אני רוצה לשאול אם בכלל מומלץ לשלב אירובי עם התוכנית? [שאני יודעת מראש שהאירובי יהיה לי ממש ממש קשה]

מישהו מצויין לשאלה כזו הוא @hanan .
אני אישית חושב לתת פעמיים בשבוע ריצה לא יהרוס יותר מדי בהתחלה,אל תמותי בריצה אלא תעשי ריצה די בינונית ולאט לאט תוסיפי מרחק וזמן

היי
אני צריכה לשפר את סיבולת הלב ריאה שלי.
אני רוצה להתחיל לרוץ. הבעיה היא שאני לא יודעת כיצד לשלב את זה עם אימוני SS.
אין לי סיבולת בכלל, אני חושבת שאחרי 3-5 דקות ריצה אני לא אוכל לנשום ולכן אני רוצה לשאול אם בכלל מומלץ לשלב אירובי עם התוכנית? [שאני יודעת מראש שהאירובי יהיה לי ממש ממש קשה]
את נעולה על ריצה?

• פותח/ת השרשור
את נעולה על ריצה?
הסיבה המרכזית היא שאני צריכה לעבור מבחני כושר ביניהם ריצה של 3-5 ק"מ.
בנוסף לזה הייתי רוצה לשפר את סיבולת הלב ריאה שלי בשביל לא להתעייף אחרי עליה במדרגות. [גם ככה יש לי קשיי נשימה... רוצה לעבוד על זה]

הסיבה המרכזית היא שאני צריכה לעבור מבחני כושר ביניהם ריצה של 3-5 ק"מ.
בנוסף לזה הייתי רוצה לשפר את סיבולת הלב ריאה שלי בשביל לא להתעייף אחרי עליה במדרגות. [גם ככה יש לי קשיי נשימה... רוצה לעבוד על זה]
הסיבה שאני שואל היא שלאנשים שהכושר האירובי שלהם גרוע , אני בדרך כלל ממליץ להתחיל מאליפטי/אופניים לפני שעוברים לריצה כי קשה להישאר בדופק מטרה אפילו בריצה קלה (לאנשים שהכושר שלהם גרוע).
הדופק המומלץ לעבודה הוא פחות או יותר 65%-75% מדופק מירבי...

• פותח/ת השרשור
הסיבה שאני שואל היא שלאנשים שהכושר האירובי שלהם גרוע , אני בדרך כלל ממליץ להתחיל מאליפטי/אופניים לפני שעוברים לריצה כי קשה להישאר בדופק מטרה אפילו בריצה קלה (לאנשים שהכושר שלהם גרוע).
הדופק המומלץ לעבודה הוא פחות או יותר 65%-75% מדופק מירבי...
הכושר האירובי שלי בתחתית...
אחרי כמה שבועות של אלפיטי\אופניים היית ממליץ לעבור לריצות?
אין לי כל כך תאריך יעד לכן אם באמת עדיף לא להתחיל מריצות אז אשמע להמלצתך. אשמח לעוד מידע

• פותח/ת השרשור
לא ניסיתי לעשות את זה אפילו.
ייעוץ ss+סיבולת לב ריאה
רק אם אתה שונא את עצמך.
OKay-Face-Facebook-Code.jpg

הכושר האירובי שלי בתחתית...
אחרי כמה שבועות של אלפיטי\אופניים היית ממליץ לעבור לריצות?
אין לי כל כך תאריך יעד לכן אם באמת עדיף לא להתחיל מריצות אז אשמע להמלצתך. אשמח לעוד מידע
בת כמה את??
כמו שכתבתי, אני מציע לעבוד בדופק 65%-75% מדופק מירבי. אימונים של 40-50 דק'.
כמו-כן את צריכה להחליט במה את רוצה להתמקד יותר, שיפור הכושר שלך או התאוששות מה-ss ,
ככל שתעבדי בדופק גבוה יותר זה יקשה על ההתאוששות..
אני מציע לעשות את האימונים ישר אחרי האימון כוח (אפשר לאכול משהו קטן לפני / לשתות משקה אנרגיה כלשהו), עדיפות שנייה לעשות ביום מנוחה. בשום אופן לא לפני האימון כוח.

לגבי מעבר לריצה - תלוי בך. לא יכול לענות על זה...

באופן כללי, שילוב של אירובי עם ss הוא לא אידיאלי גם כי יש פגיעה בהתאוששות מאימוני הכוח וגם כי ריצה על רגליים עייפות היא לא דבר מומלץ.
אבל מכיוון שאני לא חושב שאת עדיין בשלב ה'מפרק' של ss, שני אימונים אירוביים של 20 דקות לא יעשו יותר מדי נזק.
אני הייתי מתחיל בשילוב של הליכה וריצה, לדוגמא 5 דקות הליכה, 5 דקות ריצה כפול שניים. אם 5 דקות ריצה, זה הרבה לחלק למקטעים קצרים יותר

• פותח/ת השרשור
בדיוק באתי להגיב לך 😲
איך ידעת שבאתי לשאול כמה את אוהבת לנשום?
אוף
בת כמה את??
כמו שכתבתי, אני מציע לעבוד בדופק 65%-75% מדופק מירבי. אימונים של 40-50 דק'.
כמו-כן את צריכה להחליט במה את רוצה להתמקד יותר, שיפור הכושר שלך או התאוששות מה-ss ,
ככל שתעבדי בדופק גבוה יותר זה יקשה על ההתאוששות..
אני מציע לעשות את האימונים ישר אחרי האימון כוח (אפשר לאכול משהו קטן לפני / לשתות משקה אנרגיה כלשהו), עדיפות שנייה לעשות ביום מנוחה. בשום אופן לא לפני האימון כוח.

לגבי מעבר לריצה - תלוי בך. לא יכול לענות על זה...
בת 21.
גם אם אתאמן בעצימות נמוכה זה יפגע משמעותית בהתקדמות שלי בSS?

בת 21.
גם אם אתאמן בעצימות נמוכה זה יפגע משמעותית בהתקדמות שלי בSS?
לדעתי , לא. לטווח הרחוק זה אפילו יכול לעזור
כושר אירובי טוב מסייע להתאוששות בין האימונים
מצד שני מדובר על עצימות מאוד נמוכה, כזו שלא בטוח כמה תשפר את היכולת האירובית שלך. לכן צריך למצוא איפשהו את האיזון בין לפגוע קצת בהתאוששות של ה-ss ובין עדיין לשפר את היכולת האירובית. אבל שוב - זאת דעתי .

• פותח/ת השרשור
באופן כללי, שילוב של אירובי עם ss הוא לא אידיאלי גם כי יש פגיעה בהתאוששות מאימוני הכוח וגם כי ריצה על רגליים עייפות היא לא דבר מומלץ.
אבל מכיוון שאני לא חושב שאת עדיין בשלב ה'מפרק' של ss, שני אימונים אירוביים של 20 דקות לא יעשו יותר מדי נזק.
אני הייתי מתחיל בשילוב של הליכה וריצה, לדוגמא 5 דקות הליכה, 5 דקות ריצה כפול שניים. אם 5 דקות ריצה, זה הרבה לחלק למקטעים קצרים יותר
תודה רבה
לדעתי , לא. לטווח הרחוק זה אפילו יכול לעזור
כושר אירובי טוב מסייע להתאוששות בין האימונים
מצד שני מדובר על עצימות מאוד נמוכה, כזו שלא בטוח כמה תשפר את היכולת האירובית שלך. לכן צריך למצוא איפשהו את האיזון בין לפגוע קצת בהתאוששות של ה-ss ובין עדיין לשפר את היכולת האירובית. אבל שוב - זאת דעתי .
מה שhanan הציע נשמע בסדר?

מה זה לא נמצאת בשלב המפרק של ה-SS? תלוי כמובן בהתקדמות, אבל תוך 3-6 שבועות אפשר להגיע למצב שהרגליים כל הזמן כואבות. איזה כושר אירובי היא תספיק לצבור בזמן הזה? ויותר מזה - הריצה רק תקרב את השלב המפרק, אז בשביל מה?

אני מבין את ההמלצות של @hanan ושל @shahar18, כושר אירובי בהחלט עוזר לאימוני כוח, אבל לדעתי לנסות לשפר אותו בזמן SS יכול להיות סיוט רציני ובמקרים חמורים גם להוביל לפציעות.

הדרך הכמעט לא-פוגענית וסופר יעילה היחידה לעשות את זה, היא עם מזחלת (Prowler). יש לך גישה לזה?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית