הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון אליה אלין לא התאמן 8 חודש אחרי האולימפיאדה?

DarkMatter

מושעה
1,515
1,267
נק' מוניטין:
3,759
1,515
1,267

03:42

"After he won his gold in london, he spend like 6-8 month not doing anything except for like running and swiming"

אני מאוד מבולבל.

מה מפתיע אותך?
ידוע שספורטאים אולימפיים כמעט בכל תחום לוקחים הפסקה של כמה חודשים (יש כאלה שאפילו שנה) אחרי האולימפיאדה עד שחוזרים לפעילות..
יש לזה כל מיני סיבות

מה מפתיע אותך?
ידוע שספורטאים אולימפיים כמעט בכל תחום לוקחים הפסקה של כמה חודשים (יש כאלה שאפילו שנה) אחרי האולימפיאדה עד שחוזרים לפעילות..
יש לזה כל מיני סיבות
האמת שלא ידעתי את זה, למה זה קורה?

• פותח/ת השרשור
מה מפתיע אותך?
יש לזה כל מיני סיבות
אפשר פירוט על הסיבות?

אני בטוח שהדבר הזה יפתיע המון חברי פורום

ועדיין מאז שחזר להתאמן(אחרי אליפות העולם שגם שם לקח כמה חודשיי הפסקה) כבר הניף 171 ודחק 221 או משהו כזה. זה מטורף

• פותח/ת השרשור
ועדיין מאז שחזר להתאמן(אחרי אליפות העולם שגם שם לקח כמה חודשיי הפסקה) כבר הניף 171 ודחק 221 או משהו כזה. זה מטורף
בתקופה של ה6-8 חודש אחרי שהם רק רצים שוחים ועוד שטויות

הם ממשיכים עם האנאבולים בשביל לא לאבד כוח?

טוב אז ככה.
ספורטאים אחרי האולימפיאדה נמצאים במצב פיזי ומנטלי קשה מאוד. הם חייבים מנוחה. שגרת אימונים היא דבר מאוד שוחק.
אליפויות עולם (שהם התחרות השנייה בחשיבותה) בדרך כלל יהיו בשנה של האולימפיאדה בחצי הראשון של השנה.. כלומר לאחר האולימפיאדה אין שום תחרות חשובה לפרק זמן די ארוך.. (בדרך כלל שנה לפחות, וגם אז מדובר על האליפות עולם הכי פחות "נחשבת")..
ספורטאים בענפים שונים נוהגים לנצל את התקופה הזאת לדברים אחרים, למשל מתאמני כוח או אצנים למרחקים קצרים ירצו לעבוד על הכושר האירובי שלהם, ספורטאי סיבולת ירצו דווקא לעבוד על הכוח שלהם.

בסוף צריך לזכור שהמטרה היא אולימפיאדה, כלומר יש 4 שנים להתכונן אליה, מאחר ולא ניתן להתקדם במשך 4 שנים ברמות האלה של ספורטאים, תקופות ארוכות הם רק "שימור כוח", ככה שבעצם לא מפסידים יותר מדי. מצד שני מרוויחים מוטיבציה להתאמן (מישהו פעם ניסה להפסיק משהו שהוא אוהב לעשות לתקופה ואז חזר? כיף גדול).

בלי קשר, יש כאלה שלא מפסיקים לגמרי, אלא רק מורידים הילוך - או כמו שאמרתי, עובדים על דברים אחרים.

בתקופה של ה6-8 חודש אחרי שהם רק רצים שוחים ועוד שטויות

הם ממשיכים עם האנאבולים בשביל לא לאבד כוח?

אין לי מושג, אני מאמין שזה משתנה בין מתאמן למתאמן. איליה אילין זאת דוגמא קיצונית מאד אין לי מושג מה הוא עושה או לא עושה אבל הוא אחד בדור

בטח לא התאמן 8 חודשים אחרי. שיטה טובה לא להבדק, לטוס למדינה זרה ולהתאמן שם עם חומרים. אני מכיר באופן אישי מישהו שראה אותו במכון רגיל וקטן ביוון קצת אחרי האולימפיאדה עושה סקוואט עם מוט ג'נרי כשמרוב אקנה בקושי יש איפה להניח את המוט.

הסיפורים האלה מאוד נחמדים... ואיליה אילין הוא בהחלט אחד בדור והוא סוג של כל יכול... אבל 8 חודשים של ריצה ושחייה? גם בלי העדות הנ"ל לא הייתי מאמין.

בטח לא התאמן 8 חודשים אחרי. שיטה טובה לא להבדק, לטוס למדינה זרה ולהתאמן שם עם חומרים. אני מכיר באופן אישי מישהו שראה אותו במכון רגיל וקטן ביוון קצת אחרי האולימפיאדה עושה סקוואט עם מוט ג'נרי כשמרוב אקנה בקושי יש איפה להניח את המוט.
מה הטעם לדחוף ערימות של חומרים שנים לפני הפיק הבא כשהרווחים מהם לכאורה יהפכו ללא רלוונטיים בבוא העת ?

נ.ב די לחפור, אחי, אתה חופר, אין לי, כוח לקרוא מה שאתה, רושם אבל תענה, בכל זאת

בחול זות*
עחי*

מה הטעם לדחוף ערימות של חומרים שנים לפני הפיק הבא כשהרווחים מהם לכאורה יהפכו ללא רלוונטיים בבוא העת ?
אתה בעצם שואל אם לסטרואידים יש השפעה רק בזמן הסייקל עצמו. התשובה היא לא. בוודאי שאם הוא היה יכול להתחרות כשהוא על 1200 טסט זה היה עדיף, אבל הוא לא יכול. אחרי סייקל נשאר לך פחות מהשיא, אבל זה עדיין יותר מאשר בלי הסייקל בכלל.

זה בדיוק כמו ההבדלים בין הסתגלות של סיבולת VS כוח. כוח זו הסתגלות ארוכת-טווח שדורשת שינויים ארכיטקטוניים בשרירים ולכן לוקח לה הרבה זמן להתרחש, אך היא גם נהיית detrained לאט יותר. סיבולת זה בדיוק ההפך - בא מהר והולך מהר.
אם אתה עכשיו תפסיק להתאמן, אתה לעולם יותר לא תהיה חלש כמו שהיית אם לא היית מתאמן (על כוח) מעולם. אולי בתנאי אושוויץ או משהו. אבל מעכשיו, גם בגיל 80, אתה תהיה יותר חזק מאשר מה שהיית בגיל 80 אם לא היית משיג את הסקוואט 250 שהשגת. חלק מההסתגלות הזו בלתי הפיכה.

אז כן, ניחשת נכון - מי שהשתמש בסטרואידים, נתפס וקיבל השעייה ל3 שנים למשל, אחרי אותן 3 שנים - נמצא בנקודת יתרון "חוקית" על שאר המתחרים, כי שוב, אחוז מסויים מהשינויים שסטרואידים (ואימוני כוח) עושים, הם בלתי-הפיכים.

אתה בעצם שואל אם לסטרואידים יש השפעה רק בזמן הסייקל עצמו. התשובה היא לא. בוודאי שאם הוא היה יכול להתחרות כשהוא על 1200 טסט זה היה עדיף, אבל הוא לא יכול. אחרי סייקל נשאר לך פחות מהשיא, אבל זה עדיין יותר מאשר בלי הסייקל בכלל.

זה בדיוק כמו ההבדלים בין הסתגלות של סיבולת VS כוח. כוח זו הסתגלות ארוכת-טווח שדורשת שינויים ארכיטקטוניים בשרירים ולכן לוקח לה הרבה זמן להתרחש, אך היא גם נהיית detrained לאט יותר. סיבולת זה בדיוק ההפך - בא מהר והולך מהר.
אם אתה עכשיו תפסיק להתאמן, אתה לעולם יותר לא תהיה חלש כמו שהיית אם לא היית מתאמן (על כוח) מעולם. אולי בתנאי אושוויץ או משהו. אבל מעכשיו, גם בגיל 80, אתה תהיה יותר חזק מאשר מה שהיית בגיל 80 אם לא היית משיג את הסקוואט 250 שהשגת. חלק מההסתגלות הזו בלתי הפיכה.

אז כן, ניחשת נכון - מי שהשתמש בסטרואידים, נתפס וקיבל השעייה ל3 שנים למשל, אחרי אותן 3 שנים - נמצא בנקודת יתרון "חוקית" על שאר המתחרים, כי שוב, אחוז מסויים מהשינויים שסטרואידים (ואימוני כוח) עושים, הם בלתי-הפיכים.

וואו, יש הסבר של Explain like I'm 5 לדבר הזה? זה נשמע מטורף
זה תקף גם לכוח מתפרץ?

מהירות גיוס היחידות המוטוריות שלך, זו לא כל כך הסתגלות; זה מדד לגנטיקה שלך. אתה לא יכול לשפר את זה בהרבה, אם בכלל.
אבל כשאתה מתחזק אתה יכול להציג יותר כוח ככוח מתפרץ. זה לא אומר ששינית את הגנטיקה שלך, כי עדיין אתה יכול להציג רק % מסויים מהכוח שלך ככוח מתפרץ (האחוז הזה בעיקר גנטי). כל אלוף עולם בווייטליפטינג שאתה רואה בטלויזיה, מחזיק בגנטיקה אקספלוסיבית בהרבה משאר האנשים שאתה מכיר, והוא לא היה אלוף עולם בלי זה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית