הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ אפשר להתאמן לפני בדיקות דם?

yujinius

משתמש על
17,465
16,827
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
43,460
17,465
16,827
ראיתי כאן בפורום מתישהו מישהו אמר שעדיף לא להתאמן כמה ימים לפני בדיקות דם אחרת זה עלול להשפיע על הבדיקות (תוצאות גבוהות של פירוק שריר או משהו בסגנון). מישהו יכול לאמת/להפריך את זה? אם באמת לא רצוי להתאמן אז כמה זמן?
ועוד שאלה, הבנתי שלא צריך לקחת מולטיויטמין 3 ימים לפני הבדיקות, הן כוללות בדיקת רמות של ויטמינים מסויימים. לגבי קריאטין מישהו יודע? אומגה 3 אני לא רואה בעיה כי זה שומן סה"כ, וכנ"ל אבקת חלבון.

הקראיטין שאתה לוקח והקריאטין שבבדיקות דומה זה לא אותו דבר,הקריאטין שאתה לוקח נכנס לשריר,אחרי שהוא מסיים את תפקידו הוא יוצא אל הדם,ומשם אל הכליות והחוצה,וזה הקריאטין שבבדיקות דם,לגבי השאר אני לא ממש בטוח,ואני גם לא ממש בטוח לגבי ההשפעה בעינייני הקריאטין.

מישהו יכול לאמת/להפריך את זה?
אם הבדיקות כוללות תפקודי כבד, אפשר לצפות לכמה תוצאות שעלולות להפחיד את הרופא שלך (CPK , ALT וכל מיני אותיות מוזרות כאלה). הקריאטין אמרו לגרום לתוצאה גבוהה של קריאטינין (תוצר פרוק של קריאטין) אם כי נדמה לי שמישהו כאן טען שזה לא מה שהבדיקות שלו הראו. בכל אופן, אין טעם להפטר מכל הקריאטין שצברת בשרירים לאורך זמן בשביל בדיקת דם (או שתן) אחת, אלא אם יש סיבה לחשוב שיש לך בעיית כליות, אלא שאז בכל מקרה לא כדאי לך לצרוך קריאטין.

אני עשיתי את זה פעם אחת וזה הפך לי את התוצאות. הרופא נלחץ ועשיתי שבוע לאחר מכן והיה בסדר.

קיצר עדיף לא להתאמן לפני

• פותח/ת השרשור
אם הבדיקות כוללות תפקודי כבד, אפשר לצפות לכמה תוצאות שעלולות להפחיד את הרופא שלך (CPK , ALT וכל מיני אותיות מוזרות כאלה). הקריאטין אמרו לגרום לתוצאה גבוהה של קריאטינין (תוצר פרוק של קריאטין) אם כי נדמה לי שמישהו כאן טען שזה לא מה שהבדיקות שלו הראו. בכל אופן, אין טעם להפטר מכל הקריאטין שצברת בשרירים לאורך זמן בשביל בדיקת דם (או שתן) אחת, אלא אם יש סיבה לחשוב שיש לך בעיית כליות, אלא שאז בכל מקרה לא כדאי לך לצרוך קריאטין.
אממ לא בטוח אם יש לי בדיקה של תפקודי כבד, ההפניה בבית ואני אהיה שם מחרתיים רק, אני אסתכל אז. בעקרון אני לא חושב שתהיה בדיקה כזאת, אלא אם זה משהו סטנדרטי.
קריאטינין כן יש בבדיקות אני זוכר, נראה אם אני אפסיק לקחת לכמה ימים או לא אפסיק ואדע פשוט שאם יוצאת תוצאה חריגה אז זה בגלל הקריאטין (אין לי סיבה לחשוב שיש בעיית כליות)

אימון קשה לפני בדיקת דם עלול להקפיץ את ערך ה cpk, מה שככל הנראה ידאיג את הרופא שלך. קח יום יומיים מנוחה לפני הבדיקה

• פותח/ת השרשור
טוב אז שורה תחתונה אני כנראה לא אתאמן איזה יומיים שלושה לפני הבדיקות (אני אבדוק שיש לי בבדיקות בכלל את הבדיקה של תפקוד כבד).

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית