הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ בנוגע לחיטוב

Alexאלכס

משתמש מתחיל
2
0
נק' מוניטין:
0
2
0
שלום, אני חדש כאן ורציתי לקבל ייעוץ לגבי חיטוב
אני 1.80מ' ושוקל 75, מתאמן בערך שנה וחצי יש לי מסת שריר לא רעה ואני מנסה לחטב את עצמי
אז בסך הכול הקטנתי את הכמות שאני אוכל בחצי, את הלחם בלחם מלא , קורנפלקס בברנפלקס, ושותה רק מים
אוכל לרוב סלטים עם כף שמן זית אחת ו אורז לבן או תפוחי אדמה מבושלים עם חזה עוף או ביצים,
וגם משלב פירות כגון: אבטיח, ענבים,תפוחים.

רציתי לשאול אם יש משהו שאני יוכל לשפר בתזונה שאני יוכל לזרז את התהליך?
תודה !

תראה, קשה לענות על זה ככה. בגדול בשביל חיטוב אתה צריך להיות במאזן קלורי שלילי (כלומר לאכול פחות ממה שאתה שורף). עכשיו אפשר להיות במאזן שלילי גם בלי לספור קלוריות מן הסתם אבל אני ואתה לא יודעים במקרה כזה אם אתה אוכל מספיק/יותר מדי/מעט מדי (אם אתה אוכל מעט מדי זה גם לא טוב כי אתה עלול לאבד מסת שריר וחבל).
לגבי לחם מלא וברנפלקס, העניין הוא שאם אתה אוכל אותה אותה כמות של לחם מלא כמו שהיית אוכל לחם לבן (מבחינת קלוריות) אז בעצם לא יהיה שינוי מבחינת חיטוב, כנ"ל לגבי קורנפלקס וברנפלקס. השינוי היחיד זה שלחם מלא עלול להשביע אותך יותר מלחם לבן ואז תהיה פחות רעב.
יש אנשים כמובן שמתחטבים בלי לספור קלוריות, אלא על ידי נגיד שינוי הרגלי תזונה וכאלה, אבל קשה לייעץ לך במצב הזה. בשורה תחתונה, זה לא משנה מה אתה אוכל, אלא כמה אתה אוכל.
זה ככה על קצה המזלג, תיכנס לכאן, יש קישור למדריך לחיטוב, וגם חוקי הפורום שכדאי לדעת.

• פותח/ת השרשור
הבנתי, בעקרון אני חתכתי בחצי גם בכמות הלחם שאני אוכל וגם בברנפלקס, מקסימום פרוסה או 2 לארוחה, פשוט קראתי שלצרוך לחם לבן או פחמימה לבנה לצורך העניין , או פירות עם הרבה סוכר מאיטים את התהליך בלי קשר לכמות, והאמת שעשיתי ספירה לא מדוייקת ויוצא שיש לי גרעון של 200,300 קלוריות מה 3000 שאני "צורך" האם זה מספיק?

אני לא חושב שהנטרלי שלך זה 3000. תקרא את המדריך לחיטוב, יש שם גם קישור לחישוב RMR (אומרים שם גם מה זה). הנוסחה כמובן לא מדוייקת עבור כל אדם אבל זו נקודת פתיחה טובה.

Back
למעלה תחתית