הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ תוכנית FBW

• פותח/ת השרשור dor1987
  • פורסם בתאריך

dor1987

משתמש מתחיל
45
1
נק' מוניטין:
1
45
1
מחוסר ברירה אני צריך לעבור מAB ל FBW
אני אעשה 2 אימונים בשבוע.בנוסף ל 3 אימונים BJJ( מי שמכיר)
בגלל אימוני הג'יו גיטסו אני נכנס לסוג של חיטוב.

מצאתי בפורום את התוכנית הזאת ורציתי לדעת אם היא נראת לכם הגיונית

רגליים
סקוואט כנגד מוט
3X8

חזה
בשכיבה לחיצת חזה כנגד מוט
3X8

גב
דדליפט
1X5

כתפיים
בעמידה לחיצת כתפיים כנגד מוט

3X6

יד אחורית
בשכיבה פשיטת מרפקים כנגד מוט W
1X10

יד קידמית
בעמידה כפיפת מרפקים כנגד מוט W
1X10

תודה מראש

נערך לאחרונה:
הגיונית, אבל הייתי עושה רק חמישיות לתרגילי הבסיס, ודדליפט - רק פעם בשבוע.
במקום יד אחורית ויד קדמית אתה יכול להכניס איזה 2 תרגילי עזר שבא לך, 2-4 סטים בסה"כ.

במקום יד אחורית ויד קדמית
זה מעלה אצלי את השאלה איך זה שעוד אין מכונה שמאפשרת לאמן את הדו ראשי והתלת ראשי באותו תרגיל - כלומר שתיתן התנגדות גם בכפיפת מרפק וגם ביישור מרפק , ותחסוך למתאמני FBW זמן יקר אותו יוכלו להקדיש לקריאה בפורום.

זה מעלה אצלי את השאלה איך זה שעוד אין מכונה שמאפשרת לאמן את הדו ראשי והתלת ראשי באותו תרגיל - כלומר שתיתן התנגדות גם בכפיפת מרפק וגם ביישור מרפק , ותחסוך למתאמני FBW זמן יקר אותו יוכלו להקדיש לקריאה בפורום.
צודק. לעזאזל עם השלב האקצנטרי.

בדיוק כמו מתאמנים שעושים אימון לשרירי הבטן הצידיים בקרוס כבל - במקום לעשות כל פעם צד אחד, ישנם כאלה שחוסכים זמן יקר ועושים את שני הצדדים בו זמנית. ניסית פעם? זה אחלה. כשאתה מושך את יד ימין, הכבל של יד שמאל עוזר לך, ולהפך, ואתה רק מתווך בין שני חלקי המכשיר בלי לעשות שום עבודה. פשוט נהדר.

• פותח/ת השרשור
הגיונית, אבל הייתי עושה רק חמישיות לתרגילי הבסיס, ודדליפט - רק פעם בשבוע.
במקום יד אחורית ויד קדמית אתה יכול להכניס איזה 2 תרגילי עזר שבא לך, 2-4 סטים בסה"כ.
תודה רבה

אז בגדול
סקוואט - 3X5
מילטרי פרס - 3X5
בנצ' פרס - 3X5
דדליפט - 1X5

תרגילי עזר
יד קדמית 2X10
יד אחורית 2X10

אימון כזה לא יקח ים זמן? בגלל החימום לכל מורכב?

כן, זה בסדר, רק הסדר צריך להיות: סקוואט, בנץ', מתח, מיליטרי, דדליפט, ובסוף העזר.
אתה גם יכול לפצל כמו SS - סקוואט-בנץ'-דדליפט באימון אחד, סקוואט-מיליטרי-מתח בשני.

מבחינת זמן, אני אישית עושה חימום יסודי לפני הסקוואט, כי הוא הראשון, ואחר כך אני כבר "חם", אז אני עושה סט-שניים קלילים וזריזים לכל תרגיל מכאן ואילך, כשאם למשל עשיתי בנץ' - אין סיבה לעשות אחריו חימום לפרס (אותם שרירים).

מה שבאתי לכתוב, הייתי מוסיף מתח לכל העסק.
יש, אני זוכר שהיה את הדבר הזה שנקרא WIN GYM בערוץ הקניות פעם
tumblr_n319bfcN0L1rk59eeo1_500.gif

זה פנאומטי או משהו אז זה מתנגד גם בפתיחה וגם בסגירה.

אל תתלהבו, בערוץ הקניות מוכרים גם מכשירים שמרטיטים את הבטן ועושים לך קוביות בלי שתתאמץ בכלל.
הייתם צריכים לראות את החבר הלוס אנג'לסי (ישראלי לשעבר) שלי יושב מול הטלויזיה עם במבה וכמה אלקטרודות שמרעידות לו את הכרס ומתפלא למה ההיקפים רק עולים.

אל תתלהבו, בערוץ הקניות מוכרים גם מכשירים שמרטיטים את הבטן ועושים לך קוביות בלי שתתאמץ בכלל.
הייתם צריכים לראות את החבר הלוס אנג'לסי (ישראלי לשעבר) שלי יושב מול הטלויזיה עם במבה וכמה אלקטרודות שמרעידות לו את הכרס ומתפלא למה ההיקפים רק עולים.
לא אמרתי שזה יעיל למשהו, אמרתי שזה קיים 😃 גם ראיתי והחזקתי אחד כזה במציאות, יש לי חבר שאבא שלו אהב לקנות שטויות כאלה לפני מלא זמן, ואבא שלו מרים וזה, עכשיו הוא בגיל 63 לוחץ 130 קילו, ואז הוא היה בגיל פחות מ 50 והיה להם בבית בערך כל מכשיר כושר מטומטם שמכרו בערוץ הקניות.
אז קיצר זה באמת מפעיל התנגדות גם בכיוון אחד וגם בכיוון שני.

לדעתי אם אתה מתאמן פעמיים בשבוע ונכנס לחיטוב, תעבוד בכל אימון תרגיל פוש אחד כבד ובשני קל יותר, נניח
באימון א של השבוע
Bench 3x5
Press 2-3x8

ובאימון ב
Press 3x5
Bench 2-3x8

לא מבוסס על כלום , אבל אני כרגע בחיטוב ונאלץ להתאמן רק פעמיים בשבוע וגיליתי עליי שלעבוד עצים בסקוואט בנצ ומתח גומר אותי, אני לא מסוגל אחרי זה לעבוד לחמישיות בפרס.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית