הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ טכניקה בדד ליפט ודד ליפט רומני

• פותח/ת השרשור totti99
  • פורסם בתאריך

totti99

משתמש קבוע
1,266
213
נק' מוניטין:
298
1,266
213
דד ליפט‏:

רומניאן דדליפט‏:

אני יודע שבשניהם הטכניקה לא טובה השאלה שלי היא מה לעשות כדי לתקן אותה (לפני כחודשיים היא הייתה טובה והמשקל אפילו היה יותר גבוה לא יודע מה קרה לי ולא ירדתי במשקל גוף)

אה ובדד ליפט הקלאסי עצרתי באמצע הסט כי הפלטה הייתה שבורה והייתי צריך לסדר את המוט

תודה מראש לעוזרים

נערך לאחרונה:
הסטאפ שלך בדדליפט הרגיל פשוט לא נכון, תסתכל ברגע שאתה מנתק את המוט מהרצפה אתה ישר קופץ קדימה עם הגוף וממשיך להרים,אתה יורד עם הברכיים והאגן המון,הרבה יותר ממה שצריך ומגיע למצב שהכתפיים כמעט מאחורי המוט כשהן צריכות להיות לפני המוט.

• פותח/ת השרשור
הסטאפ שלך בדדליפט הרגיל פשוט לא נכון, תסתכל ברגע שאתה מנתק את המוט מהרצפה אתה ישר קופץ קדימה עם הגוף וממשיך להרים,אתה יורד עם הברכיים והאגן המון,הרבה יותר ממה שצריך ומגיע למצב שהכתפיים כמעט מאחורי המוט כשהן צריכות להיות לפני המוט.
קודם כל תודה על ההתייחסות
ושני דברים
1. לא הבנתי איך אני אמור להתחיל את הסט אם לא איך שאני מתחיל , אם אני לא יורד לגובה כזה אז או שהגב שלי מקביל לריצפה או שהיידים שלי לא מגיעות למוט ?
2. הדד ליפט הרומני בסדר?

לגבי הדדליפט, הסטאפ שלך לא טוב.
אתה מוריד אגן יתר על המידה וכתוצאה מכך השוקיים שלך דוחפות את המוט קדימה והוא יוצא ממרכז הכובד שלך.
פעל לפי השלבים הבאים:
1. עמוד כך שהמוט נמצא מעל אמצע כף הרגל (בערך הלשון של הנעל)
2. תפוס את המוט כשהרגליים ישרות
3. כופף ברכיים כך שהשוקיים יגעו במוט אך לא יזיזו אותו (מבלי להוריד אגן במכוון)
4. חזה החוצה וסיבוב אגן לפנים כמו שאתה עושה יפה
צלם סרטון נוסף עם הטכניקה הבאה.

• פותח/ת השרשור
לגבי הדדליפט, הסטאפ שלך לא טוב.
אתה מוריד אגן יתר על המידה וכתוצאה מכך השוקיים שלך דוחפות את המוט קדימה והוא יוצא ממרכז הכובד שלך.
פעל לפי השלבים הבאים:
1. עמוד כך שהמוט נמצא מעל אמצע כף הרגל (בערך הלשון של הנעל)
2. תפוס את המוט כשהרגליים ישרות
3. כופף ברכיים כך שיגעו במוט אך לא יזיזו אותו (מבלי להוריד אגן במכוון)
4. חזה החוצה וסיבוב אגן לפנים כמו שאתה עושה יפה
צלם סרטון נוסף עם הטכניקה הבאה.

שהברכיים יגעו במוט או השוקיים?

אתה מסובב אגן בצורה סימלית בלבד בתחילת הדדליפט, ומוותר עליו אחרי שניה.
ברומני אתה בכלל לא מסובב.

• פותח/ת השרשור
אתה מסובב אגן בצורה סימלית בלבד בתחילת הדדליפט, ומוותר עליו אחרי שניה.
ברומני אתה בכלל לא מסובב.
מה זה אומר מסובב אגן? מה אני צריך לעשות בשביל לסובב אותו במהלך כל התנועה?

אתה לוקח הרבה אוויר לפני ההרמה? אם לא אז תיקח ותשאיר אותו בפנים.
בנוסף, נסה להגיע למתיחה בהמסטרינג בסטאפ. להצביע עם התחת כמה שיותר למעלה ולהוציא חזה.
מיותר לציין שאתה צריך להתרכז בהרמה ולנסות להשאיר את הגב התחתון ישר, זה נראה שהוא מתעגל עוד לפני שהמוט עוזב את הריצפה.
אם לא הולך תשקול לעשות ריסט למשקל שתצליח כמו שצריך ואז תתקדם. אבל לפי דעתי ההתעגלות נובעת מטכניקה לקויה ולא ממשקל מאתגר.

• פותח/ת השרשור
בנוסף, נסה להגיע למתיחה בהמסטרינג בסטאפ. להצביע עם התחת כמה שיותר למעלה ולהוציא חזה.
מיותר לציין שאתה צריך להתרכז בהרמה ולנסות להשאיר את הגב התחתון ישר, זה נראה שהוא מתעגל עוד לפני שהמוט עוזב את הריצפה.
אם לא הולך תשקול לעשות ריסט למשקל שתצליח כמו שצריך ואז תתקדם. אבל לפי דעתי ההתעגלות נובעת מטכניקה לקויה ולא ממשקל מאתגר.
המשקל גם קל לי
וגם אם אני אעשה עם פחות משקל הפלטות קטנות מידי ואין לי דרך להגביה אותם בלי שהמוט יזוז מההגבה כל חזרה

אני אנסה בפעם הבאה שוב להתרכז במה שכתבת
תודה רבה

לקחת את האוויר ממש לפני שאני מתחיל להרים את המוט או עוד לפני שאני אוחז במוט?

המשקל גם קל לי
וגם אם אני אעשה עם פחות משקל הפלטות קטנות מידי ואין לי דרך להגביה אותם בלי שהמוט יזוז מההגבה כל חזרה

תודה רבה

לקחת את האוויר ממש לפני שאני מתחיל להרים את המוט או עוד לפני שאני אוחז במוט?
לפני שאתה מתחיל להרים

בעניין הגב המתעגל, חבר או מאמן במכון שישים את היד שלו על הגב התחתון שלך וידגיש לך את הרגע בו הוא הגב מתחיל להתעגל (כמו שכתבו, זה קורה לך מיד בהתחלת ההרמה) יוכל לעזור.

• פותח/ת השרשור
@Muzi @stitch @עידו זהבי @יהושע64

ניסיתי לשפר את הדד ליפט אשמח לשמוע אם הוא נראה יותר טוב כבר

בנוסף המאמן בחדר כושר ראה אותי עושה סקוןאט עם משקל שהיה לי קליל (נפלתי אתמול על עצם הזנב וממש כאב לי התחת אז לא הצלחתי לעשות עם משקל כבד ) ואמר שהטכניקה לא טובה והגב שלי לא במנח טוב אשמח לדעת האם הוא צודק

הרומני תסתכל ישר, אתה מסתכל תמיד קדימה [למראה אני מניח]
תנסה לשמור על הצוואר והראש באותה תנוחה כל התנועה
אגב סחטין על זה שאתה עושה תרגילים כאלו, אצלי כל מי שבגיל שלך עושה רק ידיים ובטן 🙁

הדדליפט יותר טוב, כמו ש- @vital אמר תוריד ראש ותשמור על מנח נייטרלי.
בנוסף - תשתדל למשוך טיפה את המוט (בלי לנתק), להרים חזה, לסובב אגן - ואז, ממצב מכווץ, להתחיל את ההרמה.

לגבי הסקוואט - תעצור למעלה, אל תעשה את זה במרתון. אתה עושה HB, אז אפשר להיות טיפה יותר זקוף, ולשמור על גב טיפה יותר ישר.

• פותח/ת השרשור
הדדליפט יותר טוב, כמו ש- @vital אמר תוריד ראש ותשמור על מנח נייטרלי.
בנוסף - תשתדל למשוך טיפה את המוט (בלי לנתק), להרים חזה, לסובב אגן - ואז, ממצב מכווץ, להתחיל את ההרמה.

לגבי הסקוואט - תעצור למעלה, אל תעשה את זה במרתון. אתה עושה HB, אז אפשר להיות טיפה יותר זקוף, ולשמור על גב טיפה יותר ישר.

בדרך כלל בסקוואט אני נח בין החזרות פשוט הפעם זה לא משקל עבודה אז עבדתי ככה
אבל המאמן בחדכ אמר שהמנח של הגב שלי יכול לגרום לפציעה רצינית
אתה רואה פה בעיה בגב ?

אבל המאמן בחדכ אמר שהמנח של הגב שלי יכול לגרום לפציעה רצינית
אתה רואה פה בעיה בגב ?
קצת קשה לראות מהזוית הזו אם המוט יורד ישר לחלוטין, נדמה לי שאתה יורד קדימה - ולכן גם הגב קצת מתעגל.
תקפיד לשבת יותר זקוף, ולרדת ישר לגמרי, ולא תהיה בעיה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית