סרטון obzion's squat

• פותח/ת השרשור obzion
  • פורסם בתאריך

obzion

איש הלילה
677
493
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
13,669
677
493
Team Active

טוב הייתה לי הזדמנות פז לצלם, אז אמרתי אני אעלה.

הערות יתקבלו בברכה.

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
סה"כ נראה דיי טוב מה שיכול לשפר לדעתי זה להוציא עוד חזה החוצה (כמה שאפשר) ולהרים עוד מעט את המרפקים

משקל יפה מאד!
אבל ממש צורם לי שהראש שלך מופנה כלפי מטה במהלך הסט - זה יכול להיות מסוכן.
תשתדל לעשות פחות צעדים כשאתה מוציא את המוט, אתה מאבד על זה הרבה כוח ומסתכן בפציעה.
(העובדה שהמשטח גומי מהווה מדרגה הופך את זה למסוכן עוד יותר.)

חוץ מזה יפה, יש הרבה דברים שלא ניתן לראות מהזוית צילום הזאת.

משקל יפה מאד!
תשתדל לעשות פחות צעדים כשאתה מוציא את המוט, אתה מאבד על זה הרבה כוח ומסתכן בפציעה.

מה הבעיה שהמבט שלו כלפיי מטה ?
ולפי מה שראיתי הוא עושה 2 צעדים אחורה שזה סבבה לחלוטין .
והמשטח גומי לא שונה (בגודל) מרמפות שראיתי .
אה והזווית ממש אחלה מה חסר לך ?

משקל יפה מאד!

מבט לכל כיוון חוץ מלמעלה זה אחלה

מה הבעיה שהמבט שלו כלפיי מטה ?
ולפי מה שראיתי הוא עושה 2 צעדים אחורה שזה סבבה לחלוטין .
והמשטח גומי לא שונה (בגודל) מרמפות שראיתי .
אה והזווית ממש אחלה מה חסר לך ?

קורן The sun ודאוס התשובה מופנית גם אליך :

1.לגבי המשטח , הבעיה שהבחור נמצא ממש קרוב לקצה והוא גם לא בתוך הכלוב, אם יצטרך לקחת עוד חצי צעד אחורה הוא ייפול.
2.אני ספרתי 5 צעדים (ואני לא מתייחס רק לצעדים אחורה) הוא צריך לצמצם את זה ל3 צעדים.(רגל אחת אחת אחורה, רגל שנייה אחורה, רגל אחת הצידה להשלים את המיפתח של העמידה).
זה יכול להוסיף לו עוד 10-15 ק"ג לסקוואט למשקל של חזרה אחת.
3.לגבי המבט. קודם כל לא התייחסתי למבט , התייחסתי למיקום של הראש והראש היה מופנה כלפי מטה. אם תסתכל בהדרכות של elitefts - squat index excercises די וי די - בין הדקה ה4 לדקה 10 בסמינר. תראה שההדרכה לגבי הטכניקה היא לאחוז את המוט בכל הכוח(מכניס את כל הגוף לטונוס גבוה) ,לקרב את השכמות אחת לשנייה ו- Drift your head back על מנת ליצור Big thick shelf.כלומר להצמיד את הראש והצוואר אחורה כלפי המוט (לא למעלה,לא למטה, אחורה (כמו להרים את הראש למעלה בלי hyper extension)
המבט עצמו - הוא ישר וקדימה.
המנח הזה של הצוואר עוזר להחזיק את המוט,להחזיק את החלק העליון של עמוד השדרה,להוציא את החזה החוצה,לשמור על כל הגוף tight .להוביל את התנועה עם הראש והחזה (לאן שהראש מוביל גם שאר הגוף ממשיך).(פותח נתיב אויר - אם למדתם עזרה ראשונה CPR).

דבר נוסף שהם מזכירים שם לנסות להביא את המרפקים מתחת למוט בהתאם לגמישות.ולא להרים אותם למעלה כי זה גורם להטות את הגוף ואפשר ליפול קדימה עם משקל כבד).
העניין עם המנח של הצוואר ניתן ללמוד את זה גם בסמינר די וי די של N.A.S.A - natural athlete strength associastiom עם ר'יצרד פיטרס.

איפה אתם למדתם אחרת? (אתמול שמעתי מלידור שב starting strength ריפטו מלמד שזה לא חשוב איפה המבט/ראש נמצא.. הוא כנראה התייחס לגבי לאן להסתכל. אבל בכל זאת אם מישהו יוכל למצוא מה בדיוק הוא כותב שם אני אודה לכם.

תסתכלו גם בסרטונים של תחרויות I.P.F ותראו לי מישהו אחד שנמצא עם הראש מופנה כלפי מטה.

אתה צודק לגבי כל מה שכתבת, פשוט המבט לא קריטי. אחת הטעויות הנפוצות זה לתת לראש להיות שמוט ולא לדחוף אותו כנגד המוט, גם אני נפלתי שם המוט פעמים.

אתה צודק לגבי כל מה שכתבת, פשוט המבט לא קריטי. אחת הטעויות הנפוצות זה לתת לראש להיות שמוט ולא לדחוף אותו כנגד המוט, גם אני נפלתי שם המוט פעמים.

אני שמח שיש בינינו הבנה.
הבחור שהעלה את הסרטון חזק מאד.אבל אם ישפר עוד כמה דברים. הוא יוכל להרים יותר, ויפחית את הסיכון לפציעות.

לדעתי האגן קצת בורח אחורה בחזרה או שתיים אבל לא רציני כל כך, פשוט להשתדל לדחוף כלפי מעלה.
ומסכים עם אביעד בנוגע לצוואר.
סקוואט יפה מבחינת עומק ותנועה

קורן The sun ודאוס התשובה מופנית גם אליך :

1.לגבי המשטח , הבעיה שהבחור נמצא ממש קרוב לקצה והוא גם לא בתוך הכלוב, אם יצטרך לקחת עוד חצי צעד אחורה הוא ייפול.
2.אני ספרתי 5 צעדים (ואני לא מתייחס רק לצעדים אחורה) הוא צריך לצמצם את זה ל3 צעדים.(רגל אחת אחת אחורה, רגל שנייה אחורה, רגל אחת הצידה להשלים את המיפתח של העמידה).
זה יכול להוסיף לו עוד 10-15 ק"ג לסקוואט למשקל של חזרה אחת.
3.לגבי המבט. קודם כל לא התייחסתי למבט , התייחסתי למיקום של הראש והראש היה מופנה כלפי מטה. אם תסתכל בהדרכות של elitefts - squat index excercises די וי די - בין הדקה ה4 לדקה 10 בסמינר. תראה שההדרכה לגבי הטכניקה היא לאחוז את המוט בכל הכוח(מכניס את כל הגוף לטונוס גבוה) ,לקרב את השכמות אחת לשנייה ו- Drift your head back על מנת ליצור Big thick shelf.כלומר להצמיד את הראש והצוואר אחורה כלפי המוט (לא למעלה,לא למטה, אחורה (כמו להרים את הראש למעלה בלי hyper extension)
המבט עצמו - הוא ישר וקדימה.
המנח הזה של הצוואר עוזר להחזיק את המוט,להחזיק את החלק העליון של עמוד השדרה,להוציא את החזה החוצה,לשמור על כל הגוף tight .להוביל את התנועה עם הראש והחזה (לאן שהראש מוביל גם שאר הגוף ממשיך).(פותח נתיב אויר - אם למדתם עזרה ראשונה CPR).

דבר נוסף שהם מזכירים שם לנסות להביא את המרפקים מתחת למוט בהתאם לגמישות.ולא להרים אותם למעלה כי זה גורם להטות את הגוף ואפשר ליפול קדימה עם משקל כבד).
העניין עם המנח של הצוואר ניתן ללמוד את זה גם בסמינר די וי די של N.A.S.A - natural athlete strength associastiom עם ר'יצרד פיטרס.

איפה אתם למדתם אחרת? (אתמול שמעתי מלידור שב starting strength ריפטו מלמד שזה לא חשוב איפה המבט/ראש נמצא.. הוא כנראה התייחס לגבי לאן להסתכל. אבל בכל זאת אם מישהו יוכל למצוא מה בדיוק הוא כותב שם אני אודה לכם.

תסתכלו גם בסרטונים של תחרויות I.P.F ותראו לי מישהו אחד שנמצא עם הראש מופנה כלפי מטה.

א) לא חסרים אנשים ב IPF שהראש שלהם מופנה מעט למטה.
ב) אתה משווה סקוואט עם חליפה לסקוואט בלי חליפה.
ג) לא הראש מוביל, אלא האגן, מסיבות שפורטו פה בפורום ובספר (והפורום) של ריפטו אינספור פעמים. שוב אתה משווה סקוואט עם חליפה לסקוואט נורמלי.

א) לא חסרים אנשים ב IPF שהראש שלהם מופנה מעט למטה.
ב) אתה משווה סקוואט עם חליפה לסקוואט בלי חליפה.
ג) לא הראש מוביל, אלא האגן, מסיבות שפורטו פה בפורום ובספר (והפורום) של ריפטו אינספור פעמים. שוב אתה משווה סקוואט עם חליפה לסקוואט נורמלי.

א. אני אשמח לראות דוגמאות למה שציינת. וזה עדיין לא הופך "ראש מוטה למטה" למצב מועדף.
הם כולם חזקים שם.זה עדיין לא אומר שהתנועה של כולם אידיאלית עבורם.
ב IPF בד"כ עד כמה שזכור לי מדובר בsingle ply /שכבה אחת.
אני בטוח שאנחנו יכולים למצוא מלא סרטונים של תחרויות RAW ותראה את מנח הצוואר שלהם.

אם כבר ותראה סרטונים של squat rx, הם מדברים שיכול להיות הבדל במנח הצוואר בין high bar and low bar ובכל מקרה הראש לא מוטה למטה.

אני אשמח גם אם תסביר למה יש הבדל מבחינת הצוואר עם חליפה ובלי חליפה.
ובנוסף אם תראה את הסמינרים של ההדרכות של elitefts , westside barbell תראה שהראש והחזה מובילים.

לא אמרתי שזה מצב מועדף. מצב מועדף הוא מנח ניטרלי של הצוואר, אבל זה לא כזה משנה. אתה ביקשת דוגמאות, אני אומר לך שהן קיימות. אם אתה מבטל אותן ע"י זה שהתנועה לא אידיאלית, אז הבקשה שלך לא רלוונטית גם כן. ראש מוטה למטה הוא בדרך כלל תוצאה של מבט למטה, מה שעוזר להיפ דרייב. אתה מוזמן לנסות.

ברור שיש הבדל בין מנח הצוואר בהיי באר ולואו באר, כיוון שיש הבדל בזווית של הטורסו.

ההבדל מבחינת החליפה הוא שהטכניקה שם שונה לגמרי. זה הופך את זה לבסדר למשוך מהחזה, כיוון שהחליפה דואגת לבאונס טוב ודי מבטלת את הדאגות שלך להיפ דרייב. Westside barbell הם דוגמא מצוינת לזה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית