הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ כמות שומנים במסה

• פותח/ת השרשור E60d
  • פורסם בתאריך

E60d

משתמש קבוע
1,369
43
נק' מוניטין:
64
1,369
43
נתונים :
גיל 19
1.74
64.5
אחוז שומן בערך 16
סיימתי חיטוב עכשיו של 3 וחצי חודש נכנס לניטראלי.
רציתי לדעת איך לחלק את היחס של פחמימות שומנים חלבונים.. בחיטוב עשיתי
חלבון - 2~2.5 ממשקל הגוף
שומן - 0.8~1 ממשקל הגוף
פחמימות - כל השאר (בין 110-140 בערך יצא)
RMR לאחר הכפלה בערך 2050 לא כולל אימונים, בחיטוב אכלתי בין 1600-1750 קלוריות (בגלל שיש אימונים + ריצות חימום כל אימון)
בקיצור עכשיו יוצא לשבועיים ניטראלי, אני יודע שזה אומר עוד 500 קלוריות מתפריט החיטוב. השאלה העיקרית שלי, גם בניטררלי וגם במסה, כמה שומנים מותר לי לאכול? עדיין כדאי לי לאכול 0.8~1 ממשקל הגוף? כי זה יוצא ממש מעט ומצמצם לי המון מאכלים כי צריך יחסית לחיטוב יותר קלוריות.. אי אפשר לחרוג מכמות השומן ?
נ.ב - הייתי פעם מאוד שמן , ואז שמרתי על משקל של 70 קילו 3 שנים לאחר דיאטת כסאח, וראיתי שמשה מנהל האתר רשם פעם שמישו שפעם היה שמן מומלץ לו low carb גם במסה, השאלה אם אפילו כשעבר 3 שנים בערך עדיין אני נחשב למישו שפעם היה שמן וצריך כמה שפחות פחמימה , והאם זה אומר שמותר לי הרבה שומן?
אם מישו יוכל להגיד לי כמויות מדוייקות של כמה חלבון שומן והחמימה אני צריך לאכול בניטררלי ובמסה זה מאוד יעזור לי!
תודה רבה

זו רק אחת מהגישות...
אצלי יותר קלוריות באות משומן מאשר מפחמימה, ובינתיים זה עובד נהדר.
הכוונה בכלל אצבע שמורן רשם היא שמינימום 0.8-1 גרם שומן יהיה על כל קילו משקל גוף.
גם אם כמות השומן היא מעבר לכמות הזו אין עם זה בעיה.

הכוונה בכלל אצבע שמורן רשם היא שמינימום 0.8-1 גרם שומן יהיה על כל קילו משקל גוף.
גם אם כמות השומן היא מעבר לכמות הזו אין עם זה בעיה.
אממה,
לי לפחות - כמות גבוהה של שומן בשילוב פחמימה "מסתית" (דהיינו 250-300) תוביל לאינסולין גבוה..וכשמשלבים כמויות גבוהות של שומן בארוחות...
ובכן....

🙄

• פותח/ת השרשור
לא אתווכח אם אתה רואה תוצאות, אך לרוב קטוגנים ינקטו בגישה זו.

על כמה פחמימה אתה? וכמה שומן?
אני בניטררלי עכשיו לקראת מסה.
אני שוקל 65, עד עכשיו הייתי בחיטוב והייתי בכמות שומן של 55-65 גרם.
עכשיו השאלה שלי אם בניטררלי/מסה אפשר להיות על 110 גרם שומן לצורך העניין, 140 גרם חלבון לפחות וכל השאר פחמימות. זה אפשרי?
לא נשמע לי הגיוני שמסה מלוכלכת זה תלוי במספר הקלוריות, כי אז זה אומר שאני יכול לאכול פיצות וציפס העיקר שיהיה מספיק חלבון וגבול קלוריות. משו פה לא הגיוני לי

אני בניטררלי עכשיו לקראת מסה.
אני שוקל 65, עד עכשיו הייתי בחיטוב והייתי בכמות שומן של 55-65 גרם.
עכשיו השאלה שלי אם בניטררלי/מסה אפשר להיות על 110 גרם שומן לצורך העניין, 140 גרם חלבון לפחות וכל השאר פחמימות. זה אפשרי?
לא נשמע לי הגיוני שמסה מלוכלכת זה תלוי במספר הקלוריות, כי אז זה אומר שאני יכול לאכול פיצות וציפס העיקר שיהיה מספיק חלבון וגבול קלוריות. משו פה לא הגיוני לי
עודף קלורי יביא להשמנה.
אין יותר פשוט מזה.

לצורך העניין אם רוב מקור האנרגיה שלך יהיה רק מחלבון ואתה תיהיה בעודף של 500-700 (תיאורטית כמובן), עדיין תשמין.

• פותח/ת השרשור
ההגדרה של "תפריט נקי" משתנה בין אנשים שונים, אבל אני לא רואה קשר ישיר בינו לבין כמות השומן בתפריט.
אז לדוגמא, אפ אוכל 2 מגשי פיצה + שייק חלבון וקופסת טונה, נגיד וזה יוצא לי עודף קלורי של 500 קלוריות, 140 גרם חלבון, וכל השאר פחמימות ושומנים (130 פחמימה ו130 שומן לדוגמא) , זה נקרא מסה נקייה?? העודף הקלורי הוא בדיוק כ500 קלוריות מעל לניטראלי כמו בכל מסה
כי למשל בשבת בבוקר בא לי איזה קורנפלקס עם שוקולד שנכנס לי בתפריט , או שבא לי לשים שוקו באבקת חלבון ולא חלב , וזה נכנס לי לתפריט, אן שבא לי פתאום 150 גרם צ׳יפהס מקדונלד'ס וזה נכנס לי בתפריט, אז אני עדיין במסה נקייה? הכל נכנס לתפריט ואני נשאר בעודף קלורי של 500 קלוריית

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית