הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מידע תקופת מסה וחיטוב

• פותח/ת השרשור misheu
  • פורסם בתאריך

misheu

משתמש מתחיל
85
1
נק' מוניטין:
1
85
1
שלום.

יש לי שאלה קטנה. הסתכלתי קצת על תוכניות חיטוב באתר קילוגרם וכמו כן קראתי את המדריך המלא לחיטוב באתר.
אני תמיד חשבתי שבשביל לעבוד על חיטוב צריך לעשות מעט סטים, והרבה חזרות (מעל 12). אך במדריך באתר כתוב שצריך לעשות בין 6-10 ואפילו שאין הרבה הבדל בין תוכנית מסה לתוכנית חיטוב (לפחות מבחינת החזרות והסטים אין הבדל), ובעצם כל השוני הוא הערך הקלורי, שבחיטוב הוא שלילי.

השאלה היא כזאת: אם באמת טווח החזרות זהה (שלפי מה שאני יודע 6-12 זה היפרטרופיה) בתקופת החיטוב. במידה ואני נמצא בתקופת מסה, והערך הקלורי שלי הוא שלילי, אפשר לומר שאני לא עושה מסה אלא חיטוב?

מקווה שהבנתם את הפרדוקס הנ"ל, תודה לעוזרים להבהרה.

מה פרדוקס? אם אתה אוכל מעל הפלוס הקלורי אתה במסה ואם פחות אתה בחיטוב, אם אתה בתקופת מסה ואתה בשלילי,אז אתה בצרה.

השאלה היא כזאת: אם באמת טווח החזרות זהה (שלפי מה שאני יודע 6-12 זה היפרטרופיה) בתקופת החיטוב. במידה ואני נמצא בתקופת מסה, והערך הקלורי שלי הוא שלילי, אפשר לומר שאני לא עושה מסה אלא חיטוב?
כן.
ו 6-12 חזרות זה לא היפרטרופיה. קודם כל תתעסק בלהתקדם במשקלים, ולאחר מכן מספר חזרות, זמני מנוחה וכדומה.

• פותח/ת השרשור
כתוב בקילוגרם שבין 6-12 חזרות זה לגדילת מסת שריר.

זאת אומרת שיש מצב שאדם שהערך הקלורי שלו הוא נייטרלי, או לפעמים חיובי או שלילי, הוא פעם במסה פעם בחיטוב?
כל התוכניות בעצם על אותו בסיס?

כתוב בקילוגרם שבין 6-12 חזרות זה לגדילת מסת שריר.
אתה יכול להפנות אותי למקום בו זה כתוב?
זאת אומרת שיש מצב שאדם שהערך הקלורי שלו הוא נייטרלי, או לפעמים חיובי או שלילי, הוא פעם במסה פעם בחיטוב?
כדי להיות במסה, לא מספיק לעלות חצי קילו בשבוע. אתה צריך לעלות חצי קילו כל שבוע. כנ"ל חיטוב.
כל התוכניות בעצם על אותו בסיס?
כן, בתכניות מסוימות עושים התאמות לחיטוב. לדוגמא, מתחטבים שעובדים עם התכנית הלינארית של ביל סטאר נוהגים להוריד נפח מן התכנית.

אני תמיד חשבתי שבשביל לעבוד על חיטוב צריך לעשות מעט סטים, והרבה חזרות (מעל 12).
טעית. ההבדל בין חיטוב למסה הוא בנפח האימון. דווקא הסטים מרובי החזרות הם הראשונים לרדת.
במידה ואני נמצא בתקופת מסה, והערך הקלורי שלי הוא שלילי, אפשר לומר שאני לא עושה מסה אלא חיטוב?
כן. אין פה שום פרדוקס.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית