הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

כמה חלבון מותר לאישה לצרוך

• פותח/ת השרשור sunny
  • פורסם בתאריך

sunny

משתמש מתחיל
6
2
נק' מוניטין:
2
6
2
הי 😃,
אני צורכת הרבה חלבון יחסית (קצת יותר מ2 גרם עבור כל ק"ג - אני יודעת שאין צורך בכל כך הרבה חלבון אבל קשה לי לקצץ את כמות החלבון), לפי מה שקראתי זה לא אמור להזיק (לפחות לגברים - כל המאמרים שקראתי נערכו על קבוצה של גברים)
האם יש הבדל בין גברים לנשים בעניין הזה? האם לנשים יש סיכון כלשהו בצריכת חלבון גבוה שאין לגברים?
מישהו מכיר במקה מחקר שנערך על קבוצת נשים בנוגע לצריכת חלבון מרובה?

תודה לכל העונים 😃

אם אני לא טועה(ואל תיקחי את זה ממש כאינדיקציה) לנשים זה בין 1.6-1.8 גרם לק"ג

אבל נחכה לתשובתה של @מרטין

אני לא יודעת כמה את שוקלת אבל קל מאוד להגיע ל*2 במשקל 50-60 קג..
האם את משלימה עם אבקות או רק מתזונה?

לשאלתך לא ראיתי מחקר על נשים אבל האינדיקציה שלך צריכה להיות בתוצאות של בדיקות שגרתיות ובתחושה אישית.
מתייגת את @Moshe כי אם יש מחקר כזה הוא בטוח ידע.

נערך לאחרונה:
שני גרם לקילוגרם משקל גוף זה סנטדרטי לאנשים שמתאמנים.

לפי מה שאני יודע, צריכת חלבון מוגזמת,הרבה יותר מ2 גרם לקילו (אולי כפול), יכולה לגרום לנזק לכליות, גם לגברים וגם לנשים.
במקרה שלך אני לא חושב שיש לך מה לדאוג.

לפי מה שאני יודע, צריכת חלבון מוגזמת,הרבה יותר מ2 גרם לקילו (אולי כפול), יכולה לגרום לנזק לכליות, גם לגברים וגם לנשים.

יודע מאיפה?

יכולה לגרום לנזק לכליות, גם לגברים וגם לנשים.
לא יכולה - לפחות לא משהו שידוע במדע לאנשים בריאים.

לגבי חלבון לנשים וגברים, המינונים זהים והם מומלצים על פני משקל גוף, כך שלרוב אישה תאכל פחות חלבון מגבר מלכתחילה בגלל ההפרש במסת הגוף

במקרה שלך אני לא חושב שיש לך מה לדאוג.
בולשיט ולחפש בגוגל כתבות בנושא זה מטומטם.
אצל אנשים בריאים אין שום סיכון ב'עודף חלבון'.

באמת? הבאת לי כתבה של נטורופת?

לגבי חלבון לנשים וגברים, המינונים זהים והם מומלצים על פני משקל גוף, כך שלרוב אישה תאכל פחות חלבון מגבר מלכתחילה בגלל ההפרש במסת הגוף
בולשיט ולחפש בגוגל כתבות בנושא זה מטומטם.
אצל אנשים בריאים אין שום סיכון ב'עודף חלבון'.

זה מה שקראתי בזמנו כשהתחלתי לקחת אבקת חלבון. חוץ מזה זו דעה מאד נפוצה.

אם אתם בטוחים במה שאתם אומרים אני יכול רק לשמוח שאני טועה

כדאי להפסיק לשמוע לדעות ולחפש בגוגל דברים ולהתבסס על מדע (מחקרים). האתר שפרסמת למעלה זו כתבה שכל אחד היה יכול להעלות לאינטרנט וגם אם יש מאחרי זה שם, זה לא אומר שזה נכון. כל מאמר שלא מכיל מקורות מדעיים בסופו הוא מאמר פח אשפה (אלא אם מפורסם באתרי חדשות ששם לא נהוג לתת מקורות ולכן זה פח אשפה מלכתחילה)

כדאי להפסיק לשמוע לדעות ולחפש בגוגל דברים ולהתבסס על מדע (מחקרים). האתר שפרסמת למעלה זו כתבה שכל אחד היה יכול להעלות לאינטרנט וגם אם יש מאחרי זה שם, זה לא אומר שזה נכון. כל מאמר שלא מכיל מקורות מדעיים בסופו הוא מאמר פח אשפה (אלא אם מפורסם באתרי חדשות ששם לא נהוג לתת מקורות ולכן זה פח אשפה מלכתחילה)
לא העלתי את זה כמאמר, וכשנתקלתי בזה(לא ספציפית באתר הנך) לראשונה עוד לא הייתי בפורום ובטח לא התכוונתי לחפש מאמרים על כל צעד שאני עושה.
בסך הכל כתבתי פה את מה שאני שמעתי בזמנו, ואתם תיקנתם אותי. לא צריך לעשות מזה עניין גדול

אם אתם בטוחים במה שאתם אומרים אני יכול רק לשמוח שאני טועה

אתה מתכוון לאפקת חלבון, לא?

אם קשה לך לקצץ בחלבון סימן שאת לא אוכלת מספיק פחמימה ושומן.

תרשמי את התפריט היומי שלך

ידוע לך על מקרים פרטניים ברורים בהם ההמלצה היא לא לעבור את ה2 גרם חלבון לכל קילו משקל גוף?

מעניין אותי למשל האם אני צריכה לנהוג באמצעי זהירות ולא לחרוג מההמלצות המקובלות בגלל שקיים אצלי מום בכלייה לגביו האורולוג שאבחן לא נתן שום דגשים תזונתיים.. אז בכל זאת..

ידוע לך על מקרים פרטניים ברורים בהם ההמלצה היא לא לעבור את ה2 גרם חלבון לכל קילו משקל גוף?
לאנשים בריאים, לא.

ולא לחרוג מההמלצות המקובלות בגלל שקיים אצלי מום בכלייה לגביו האורולוג שאבחן לא נתן שום דגשים תזונתיים.. אז בכל זאת..
צריך להתייעץ עם מספר מומחים בנושא ולא רק עם אורלוג. כדאי לפנות לתזונאי/ת שמתמחה באורולוגיה (יש כאלו בבתי חולים) ולאורולוג במעמד פרופסורה (עדיף, גם כן נמצאים בבתי חולים, בד"כ גם מנתחים). תמיד כדאי לקבל עוד חוות דעת במידה ולא בטוחים. במקרה שלך המלצה תזותנתית בהקשר של צריכת חלבון יכולה להציל חיים ולכן לא הייתי מסתכן באכילה מופרזת של חלבון רק כי "אמרו באינטרנט".

Back
למעלה תחתית