הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

ייעוץ שחיה VS אירובי

• פותח/ת השרשור To be
  • פורסם בתאריך

To be

משתמש פעיל
974
31
נק' מוניטין:
34
974
31
שלום לכולם,
אני מתכנן לעבור ח"כ, ובמקום החדש יש בריכת שחיה, השאלה שלי לגבי שחיה, האם אפשר להחליף את האירובי שאנחנו עושים בחיטוב (רמת אירובי גבוהה ולמשך זמן ארוך) בשחיה בבריכה? אם כן, כמה למשל היחס בין שחיה לריצה / מדרגות.... בערך יעני.
* לגבי עצימות וכושר שחיה, אני שחיין ותיק עם כושר טוב, שוחה באיכות טובה מאוד, עניין של כמה ימים וחוזר לקצב טוב. הייתי מגיע לשעת שחיה שלמה.
תודה מראש 😃

הייתי שחיין כשהייתי נער וחזרתי לפני חודשיים לשחות בשילוב אימוני משקולות ואני כבר בחודשיים רואה תוצאות מעולות.
השאלה שלך לא כל כך מובנת, ברור שאפשר להחליף את הריצה או כל פעילות אירובית אחרת בשחיה. היתרון של שחיה היא שהיא מערבת את כל השרירים אבל כאן גם החיסרון כי כך זה מקשה ממש להתאושש בין האימוני משקולות בצורה מירבית, לצערי חודשיים זה עדיין לא מספיק זמן כדי לשפוך אור על האם זה אפשרי להתחזק תוך כדי. לסיכום- תעשה את הפעילות אירובית שאתה הכי נהנה ממנה, התמדה זה המפתח להצלחה.

מבחינת שריפת קלוריות, הייתי מניח שבשעה שחיה אתה שורף 70-80% קלוריות בהשוואה לריצה.
אין דבר כזה שעה. כלומר יש, רק שזה מדד גרוע. אימון נמדד בעבודה. אותה כמות עבודה = אותו מספר קלוריות.
בשעה אין שום סיבה שבשחייה אתה תעשה פחות עבודה מבריצה.

וזאת בהנחה שאתה שוחה בשעה 2.5 ק'מ ומעלה
זה לאט. אולי בגלל זה אתה מדבר על 80% שריפה קלורית. ומעבר לכך שזה לא מהר בכלל, העניין הוא שבניגוד לריצה לא ניתן לקבוע שום כלל אצבע לגביי האדם הממוצע בנוגע לשריפת קלוריות. בריצה כולנו רצים ביעילות מאוד דומה, כי אנחנו עושים את זה מגיל קטן במשך מיליוני שנים וזו פעולה מאוד טבעית לנו שאנחנו יעילים בה מאוד. שחייה צריך ללמוד. תוך חודש אתה מכפיל את מהירות השחייה שלך, וזה לא כי הכפלת את הכוח/סיבולת שלך, זה כי התייעלת. ההבדלים ביעילות בין אנשים בשחייה שונים שנות אור מההבדלים בין אנשים בריצה. בוודאי שהאדם הממוצע לא רץ יעיל כמו קנניסה בקלה, אבל הוא הרבה יותר לא יעיל ביחס למייקל פלפס.

1. הדופק בשחיה נמוך יותר בכ 15% לעומת עצימות מקבילה בריצה
אני לא מבין על מה אתה מדבר. מה שמגדיר את העצימות בפעילות אירובית שהוא המדד הכי זמין ורלוונטי שאנחנו יכולים להתייחס אליו, זה הדופק. אם הדופק נמוך ב15%, בהגדרה העצימות לא מקבילה לריצה. ואין באמת דבר כזה שהדופק "נמוך יותר ב15%". על מה אתה מדבר? אם הוא נמוך יותר, אתה מתאמץ פחות, ולכן עושה פחות עבודה ביחס לזמן ולכן ביחס לזמן אתה תשרוף פחות קלוריות. רוצה לשרוף יותר קלוריות באותה שעה? תתאמץ יותר, מה כבר יקרה? תהיה ב"דופק של ריצה"? (כאילו שיש דבר כזה "דופק של ריצה"... הרי גם בריצה יש לרוץ 8 קמ"ש ויש לרוץ 16 קמ"ש). זה לא משנה באיזו פעילות מדובר. גם בריצה שתרוץ שעה על 80% או על 65% אתה תשרוף פחות בשעה של ה65%.

2. אם נקביל כל ק'מ שחיה ל 4 ק'מ ריצה. בק'מ שחיה תעשה כ 1000 תנועות חתירה, בהשוואה לכ 3500 צעדים
זה כל כך, אבל כל כך תלוש מהמציאות. מי יעשה 1000 תנועות חתירה? אני? אתה? שחיין אולימפי? פותח האשכול? מאיפה אתה יודע?
מעבר לעובדה שזה תלוי רמה, בכל קבוצת שחייה של שחיינים באותה רמה יש לך שני קצוות של חבר'ה שעושים 11 תנועות על כל 25 מ' וחבר'ה שעושים 22 תנועות על כל 25 מ'. ההבדלים הם בהחלט של 100% בהנחה ואנחנו לא משווים שחיינים אולימפיים אחד לשני (שישחו במהירויות דומות, יהיו בעלי מבני גוף דומים, יהיו בעלי טכניקה מאוד מאוד מאוד טובה ויעילה וכו' וכו').

זה תלוי כמה טוב אתה גורף, מה אורך היד וגודל כף היד שלך, מה קצב התנועות שלך והנה עוד משתנה: באיזו מהירות שחית. כשאתה שוחה 50 מ' ספרינט אתה מבצע יותר תנועות PER מרחק ביחס לכשאתה שוחה 1500 מ'. כשאתה שוחה 1500 מ' בקצב קל (בשבילך) שהוא נניח 30 דק', אתה עושה פחות תנועות בסה"כ מאשר כשאתה שוחה את אותם 1500 מ' בקצב מהיר (בשבילך) שהוא נניח 22:30 דק'.

בקיצור, זה נתון שרירותי לחלוטין שאין אפשרות לקבוע גם לא אם יהיה "מותר" לך לטעות "רק" ב35%. אין לך שום דרך לדעת אם הוא יעשה 650 תנועות, או 1350 תנועות. נתון לא מציאותי.

3. העניין התרמי בשחיה לא משפיע על שריפת קלוריות, בבריכה סטנדרטית הגוף לא מחמם את עצמו בצורה חריגה.
זה ההסבר הכי הגיוני ששמעתי ללמה אנחנו כל כך רעבים אחרי ששחינו, ועדות נוספת מהדיון אומרת שכשחם במים, לא רעבים אחר כך:
בבריכה בטכניון (לפחות לפני 10 שנים) היו מקפידים על טמפ של מקסימום 27 מעלות, קיץ או חורף. הייתי יוצא מורעב מהמים. היום בבריכה שאני שוחה בה, הטמפ בקיץ סביב ה-30 (תלוי בשעה וכמות הילדים 😆) ואני ממש לא רעב אחרי שחיה לעומת החורף שאני לא מסוגל להחזיק מעמד בלי לטרוף משהו 15-20 דקות אחרי שאני מסיים.
אם יש לך הסבר אחר, זה יהיה נהדר לשמוע.

יש חשיבות גם לעובדה שהגוף במצב אופקי ולא אנכי ואנחנו צפים במים ולעומת זאת לא מרחפים באויר בזמן ריצה.
למה יש לזה חשיבות? מה זה משנה? למה זה משנה יותר מהעובדה שמים צפופים פי 400 מהאוויר? (אם אני טועה במספר מישהו מהמדענים מוזמן לתקן אותי)
למה אנחנו בכלל צריכים להתייחס לנתונים בודדים במקום למשוואה כולה?

לא ברור לי.

בבריכה בטכניון (לפחות לפני 10 שנים) היו מקפידים על טמפ של מקסימום 27 מעלות, קיץ או חורף.
אני מקווה שאתה יודע ש27 מעלות זה חם.
לצערי רוב הבריכות מותאמות למנויים, כלומר לאנשים שלא באמת באים להתאמן, אז מחממים את המים לטמפרטורות שלא הגיוני לשחות בהן.

@Beast and cheat השוואת הדפקים היא ביחס לסף האירובי והאנאירובי.

הנחת היסוד שלי מתייחסת לשחיין ששוחה מדידה של 1000 ב 20 דקות ועושה כ 25 תנועות לבריכה. מנסיוני זה מייצג ספורטאים חובבבים שיודעים לשחות בצורה סבירה (לדוגמא טריאתלטים בקבוצת מאסטרס).
ובהתאם שאר החישובים

אני אישית כפעילות אירובית מעדיף ריצה.. אין כמו להרגיש את הזעה ולהרגיש את הגוף עובד.
בשחייה הגוף מתקרר מהמים אתה לא מרגיש את האפקט הזה של ההזעה והאדרנלין.. וחוץ מזה שרוב הבריכות בארץ מפוצצות בכלור ואני שונא את הריח הזה ואת הצריבה שזה עושה לעיניים! ושלא נדבר על הפיפי... ועל האוכלוסיה המבוגרת מאוד שבאה לטבוע בבריכה ואתה צריך לפלס בין הקדברות...
קיצר עדיף ריצה! בחוץ או בחדר כושר!!

• פותח/ת השרשור
חבריה כולם כולם חח
אחלה תשובות ומידע, גאה בכם ובאתר.
בשחייה הגוף מתקרר מהמים אתה לא מרגיש את האפקט הזה של ההזעה והאדרנלין
כל פעם שאני בא לשכנע את עצמי שזהו באמת אני עובר לאירובי שחיה, אני נזכר ומדמיין שאני לא יראה זיעה, ובולם חזק חח.
והדבר השני זעניין הזמן, לשחות כפול מריצה זלא משאני מחפש, דפקה להפך אני מחפש פחות זמן והרבה שריפת קלוריות.
@Beast and cheat
🙌
הנחת היסוד שלי מתייחסת לשחיין ששוחה מדידה של 1000 ב 20 דקות ועושה כ 25 תנועות לבריכה
צריכים לחשב כמה בריכות ובכמה זמן עושים את זה, נכון?

חבריה כולם כולם חח
אחלה תשובות ומידע, גאה בכם ובאתר.

כל פעם שאני בא לשכנע את עצמי שזהו באמת אני עובר לאירובי שחיה, אני נזכר ומדמיין שאני לא יראה זיעה, ובולם חזק חח.
והדבר השני זעניין הזמן, לשחות כפול מריצה זלא משאני מחפש, דפקה להפך אני מחפש פחות זמן והרבה שריפת קלוריות.
@Beast and cheat
🙌

צריכים לחשב כמה בריכות ובכמה זמן עושים את זה, נכון?
כן, אתה מודד כמה זמן לוקח לך לשחות 40 בריכות.

אתה יכול לשלב אופניים

יתרונות של שחייה:
פחות עומס על הגוף מבחינתמ פרקים, עצמות וכו׳, חיזוק של פלג גוף עליון ורגליים, פחות זיעה ואיבוד נוזלים, תנאים זהים ונוחים, יחס של 1:4 מבחינה קלוריות לפי מרחק - רבע מהמרחק אותן קלוריות.
חסרונות:
מאמץ גבוה ויותר זמן התאוששות, עומס וקושי אם זה בצמוד לאימון (מי שמהן אחרון יפגע).

ריצה חסרונות:
עומס על עצמות וגידים, תנאים לא תמיד תמיד נוחים, צריך לשתות בריצות ארוכות, צריך לעבור מרחק גבוה יותר בשביל אותן הקלוריות.

יתרונות: קל יותר (כמובן אם תרוץ בקצב שפוי), פחות מעמיס (קצת על הרגליים, בכלל לא על פלג גוף עליון), אנשים מורגלים לריצה, יותר מגוון מבחינת נוף, מהירות, שיפועין וכו׳.

אופניים מאוד דומה לריצה, רק שיטת חישוב הקלוריות שונה, יש עומס על שרירי הרגליים ולא על העצמות, הגידים.

בתור אחד ששקל 104 קילו עד לפני חודש, ריצה 3 פעמים בשבוע גרמה לי לשברי מאמץ חוזרים ועד שלא ארד מתחת ל95 קילו זה יחזור לי (רצתי לפני שנה וחצי חצי מרתון 21.1 ק"מ על משקל 86 ולא כאבו לי בכלל הרגליים) אז לפחות בנתיים, כל עוד אני שמן, זה עדיף לי

זה ההסבר הכי הגיוני ששמעתי ללמה אנחנו כל כך רעבים אחרי ששחינו
מעניין. אם זה נכון, נראה שאיבוד קלוריות לטובת חימום הגוף משפיע אחרת על תחושת הרעב מאיבוד קלוריות ליצירת אנרגיה שרירית (מסקנה: איבוד שומן חום משפיע יותר על הרגשת הרעב).

לא, לא בטוח. זה היה נסיון להסביר למה משחיה אתה יוצא רעב יותר מאשר מריצה (בהנחה שבשחיה הדופק היה קצת נמוך יותר, כך שסה"כ הקלוריות שנשרפו, אם לוקחים בחשבון גם את אלה שנשרפו לחימום הגוף בשחיה, היה זהה).

מעניין. אם זה נכון, נראה שאיבוד קלוריות לטובת חימום הגוף משפיע אחרת על תחושת הרעב מאיבוד קלוריות ליצירת אנרגיה שרירית (מסקנה: איבוד שומן חום משפיע יותר על הרגשת הרעב).
נראה לי שזה פסיכולוגי יותר.
הגוף מרגיש שקר לו אז הוא מפצה על זה בתחושת הרעב (מרגע כניסה למים זה מתחיל) ואז אחרי חצי שעה למשל הוא כבר ממש רוצה להשלים קלוריות (כמו למשוך רעב חזק להרבה זמן), לעומת אנרגיה שרירית שהגוף לא מרגיש שצריך פיצוי קלורי

@Beast and cheat השוואת הדפקים היא ביחס לסף האירובי והאנאירובי.

הנחת היסוד שלי מתייחסת לשחיין ששוחה מדידה של 1000 ב 20 דקות ועושה כ 25 תנועות לבריכה. מנסיוני זה מייצג ספורטאים חובבבים שיודעים לשחות בצורה סבירה (לדוגמא טריאתלטים בקבוצת מאסטרס).
ובהתאם שאר החישובים
1. תסביר איך בפעילויות שונות הדופק והסף האירובי ישנו את היחס ביניהם לאותו בן אדם.

2. אני לא מבין למה מספר התנועות בבריכה זה מדד שאפשר להסיק ממנו משהו כשהוא מבודד. ב25 תנועות לבריכה אפשר לשחות במהירויות שונות בהבדלים מאוד, מאוד משמעותיים.

הסיכום הוא שבשחייה זה פשוט יותר קשה להעריך את שריפת הקלוריות, כי ההערכה צריכה לקחת בחשבון הבדלים טכניים מאוד משמעותיים בין אנשים, בניגוד לריצה. אבל זה לא שבשחייה שורפים פחות. אם כבר, אז להיפך - בגלל טמפ' המים, אבל כמה זה משמעותי? לא יודע.

אולי. אבל יתכן שאנחנו יותר רעבים פשוט כי בטוטאל שרפנו יותר.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית