הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ שחיה VS אירובי

• פותח/ת השרשור To be
  • פורסם בתאריך

To be

משתמש פעיל
974
31
נק' מוניטין:
34
974
31
שלום לכולם,
אני מתכנן לעבור ח"כ, ובמקום החדש יש בריכת שחיה, השאלה שלי לגבי שחיה, האם אפשר להחליף את האירובי שאנחנו עושים בחיטוב (רמת אירובי גבוהה ולמשך זמן ארוך) בשחיה בבריכה? אם כן, כמה למשל היחס בין שחיה לריצה / מדרגות.... בערך יעני.
* לגבי עצימות וכושר שחיה, אני שחיין ותיק עם כושר טוב, שוחה באיכות טובה מאוד, עניין של כמה ימים וחוזר לקצב טוב. הייתי מגיע לשעת שחיה שלמה.
תודה מראש 😃

מבחינת שריפת קלוריות, הייתי מניח שבשעה שחיה אתה שורף 70-80% קלוריות בהשוואה לריצה.
וזאת בהנחה שאתה שוחה בשעה 2.5 ק'מ ומעלה

כפי שחנן כתב, הכל עניין של שריפת קלוריות.
אם אתה יודע כמה אתה שורף בשחייה של חצי שעה-שעה.. פשוט תכניס את זה בחישוב הקלוריות שנשרפות.
אני לא יודע לגביי שחייה ספציפית, אך שים לב שזה לא יפגע לך בהתאוששות בין האימונים..

מבחינת שריפת קלוריות, הייתי מניח שבשעה שחיה אתה שורף 70-80% קלוריות בהשוואה לריצה
מעניין אותי למה זה ככה.
זה גם תלוי אני מניח בטכניקת השחיה(חתירה, חזה, גב)

באופן עקרוני שחית חתירה אמורה לשרוף יותר קלוריות מריצה משני סיבות:
1. כמות השרירים המעורבים גדולה יותר, וטווח התנועה שמבוצע בהם גדול בהרבה.
2. העיניין התרמי, הגוף מאבד חום מהר יותר במים שהם בעלי צפיפות חלקיקית גבוהה יותר מאשר באוויר, אני מניח שזו הסיבה לרעב שיש אחרי ששוהים זמן רב בבריכה/ים.

אבל יש מחשבונים שמראים אחרת, מעניין אותי למה.

• פותח/ת השרשור
2. העיניין התרמי, הגוף מאבד חום מהר יותר במים שהם בעלי צפיפות חלקיקית גבוהה יותר מאשר באוויר, אני מניח שזו הסיבה לרעב שיש אחרי ששוהים זמן רב בבריכה/ים.
1_אבל מאתה אומר לגבי זה שבמדרגות אני מזיע מהמרפקים ובריצה אוקי יש זיעה אבל לא כמו STEPS, למרות שבראשון רק הרגליים בתנועה?
2_ הרעב בחיטוב הוא בכל מקום חח, יש את זה כשאתה יוצא מהבריכה בכל מקרה אתה רעב, נכון, אבל הסיבה לדעתי הגברת העבודה של הריאות, שכל הזמן הנשימה היא במקס' שלה, שזה פחות קיים בריצה..
נכון?

1. הדופק בשחיה נמוך יותר בכ 15% לעומת עצימות מקבילה בריצה
2. אם נקביל כל ק'מ שחיה ל 4 ק'מ ריצה. בק'מ שחיה תעשה כ 1000 תנועות חתירה, בהשוואה לכ 3500 צעדים
3. העניין התרמי בשחיה לא משפיע על שריפת קלוריות, בבריכה סטנדרטית הגוף לא מחמם את עצמו בצורה חריגה.

• פותח/ת השרשור
2. אם נקביל כל ק'מ שחיה ל 4 ק'מ ריצה. בק'מ שחיה תעשה כ 1000 תנועות חתירה, בהשוואה לכ 3500 צעדים
קראתי מאמרים על זה, דפדפתי לא משהו רציני, וגם משה השווה, שכל דקת ריצה (אירובי יבש) = 2 דק' שחיה.
נשמע הגיוני נכון?

בריצה אתה שורף יותר קלוריות... אבל אני ממליץ על שחייה כי זה משפר מאוד טוב את הסיבולת,לא פוגע בברכיים,וגם מפעיל את כל השרירים בגוף(ידיים,כתפים....) בזמן שריצה לא מפעילה את הידיים והחזה....

בחיטוב זלא משמחפשים חח
רק שיעבור השבוע ולרדת את הקילו הזה.
ברור,אבל אני גם עושה אירובי של body combat ששורפים בו אותה כמות בערך של קלוריות כמו ריצה והוא מפתח יותר שרירים ויותר מחזק,גם שחייה וגם ריצה טובים אבל זה עניין שלך מה אתה מעדיף

בנוסף לכל מה שנאמר שים לב שלרוב האנשים ששוחים יש נטייה לרעב מוגבר אחרי הפעילות. שים לב לזה ואל תתן לתחושה הזו להטעות אותך.(אחרי ריצה לדוגמא אני לא מרגיש רעב באותנ מידה) אני אישית שחיתי שנה מתוך שנתיים של חיטוב זה עבד לי טוב.

גם אני בחיטוב ושאלת את משה את אותה השאלה וקיבלתי את אותה התשובה. 😃
קראתי קצת בשביל לקבל יותר מידע ויש הרבה פקטורים שמשפיעים אבל בגדול שחיה פחות אפקטיבית מריצה למטרת שריפת קלוריות.
אני אישית משלב בין השניים On and Off עם היחס 2:1 שמשה מציין.

באופן עקרוני שחית חתירה אמורה לשרוף יותר קלוריות מריצה משני סיבות:

כמות השרירים המעורבים גדולה יותר אבל הם עובדים פחות קשה (אצל רוב האנשים) ואני בכלל לא בטוח שטווח התנועה שלהם גדול יותר מריצה.
יש חשיבות גם לעובדה שהגוף במצב אופקי ולא אנכי ואנחנו צפים במים ולעומת זאת לא מרחפים באויר בזמן ריצה.
לא סתם אנשים מבוגרים ואנשים עם מוגבלות תנועה מתאמנים במים.
אני מתייחס כמובן לשחיית חזה או חתירה ולא ל-20 בריכות פרפר רצופות.

העניין התרמי מאוד קריטי. ככל שיותר קר, שוחים מהר יותר, מתאמצים יותר אבל רעבים יותר. בבריכה בטכניון (לפחות לפני 10 שנים) היו מקפידים על טמפ של מקסימום 27 מעלות, קיץ או חורף. הייתי יוצא מורעב מהמים. היום בבריכה שאני שוחה בה, הטמפ בקיץ סביב ה-30 (תלוי בשעה וכמות הילדים 😆) ואני ממש לא רעב אחרי שחיה לעומת החורף שאני לא מסוגל להחזיק מעמד בלי לטרוף משהו 15-20 דקות אחרי שאני מסיים.

נערך לאחרונה:
בנוסף לכל מה שנאמר שים לב שלרוב האנשים ששוחים יש נטייה לרעב מוגבר אחרי הפעילות. שים לב לזה ואל תתן לתחושה הזו להטעות אותך.(אחרי ריצה לדוגמא אני לא מרגיש רעב באותנ מידה) אני אישית שחיתי שנה מתוך שנתיים של חיטוב זה עבד לי טוב.
צודק לגבי הרעב,גם אני יותר רעב אחרי שחיה

1. הדופק בשחיה נמוך יותר בכ 15% לעומת עצימות מקבילה בריצה
3. העניין התרמי בשחיה לא משפיע על שריפת קלוריות, בבריכה סטנדרטית הגוף לא מחמם את עצמו בצורה חריגה.
טוב ללמוד דברים חדשים
כמות השרירים המעורבים גדולה יותר אבל הם עובדים פחות קשה (אצל רוב האנשים) ואני בכלל לא בטוח שטווח התנועה שלהם גדול יותר מריצה.
יש חשיבות גם לעובדה שהגוף במצב אופקי ולא אנכי ואנחנו צפים במים ולעומת זאת לא מרחפים באויר בזמן ריצה.
לא סתם אנשים מבוגרים ואנשים עם מוגבלות תנועה מתאמנים במים
נכון, יש הרבה במה שאתה אומר

אני אישית למשל הייתי מעדיף שחיה, בגלל שלדעתי הרבה יותר כיף לשחות מאשר לרוץ..
אבל מצד שני גם אין לי איפה לשחות (אלא אם אני אעשה איזה מנוי בבריכה-הרבהכסף, כי אין אצלי בחדכ בריכה חחח)

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית