הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ אימונים לגבר שמן

yuval13

משתמש פעיל
547
22
נק' מוניטין:
56
547
22
יש לי חבר בן 17.5 ששוקל לפי דעתי בערך 120 ק"ג, הוא בא איתי היום למכון ורץ במשך שעה, השאלה שלי היא אם חוץ מריצה כדאי להוסיף לו בשלב הזה כבר אימונים ואת התכנית fbw?

בן אדם במשקל 120 ק״ג שלא רגיל לעשות ספורט כדאי מאוד שיתחיל בהליכה בהדרגה ולאט לאט יגביר קצב וגם שעה זה המון, ריצה של שעה במצב כזה יכולה לגרום לפציעה
וחובה להוסיף אימוני כח

בן אדם במשקל 120 ק״ג שלא רגיל לעשות ספורט כדאי מאוד שיתחיל בהליכה בהדרגה ולאט לאט יגביר קצב וגם שעה זה המון, ריצה של שעה במצב כזה יכולה לגרום לפציעה
וחובה להוסיף אימוני כח
צודקת,ואני אוסיף שרצוי שיעשה בדיקות רפואיות קודם בשביל לבדוק את המצב הבריאותי ושיתחיל בהדרגה

אם אני נותן לו fbw, הרבה אמרו לי לא לתת לו סקוואט ודדליפט בגלל שהמשקל הגבוה שלו יעמיס על הברכיים, זה נכון?
ואם כן לתת לו לג פרס במקום?
בספר SS של מארק ריפטו לאנשים שהם OVERWEIGHT ולא יכולים לעשות סקוואט נותנים בהתחלה לג פרס ואז
בשלב מאוחר יותר כשהוא כבר מסוגל לעשות סקוואט נותנים לו להתקדם כרגיל (במידה והוא יורד במשקל).
סתם שתדע, SS זה לא רק לעלות ב5 כל אימון 3X5 וזהו.
זה מותאם לאנשים שונים במצבים שונים..
@Beast and cheat יכול לפרט על זה יותר אם אתה רוצה

להתחיל מאירובי זה לא רעיון טוב, צריך בהדרגה
להתחיל בתוכנית כוח פשוטה (SS) שתתחיל לאט לאט להחזיר את הגוף שלו למצב נורמלי (מבחינה תפקודית, מטבולית וכו') עם תפריט קבוע - הייתי מתחיל קודם כל בשבוע שבו הוא לא משנה כלום בהרגלי התזונה שלו אבל רושם כל דבר שהוא מכניס לפה. עושה סיכום שבועי וממוצע יומי, ורואה במה מדובר - ומתקדם משם. אתה רוצה תמיד לעשות את השינוי הכי קטן באורח החיים שלו שאתה יכול, שיתן את התוצאה המירבית. ככה שגם בתזונה - לעשות שינויים קטנים. לא להגיע למצב שבו התחלת איתו על 1500 קלוריות ביום, 5 פעמים בשבוע אירובי של שעה ואז הוא ירד במשקל אבל כאשר יתקע - לא יהיה מה לעשות. אלא אם התכנון הוא להוריד אותו ל1000 קלוריות, וזה תכנון רע.

בקיצור, לבחון את התזונה הנוכחית שלו ולהתקדם משם. אני מניח שתצטרך להוסיף לו חלבון ולהוריד פחמימה, אבל זה רק ניחוש - צריך לראות קודם כל מה הוא אוכל.
בכל מקרה, להתחיל להתאמן. הוא יתחזק יחסית מהר.

ככל שהוא יתקדם הוא יצטרך לשלוף "אסים" חדשים. כמו למשל אירובי, הפחתה קלורית נוספת וכו'.

• פותח/ת השרשור
להתחיל מאירובי זה לא רעיון טוב, צריך בהדרגה
להתחיל בתוכנית כוח פשוטה (SS) שתתחיל לאט לאט להחזיר את הגוף שלו למצב נורמלי (מבחינה תפקודית, מטבולית וכו') עם תפריט קבוע - הייתי מתחיל קודם כל בשבוע שבו הוא לא משנה כלום בהרגלי התזונה שלו אבל רושם כל דבר שהוא מכניס לפה. עושה סיכום שבועי וממוצע יומי, ורואה במה מדובר - ומתקדם משם. אתה רוצה תמיד לעשות את השינוי הכי קטן באורח החיים שלו שאתה יכול, שיתן את התוצאה המירבית. ככה שגם בתזונה - לעשות שינויים קטנים. לא להגיע למצב שבו התחלת איתו על 1500 קלוריות ביום, 5 פעמים בשבוע אירובי של שעה ואז הוא ירד במשקל אבל כאשר יתקע - לא יהיה מה לעשות. אלא אם התכנון הוא להוריד אותו ל1000 קלוריות, וזה תכנון רע.

בקיצור, לבחון את התזונה הנוכחית שלו ולהתקדם משם. אני מניח שתצטרך להוסיף לו חלבון ולהוריד פחמימה, אבל זה רק ניחוש - צריך לראות קודם כל מה הוא אוכל.
בכל מקרה, להתחיל להתאמן. הוא יתחזק יחסית מהר.
אם הוא יהיה בחיטוב הוא יצליח לעשות ss, הוא לא ייתקע אחרי כמה שבועות?

אבל בss חייב סקוואט והוא יוכל לעשות סקוואט אולי אחרי כמה שבועות, זה יהיה יעיל לעשות את התכנית בלי סקוואט?
כמו שאמרתי, עם הזמן הוא יצליח לעשות סקוואט. וזה כן יעיל עדיין, כי זה יעזור לו להצליח לעשות סקוואט.
והאמת, אני לא חושב שזה ייקח כמה שבועות.. גם בן דוד שלי OVERWEIGHT והוא שוקל בערך 110קג אבל הוא כן יכול לעשות סקוואט או כמעט לפחות..

גם אם הוא יהיה בחיטוב הוא יצליח לעשות ss, הוא לא ייתקע אחרי כמה שבועות?
https://www.lbs.co.il/threads/69003/page-2#post-931720

דרך אגב, ערכתי והוספתי שורה חשובה מאוד שכדאי לדעת:
ככל שהוא יתקדם הוא יצטרך לשלוף "אסים" חדשים. כמו למשל אירובי, הפחתה קלורית נוספת וכו'.

• פותח/ת השרשור
מן הסתם הוא לא יוכל לעשות מתח אז לתת לו פולי עליון?
ולגבי דדליפט הוא יכול בשלב הזה להתחיל כבר או שזה כמו הסקוואט לתת לו רק אחרי שהוא יוריד קצת במשקל?
ושאלה אחרונה במצב שלו שהבנתי שהוא שוקל בערך 140 לאיזה קצב ירידה כדאי לתכנן לשבוע?

ולגבי דדליפט הוא יכול בשלב הזה להתחיל כבר או שזה כמו הסקוואט לתת לו רק אחרי שהוא יוריד קצת במשקל?
ושאלה אחרונה במצב שלו שהבנתי שהוא שוקל בערך 140 לאיזה קצב ירידה כדאי לתכנן לשבוע?
אם הוא לא יכול לעשות מתח שיעשה מתח שלילי,ופולי עליון.
ואם אתה לא רוצה שישארו לו הרבה עודפי עור אז רצוי לא לרדת מהר מאוד במשקל,אני חושב 4-6 קילו בחודש זה נורמלי

כן,כרגע במצבו פולי לדעתי יהיה תחליף טוב. ככל שהוא ירד במשקל ככה מן הסתם שהוא יוכל אפילו להתחיל לנסות לעשות מתח
אני לא רואה סיבה שהוא לא יתחיל דדליפט כבר עכשיו,אבל תעבוד איתו טוב טוב על הטכניקה (ואני מדבר על כל התרגילים,לא רק ספציפית על דד)

גם בקשר לריצה, עדיף שיימנע ממנה בנתיים ואם הוא מתעקש הוא יוכל לרכב על אופניים או לעשות כל פעילות עם כמה שפחות אימפאקט. זה יותר מדי עומס לברכיים במשקל הזה.

Back
למעלה תחתית