הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מידע כל מה שרציתם לדעת על גריפרים

• פותח/ת השרשור DDT
  • פורסם בתאריך

DDT

משתמש משקיע
2,759
1,971
נק' מוניטין:
4,596
2,759
1,971
עקב מספר שאלות שנשאלו בפרטי/ באשכולותשלא קשורים, החלטתי לרכז פה מידע על גריפרים.

גריפר הוא קפיץ עם ידיות פלדה (הגריפרים הרציניים יותר) שמטרתו היא לחזק את כוח האחיזה (crush grip) שלך ע"י אימון סחוסי אצבעות והאמות כאשר מפעילים את כוח כף היד להצמיד את שני ידיות הפלדה אחת לשנייה.

יש המבלבלים בין סוגי הגריפ וחושבים שאימון גריפר ישפר את אחיזת הדדליפט שלהם, זאת טעות נפוצה.
הקראש גריפ שונה מגריפ הדדליפט (support grip) ואין בניהם קורולציה (במידה ואתה לא ממש חלש).

ישנם שלושה סוגי גריפ:

פינץ' גריפ- כוח אחיזת האצבעות, לדוגמא, החזקת צלחת.

סופורט גריפ- אחיזה סטטית מתמשכת שאפשרי לסגור את כל כף היד סביבה, לדוגמא, דדליפט/פארמר ווק.

קראש גריפ- אחיזה שכשמה כן היא כגון, לחיצת יד/לחיצת גריפר/ אחיזה בבנץ פרס.

i-195.jpg

הגריפר מומלץ למי שמעוניין לחזק את אחיזת ה"קראש" שלו/חולשה כללית בכף היד ותו לא.
יש אנשים שזה הופך אצלם כתחביב של ממש ויש אפילו תחרויות בתחום, אם יהיה ביקוש אפרסם עוד מידע בנושא זה.

איך להתאמן עם גריפר:
אין זה אפקטיבי ללחוץ גריפרים מפלסטיק מול הטלוויזיה ולצפות לגדולות, את אימוני הגריפר יש לתכנן ולדעת את הטכניקות המתאימות.
באנטרנט יש כל מה שמתאמן גריפר מתחיל צריך לדעת, מהסטאפ ועד תוכניות אימונים,
רציתי לצרף קישור ליוטיוב אך הפלאפון שלי אינו משתף פעולה כרגע, אערוך מאוחר יותר ואוסיף סרטונים רלוונטים.

רמות התנגדות:

100 150 200 250 300 350 400

החברות המובילות הן HG ו coc, שאר החברות בדכ מוציאות גריפרים בהזמנה אישית ואין למתאמן המתחיל צורך להשתמש בכאלו גריפרים.

אני מתאמן עם גריפרים כבר כמה שנים ומאד מרוצה, זה נחמד ועוזר לשבור לאנשים ידיים בלחיצת יד.
למי שיש שאלות ספציפיות יותר אוכל לענות באשכול.

@White Walker לא בטוח שפתחתי את האשכול בפורום המתאים, מוזמן להזיז אותו לאן שאתה רואה לנכון.

@Matty

נערך לאחרונה:
יש באפשרותך לחלק עד 15 מוניטין ליום.??
משה צוחק עליי לא נתתי מוניטין בכלל היום. 🤦‍♂️
בכ"מ תודה! 🙃

אני צריך לחזק את האחיזה שלי
אני עושה דדליפט וחתירה עם רצועות
אמרו לי לעשות כמה סטים של רק אחיזה של מוט עם 100 קילו בשביל לחזק את האחיזה עצמה
חושב שגריפרים יעזרו לי יותר?
מנסיון מה באמת הכי טוב - לא הכי יקר שיסדר לי את האחיזה?

זה לא פוגע לך בדדליפט?
זה אימון כח לכל דבר, תעבוד בנפח גבוה ותצבור fatigue.

כשניסיתי להתאמן עם זה תוך סט אחד התייעפתי, והייתי צריך לפחות יומיים להתאושש.

• פותח/ת השרשור
how to set a gripper:

(תריצו ל 1:40)

חזרות נגטיביות:

חזרה נגטיבית היא לחיצת גריפר שקשה יותר מהגריפר שאותו אתה לוחץ "strict", דוגמא:

אם אני לוחץ 150 LBS בחזרה מלאה, אז אלחץ 200 LBS בחזרה נגטיבית.

חזרה נגטיבית מתבצעת עם קונטרה מהרגל:
צפה בקובץ המצורף 28791 (זה אני לוחץ 350 LBS HG בחזרה נגטיבית).

inverted reps:
לחיצה כשהגריפר הפוך,
invertedclose.jpg

דוגמא לאימון גריפרים למתחילים:
Warm-up:

6-8 repetitions on a very easy gripper each hand. I do this just to get a little blood flowing to my hands. Those cheap store bought grippers work fine for this.

6-8 repetitions with a very easy gripper each hand, but this time do it inverted.

HG100 Closes – 3 each hand, and 3 attempts inverted

Workout:

HG150 (goal gripper) Attempts – 5 each hand, and 5 inverted too

Negatives* with HG200 – 3 negatives each hand, holding for 3-5 seconds each time
אני צריך לחזק את האחיזה שלי
אני עושה דדליפט וחתירה עם רצועות
אמרו לי לעשות כמה סטים של רק אחיזה של מוט עם 100 קילו בשביל לחזק את האחיזה עצמה
חושב שגריפרים יעזרו לי יותר?
מנסיון מה באמת הכי טוב - לא הכי יקר שיסדר לי את האחיזה?

גריפרים לא יעזרו במקרה שלך מהסיבה שהם עובדים על לחיצה מסוג שונה.

הדבר הכי טוב שיסדר לך את האחיזה הוא להתאמן ללא רצועות ולתת לעצמך להתרגל, במידה ואתה מתעקש לרכוש משהו תרכוש fat gripz (ידיות לעיבוי המוט) ותתאמן איתם במשקל נמוך יותר.

לול.. מגניב, כמה זה עולה? כשתהיה בבית שלח תסרטונים

מאד תלוי בחברה, אבל אם אתה מצמיד לי אקדח לרכה אז אגיד שגריפר סטנדרטי נע בין 70-130 שח.

זה לא פוגע לך בדדליפט?
זה אימון כח לכל דבר, תעבוד בנפח גבוה ותצבור fatigue.

כשניסיתי להתאמן עם זה תוך סט אחד התייעפתי, והייתי צריך לפחות יומיים להתאושש.

לא צריך לעבוד בנפח גבוה בהתחלה וכמו בכל סוג אימון, עם הזמן אתה תתרגל ותוכל לשלב יותר אימונים בלו"ז שלך.

לא צריך לעבוד בנפח גבוה בהתחלה וכמו בכל סוג אימון, עם הזמן אתה תתרגל ותוכל לשלב יותר אימונים בלו"ז שלך.
כן, אבל כמו בכל תרגיל עצים שתוסיף זה יבוא על חשבון המכסה הכוללת שלך.
בגלל זה שאלתי, האם לפעמים זה בא על חשבון הפווארליפטינג?

• פותח/ת השרשור

זה מעולם לא הפריע לי, לדעתי כדאי להוסיף אימון גריפרים לאחר האימון (באותו היום).
ככה תוכל להתאושש משני האימונים במקביל.

כן. אם אתה מתאמן עם גריפרים- דדליפט אתה עושה עם רצועות. אחרת יהיה לך כאבים ואימון יתר. היה לי מספר פעמים כבר שפשוט לא יכולתי לאחוז בדברים. כמוכן המעבר ברמות הגבוהות הוא מאודדד קשה כשאתה טבעי. ההבדל בין 100 ל-150 הוא זניח אבל ההבדל בין 250 ל-300 זה שמיים וארץ.
גודל היד משפיע על כח הלחיצה, כמו גם מבנה האצבעות(אצבעות שמנות יותר בהתרון).
כל גריפר עולה 20 דולר- בגלל המשקל העלות מוכפלת. לדוגמא אתה מזמין 5 גריפרים מסדרה HG- יצא לך בסביבות 700-800 שקל.
עדיף COC על פני HG- מפני שHG חברה סינית וCOC אמריקאית וההבדל בין מה שכתוב ומה שבאמת יכול להיות הבדל קריטי. לדוגמא HG 250 אני סוגר פעם אחת(כשאת COC2 אני סוגר 10 פעמיים בימין). יש טבלה באינטרנט בה מצוינת כמות הכח הדרושה ללחוץ כל גריפר.
כמוכן ציוד של IRONMIND נחשב יקר אבל עמיד, לעומת הHG שבו אחרי כמות לחיצות מסוימת הקפיץ נחלש.
אצלי ה-150 נאנס ע"י כל כך הרבה אנשים שהוא מרגיש כמו 100..
גריפרים של פלסטיק מהסופר עומדים על 50-75 LBS כלומר 25 קילו קרשינג גריף שזה מאוד קצת.

יש רק 2 אנשים בעולם שסוגרים את ה-400 למיטב זכרוני, כאשתה סוגר 300 אתה יכול כבר לשבור אזיקים ולקרוע ספר טלפונים. זוכר שראיתי משהו שלחיצה של 350 מספיק חזקה כדי לגרום לזעזוע מוח באדם רגיל ולשבירת הגולגולת לילד.

זה או שאתה עושה פוארליפטינג עם רצועות ומשלב פעמיים שלוש אימוני גריף, או שאתה נמנע מגריפרים ומרצועות. בן אדם שעושה דדליפט עם 300 קילו- לא יכולה להיות לו אחיזה חלשה, כלומר הכח מומר לגריפרים עצמם.

• פותח/ת השרשור
כן. אם אתה מתאמן עם גריפרים- דדליפט אתה עושה עם רצועות. אחרת יהיה לך כאבים ואימון יתר. היה לי מספר פעמים כבר שפשוט לא יכולתי לאחוז בדברים. כמוכן המעבר ברמות הגבוהות הוא מאודדד קשה כשאתה טבעי. ההבדל בין 100 ל-150 הוא זניח אבל ההבדל בין 250 ל-300 זה שמיים וארץ.
כל גריפר עולה 20 דולר- בגלל המשקל העלות מוכפלת. לדוגמא אתה מזמין 5 גריפרים מסדרה HG- יצא לך בסביבות 700-800 שקל.
עדיף COC על פני HG- מפני שHG חברה סינית וCOC אמריקאית וההבדל בין מה שכתוב ומה שבאמת יכול להיות הבדל קריטי. לדוגמא HG 250 אני סוגר פעם אחת(כשאת COC2 אני סוגר 10 פעמיים בימין). יש טבלה באינטרנט בה מצוינת כמות הכח הדרושה ללחוץ כל גריפר.
כמוכן ציוד של IRONMIND נחשב יקר אבל עמיד, לעומת הHG שבו אחרי כמות לחיצות מסוימת הקפיץ נחלש.
גריפרים של פלסטיק מהסופר עומדים על 50-75 LBS כלומר 25 קילו קרשינג גריף שזה מאוד קצת.

יש רק 2 אנשים בעולם שסוגרים את ה-400 למיטב זכרוני, כאשתה סוגר 300 אתה יכול כבר לשבור אזיקים ולקרוע ספר טלפונים. זוכר שראיתי משהו שלחיצה של 350 מספיק חזקה כדי לגרום לזעזוע מוח באדם רגיל ולשבירת הגולגולת לילד.

זה או שאתה עושה פוארליפטינג עם רצועות ומשלב פעמיים שלוש אימוני גריף, או שאתה נמנע מגריפרים ומרצועות. בן אדם שעושה דדליפט עם 300 קילו- לא יכולה להיות לו אחיזה חלשה, כלומר הכח מומר לגריפרים עצמם.

מסכים חלקית,
לגבי מה שאמרת על ה COC ו HG אני מסכים לגמרי ושכחתי להוסיף את זה לאשכול, אז טוב שהוספת, אני אחדד.

250 LBS COC קשה יותר מ 250 HG

HG עושים גריפרים באיכות די בינונית ורמת ההתנגדות שלהם לא כל כך אחידה, זאת אומרת ש 250 LBS יכול להיות גם 260 אך לרוב הוא יהיה פחות (באיזור ה 200-210).
יש לי גם COC וגם HG ואני ממליץ בחום על COC.

לגבי מה שאמרת על ההתאוששות אני מסכים רק לגבי מתאמנים מתחילים, זה לא מדוייק לאנשים מאומנים, הסופורט גריפ שלך לא יפגע מאימון של קראש גריפ (במידה ואתה מאומן מספיק).

זה די מגניב בסה"כ ומתורגם יחסית לפעילויות יום-יומיות, אבל צריך להיות טוב בזה.
לצערי, קניתי 4 גריפרים מהTrainer ועד No. 2, ואני מתקשה כבר בNo. 1 אז נראה לי שאני אוותר ואשאיר את זה לטובים ממני.
כנראה שאני לא אצליח לסחוב את כל החלב הביתה בהליכה אחת 😭

• פותח/ת השרשור
זה די מגניב בסה"כ ומתורגם יחסית לפעילויות יום-יומיות, אבל צריך להיות טוב בזה.
לצערי, קניתי 4 גריפרים מהTrainer ועד No. 2, ואני מתקשה כבר בNo. 1 אז נראה לי שאני אוותר ואשאיר את זה לטובים ממני.
כנראה שאני לא אצליח לסחוב את כל החלב הביתה בהליכה אחת 😭

אתה מבלבל בין support grip ל crush grip, תקרא מה שכתבתי למעלה.

אני לא אוהב לעשות דדליפט בלי רצועות כי המשקל באמת בדיחה
אני כרגע עובד עם 140 ל8 חזרות
בלי רצועות אני יהיה אולי ב80

• פותח/ת השרשור
אני לא אוהב לעשות דדליפט בלי רצועות כי המשקל באמת בדיחה
אני כרגע עובד עם 140 ל8 חזרות
בלי רצועות אני יהיה אולי ב80

הבעיה היא שהתחלת עם רצועות ואז נוצר אצלך פער בין הגריפ לכוח הכללי.
אומנם קשה לי להאמין שהפער הוא עד כדי כך גדול כמו שאתה חושב, אבל אם כן, ההמלצה הכי טובה שאני יכול לתת לך זה לעשות ריסט ולהגיע למשקל שאתה עכשיו נמצא בו עם רצועות ללא רצועות, זה ישתלם לך לטווח הארוך.

צריך לקנות כמה גריפרים או שאחד מספיק?
כי לפי מה שאני רואה פה צריך איזה 5 גריפרים לפחות.. זה המון כסף ביחד

• פותח/ת השרשור
צריך לקנות כמה גריפרים או שאחד מספיק?
כי לפי מה שאני רואה פה צריך איזה 5 גריפרים לפחות.. זה המון כסף ביחד

קנה שניים, מתקדמים בזה די לאט.
לסגור HG 350 לקח לי כמה שנים... (הפסקתי לםני כמה חודשים, אז אני לא בטוח שהיום אוכל לסגור אותו).

קנה שניים, מתקדמים בזה די לאט.
לסגור HG 350 לקח לי כמה שנים... (הפסקתי לםני כמה חודשים, אז אני לא בטוח שהיום אוכל לסגור אותו).
איזה לקנות?
שיהיה כמה שיותר זול ושיעשה את העבודה.. 😃
ואני קצת מבולבל בכל הרוטינות וזה אז אשמח אם תוכל לשלוח לי בפרטי רוטינה של זה ועל איך לעשות וכו' אני אסתכל כבר באינטרנט

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית