הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ "חיטוב" כשעדיין אין מסת שריר, או מסה כשאחוז השומן עדיין גבוה

דובון

משתמש מתחיל
12
0
נק' מוניטין:
0
12
0
שלום לכולם,

קראתי כל מיני שרשורים בנושא אבל הכותבים הם בד"כ בני נוער עד גיל 21, ורציתי לדעת אם בגיל שלי ההמלצה צריכה להיות שונה.

אני תכף בן 31, גובה 1.87, משקל 83 ק"ג. אחוז השומן שלי הוא בסביבות ה-20%.
התחלתי לפני שבועיים וחצי להתאמן, אני יום כן יום לא בחד"כ, כשאני עושה אימון FBW + ריצת 5 ק"מ בסוף. בתפריט אני במינוס קלורי של 500 קלוריות, וצורך קרוב ל-2 גרם חלבון לק"ג, 0.8-1 גרם שומן לק"ג והשאר פחמימות.

אז כרגע אני ב"חיטוב", רק שאין כל כך מה לחטב. מסת השריר שלי נמוכה, ואני תוהה אם אולי בכלל כדאי לי כן לעבור לתפריט של פלוס קלורי, להעלות כמה ק"ג של מסה, ואז לחטב?

אודה לייעוץ!

שלום לכולם,

קראתי כל מיני שרשורים בנושא אבל הכותבים הם בד"כ בני נוער עד גיל 21, ורציתי לדעת אם בגיל שלי ההמלצה צריכה להיות שונה.

אני תכף בן 31, גובה 1.87, משקל 83 ק"ג. אחוז השומן שלי הוא בסביבות ה-20%.
התחלתי לפני שבועיים וחצי להתאמן, אני יום כן יום לא בחד"כ, כשאני עושה אימון FBW + ריצת 5 ק"מ בסוף. בתפריט אני במינוס קלורי של 500 קלוריות, וצורך קרוב ל-2 גרם חלבון לק"ג, 0.8-1 גרם שומן לק"ג והשאר פחמימות.

אז כרגע אני ב"חיטוב", רק שאין כל כך מה לחטב. מסת השריר שלי נמוכה, ואני תוהה אם אולי בכלל כדאי לי כן לעבור לתפריט של פלוס קלורי, להעלות כמה ק"ג של מסה, ואז לחטב?

אודה לייעוץ!

אתה מתסף?

שילוב של קריאטין ו-HMB יכול לעזור לך, בתור מתאמן מתחיל, לשמור על המשקל ולרדת באחוזי השומן (החלום הרטוב- "להפוך שומן לשריר"). כמובן שהכל אינדיוידואלי ותלוי בגנטיקה אבל עם 20% שומן למתאמן מתחיל עם מסת שריר כ"כ נמוכה יש סבירות גבוה שגם אם מאזן קלורי נייטרלי אתה תגלה שאחרי חודשיים של אימונים הצלחת לשמור על המשקל (83 קילו) ובכל זאת לדרת באיזה 2% שומן.

לשאלתך, אני במקומך הייתי מוותר על החיטוב. באופן אישי אני גם 1.87, שוקל 89 קילו עם 12% שומן ועדיין מרגיש יחסית צנום, כך שאם לצורך העניין אתה תצילח בחיטוב ברמות מטורפות ותצליח להגיע לאיזור ה-12% שומן, יווצר מצב לפיו את תשקול בערך 76 קילו, ועל הגובה שלך אתה תראה לדעתי כמו דחליל.

אם תשאל לדעתי, אני הייתי ממליץ לך להמשיך עם ה-FBW עד שתשלים חודשיים (דהיינו עוד כחודש וחצי) - שהגוף שלך והשרירים יתרגלו לעבודה ואז תעבור לתכנית AB למסה עם פלוס קלורי של 500. כשתגיע לאיזור ה-88 קילו, תבדוק אחוזי שומן, ואם תראה שאכן החמישה קילו שעלית הם שריר (דהיינו אחוז השומן נשאר בעינו או לכל היותר עלית באחוז שומן אחד), אז תעבור לחיטוב.

תזכור שככל שמסת הגוף הרזה ("השריר") גבוהה יותר, כך הגוף צורך יותר קלוריות ולכן יותר קל לחטב. אם תגיע ל-88 קילו עם 20% שומן יהיה לך הרבה יותר קל להוריד באחוזי השומן מאשר אם תחטב עם 83 קילו.

תעלה תמונה (בעילום פנים אם תרצה) ואולי נוכל לייעץ טוב יותר.
בגדול, אם אתה מרגיש "שמן", אז אין רע בחיטוב.. תוכל להנות מאפקט המתאמן המתחיל ולעלות במסת השריר ובמקביל לרדת באחוזי השומן.
קח בחשבון שזה תלוי גנטיקה כפי שנכתב מעליי וזה נורא זמני.

במסה טובה אין מנוס מלעלות במסת השומן במקביל למסת השריר, כך שאם אתה על 20% שומן..לא הייתי רץ מהר מידיי להתחיל מסה.
אבל אולי הכל בראש אצלך, ואתה לא באמת 20%.

• פותח/ת השרשור
תודה רבה על התגובות הענייניות!

גלילאו - אני לא לוקח קריאטין או HMB. התוסף היחיד שאני לוקח כחלק מהתפריט הוא אבקת חלבון של dymatize. כעיקרון ההמלצה שלך היתה התוכנית הכללית שלי - להמשיך עם אימוני FBW במינוס קלורי עד אוקטובר, ואם אני בסה"כ מרוצה מהמשקל שירדתי אז לעבור משם לפלוס קלורי של 300. התהיה שלי עכשיו היתה אם אולי בכלל כדאי כבר עכשיו להתחיל להעלות במסה.

White Walker - הנה התמונות שלי. מה אתה חושב?

קבצים מצורפים

• LBS1.JPG
    LBS1.JPG
    KB 46.8 · צפיות: 218
  • LBS2.JPG
    LBS2.JPG
    KB 33.5 · צפיות: 205
תלוי ברצונך מה מפריע לך יותר העובדה שאחוז השומן שלך גבוה או העובדה שמסת השריר נמוכה.
ולדעתי, במצבך אני הייתי מתחיל תהליך חיטוב.
בהצלחה.

• פותח/ת השרשור
נראה לי ששניהם מפריעים די אותו דבר... 😃 אבל רוצה באמת קודם כל לרדת באחוזי שומן.

אשמח לייעוץ בהמשך לתמונות שהעליתי לבקשת White Walker.

נראה לי ששניהם מפריעים די אותו דבר... 😃 אבל רוצה באמת קודם כל לרדת באחוזי שומן.

אשמח לייעוץ בהמשך לתמונות שהעליתי לבקשת White Walker.

בפורטל קילוגרם ובאשכולות שנפתחו בפורום יש מספיק מידע כדי להתחיל את החיטוב.
תתחיל ללמוד ובהצלחה.

Back
למעלה תחתית