הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ שינוי תוכנית אימונים במסה/חיטוב

Shmuel456

משתמש מתחיל
12
0
נק' מוניטין:
0
12
0
האם בחיטוב ומסה אני צריך לשנות תוכנית אימונים ?
אם בחיטוב אני עושה ab
3 תרגילים לשריר גדול:
4*8 שבסט האחרון מעלה משקל .
2 תרגילים לשריר קטן:
4*8 שבסט האחרון מעלה משקל

האם במסה אני צריך לשנות את תוכנית האימונים ?
לעלות חזרות,להוריד,להוריד סטים או לעלות ?
או בכלל לשנות תוכנית אימונים כי ab לא מתאים למסה .

לגבי תזונה אני מודע.
הבנתי שבחיטוב צריך לשמר את השריר ,מה שאומר לא לתת לו להתפרק, זה אומר תוכניות ab/fbw הכי מומלצות כי ככה השריר מקבל אימון פעמיים בשבוע ובאמת שומר על עצמו.
במסה הבנתי שצריך גירוי לשריר אבל עדיין אפשר להשאר עם תוכנית ab רק צריך לשנות את החזרות וסטים,אשמח לשמוע ממכם כי אתה מבינים יותר ממני

וכמובן אם התוכנית שלי בסדר ומתאימה לחיטוב ?

אשמח לשמוע תגובות ומה עומד מאחורי התגובה, לקבל הסבר מדוייק, תודה רבה
דיון פורה

נערך לאחרונה:
בחיטוב הגוף רגיש יותר לפציעות, לכן צריך להימנע מנפח מוגזם ולשמור על עצימות גבוהה ככל האפשר על מנת לשמר את המסה שצברנו.

אין הבדל בין חיטוב ומסה בסוג התרגילים או מספר החזרות. אבל מכיוון שהגוף בחיטוב חלש, עושים פחות סטים או סטים פחות עצימים.

• פותח/ת השרשור
בחיטוב הגוף רגיש יותר לפציעות, לכן צריך להימנע מנפח מוגזם ולשמור על עצימות גבוהה ככל האפשר על מנת לשמר את המסה שצברנו.

אשמח יותר לפירוט ? מזאת אומרת להמנע מנפח מוגזם ? נפח= מספר חזרות* סטים ?

אין הבדל בין חיטוב ומסה בסוג התרגילים או מספר החזרות. אבל מכיוון שהגוף בחיטוב חלש, עושים פחות סטים או סטים פחות עצימים.

בעצם המטרה שלי לשמר את השריר הקיים נכון? ? זה אומר להוריד את כמות הסטים או את המשקל בכל סט ? כביכול לא צריך להגזים במשקלים, לא צריך גירוי אלא להישאר על אותו משקל בחיטוב, לא לעלות משקלים?

אומנם אתה צודק, אבל גם בזה לא צריך להגזים. תוכנית עצימה מדי תסכן אותך בפציעות לא פחות (ואף יותר) מתוכנית המבוצעת בנפח גבוה מדי.

אומנם אתה צודק, אבל גם בזה לא צריך להגזים. תוכנית עצימה מדי תסכן אותך בפציעות לא פחות (ואף יותר) מתוכנית המבוצעת בנפח גבוה מדי.

ברור, הכוונה שלי שלא יוריד במשקלי העובדה במכוון בגלל שהוא ב"בחיטוב", הם ירדו בכל מקרה, השאיפה שלנו לנסות לשמור על המשקלים האלה.

נפח = משקל * מספר חזרות * מספר סטים
אז אם לדוגמא עשית 5*3 עם 100 קילו במסה, בחיטוב יהיה הגיוני לעשות 5*3 עם משקל של 80 לסט הראשון, 90 לשלישי ו 100 לשלישי.

• פותח/ת השרשור

מה המשמעות של "תוכנית עצימה " ?,זה אומר להשאר כמה שיותר קרוב ל"אימונים" במסה ? כאילו לשמר את השריר, לא צריך שיהיה גירוי, לא להגזים עם המשקלים או הסטים אלא רק לשמר את השריר.
תקן אותי אם אני טועה ?
ואיך אני יודע כמה סטים או איזה משקל אני צריך להרים בשביל רק "שימור" השריר ולא מעבר לזה כדי לא לגרום לפציעות ?איך שהגוף מרגיש ?ואם אני כן מצליח לעלות משקלים בחיטוב מה זה אומר ? שעדיין לא הגעתי ליכולת המקסימלית שלי ולא נעצרתי במשקלים ?
, לגבי הנפח הבנתי, תודה רבה /

נפח = משקל * מספר חזרות * מספר סטים
אז אם לדוגמא עשית 5*3 עם 100 קילו במסה, בחיטוב יהיה הגיוני לעשות 5*3 עם משקל של 80 לסט הראשון, 90 לשלישי ו 100 לשלישי.

תודה רבה, איזה אפשרויות יש עוד כמו אלו ?
הורדת כמות סטים ולהשאר על אותן חזרות
הורדת משקל ולהשאר על אותן כמו סטים
כל זה מדבר על נפח האימון

Back
למעלה תחתית