הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ צריכת מגנזיום

The Hulk

משתמש מתחיל
209
58
נק' מוניטין:
101
209
58
היי לכולם,
אני כדורגלן שבסך הכל מתאמן שישה\חמישה פעמים בשבוע, בנוסף למשחק על בסיס קבוע. חוץ מזה אני גם מתאמן אימוני כוח במכון כשלושה פעמים בשבוע.
בסופו של דבר אני מרגיש כאילו ההתאוששות מהאימוני כוח נפגעת מהתאוששות מהאימוני כדורגל (בעיקר כשמדובר עכשיו באירובי רצחני של טרום-עונה), ולהפך.

האם מגנזיום יכול לעזור לי במקרה כזה, ואם כן, מה המינונים הדרושים בד"כ?

400 מג ביום, מומלץ ציטראט, אני התחלתי לקחת בערך ביום ראשון ככה,ולא יודע אם עדיין אני מרגיש שיפור,אבל מה שבאמת עזר לי זה חומצה פולית.

400 מג ביום, מומלץ ציטראט, אני התחלתי לקחת בערך ביום ראשון ככה,ולא יודע אם עדיין אני מרגיש שיפור,אבל מה שבאמת עזר לי זה חומצה פולית.

ציטראט זה פשוט סוג המגנזיום הנפוץ יותר בישראל.
אני מכיר שמגנזיום אוקסיד טוב יותר, אבל צריך לדעת איך לקחת את זה כי הספיגה שלו בגוף תלויה בזה. הוא לא נספג בזכות עצמו אלא בעזרת ריאקציה מסוימת עם חומצות בקיבה... ולכן כשלא לוקחים אותו בתזמון הנכון הוא פשוט לא נספג ואז אין תועלת.

אני מכיר שמגנזיום אוקסיד טוב יותר, אבל צריך לדעת איך לקחת את זה כי הספיגה שלו בגוף תלויה בזה. הוא לא נספג בזכות עצמו אלא בעזרת ריאקציה מסוימת עם חומצות בקיבה... ולכן כשלא לוקחים אותו בתזמון הנכון הוא פשוט לא נספג ואז אין תועלת.
אני הבנתי שציטראט נספג יותר לאט ויותר טוב וככה את סופג יותר וזה לא גורם לשלשולים,למרות שלי זה לא גורם לשלשולים בכלל אז אני לא ממש יודע כבר...(לי יש אוקסיד)

אני הבנתי שציטראט נספג יותר לאט ויותר טוב וככה את סופג יותר וזה לא גורם לשלשולים,למרות שלי זה לא גורם לשלשולים בכלל אז אני לא ממש יודע כבר...(לי יש אוקסיד)

יש מעט מאוד מידע אמין באינטרנט על זה.
איזה אוקסיד אתה לוקח? היה לי מאוד קשה למצוא את זה... מצאתי רק של NOW.

מגנזיום אוקסייד בקושי נספג ומשומש כתרופת מדף לעצירות, בגלל שהמגנזיום שבו לא נספג ויוצא בצואה.
מגנזיום ציטראט נספג בצורה טובה יותר מרוב הסוגים.
אוקסייד הרבה יותר נפוץ מציטראט כי הוא זול יותר. כל מוצר שכתוב עליו מגנזיום יכיל אוקסייד אלא אם כן צוין אחרת. לרוב לא יפרסמו בגדול "מגנזיום אוקסייד", כי זה זבל.

@Muzi
איך בדיוק חומצה פולית עזרה לך..?

לנושא:
200-400 מ"ג סמוך לשינה על בטן ריקה יחסית. ציטראט הוא המומלץ ביותר לרוב האוכלוסייה.

• פותח/ת השרשור
מגנזיום אוקסייד בקושי נספג ומשומש כתרופת מדף לעצירות, בגלל שהמגנזיום שבו לא נספג ויוצא בצואה.
אוקסייד הרבה יותר נפוץ מציטראט כי הוא זול יותר. כל מוצר שכתוב עליו מגנזיום יכיל אוקסייד אלא אם כן צוין אחרת. לרוב לא יפרסמו בגדול "מגנזיום אוקסייד", כי זה זבל.

@Muzi

לנושא:
200-400 מ"ג סמוך לשינה על בטן ריקה יחסית. ציטראט הוא המומלץ ביותר לרוב האוכלוסייה.
ככל שהמשקל גדול יותר יש צורך בכמות גדולה יותר? או שאין קשר ופשוט להתחיל עם ניסוי וטעייה מ-200 מ''ג?

@Muzi

לנושא:
שמעתי שזה עוזר להתאוששות של השריר או משהו וביקשתי מאבא שלי קצת,והרגשתי שאני נתפס הרבה פחות... יכול להיות שזה היה מקרי אבל לא יודע...
אגב למה דווקא על בטן ריקה?

שמעתי שזה עוזר להתאוששות של השריר או משהו וביקשתי מאבא שלי קצת,והרגשתי שאני נתפס הרבה פחות... יכול להיות שזה היה מקרי אבל לא יודע...
אגב למה דווקא על בטן ריקה?
כי הוא לא צריך אוכל כדי להיספג, וכדי למנוע מצב של חוסר ספיגה בגלל ברזל או סידן שהיו בארוחה האחרונה. סידן ומגנזיום מתחרים ביניהם על הספיגה.

• פותח/ת השרשור
כי הוא לא צריך אוכל כדי להיספג, וכדי למנוע מצב של חוסר ספיגה בגלל ברזל או סידן שהיו בארוחה האחרונה. סידן ומגנזיום מתחרים ביניהם על הספיגה.
אז תוספים שמטרתם לשלב סידן ומגנזיום פשוט לא יעילים?

אגב לגבי סידן ומגנזיום נראה לי שזה במטרה של לבטל את ההשפעה על מערכת העיכול, כי סידן לרוב עושה קצת עצירות ומגנזיום לרוב שלשול.. זה לפחות מה שאני תמיד חשבתי

@Muzi

לנושא:

אוקסיד יותר נפוץ?
הפכתי את כל בתי המרקחת בארץ ולא היה באף אחד מהם.
אגב לגבי סידן ומגנזיום נראה לי שזה במטרה של לבטל את ההשפעה על מערכת העיכול, כי סידן לרוב עושה קצת עצירות ומגנזיום לרוב שלשול.. זה לפחות מה שאני תמיד חשבתי

אני לא חושב שזה קשור למערכת העיכול..

אבל כן, יש התוויה רפואית שכאשר נותנים סידן צריך לתת גם מגנזיום.
להבנתי זה קשור יותר לנושא של שרירים ועצמות.. סידן קשור להרפיית השריר ומגנזיום לכיווץ.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית