הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

ייעוץ תוכנית אימון

talsagie1

משתמש מתחיל
162
6
נק' מוניטין:
6
162
6
אהלן
החליפו לי תוכנית אימון לפני שבוע ככה
מab לab קצת יותא ארוך..
אני 193 משקל 90 קילו מתאמן כבר 5 חודשים בערך המטרה לעלות מסת שריר עליתי עד עכשיו 10 קילו
בכל מקרה, התוכנית היא זו
A
-מתח ואני מוסיף משקל עם חגורה 3*6
-טי באר 8*3
-דדליפט 6*4
-לחיצת כתפיים 10*3
-חתירה באחיזה רחבה 10*3
-מתח צר 8*4
-בטן

B
-בנץ 6*4
-לחיצה שיפוע חיובי 8*3
-לחיצת רגליים בשכיבה 6*4
-סקווטים עם משקולת יד 6*3
-מכרעים 8*4
-מקבילים 8*4
-פשיטת מרפק בשכיבה עם מוט 10*3

הבעייה היא שהתוכנית ממש ארוכה בסביבות שעה וחצי אני מתעייף ממנה ממש באמצע, הייתי רוצה להוריד תרגיל 1 מa וb או אולי רק מb את הפשיטת מרפק .. נראה לי מיותר .. מה חושבים?
תודה

תוכניות פיצולים לא נועדו לתיסוף משקלים שבועי. מי שבוחר לעבוד בתוכנית פיצולים (בעיקר AB) הוא מתאמן שהציב לעצמו מטרת אסתטיקה ועבודה שתתמקד יותר על פרופורציות בין השרירים ועליה פרוגרסיבית במסת השריר. אתה רוצה 2 ציפורים במכה אחת? גם לעבוד על אסתטיקה וסימטריה וגם להוסיף משקלי עבודה מדי שבוע? אני לא מכיר חיה כזאת סליחה.
אני לא מסכים עם זה, גם ב AB אפשר להתקדם באופן שבועי כל עוד עושים את זה נכון.
אפשר גם להתקדם בנפח של 3x8 ולא רק 3x5, בגדול.

פרופורציות בין שרירים ואסתטיקה זה לא משהו שאמור לעניין מתאמן מתחיל שהכל אצלו נמצא עדיין בחוסר פרופורציה.
לדעתי תרגילי עזר זה מצויין, אבל תרגילים מבודדים ויותר מתרגיל אחד כזה.. זה בזבוז של זמן ואנרגיה.

טווח של 5 חזרות הוא אידיאלי לתרגילי בסיס שבהם טווח חזרות גבוה מדי עלול להיות גורם לשיבוש טכניקת העבודה.
נפח גבוה כמו 5x5 זה משהו אחד, כשזה 85-90 אחוז מה RM5 שלך.. כמה אתה בונה על התוכנית שלך? כמה אחוז מהעצימות המקסימלית לחמישיה? ואם זה לא מספיק כבד.. מה הטעם?
אם אתה רוצה להציע אימון היפרטרופיה, אחלה.. אז תעלה נפח. כי מה שייתן לבחור יותר מראה "שרירי" הוא יותר גליקוגן ומים בשריר..ויש הבדל בין טווח חזרות גבוה לבין 5 חזרות ובפרט כשלא מדובר בעצימות שזהה ל SS למשל. (סתם כדוגמא)

אני לא זוכר מה נתתי לך, אבל למיטב זכרוני כל תוכנית שאי פעם נתתי למישהו הייתה סיבה לזה.

אני מדבר על התוכנית הזאת שפה הוא פירסמת.. מה שאתה פירסמת באשכול שלך..
אני מחליף משקלים כל שבוע .. עכשיו אתה אומר שלא? הרי מה הקטע זה יקח לי יותר זמן ככה להתקדם לא?המטרה זה מס..
זה קצת מבלבל אותי אחי..

מה אתם חושבים על הAB הזו?
A1
בנץ 5X5
תרגיל מבודד לחזה כמו פרפר בדאמבלים 3-4 סטים ל10-15 חזרות
דאמבל פרס 3X8
הנפות לצדדים 2X10
כתף אחורית 3 סטים
מקבילים צר 2X8 עם משקל
סקול קראשר 2X10-12

B
סקוואט 4X5
דדליפט 1X5
לג פרס 3X10
צין אפס 3X5
מסור 3X10
בייספס בישיבה 3X8-12
בייספס בפריצר 2X10+ברנאאוט
בטן

בA2 זה אותו דבר כמעט רק שתפרס עושים לנפח ובנץ עושים בדאמבלים

אני מדבר על התוכנית הזאת שפה הוא פירסמת.. מה שאתה פירסמת באשכול שלך..
אני מחליף משקלים כל שבוע .. עכשיו אתה אומר שלא? הרי מה הקטע זה יקח לי יותר זמן ככה להתקדם לא?המטרה זה מס..
זה קצת מבלבל אותי אחי..
רוצה להתקדם במשקלים כל שבוע? תעשה SS

פרופורציות בין שרירים ואסתטיקה זה לא משהו שאמור לעניין מתאמן מתחיל שהכל אצלו נמצא עדיין בחוסר פרופורציה.
לדעתי תרגילי עזר זה מצויין, אבל תרגילים מבודדים ויותר מתרגיל אחד כזה.. זה בזבוז של זמן ואנרגיה.

נפח גבוה כמו 5x5 זה משהו אחד, כשזה 85-90 אחוז מה RM5 שלך.. כמה אתה בונה על התוכנית שלך? כמה אחוז מהעצימות המקסימלית לחמישיה? ואם זה לא מספיק כבד.. מה הטעם?
אם אתה רוצה להציע אימון היפרטרופיה, אחלה.. אז תעלה נפח. כי מה שייתן לבחור יותר מראה "שרירי" הוא יותר גליקוגן ומים בשריר..ויש הבדל בין טווח חזרות גבוה לבין 5 חזרות ובפרט כשלא מדובר בעצימות שזהה ל SS למשל. (סתם כדוגמא)

בקיצור לרדת מהתוכנית שלו ולעבור לתוכנית
רוצה להתקדם במשקלים כל שבוע? תעשה SS

המטרה זה מסה מה יעזור לי SS?אני כן רוצה להתקדם במשקל העבודה.. ולא להתקדם ממש לאט.. ברמה שאתה יודע..

דבר נוסף התכוונתי לFBW המפוצלת שלך לא לAB לשם לא הגעתי..
אולי עדיף לי לעשות FBW לא מפוצל?

בקיצור לרדת מהתוכנית שלו ולעבור לתוכנית
קודם תציב לעצמך מטרות ברורות, אח"כ תבחר תוכנית כלשהי.
לומר שאתה חייב מסה כי אתה רזה מידיי ומצד שני לבקש להתקדם במשקלי בעבודה בצורה מהירה, לא משאיר הרבה מקום למשהו אחר מאשר תוכניות כוח למתחילים.
SS\FBW, תלוי במוכנות להשקעה.

תוכנית הAB הספציפית הזאת מיועדת יותר למתאמן מתקדם. הA1 A2 תתאים יותר למתחיל שרוצה להתקדם יותר במשקלים
היפרטרופיה + כוח זה לא אופציה? לעלות במשקלי העבודה באופן שהוא לא תמיד שבועי זאת לא אופציה? למה יש רק 2 אופציות? כוח והיפרטרופיה? ואיך אתה היית בונה תוכנית AB למתאמן בינוני?

המטרה זה מסה מה יעזור לי SS?אני כן רוצה להתקדם במשקל העבודה.. ולא להתקדם ממש לאט.. ברמה שאתה יודע..
תחליט אם אתה רוצה להעלות משקלים כל שבוע או להעלות בצורה פרופורציונלית יותר במסה, אם אתה מתאמן מתחיל אין לך מה לחפש באופציה השניה ועדיף לך להתחזק יותר. בגלל זה אני טוען שכדאי לך ללכת על SS

היפרטרופיה + כוח זה לא אופציה? לעלות במשקלי העבודה באופן שהוא לא תמיד שבועי זאת לא אופציה? למה יש רק 2 אופציות? כוח והיפרטרופיה? ואיך אתה היית בונה תוכנית AB למתאמן בינוני?
כתבת שהתוכנית מיועדת למתאמן מתקדם, ואחכ אתה שואל מה הייתי בונה למתאמן בינוני? לא הבנתי.
ולמה אתה נותן תוכנית למתאמן מתקדם לפותח השרשור כשאנחנו לא יודעים מה הרמה שלו? כשלפי לדעתי הוא מתאמן מתחיל בכלל.. אבל זה רק ניחוש.

ולפי מה אתה מגדיר מתאמן מתחיל\מתקדם? אני הייתי הולך על יכולת ההתאוששות בין האימונים..

היפרטרופיה + כוח זה אחלה, בשביל זה מספיק תרגילי בסיס עם רוטציה מתאימה והוספת תרגילי עזר בהתאם.. כמות האימונים שגדולה יותר והנפח השבועי הגבוה יותר יעשו את העבודה.

כתבת שהתוכנית מיועדת למתאמן מתקדם, ואחכ אתה שואל מה הייתי בונה למתאמן בינוני? לא הבנתי.
קצת מיהרתי חחח הכוונה הייתה למתאמן בינוני, אין לי מושג גם למה בחתימה רשמתי למתאמן מתקדם זאת לא הייתה בכלל הכוונה, עייף אחרי יום לימודים 😃
ולמה אתה נותן תוכנית למתאמן מתקדם לפותח השרשור כשאנחנו לא יודעים מה הרמה שלו? כשלפי לדעתי הוא מתאמן מתחיל בכלל.. אבל זה רק ניחוש.
^^
ולפי מה אתה מגדיר מתאמן מתחיל\מתקדם? אני הייתי הולך על יכולת ההתאוששות בין האימונים..
יכולת התקדמות שבועית ומשקלי עבודה יחסית למשקל גוף. כשאני רואה בחור במשקל 80 קילו לוחץ 100 לחמישיה אני בדרך כלל אקבע שהוא בינוני, וכשאני רואה מתאמן אחר ששוקל 80 ולוחץ 60 לחמישיה אקבע שהוא עוד מתחיל. זאת ממש לא הגדרה טובה, אבל זה מה יש (מובן שאני מתחשב גם בפוטנציאל התקדמות שאני רואה על המתאמן ספציפית ובהיסטוריית האימונים שלו), אשמח אם תתן לי דרך טובה יותר להבדיל בין רמות מתאמנים שונות

היפרטרופיה + כוח זה אחלה, בשביל זה מספיק תרגילי בסיס עם רוטציה מתאימה והוספת תרגילי עזר בהתאם.. כמות האימונים שגדולה יותר והנפח השבועי הגבוה יותר יעשו את העבודה.
אני חושב שזה יכול להועיל אם תבנה תוכנית AB ממוצעת עם 17-19 סטים ותעשה בה שינוי קטן שבו תעבוד לטווח של 5 חזרות על תרגילי הבסיס. זה לא שינוי גדול אבל יכול להועיל להתקדמות במשקלי העבודה ויעזור למתאמנים חסרי סבלנות שלא רוצים לעשות SS כי הם רוצים בייספס יפה עם גולה

יכולת התקדמות שבועית ומשקלי עבודה יחסית למשקל גוף. כשאני רואה בחור במשקל 80 קילו לוחץ 100 לחמישיה אני בדרך כלל אקבע שהוא בינוני, וכשאני רואה מתאמן אחר ששוקל 80 ולוחץ 60 לחמישיה אקבע שהוא עוד מתחיל. זאת ממש לא הגדרה טובה, אבל זה מה יש (מובן שאני מתחשב גם בפוטנציאל התקדמות שאני רואה על המתאמן ספציפית ובהיסטוריית האימונים שלו), אשמח אם תתן לי דרך טובה יותר להבדיל בין רמות מתאמנים שונות
יש לי חבר שלא מתאמן כמעט בכלל..
הוא מגיע אחת לחודש, שוקל 85 בערך ולוחץ 90-100 ל 3x5
לאחר חצי שנה שלא התאמן בכלל, שקל 82 והתחיל מ 80 ל 3x5.

אני לא הייתי מגדיר אדם כזה כמתאמן מתקדם.. 😃
פשוט חזק באופן טבעי.

אני חושב שזה יכול להועיל אם תבנה תוכנית AB ממוצעת עם 17-19 סטים ותעשה בה שינוי קטן שבו תעבוד לטווח של 5 חזרות על תרגילי הבסיס. זה לא שינוי גדול אבל יכול להועיל להתקדמות במשקלי העבודה ויעזור למתאמנים חסרי סבלנות שלא רוצים לעשות SS כי הם רוצים בייספס יפה עם גולה

בניתי פעם וזה איפשהו נעלם בנבכי הפורום 🫤

• פותח/ת השרשור
מה לגבי זה

אימון A
------חזה
לחיצת חזה כנגד מוט

2

6-8

לחיצת חזה בשיפוע עליון כנגד משקולות

2

8-10

פרפר

2

10-12

------כתפיים

לחיצת כתפיים

2

6-8

הרחקה לצדדים

2

8-10

-----יד אחורית

פשיטת מרפקים כנגד פולי עליון

2

10-12

.
------------------------------
אימון B

תרגיל
-----גב

משיכת פולי עליון

3

6-8

חתירה בבודדות

3

6-8

פול אובר

2

10-12

----רגליים

לג פרס/ סקוואט

3

6-8

כפיפת ברך

2

10-12

-----יד- קדמית

כפיפת מרפקים כנגד מוט

2

10-12

כפיפת מרפקים כנגד דאמבלים בפריצ'ר

2

10-12

------גו

פשיטת גו

2

15

----בטן

בגב הייתי רוצה להחליף את הפול אובר בטי באר או להעיף את זה
ועכשיו שמתי לב שאין דד ליפט

מה אתם חושבים על הAB הזו?
A1
בנץ 5X5
תרגיל מבודד לחזה כמו פרפר בדאמבלים 3-4 סטים ל10-15 חזרות
דאמבל פרס 3X8
הנפות לצדדים 2X10
כתף אחורית 3 סטים
מקבילים צר 2X8 עם משקל
סקול קראשר 2X10-12

B
סקוואט 4X5
דדליפט 1X5
לג פרס 3X10
צין אפס 3X5
מסור 3X10
בייספס בישיבה 3X8-12
בייספס בפריצר 2X10+ברנאאוט
בטן

בA2 זה אותו דבר כמעט רק שתפרס עושים לנפח ובנץ עושים בדאמבלים
ברמת העיקרון עמטס מאוד ותלוי מאוד ברמת המתאמן. למתאמן מתחיל/בינוני לא הייתי נותן להתקרב לתכנית כזאת.
לא רואה שום טעם לוותר על אימון בנץ' בתמורה ללחיצה בדאמבלים.

מישהו יכול להסביר לי מה הבעיה בתוכניות מהפורטל ? למה אתם מתווכחים כל כך אם יש שם כבר כמה תוכניות מוכנות של ab ?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית