הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ מתאמן מתקדם בSS

• פותח/ת השרשור awe1
  • פורסם בתאריך

awe1

משתמש פעיל
593
167
נק' מוניטין:
281
593
167
טוב אז אני עושה SS כבר כמה חודשים.. עומד על 77.5-80 סקוואט (מסיבות כאלה ואחרות...) השאלה שלי היא מתי אני אמור להוסיף סקוואט קל באמצע השבוע? כשההתקדמות נעצרת?

בינתיים אני מבצע את התוכנית ככה -

A:
סקוואט
בנץ'
דדליפט
מקבילים - 2-3 סטים מקסימום משקל גוף.

B:
סקוואט
פרס
צ'ין אפס - 3 סטים מקסימום משקל גוף. (אחיזה יחסית צרה)

יש פה מקום להוסיף עבודה על הרחב גבי? לא מרגיש שהוא מקבל מספיק נפח מהצ'ין אפס.

טוב אז אני עושה SS כבר כמה חודשים.. עומד על 77.5-80 סקוואט (מסיבות כאלה ואחרות...) השאלה שלי היא מתי אני אמור להוסיף סקוואט קל באמצע השבוע? כשההתקדמות נעצרת?
אין כללים מדויקים. כל עוד אתה מתקדם טוב - תמשיך עם הגירסה הרגילה.
אני אישית הייתי עובר לגירסה הזו לאחר הריסט (האמיתי) הראשון בסקוואט.
יש פה מקום להוסיף עבודה על הרחב גבי? לא מרגיש שהוא מקבל מספיק נפח מהצ'ין אפס.
לא. יש מקום לעבוד 3x5 עם תוספת משקל פרוגרסיבית בצ'ין אפס.

• פותח/ת השרשור
אין כללים מדויקים. כל עוד אתה מתקדם טוב - תמשיך עם הגירסה הרגילה.
אני אישית הייתי עובר לגירסה הזו לאחר הריסט (האמיתי) הראשון בסקוואט.

לא. יש מקום לעבוד 3x5 עם תוספת משקל פרוגרסיבית בצ'ין אפס.

מתי לעבור להוספת משקל? אני עושה בערך 3X7 משקל גוף בינתיים (יעלה ל10 חזרות די מהר לדעתי)

• פותח/ת השרשור
ההמלצה של ריפטו היא כשיש לך 3x15 במשקל גוף, לעבור ל3x5 עם משקל.

ההמלצה של ריפטו היא גם לאכול 6000 קלוריות ולשתות 4 ליטר חלב ביום. אני לא עושה את זה.
להקשיב לריפטו בנושא הזה? להוסיף משקל מ10 חזרות?

ההמלצה של ריפטו היא גם לאכול 6000 קלוריות ולשתות 4 ליטר חלב ביום. אני לא עושה את זה.
להקשיב לריפטו בנושא הזה? להוסיף משקל מ10 חזרות?
לא ראיתי אף פעם את ההמלצה הזו ממנו, אם מישהו ראה נא להפנות אותי לעמוד בספר SS ולשנות את דעתי.

התכנית SS כמו שמוזכרת בשתי ספריו של ריפטו גם SS וגם PPST (במהדורה 3), מדברות על אימונים למתאמן המתחיל וגם להן שלושה שלבים לתכנית.

בהתחלה התכנית נראית כך:

A
סקוואט
בנצ
דדליפט
B
סקוואט
פרס
דדליפט

לאחר שנלמדה הטכניקה בדדליפט באופן טוב נכנס הפאוורקלין ברוטציה עם הדדליפט כמו פה

A
סקוואט
בנצ
דדליפט
B
סקוואט
פרס
פאוורקלין

לאחר מכן כשהסקוואט נהיה כבד משנים את היום השני בשבוע לסקוואט קל.
וכשהמשיכות נהיות כבדות כדי לא למשוך כבד כל אימון מבצעים בין המשיכות רוטציה עם צין אפס ופשיטות גב בצורה הבא

A
סקוואט
בנצ
דדליפט/פאוורקלין
B
סקוואט
פרס
צין אפס
פשיטות גב

לגבי צין אפס- ריפטו כותב שברגע שאתה מסוגל לבצע יותר מ-15 חזרות יש להוסיף משקל.

ככה שאתה צריך להוסיף פשיטות גב אחרי הצין אפס, נראה לי שאפשר להוסיף את המקבילים כתרגיל עזר אם אתה בשלב מתקדם של התכנית - אחרת פשוט תוריד אותו.

"לאחר שסיימת את ה-SS אתה יכול להגיד לאמא שנהיית גבר"
מאת מארק ריפטו

לא ראיתי אף פעם את ההמלצה הזו ממנו, אם מישהו ראה נא להפנות אותי לעמוד בספר SS ולשנות את דעתי.

לי יש את ה E-Book, אז יכול להיות שספירת העמודים תהיה שונה אצלי מאצלך (אם יש לך פיזית את הספר).
מעמוד 144 יש פרק שנקרא "Novice Programming Considerations for Special Populations", בעמודים 144-145 מתייחסים לThe Underweight Male ושם מתחת לתפריט שהוא נותן, לי זה ממש בתחילת 145 הוא מתייחס לגלון חלב ביום.

לי יש את ה E-Book, אז יכול להיות שספירת העמודים תהיה שונה אצלי מאצלך (אם יש לך פיזית את הספר).
מעמוד 144 יש פרק שנקרא "Novice Programming Considerations for Special Populations", בעמודים 144-145 מתייחסים לThe Underweight Male ושם מתחת לתפריט שהוא נותן, לי זה ממש בתחילת 145 הוא מתייחס לגלון חלב ביום.
מצאתי, זה בעמוד 99 בספר ppst, זה לא רק גלון חלב ביום, יש פה עוד 3 סקופים של חלבון, 2 ארוחות בשריות + ביצים, בקיצור תפריט עתיר בקלוריות ובחלבון.

עדיין לא הבנתי מאיפה אנשים הסיקו שהוא ממליץ זאת לכולם, הוא בסך הכל נתן דוגמא לתפריט בשביל אוכלוסיה בתת משקל, דברים ממש הוצאו מהקשרם

מצאתי, זה בעמוד 99 בספר ppst, זה לא רק גלון חלב ביום, יש פה עוד 3 סקופים של חלבון, 2 ארוחות בשריות + ביצים, בקיצור תפריט עתיר בקלוריות ובחלבון.

עדיין לא הבנתי מאיפה אנשים הסיקו שהוא ממליץ זאת לכולם, הוא בסך הכל נתן דוגמא לתפריט בשביל אוכלוסיה בתת משקל, דברים ממש הוצאו מהקשרם

אני גם לא מבין למה חושבים שזאת ההמלצה לכולם. הוא מציין במפורש The Underweight Male

• פותח/ת השרשור

הכמויות האלה לא נורמליות.
אני מכניס חצי מזה + פחמימות ביום טוב.

70 קילו~ על 1.86, תת משקל?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית