תוכנית כאב גב בדדליפט

• פותח/ת השרשור Guy76
  • פורסם בתאריך

Guy76

משתמש מתחיל
118
8
נק' מוניטין:
1
118
8
היי הרבה זמן לא כתבתי
אני עדיין עובד בתוכנית שטנק בנה לי a b
שילבתי דדליפט התחלתי מ 60 קילו
כיום אני עושה 102.5 קילו , טכניקה ידועה לי עושה לפי ההוראות של מארק ריפפ בסרטון ביוטיוב אך כאשר עשיתי במשקל 102.5 החלו כאבי גב ביום למחרת בבוקר לא יכלתי להתיישר שקמתי מהמיטה ולמעשה הכאב מלווה אותי כבר יומיים אך ישנה הקלה משמעותית . היום אני צריך לעשות דדליפט מה לעשות אני מאוד רוצה ונהנה מהתרגיל אבל וואלה בגיל 39 כאבי גב עוד לא סבלתי אף פעם ממש לא יודע מה לעשות בהנחה והטכניקה נכונה מה הייתם מצביעים על הבעיה ?

אני חושב שאתה צריך להעלות לפה סרטון בכל מקרה כדי שנראה אם הטכניקה באמת נכונה. סביר להניח שבטכניקה נכונה לא היו מתחילים כאבי גב מלהתחילה. יכול להיות גם שכאבי הגב התחילו כתוצאה מתרגיל אחר ופשוט התחלת להרגיש אותם יום אחרי דד ליפט. קשה מאוד לדעת, במיוחד שאמרת שהכאבים התחילו יום למחרת ולא באותו זמן הביצוע.
ממליץ שתעלה טכניקה עדכנית של איך שאתה נבצע ונבדוק אותה ביחד.

• פותח/ת השרשור
אני העלה סרטון אבל מדוע שעשיתי דדליפט במשקלים קלים יותר בסביבות ה 80-90 לא סבלתי מכאבים בהנחה ואני עושה לא נכון אז מדוע אז לא הופיעו כאבים
רגע עוד דבר בדדליפטהיי הכאבים אמורים להופיע מייד ? מה לא יתכן שהכאבים מופיעים למחרת זה לא הגיוני ?

אני העלה סרטון אבל מדוע שעשיתי דדליפט במשקלים קלים יותר בסביבות ה 80-90 לא סבלתי מכאבים בהנחה ואני עושה לא נכון אז מדוע אז לא הופיעו כאבים
רגע עוד דבר בדדליפטהיי הכאבים אמורים להופיע מייד ? מה לא יתכן שהכאבים מופיעים למחרת זה לא הגיוני ?
יש 1001 סיבות, אין לי שום דרך לדעת מה הסיבה.
ובעקרון כשלי התחילו כאבים בדד ליפט התחלתי להרגיש אותם באמצע הסט ובאמצע האימון.

• פותח/ת השרשור
האמת שאני חושב על כך באימון לאחר הדדליפט עשיתי בנט אובר רואו ואני זוכר שב פוזיציה של בנט הגב מוחזק ואז הרגשתי דהוא כואב לי אני מתכוון גב תחתון בלבד מעל האגן
למעשה הכאב החל להופיע עם סיום הדדליפט ולמחרת בבוקר כבר ממש התגבר
אבל מעניין אותי שגם לך היה כאבים בדדליפט אשמח לדעת היכן בגב ומה עשית ? ספר שתף

האמת שאני חושב על כך באימון לאחר הדדליפט עשיתי בנט אובר רואו ואני זוכר שב פוזיציה של בנט הגב מוחזק ואז הרגשתי דהוא כואב לי אני מתכוון גב תחתון בלבד מעל האגן
למעשה הכאב החל להופיע עם סיום הדדליפט ולמחרת בבוקר כבר ממש התגבר
אבל מעניין אותי שגם לך היה כאבים בדדליפט אשמח לדעת היכן בגב ומה עשית ? ספר שתף
באזור של הגב התחתון וזה קרה בזמן ביצוע דד ליפט והייתי מבצע אותו בטכניקה רעה עם גב עגול. נרשמתי לפיזיוטרפיה של מכבי ותוך כחודשיים אני זוכר שהבעיה עברה ברובה. זה הסיפור של פציעת הדד ליפט שלי פחות או יותר ממה שאני זוכר זה היה לפני כ6 שנים.
בכל מקרה, לצערי הרבה אין לי את הידע לעזור לך במקרה הזה מעבר לביקורת טכניקה. ממליץ לך לראות אורטופד ולבקש ממנו לשלוח אותך לפיזיוטרפיה. זה לא עולה כסף ויכול לעזור מאוד

• פותח/ת השרשור
אוקיי אז מה עכשיו לעשות אני אמור להתאמן היום אימון גב ורגליים זוכר את התוכנית שרשמת לי סקוואט דדליפט בנט אובר רואו ויד קדמית
?? אני גם בבעיה אם התוכנית יש לי כמה נושאים לשאול אותך די דחוף
בתוכנית ab אני מבצע 4 פעמיים בשבוע די מתיש כי אני מכניס באותם ימים ריצה בקצב 13 קמש בהליכון אחרי האימון למשך 23 דקות כולה חמישה קילומטר וזה שוחק ולפעמים אין לי כוח והריצה נזנחת .
דבר נוסף המשקלים לא עולים ממש לא בסקוואט ועכשיו לא בדדליפט ובנץ פרס כולה מצליח 80 קילו לחמש חזרות שיפור של 5 קילו במשך חודשיים שלושה ואני אוכל טוב לא מרזה ולא משמין מאזן קלורי ניטרלי אין לי כוונה להפוך לקציצה.
האמת שאני מיואש גם הריצה נדפקה לי הגוף לא ממש נראה מפותח המשקלים עולים ויורדים הריצה ירידה בכושר בגלל הזנחה שילוב של כוח ואירובי ואני אובד עצות מה לעשות הכי טוב כדי להשתפר ולהתחזק וגם לראות תוצאות
ואני חייב לציין שיד קדמית קשה לי לשפר את הכוח בביצוע תרגיל אחד פעמים בשבוע השריר לא מתפתח אז למה להוסיף יד קדמית

אוקיי אז מה עכשיו לעשות אני אמור להתאמן היום אימון גב ורגליים זוכר את התוכנית שרשמת לי סקוואט דדליפט בנט אובר רואו ויד קדמית
?? אני גם בבעיה אם התוכנית יש לי כמה נושאים לשאול אותך די דחוף
בתוכנית ab אני מבצע 4 פעמיים בשבוע די מתיש כי אני מכניס באותם ימים ריצה בקצב 13 קמש בהליכון אחרי האימון למשך 23 דקות כולה חמישה קילומטר וזה שוחק ולפעמים אין לי כוח והריצה נזנחת .
דבר נוסף המשקלים לא עולים ממש לא בסקוואט ועכשיו לא בדדליפט ובנץ פרס כולה מצליח 80 קילו לחמש חזרות שיפור של 5 קילו במשך חודשיים שלושה ואני אוכל טוב לא מרזה ולא משמין מאזן קלורי ניטרלי אין לי כוונה להפוך לקציצה.
האמת שאני מיואש גם הריצה נדפקה לי הגוף לא ממש נראה מפותח המשקלים עולים ויורדים הריצה ירידה בכושר בגלל הזנחה שילוב של כוח ואירובי ואני אובד עצות מה לעשות הכי טוב כדי להשתפר ולהתחזק וגם לראות תוצאות
ואני חייב לציין שיד קדמית קשה לי לשפר את הכוח בביצוע תרגיל אחד פעמים בשבוע השריר לא מתפתח אז למה להוסיף יד קדמית
אני חושב שהגיע הזמן שתפצל את הדד ליפט מהבנט אובר כי אולי בגלל שאתה עובד יותר מדי על הזוקפים זה גרם לכאבים בגב התחתון. בינתיים תנוח ואני חושב שכדאי לך אפילו לפספס אימון אחד אם הכאבים רציניים.
כשבניתי לך את התוכנית לא יצאתי מנקודת הנחה שאתה רץ 13 קמ"ש בעצימות. אני חושב שבמצב הזה עדיף שתרד ל3 אימונים בשבוע. זה יפתור לך גם את התקיעה כנראה.
אפשר לעבור לFBW בפיצול A1 A2 וזה אולי גם יעזור לך מבחינת היד הקדמית. בניתי כמה תוכניות לא מזמן בפיצולים שונים ושמתי בחתימה אתה יכול לעבור עליהן.

• פותח/ת השרשור
אתה מציע לשנות את התוכנית ab למשהו אחר לא מבין מה היתרון של fbw על התוכנית שהצעת לי ?? אני מבולבל

אתה מציע לשנות את התוכנית ab למשהו אחר לא מבין מה היתרון של fbw על התוכנית שהצעת לי ?? אני מבולבל
היתרון של FBW הוא האפשרות להתאמן 3 פעמים בשבוע. לפי איך שתיארת את הבעיות שלך אני מתחיל לחשוב ש4 פעמים זה מוגזם עבורך ואם נוריד את זה ל3 אולי נוכל לראות יותר תוצאות

https://www.lbs.co.il/threads/70657/
התוכנית השניה. זאת רק תוכנית דוגמא והיא לא מתחשבת בבעיות הפרטיות שלך (שלצערי הרב כבר הספקתי לשכוח כי בניתי לך את התוכנית מזמן) אבל זה פחות או יותר המבנה שאנחנו נשאף אליו.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית