הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ כמה דברים

• פותח/ת השרשור ZzZeus
  • פורסם בתאריך

ZzZeus

משתמש קבוע
1,293
138
נק' מוניטין:
319
1,293
138
גרוע
שלום,יש לי כמה בעיות ושאלות
אוקי קודם כל לגבי הסקוואט,3 דברים
1.המשקל אחרי הרבה זמן(5 חזרות)כבר ממש כבד לי על הכתפיים ואני בקושי כבר מצליח להחזיק את זה(lb)אז חשבתי על נגיד לשים 3 פלטות ופשוט לעמוד עם זה איזה חצי דקה מה אתם אומרים?
2.אחרי הסקוואט הכתפיים שלי כבר עייפות ואז כבר נהייה לי קשה בבנץ..יש משהו לעשות עם זה?
3.אני יודע על עצמי שהיום לא ירדתי מספיק ובכלל לא שברתי מקביל אז חשבתי על לרדת מ87 ל80 כדי לשפר את הטכניקה זה מספיק 80 או שלשים פחות?

לגבי הדדליפט,לפני הגב היה עגול ואין שום סיבה טובה שבמשקל כה הגב יהיה עגול(90)אז היום שמרתי בסטים של החימום על גב ישר ואז שבאתי לעשות סט עבודה של ה90 אז הצלחתי רק 2 עם גב ישר ויכולתי עוד עם גב ישר אבל זה לא שווה
אז גם בזה להוריד ותמיד לשמור על גב ישר לטכניקה?

2.אחרי הסקוואט הכתפיים שלי כבר עייפות ואז כבר נהייה לי קשה בבנץ..יש משהו לעשות עם זה?
לעשות הפוך?
3.אני יודע על עצמי שהיום לא ירדתי מספיק ובכלל לא שברתי מקביל אז חשבתי על לרדת מ87 ל80 כדי לשפר את הטכניקה זה מספיק 80 או שלשים פחות?
עדיף לשבור מקביל . אתה לא במשקל כולכך גבוה שאתה צריך להגיע למצבים כאלה.
לגבי הדדליפט,לפני הגב היה עגול ואין שום סיבה טובה שבמשקל כה הגב יהיה עגול(90)אז היום שמרתי בסטים של החימום על גב ישר ואז שבאתי לעשות סט עבודה של ה90 אז הצלחתי רק 2 עם גב ישר ויכולתי עוד עם גב ישר אבל זה לא שווה
גב ישר זה חשוב מאוד.מאוד.
אתה לא רוצה לפגוע בעצמך נכון?

• פותח/ת השרשור
לעשות הפוך?

עדיף לשבור מקביל . אתה לא במשקל כולכך גבוה שאתה צריך להגיע למצבים כאלה.

גב ישר זה חשוב מאוד.מאוד.
אתה לא רוצה לפגוע בעצמך נכון?
סבבה

אני יודע ובגלל זה אני רוצה להוריד משקל לטובת הטכניקה

וברור שאני לא רוצה לפגוע בעצמי עם הדדליפט לכן כשלא הצלחתי אחרי 2.עם גב ישר לא המשכתי
ושאלתי אם להוריד משקל שאני אוכל לעשות 5 חזרות עם גב ישר ואני עונה לעצמי כן אז לא משנה
אבל לכמה להוריד?

חשבתי על נגיד לשים 3 פלטות ופשוט לעמוד עם זה איזה חצי דקה מה אתם אומרים?
נראה לי מיותר ולא יעזור, ככה מרגיש ברזל כבד תתמודד, בדרך כלל אם יורדים מספיק עמוק לא מרגישים את הבעיה הזו.
אחרי הסקוואט הכתפיים שלי כבר עייפות ואז כבר נהייה לי קשה בבנץ..יש משהו לעשות עם זה?
לדעתי זה פסיכולוגי זה שאתה חושב ככה, תנסה להתחיל עם הבנצ ותראה שאין הבדל, ואם כן יש אז פתרת לעצמך את הבעיה 😃
אני יודע על עצמי שהיום לא ירדתי מספיק ובכלל לא שברתי מקביל אז חשבתי על לרדת מ87 ל80 כדי לשפר את הטכניקה זה מספיק 80 או שלשים פחות?
סקוואט צריך לשבור מקביל, אם לא שברת מקביל בכל החזרות תחזור על אותו משקל אימון הבא ותשבור, אם אתה לא יכול אז תוריד משקל אבל צריך להיות לך חוק ברזל: אתה לעולם לא משתמש במשקל שאתה לא מסוגל לשבור איתו מקביל

• פותח/ת השרשור
נראה לי מיותר ולא יעזור, ככה מרגיש ברזל כבד תתמודד, בדרך כלל אם יורדים מספיק עמוק לא מרגישים את הבעיה הזו.

לדעתי זה פסיכולוגי זה שאתה חושב ככה, תנסה להתחיל עם הבנצ ותראה שאין הבדל, ואם כן יש אז פתרת לעצמך את הבעיה 😃

סקוואט צריך לשבור מקביל, אם לא שברת מקביל בכל החזרות תחזור על אותו משקל אימון הבא ותשבור, אם אתה לא יכול אז תוריד משקל אבל צריך להיות לך חוק ברזל: אתה לעולם לא משתמש במשקל שאתה לא מסוגל לשבור איתו מקביל
כן אני יודע הרגשתי רע לגבי זה שלא שברתי מקביל חחח אני אוריד קצת משקל ואשמור מקביל
ועוד שאלה לא קשורה,לפי דעתך כדאי לי לקנות חגורה שיהיה לי יותר קל?
וכמה חגורה סבירה עולה בערך?
ותודה ע העזרה 😃

1.המשקל אחרי הרבה זמן(5 חזרות)כבר ממש כבד לי על הכתפיים ואני בקושי כבר מצליח להחזיק את זה(lb)אז חשבתי על נגיד לשים 3 פלטות ופשוט לעמוד עם זה איזה חצי דקה מה אתם אומרים?
זו טכניקה מקובלת אצל מתאמנים, להרגיש משקל כבד יותר ממה שאתה עובד איתו, אבל אתה דיי רחוק ממצב שאתה צריך את זה.
אל תהפוך את הסדר. אחרת הסקוואט שלך יסבול, והרבה. למה הכתפיים שלך מתעייפות בסקוואט? אתה כנראה לא מציב את המוט נכון, ולא מתחמם ומתמתח כמו שצריך לפני הסקוואט.
אם רק באימון של היום לא שברת, ובקודמים שברת, תחזור על המשקל. אם אתה מזייף כבר תקופה, תעשה ריסט - העומק שלו תלוי בך. תנסה 80 ותראה אם הטכניקה מושלמת, אם לא תרד ל-75 ותבדוק שוב.
כנ"ל.

• פותח/ת השרשור
זו טכניקה מקובלת אצל מתאמנים, להרגיש משקל כבד יותר ממה שאתה עובד איתו, אבל אתה דיי רחוק ממצב שאתה צריך את זה.
למה מה זה משנה אם אני אעשה את זה?
[/QUOTE]

[/QUOTE] אל תהפוך את הסדר. אחרת הסקוואט שלך יסבול, והרבה. למה הכתפיים שלך מתעייפות בסקוואט? אתה כנראה לא מציב את המוט נכון, ולא מתחמם ומתמתח כמו שצריך לפני הסקוואט.
[/QUOTE]

[/QUOTE] אני מניח את זה נכון ואני גם עושה מתיחות לפני,אני שם את זה על הכתף אחורית.
ואני חושב שזה מעייף בגלל שהמוט נמצא על הכתף וזה מעייף אותה
למה אם אני אעשה בנץ בהתחלה זה ישפיע על הסקוואט?
[/QUOTE]

[/QUOTE] אם רק באימון של היום לא שברת, ובקודמים שברת, תחזור על המשקל. אם אתה מזייף כבר תקופה, תעשה ריסט - העומק שלו תלוי בך. תנסה 80 ותראה אם הטכניקה מושלמת, אם לא תרד ל-75 ותבדוק שוב.

כנ"ל.[/QUOTE]
אני אוריד ל80 יש לי מה לשפר בטכניקה

לא עבד zz

למה מה זה משנה אם אני אעשה את זה?
זה מיותר. אין טעם. לא חושב שזה יזיק אלא סתם יבזבז לך זמן ואנרגיה.
אני מניח את זה נכון ואני גם עושה מתיחות לפני,אני שם את זה על הכתף אחורית.
ואני חושב שזה מעייף בגלל שהמוט נמצא על הכתף וזה מעייף אותה
למה אם אני אעשה בנץ בהתחלה זה ישפיע על הסקוואט?
אף אחד לא מרגיש מותש בכתפיים אחרי סקוואט, למה אתה כן?
ולגבי הסדר, מתחילים מהכבד לקל. מהתרגיל שדורש הכי הרבה אנרגיה, לזה שדורש הכי פחות.

• פותח/ת השרשור
זה מיותר. אין טעם. לא חושב שזה יזיק אלא סתם יבזבז לך זמן ואנרגיה.
סבבה

אף אחד לא מרגיש מותש בכתפיים אחרי סקוואט, למה אתה כן?
ולגבי הסדר, מתחילים מהכבד לקל. מהתרגיל שדורש הכי הרבה אנרגיה, לזה שדורש הכי פחות.
אין לי מושג
לוטם אומר שהוא חושב שזה פסיכולוגי,אני אבדוק מחר עם משקל יותר נמוך(כדי לשפר טכניקה)

• פותח/ת השרשור
היום אחרי האימון לא התעייפו לי הכתפיים כנראה סתם הכנסתי לעצמי לראש שזה משפיע לי.
יש לי שאלה,היום בערך מתוך ה15 חזרות לא שברתי מקביל ב2 או 3 חזרות אבל זה לא היה בגלל שקשה לי פשוט בגלל שאני יורד וישר עולה כי אני לא רוצה להתקע ואני גם לא רוצה לרדת עמוק מדי אז זה בסדר אם באיזה 2 חזרות לא שברתי מקביל בטעות?
תודה

אם זה רק בטעות, גבולי - לא נורא. אם זה כי לא הצלחת, או הטכניקה לא טובה, זה סיפור אחר.

• פותח/ת השרשור
עכשיו ראיתי איזה סרטון של אושר וראיתי בסקוואט שהוא עולה וכמעט ישר יורד,ככה זה אמור להיות?כדי לבזבז פחות אנרגיה?או שזה לא חייב להיות ככה

• פותח/ת השרשור
תקשיבו אחרי הסקוואט אני פשוט כבר גמור מעייפות,ואז אני כבר מגיע עייף לפרס וזה משפיע לי על הלחיצות,זה אמור להיות ככה קשה או שפשוט אני לא אוכל מספיק?
ועוד משהו,בסקוואט שעכשיו עוד פעם העלתי משקל אני כן שובר מקביל אבל החזה קורס בגלל שהמשקל כבד לי וזה מעצבן,יש הצעות מהלעשות?
ובפרס שאני לוחץ אז הכף יד אפשר לאמר מקבילה לריצפה ואז אחרי אני מרגיש כאבים כאלה בשורש כף היד,לנסות ללחוץ עם יד יותר אנכית?
תודה

עכשיו ראיתי איזה סרטון של אושר וראיתי בסקוואט שהוא עולה וכמעט ישר יורד,ככה זה אמור להיות?כדי לבזבז פחות אנרגיה?או שזה לא חייב להיות ככה
אל תקח את אושר כדוגמא, אני גם ב5X5 עולה, נותן כמה נשימות קצרצרות, אחת גדול מקווץ ויורד.
תקשיבו אחרי הסקוואט אני פשוט כבר גמור מעייפות,ואז אני כבר מגיע עייף לפרס וזה משפיע לי על הלחיצות,זה אמור להיות ככה קשה או שפשוט אני לא אוכל מספיק?
ועוד משהו,בסקוואט שעכשיו עוד פעם העלתי משקל אני כן שובר מקביל אבל החזה קורס בגלל שהמשקל כבד לי וזה מעצבן,יש הצעות מהלעשות?
ובפרס שאני לוחץ אז הכף יד אפשר לאמר מקבילה לריצפה ואז אחרי אני מרגיש כאבים כאלה בשורש כף היד,לנסות ללחוץ עם יד יותר אנכית?
תודה
אתה עושה סקוואט מול מראה? אם כן אל! תסתיר את עצמך או שתוציא הפוך,
ברגע שלא יהיה לך מראה אתה תוכל לשים לב הרבה יותר למוט מעל למרכז הכובד שלך, ואז תחשוב רק על לשמור על זה בכל התנועה,
אתה תוכל להכניס את התנועה הנכונה בלי קריסה של החזה ולשמור על ההיפ דרייב בצורה יותר טובה.

בנוגע לפרס, אין מה לעשות אתה חייב לשמור על מפרק ישר, קנה רצועות אם אתה יכול, זה סתם להפצע על שטות...

פרט לקפאין שכדאי לקחת לפני אימונים, יש לי בשבילך עצה פשוטה שלאחרונה קיבלה הכשר בד"'ץ ממשה - קח איתך בקבוק מים, שים בו כמה כפיות סוכר ענבים. טריק קטן שמשפר פלאים את מצב האנרגיה באימון.
אין ברירה, הגב צריך להתחזק במקביל לשאר הגוף. אולי הטכניקה לא מוקפדת, אולי העלית משקל שלא הצלחת לעמוד בו.
במנח ההתחלתי, כשהמוט על החזה, היד אכן מקבילה לרצפה. אין ברירה.
אבל כשאתה מעלה, תוך כדי עלית המוט תשתדל לסובב את כף היד כך שהיא תהיה אנכית, כמו שהגדרת - לא לגמרי כי אז המוט יפול לך, אלא רק עד למצב שבו המוט בעצם יושב על עצמות האמה, ופרק כף היד רק מחבר ביניהם. אז לא תרגיש כאבים בשורש כף היד.

• פותח/ת השרשור
אל תקח את אושר כדוגמא, אני גם ב5X5 עולה, נותן כמה נשימות קצרצרות, אחת גדול מקווץ ויורד.

אתה עושה סקוואט מול מראה? אם כן אל! תסתיר את עצמך או שתוציא הפוך,
ברגע שלא יהיה לך מראה אתה תוכל לשים לב הרבה יותר למוט מעל למרכז הכובד שלך, ואז תחשוב רק על לשמור על זה בכל התנועה,
אתה תוכל להכניס את התנועה הנכונה בלי קריסה של החזה ולשמור על ההיפ דרייב בצורה יותר טובה.

בנוגע לפרס, אין מה לעשות אתה חייב לשמור על מפרק ישר, קנה רצועות אם אתה יכול, זה סתם להפצע על שטות...
לגבי הסקוואט,כן אני מול מראה ואני חושב שאם אני אצא הפוך כל האנשים שזזים יפריעו לי ואז זה בכלל יהיה גרוע
לגבי הפרס,איך רצועות יעזרו?
תודה 😃

פרט לקפאין שכדאי לקחת לפני אימונים, יש לי בשבילך עצה פשוטה שלאחרונה קיבלה הכשר בד"'ץ ממשה - קח איתך בקבוק מים, שים בו כמה כפיות סוכר ענבים. טריק קטן שמשפר פלאים את מצב האנרגיה באימון.

אין ברירה, הגב צריך להתחזק במקביל לשאר הגוף. אולי הטכניקה לא מוקפדת, אולי העלית משקל שלא הצלחת לעמוד בו.

במנח ההתחלתי, כשהמוט על החזה, היד אכן מקבילה לרצפה. אין ברירה.
אבל כשאתה מעלה, תוך כדי עלית המוט תשתדל לסובב את כף היד כך שהיא תהיה אנכית, כמו שהגדרת - לא לגמרי כי אז המוט יפול לך, אלא רק עד למצב שבו המוט בעצם יושב על עצמות האמה, ופרק כף היד רק מחבר ביניהם. אז לא תרגיש כאבים בשורש כף היד.
סוכר ענבים אפשר לקנות בסופר רגיל?
לגבי ההעלת משקל אז זה רק 2.5 יותר זה לא קפיצות של 5.
אימון הבא לעלות עוד 2.5 ולנסות להקפיד כמה שיותר על טכניקה טובה או לעשות אותו משקל?
ולגבי הפרס סבבה.
תודה רבה על העזרה 😃

סוכר ענבים אפשר לקנות בסופר רגיל?
או בחנויות טבע, או במחלקות האורגניות, תלוי בסופר.
אימון הבא לעלות עוד 2.5 ולנסות להקפיד כמה שיותר על טכניקה טובה או לעשות אותו משקל?
אם היו כאבים אחרי האימון הקודם, תתקן טכניקה עם אותו משקל, ואם לא תצליח אפילו תעשה ריסט.
אין מה לרוץ.
תודה רבה על העזרה 😃
בכיף.

לגבי הסקוואט,כן אני מול מראה ואני חושב שאם אני אצא הפוך כל האנשים שזזים יפריעו לי ואז זה בכלל יהיה גרוע
לגבי הפרס,איך רצועות יעזרו?
תודה 😃
רצועות לשורש כף היד, thp שהן מחומר חזק יחזיקו את המפרק יציב.
ואל תעשה סקוואט מול המראה, תסתיר אותה,
אל תסתכל, תתרכז רק במשקל במרכז הכובד.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית