הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

תוכנית תוכנית אימון

swisaman

משתמש מתחיל
153
16
נק' מוניטין:
44
153
16
כרגע תוכנית האימון שלי היא כזאת:ABCxABx
כשאר A זה חזה וגב,B זה רגליים ובטן,וC זה כתפיים וידיים.
אני מתאמן קצת יותר משנה וחצי וכמו שאתם רואים לפי התוכנית המטרה היא יותר פיתוח גוף.
בעקרון..השאלה שלי היא כזאת,ראיתי באיזה סרטון של דני קגנוביץ שהוא טוען שעדיף לעבוד על כל שריר פעם בשבוע(ABCD או משהו בסגנון)
האם זה באמת עדיף מלעבוד על כל שריר פעמיים בשבוע כמו שאני עובד?
בעבר קראתי שאין מה לעבוד על שריר פעם בשבוע כי פשוט בתור טבעי אין מה לעשות את זה,אבל הוא העלה את זה בסרטון אז חשבתי לשאול בכל מקרה 😃

1. אל תקשיב לדני קגנוביץ'. לפחות כל עוד אתה לא מזריק. הבנאדם אולי הגיע להישגים מרשימים בתחום פיתוח הגוף אבל הרבה מהדברים שהוא אומר פשוט לא מתאימים למתאמן מתחיל. זה פחות או יותר שווה ערך לאימונים בתוכנית אימונים של פיל הית' או קאי גרין רק כי הם גדולים ומרשימים.
2. אם אתה לא מזריק אין לך שום סיבה לעבוד מעבר לפיצול ABC. אלה אם אתה נמצא בשלב מאוד מאוד מתקדם (לפעמים מתאמנים בעלי ותק של כמה שנים שניצלו את מירב הפוטנציאל הטבעי שלהם ומחליטים להשאר טבעיים יראו תוצאות טובות יותר בפיצול גבוה).

• פותח/ת השרשור
1. אל תקשיב לדני קגנוביץ'. לפחות כל עוד אתה לא מזריק. הבנאדם אולי הגיע להישגים מרשימים בתחום פיתוח הגוף אבל הרבה מהדברים שהוא אומר פשוט לא מתאימים למתאמן מתחיל. זה פחות או יותר שווה ערך לאימונים בתוכנית אימונים של פיל הית' או קאי גרין רק כי הם גדולים ומרשימים.
2. אם אתה לא מזריק אין לך שום סיבה לעבוד מעבר לפיצול ABC. אלה אם אתה נמצא בשלב מאוד מאוד מתקדם (לפעמים מתאמנים בעלי ותק של כמה שנים שניצלו את מירב הפוטנציאל הטבעי שלהם ומחליטים להשאר טבעיים יראו תוצאות טובות יותר בפיצול גבוה).
אז אתה ממליץ להישאר בפיצול העכשווי שלי?

אז אתה ממליץ להישאר בפיצול העכשווי שלי?
אני אישית מתנגד גם לפיצולי הABC למתאמנים מתחילים/בינוניים, אבל אני לא מכיר אותך ולא יודע עד כמה אתה חזק, כמה זמן אתה מתאמן ואיך התוכנית שלך נראית.

• פותח/ת השרשור
אני אישית מתנגד גם לפיצולי הABC למתאמנים מתחילים/בינוניים, אבל אני לא מכיר אותך ולא יודע עד כמה אתה חזק, כמה זמן אתה מתאמן ואיך התוכנית שלך נראית.
אממ בעקרון הפיצול הזה עד כה מרגיש לי הכי טוב בנתיים סתם רציתי לבדוק אם יש משהו יותר אפקטיבי
אני מתאמן קצת יותר משנה וחצי,מבחינת כח:בנץ' 100 לחמישייה(אני כבר תקופה עובד נפח גבוה ועצימות בינונית ככה שהמשקל הזה יכול להיות השתנה טיפה),סקוואט(זה היה בוקס סקוואט) 130X3,דדליפט חזרתי לעשות לא מזמן והוא היה 150 לחזרה,אולי הייתי יכול לתת עוד אחת ופרס עשיתי אתמול 55 לחמישייה

אממ בעקרון הפיצול הזה עד כה מרגיש לי הכי טוב בנתיים סתם רציתי לבדוק אם יש משהו יותר אפקטיבי
אני מתאמן קצת יותר משנה וחצי,מבחינת כח:בנץ' 100 לחמישייה(אני כבר תקופה עובד נפח גבוה ועצימות בינונית ככה שהמשקל הזה יכול להיות השתנה טיפה),סקוואט(זה היה בוקס סקוואט) 130X3,דדליפט חזרתי לעשות לא מזמן והוא היה 150 לחזרה,אולי הייתי יכול לתת עוד אחת ופרס עשיתי אתמול 55 לחמישייה
כוח לא חסר 😃
תעשה מה שאתה חושב שעובד עליך, רק אל תפצל לABCD

אם הברירה היא בין ABC של 5 פעמים בשבוע ל-ABCD של 4 - דווקא האחרונה היא הרע במיעוטו.
זאת גם כן שאלה פילוסופית עם תשובה מאוד אינדיבידואלית, אבל אתה צודק שעדיף להתקדם בצעדים של שבלול מהאשר להגיע לOVERTRAINING.

אפשר הסבר?
עומס יתר. גם בגלל כמות האימונים, וגם אימון C שבדרך כלל כולל רגליים וכתפיים ואצל בילדרים הופך לאימון של שעתיים וחצי בגלל כמות העבודה הספציפית שנדרשת. ב-ABCD יש אימון אחד פחות, ואפשר לקצר את האימונים עצמם כי כל אימון מתמקד בקבוצת שרירים גדולה אחת (ידיים לא נחשב).

• פותח/ת השרשור
עומס יתר. גם בגלל כמות האימונים, וגם אימון C שבדרך כלל כולל רגליים וכתפיים ואצל בילדרים הופך לאימון של שעתיים וחצי בגלל כמות העבודה הספציפית שנדרשת. ב-ABCD יש אימון אחד פחות, ואפשר לקצר את האימונים עצמם כי כל אימון מתמקד בקבוצת שרירים גדולה אחת (ידיים לא נחשב).
אבל אצלי הרגליים מופרדות,בקיצור...מה אתה ממליץ חחח?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית