הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ דל פחמימה לאורך זמן ותופעות שונות

• פותח/ת השרשור DorT
  • פורסם בתאריך

DorT

משתמש משקיע
2,363
624
נק' מוניטין:
1,823
2,363
624
היי חבר'ה,

אני כבר קרוב לחודשיים על 60-70 גרם פחמימה ליום. לא אוכל גלוטן בכלל.

הכל טוב ויפה אבל שמתי לב לכמה דברים, שאשמח לדעת ממה הם נובעים והאם אם תקינים.

בימים של העמסות אני נראה הרבה יותר שרירי, ההבדל כל כך גדול שאם הייתי נראה ככה תמיד הייתי מפסיק את החיטוב. מה גורם להבדל הזה ?

שאני אוכל גלוטן בהעמסות קורים לי דברים שלא היו קורים שהייתי אוכל גלוטן פעם. עצירויות, תחושה טיפה כבדה בבטן וכו'. מצחיק לשאול אבל יכול להיות שבגלל שאני לא אוכל גלוטן בכלל ביומיום הפכתי את עצמי ל אלרגי לגלוטן? אם אחליט לחזור לאכול גלוטן אחרי החיטוב הגוף יתרגל לזה בחזרה ?

תודה רבה
@יהושע64 @Moshe

בימים של העמסות אני נראה הרבה יותר שרירי, ההבדל כל כך גדול שאם הייתי נראה ככה תמיד הייתי מפסיק את החיטוב. מה גורם להבדל הזה ?
כשאתה בדל פחמימה המאגרי גליקוגן בשרירים מתרוקנים. כשאתה עושה העמסה המאגרים מתמלאים וזה נותן את המראה המלא לשרירים.

• פותח/ת השרשור
כשאתה בדל פחמימה המאגרי גליקוגן בשרירים מתרוקנים. כשאתה עושה העמסה המאגרים מתמלאים וזה נותן את המראה המלא לשרירים.
במידה וכל יום אוכל פחמימות במידה נכונה כך שמאגרי הגליקוגן יהיו מלאים אני אראה ככה קבוע ?

במידה וכל יום אוכל פחמימות במידה נכונה כך שמאגרי הגליקוגן יהיו מלאים אני אראה ככה קבוע ?
מבחינת השרירים כן, אבל אני חושב שאתה עלול חוץ מזה גם לעלות קצת נוזלים מתחת לעור (או איך שקוראים לזה) מה שיטשטש קצת את המראה השרירי.

• פותח/ת השרשור
מבחינת השרירים כן, אבל אני חושב שאתה עלול חוץ מזה גם לעלות קצת נוזלים מתחת לעור (או איך שקוראים לזה) מה שיטשטש קצת את המראה השרירי.
הבנתי.
כנראה הקטע עם הנוזלים הוא גם מה שגורים לי להראות פחות טוב מהרגיל יום אחרי העמסה.

נכון מאד.
שאני אוכל גלוטן בהעמסות קורים לי דברים שלא היו קורים שהייתי אוכל גלוטן פעם. עצירויות, תחושה טיפה כבדה בבטן וכו'. מצחיק לשאול אבל יכול להיות שבגלל שאני לא אוכל גלוטן בכלל ביומיום הפכתי את עצמי ל אלרגי לגלוטן? אם אחליט לחזור לאכול גלוטן אחרי החיטוב הגוף יתרגל לזה בחזרה ?
אני לא חושב שזה מהגלוטן, אני חושב שזה התופעות של דל פחמימה - אתה רגיל לתזונה דלה, שהיא גם ככה לא כיף גדול למערכת העיכול, ואז מעמיס עליה כמויות גדולות של אוכל ובעיקר פחמימה. ברור שתרגיש כבד.

• פותח/ת השרשור
נכון מאד.

אני לא חושב שזה מהגלוטן, אני חושב שזה התופעות של דל פחמימה - אתה רגיל לתזונה דלה, שהיא גם ככה לא כיף גדול למערכת העיכול, ואז מעמיס עליה כמויות גדולות של אוכל ובעיקר פחמימה. ברור שתרגיש כבד.
יש מצב, בהעמסה הבאה אשתדל להמנע מגלוטן ונראה אם מה שציינתי עדין קורה

יכול להיות שבגלל שאני לא אוכל גלוטן בכלל ביומיום הפכתי את עצמי ל אלרגי לגלוטן?
להיפך. חשיפה ממושכת לאלרגנים עלולה לפתח אלרגיה, הימנעות מהם ודאי שלא (אלא אם אתה בגיל שנה או משהו כזה. מסתבר שחשיפה מוקדמת למזונות שונים מפחיתה את הסיכוי לאלרגיה אליהם מאוחר יותר בחיים. ילדים ישראליים סובלים פחות מאלרגיה לבוטנים מאז המצאת הבמבה, ולא, זאת לא בדיחה).

• פותח/ת השרשור
להיפך. חשיפה ממושכת לאלרגנים עלולה לפתח אלרגיה, הימנעות מהם ודאי שלא (אלא אם אתה בגיל שנה או משהו כזה. מסתבר שחשיפה מוקדמת למזונות שונים מפחיתה את הסיכוי לאלרגיה אליהם מאוחר יותר בחיים. ילדים ישראליים סובלים פחות מאלרגיה לבוטנים מאז המצאת הבמבה, ולא, זאת לא בדיחה).
גדול
תודה רבה

המאגרי גליקוגן שלך גם מתמלאים ביותר מ100 אחוז בגלל שהם היו מרוקנים כל כך (משהו עם רגישות אינסולינית)
ככה שזה קורה רק במצב של דילול ומילוי.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית