הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ שאלה לפני תחילת ss

• פותח/ת השרשור Ori135
  • פורסם בתאריך

Ori135

משתמש פעיל
734
96
נק' מוניטין:
72
734
96
אני רוצה שבוע הבא להתחיל ss אחרי חודשיים וחצי של fbw
הבנתי שצריך להתחיל עם 70% מrm5 אבל נגיד הrm5 שלי בבנץ פרס זה 55 ש70% מזה זה 37.5
3 פעמיים בנץ פרס בשבועיים (שבוע אחד פעם אחת ושבוע שני פעמיים) 2.5 קילו כל אימון יקח לי יותר מחודש להגיע לrm5 שלי לפני ss !!!!
למה כל כך הרבה זמן? והאם בשביל לא השמין עדיף עד שאני יגיע למשקלי הrm5 שלי להיות במסה נקייה(500 מעל הנטרלי) ורק אחרי זה לעלות ל1000?

תעשה שבוע-שבועיים התקדמות ב5 קילו כל אימון. אחר כך תוריד ל2.5. מבחינת מאזן קלורי, זה אפשרי ואפילו רעיון לא רע לדעתי.

• פותח/ת השרשור
תעשה שבוע-שבועיים התקדמות ב5 קילו כל אימון. אחר כך תוריד ל2.5. מבחינת מאזן קלורי, זה אפשרי ואפילו רעיון לא רע לדעתי.
חיכיתי לתגובה שלך
אז לעלות ב5 עד נגיד שאני מגיע לrm5 שלי?
וסקוואט 5 או 7.5? דדליפט הבנתי 10 ודדליפט וסקוואט לחתוך את העליה במשקלים מתי?

חיכיתי לתגובה שלך
אז לעלות ב5 עד נגיד שאני מגיע לrm5 שלי?
וסקוואט 5 או 7.5? דדליפט הבנתי 10 ודדליפט וסקוואט לחתוך את העליה במשקלים מתי?
בעקרון אני חושב שאמור לקחת באזור ה3 שבועות להגיע מהדילואד עד לPRים. @stitch אשמח לשמוע דעה שלך בנושא כי אני לא בטוח אם בSS צריך תקופה ארוכה של משקלים נמוכים מRM כמו בלינארית או לא.
בכל מקרה, לדעתי תעשה ספירה שבעזרתה תוך 2-3 שבועות תגיע מה70% לשיאים ואז תתחיל לשבור אותם.

• פותח/ת השרשור
בעקרון אני חושב שאמור לקחת באזור ה3 שבועות להגיע מהדילואד עד לPRים. @stitch אשמח לשמוע דעה שלך בנושא כי אני לא בטוח אם בSS צריך תקופה ארוכה של משקלים נמוכים מRM כמו בלינארית או לא.
בכל מקרה, לדעתי תעשה ספירה שבעזרתה תוך 2-3 שבועות תגיע מה70% לשיאים ואז תתחיל לשבור אותם.
מה זה המשפט הזה מהדילואד עד לPRים?

אני חושב שאתה צודק, שבועיים-שלושה להגיע למשקלים זה סביר.
צריך לזכור שלא עושים כאן סתם 5RM, אלא עושים אותו 3 פעמים רצופות, ו- 3x5RM <> 5RM.
פותח השרשור, מ-37.5 קילו אתה יכול כמו שטנק אמר לקפוץ פעמיים עם 5 קילו, ואז להמשיך עם 2.5 קילו.
אם זה עדיין ייראה לך נמוך וקל - תמשיך לקפוץ ב-5 קילו.
טנק - שמתי לך לייק, אם זה מעצבן אותך אני אוריד 😁

מה זה המשפט הזה מהדילואד עד לPRים?
דילואד זה תהליך שבו אתה יורד ממשקל העבודה המקסימלי שלך לתקופת אימונים עם משקל שהוא % כלשהו מהמשקל המקסימלי שאתה יכול להרים. כלומר, כשאתה יורד מעבודה עם משקלים מקסימליים לעבודה עם 70% אתה מבצע דילואד (או ריסט, זאת גם מילה שמתארת את התהליך).
איך אני יכול להתעצבן מלייק שלך 😍

• פותח/ת השרשור
אני חושב שאתה צודק, שבועיים-שלושה להגיע למשקלים זה סביר.
צריך לזכור שלא עושים כאן סתם 5RM, אלא עושים אותו 3 פעמים רצופות, ו- 3x5RM <> 5RM.
פותח השרשור, מ-37.5 קילו אתה יכול כמו שטנק אמר לקפוץ פעמיים עם 5 קילו, ואז להמשיך עם 2.5 קילו.
אם זה עדיין ייראה לך נמוך וקל - תמשיך לקפוץ ב-5 קילו.
דילואד זה תהליך שבו אתה יורד ממשקל העבודה המקסימלי שלך לתקופת אימונים עם משקל שהוא % כלשהו מהמשקל המקסימלי שאתה יכול להרים. כלומר, כשאתה יורד מעבודה עם משקלים מקסימליים לעבודה עם 70% אתה מבצע דילואד (או ריסט, זאת גם מילה שמתארת את התהליך).

איך אני יכול להתעצבן מלייק שלך 😍

כנ״ל לגבי סקוואט ודדליפט? או שסקוואט ודדליפט לעלות עד שאני נתקע?

כנ״ל לגבי סקוואט ודדליפט? או שסקוואט ודדליפט לעלות עד שאני נתקע?
כשאתה מתחיל את התוכנית גם בסקוואט גם בדד ליפט וגם בלחיצות תגרום לכך שתוך כ3 שבועות תגיע מ70 אחוז למשקלי RM ואז תתחיל לטפס. כמובן שאם קורה שאתה נתקע רק בתרגיל אחד אז מורידים ל70% רק את התרגיל הספציפי הזה ולא את כל התוכנית.

• פותח/ת השרשור
התכוונתי לשאול אחרי שאני יגיע לrm להמשיך באותו במשקל לעלות בסקוואט ודדליפט
בבנץ ופס אני יחתוך מ5 קילו ל2.5
ועוד לא ענית אם להתחיל סקוואט עם 5 או 7.5 קילו
דדליפט אני יתחיל עם 10 קילו

בבנץ ופס אני יחתוך מ5 קילו ל2.5
תלוי בהרגשה שלך. אם אתה מרגיש שתוכל להתקדם בעליה של 5 קליו בסקוואט ובדד ליפט תוסיף 5. אם לא אז תוריד לעליה של 2.5.
ועוד לא ענית אם להתחיל סקוואט עם 5 או 7.5 קילו
אמרתי, תעשה את ההוספה הדרושה שיקח לך כ3 שבועות להגיע למשקלי RM. לא יודע איך מבחינת חישוב זה אמור להיות, תעשה את החישוב בעצמך. אחר כך תחליט אם להוסיף 5 או 2.5 בהתאם להרגשה שלך.

• פותח/ת השרשור
תלוי בהרגשה שלך. אם אתה מרגיש שתוכל להתקדם בעליה של 5 קליו בסקוואט ובדד ליפט תוסיף 5. אם לא אז תוריד לעליה של 2.5.

אמרתי, תעשה את ההוספה הדרושה שיקח לך כ3 שבועות להגיע למשקלי RM. לא יודע איך מבחינת חישוב זה אמור להיות, תעשה את החישוב בעצמך. אחר כך תחליט אם להוסיף 5 או 2.5 בהתאם להרגשה שלך.
זה בסדר שסק וואט ודליפה יקח לי שבוע-שבועיים להגיע לrm או שזה מהר מידי
כי אם אני עולה 5 קילו כל אימון בסקוואט אני יגיע לrm מהר כנ״ל דדליפט

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית