הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

קרע ברצועה ושבר בקרסול - פגיעה בטווח תנועה וביציבות

Balbazor

משתמש פעיל
819
1,273
נק' מוניטין:
4,826
819
1,273
אונ' ת"א
אהלן,
אבחנו אצלי קרע מלא ברצועה החיצונית של הקרסול, ביחד עם שברים בפטישון המדיאלי ובטלוס.
המצב דורש ניתוח, אבל מסיבות שונות אני לא יכול לבצע אותו כרגע אלא רק בעוד לפחות שנה. גם ללכת לפיזיותרפיה זה בעייתי עבורי בתקופה זו.
אני יכול להתאמן יחסית כרגיל (עם טיפה כאבים לפעמים), הבעיה העיקרית היא חוסר יציבות רציני מאוד במפרק, ברמה שאני עלול למעוד ולעקם את הקרסול גם מסתם הליכה על משטח מישורי.
עוד בעיה היא הגבלה בטווח תנועה - בעיקר בסיבוב חיצוני (eversion) וגם קצת בדורסיפלקשיין.

הייתי שמח לקבל תרגילים שאוכל לעשות בינתיים כדי לשפר את היציבות וטווח התנועה - רצוי בלי ציוד ייעודי, מקסימום גומייה. כרגע אני עושה עמידות על רגל אחת, סקוואט בולגרי ומתיחות למיניהן, אבל תמיד שמח לקבל עוד המלצות.

אהלן,
אבחנו אצלי קרע מלא ברצועה החיצונית של הקרסול, ביחד עם שברים בפטישון המדיאלי ובטלוס.
המצב דורש ניתוח, אבל מסיבות שונות אני לא יכול לבצע אותו כרגע אלא רק בעוד לפחות שנה. גם ללכת לפיזיותרפיה זה בעייתי עבורי בתקופה זו.
אני יכול להתאמן יחסית כרגיל (עם טיפה כאבים לפעמים), הבעיה העיקרית היא חוסר יציבות רציני מאוד במפרק, ברמה שאני עלול למעוד ולעקם את הקרסול גם מסתם הליכה על משטח מישורי.
עוד בעיה היא הגבלה בטווח תנועה - בעיקר בסיבוב חיצוני (eversion) וגם קצת בדורסיפלקשיין.

הייתי שמח לקבל תרגילים שאוכל לעשות בינתיים כדי לשפר את היציבות וטווח התנועה - רצוי בלי ציוד ייעודי, מקסימום גומייה. כרגע אני עושה עמידות על רגל אחת, סקוואט בולגרי ומתיחות למיניהן, אבל תמיד שמח לקבל עוד המלצות.
המלצות לתרגול עם שברים קיימים? קצת בעייתי , אתה לא חושב?

• פותח/ת השרשור
המלצות לתרגול עם שברים קיימים? קצת בעייתי , אתה לא חושב?
ייתכן, אבל האורתופד שהלכתי אליו אמר שאין מניעה בינתיים שאני אעשה כל דבר שלא מכאיב לי חוץ מדברים שעלולים לנקוע לי את הקרסול (כמו לשחק פוטבול - שם נפצעתי).
לפחות בינתיים אני אמור לעבור חודש של טראקים וגם קורס קצינים עם הפציעה הזו, אז אני מעדיף לשפר את המצב עד כמה שניתן בלי ניתוח עד שיתאפשר לי לעשות אותו.

במקומך הייתי מברר קצת על אפוס, אלה נעליים מיוחדות שיותאמו לבעייה שלך על ידי פיזיוטרפיסט. אם אתה לא יכול ללכת לפיזיותרפיה בגלל זמן- אז במקרה הזה אתה צריך ללכת אליהם אחת לאיזה חודשיים.
סובלים מכאבים בעקבות שבר בקרסול? |

לי היו נקעים חוזרים בקרסול (ברמה ממש מוגזמת) וזה עשה ניסים.

קיצר תברר.

ייתכן, אבל האורתופד שהלכתי אליו אמר שאין מניעה בינתיים שאני אעשה כל דבר שלא מכאיב לי חוץ מדברים שעלולים לנקוע לי את הקרסול (כמו לשחק פוטבול - שם נפצעתי).
לפחות בינתיים אני אמור לעבור חודש של טראקים וגם קורס קצינים עם הפציעה הזו, אז אני מעדיף לשפר את המצב עד כמה שניתן בלי ניתוח עד שיתאפשר לי לעשות אותו.
על איזה שבר בדיוק מדובר? מה כתוב בפענוח של הרנטגן/C.T?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית