הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ 4 שאלות לגבי הלינארית

AmitS85

משתמש פעיל
431
25
נק' מוניטין:
54
431
25
אוקיי, אז לפני שאתחיל עם השאלות, אני רוצה לציין שבקרוב אני מעוניין להתחיל את הלינארית כי אני משחק כדורסל ואני חושב שהתוכנית הזאת תקדם אותי לעומת SS תובענית שבה אני מניח שאתקע מוקדם יחסית במשקלים.
בינתיים אני עושה סוג של SS (בצורת המבנה של התוכנית, עם סקוואט קל באמצע השבוע) עם התקדמות חופשית במשקלים, ואני מוסיף 2 תרגילי ניתור בסיסיים עם משקל גוף לשיפור הניתור בסוף כל אימון - 2 סטים כל אחד.

אז אתחיל כעת עם השאלות:

1. אני יכול להוסיף את 2 תרגילי הניתור שהזכרתי קודם לתוכנית בסוף כל אימון? אני לא חושב שזה יהווה בעיה להתאוששות.

2. האם אפשר להחליף את החתירה במתח במשיכה הראשית? ראיתי שכן בעיקרון, אבל אני רוצה להיות בטוח.

3. אם כן, אז במתח אני מרגיש שאין לי צורך בחימום ושאני יכול להתחיל ישר בסט העצים.
אז השאלה היא האם אני יכול לדלג על 4 הסטים של החימום במתח ולעבור ישר לסט הכבד?

4. גם אם אני אצטרך לעשות את 4 הסטים של החימום, עדיין אני לא אצליח ליישם את הכלל של הפירמידה העולה בתוכנית (לפי מה שכתוב פה).
הבעיה היא שה-RM5 שלי במתח (נכון לעכשיו) זה 15 ק"ג עליי (בנוסף למשקל הגוף שלי, שזה 67), ואם אני אעשה את המתח רק במשקל הגוף (שזה בעצם המשקל הכי נמוך שאפשר לעשות במתח) אז זה לא יהיה 60% או 70% מ-RM5 כפי שכתוב שצריך לעשות בשני הסטים הראשונים, זה כבר נהיה בערך 80% (67 מתוך 82).
אז מה אתם חושבים שצריך לעשות במצב כזה?

אשמח אם תענו לי על הכל בצורה מסודרת (אני מעדיף שעל כל שאלה תענו בציטוט נפרד).
תודה מראש 😃

1. אני יכול להוסיף את 2 תרגילי הניתור שהזכרתי קודם לתוכנית בסוף כל אימון? אני לא חושב שזה יהווה בעיה להתאוששות.
רק לא באימון ההתאוששות.
מעבר לכך, אני לא חושב שזו תיהיה בעיה.
כמובן לא בתחילת התוכנית, בדיוק כפי שלא אמליץ על תרגילי עזר עם תחילת תוכנית ה SS.
אבל הלינארית מעט סלחנית יותר 😉

2. האם אפשר להחליף את החתירה במתח במשיכה הראשית? ראיתי שכן בעיקרון, אבל אני רוצה להיות בטוח.
אפשר.

3. אם כן, אז במתח אני מרגיש שאין לי צורך בחימום ושאני יכול להתחיל ישר בסט העצים.
תעשה אקרוס של 3x5

אוקיי, אז לפני שאתחיל עם השאלות, אני רוצה לציין שבקרוב אני מעוניין להתחיל את הלינארית כי אני משחק כדורסל ואני חושב שהתוכנית הזאת תקדם אותי לעומת SS תובענית שבה אני מניח שאתקע מוקדם יחסית במשקלים.
בינתיים אני עושה סוג של SS (בצורת המבנה של התוכנית, עם סקוואט קל באמצע השבוע) עם התקדמות חופשית במשקלים, ואני מוסיף 2 תרגילי ניתור בסיסיים עם משקל גוף לשיפור הניתור בסוף כל אימון - 2 סטים כל אחד.

אז אתחיל כעת עם השאלות:

4. גם אם אני אצטרך לעשות את 4 הסטים של החימום, עדיין אני לא אצליח ליישם את הכלל של הפירמידה העולה בתוכנית (לפי מה שכתוב פה).
הבעיה היא שה-RM5 שלי במתח (נכון לעכשיו) זה 15 ק"ג עליי (בנוסף למשקל הגוף שלי, שזה 67), ואם אני אעשה את המתח רק במשקל הגוף (שזה בעצם המשקל הכי נמוך שאפשר לעשות במתח) אז זה לא יהיה 60% או 70% מ-RM5 כפי שכתוב שצריך לעשות בשני הסטים הראשונים, זה כבר נהיה בערך 80% (67 מתוך 82).
אז מה אתם חושבים שצריך לעשות במצב כזה?

אשמח אם תענו לי על הכל בצורה מסודרת (אני מעדיף שעל כל שאלה תענו בציטוט נפרד).
תודה מראש 😃
1. כן, במידה ויש בעיה בהתאוששות תוריד אותם פשוט, או תמצא פתרון אחר,כמו להזיז יום וכו'.
2. כן.
3. אני החלפתי את השיכה ל צינאפס 3X5 כשכל אימו אני מוסיף חציי קילו,אם יש לך אופציה למיקרו לודינג וזה עובד, מגניב, אם אין-תוסיף כל חמישי או כל ראשון.
4. פשוט לעבוד 3 סטים 5 חזרות עם משקל.

• פותח/ת השרשור
רק לא באימון ההתאוששות.
מעבר לכך, אני לא חושב שזו תיהיה בעיה.
כמובן לא בתחילת התוכנית, בדיוק כפי שלא אמליץ על תרגילי עזר עם תחילת תוכנית ה SS.
אבל הלינארית מעט סלחנית יותר 😉
זאת אומרת כדאי לעשות אותם באימונים A ו-C?
ואני יודע שלא כדאי לעשות תרגילי עזר בתחילת תוכנית, אבל חשוב לי לשפר את הניתור כי אני משחק כדורסל בקבוצה, ושני התרגילים האלה מבוצעים עם משקל גוף ועובדים בעיקר על סיבולת, אז אני לא רואה בזה בעיה בינתיים.
תעשה אקרוס של 3x5
סליחה על הבורות, אבל מה זה אקרוס 3X5? כלומר 3 סטים של 5 חזרות כמו ב-SS? איך זה יעבוד באימון C?
3. אני החלפתי את השיכה ל צינאפס 3X5 כשכל אימו אני מוסיף חציי קילו,אם יש לך אופציה למיקרו לודינג וזה עובד, מגניב, אם אין-תוסיף כל חמישי או כל ראשון.
1. אין לנו במכון פלטות של חצי קילו, הכי קטן זה 1.25 ק"ג. האם במתח ספציפית ההתקדמות היא כל אימון? כמה משקל צריך להוסיף במתח באימון C?
2. מה זה מיקרו לודינג? סליחה על הבורות

זאת אומרת כדאי לעשות אותם באימונים A ו-C?
ואני יודע שלא כדאי לעשות תרגילי עזר בתחילת תוכנית, אבל חשוב לי לשפר את הניתור כי אני משחק כדורסל בקבוצה, ושני התרגילים האלה מבוצעים עם משקל גוף ועובדים בעיקר על סיבולת, אז אני לא רואה בזה בעיה בינתיים.

סליחה על הבורות, אבל מה זה אקרוס 3X5? כלומר 3 סטים של 5 חזרות כמו ב-SS? איך זה יעבוד באימון C?

1. אין לנו במכון פלטות של חצי קילו, הכי קטן זה 1.25 ק"ג. האם במתח ספציפית ההתקדמות היא כל אימון? כמה משקל צריך להוסיף במתח באימון C?
2. מה זה מיקרו לודינג? סליחה על הבורות
3X5 אקרוס זה אומר שכל סט זהה לשני, לדוגמא סקואט 3 סטים 5 חזרות 80קג בכל הסטים זה 3X5 אקרוס.
1. אם הכי קטן זה 1.25 תעלה באימון C 1.25 ורק באימון C.
2. מיקרו לודינג זה פלטות קטנות, כלומר של חצאי קילו וכאלה, אל תתעסק בזה במידה ואין פשוט תעלה 1.25 קג באימוני C

• פותח/ת השרשור
אני תמיד גם באימון A וגם באימון C עובד 3X5 , תעשה מה שנראה לך יותר נוח.יכול להיות רעיוו נחמד של 3X3 עם עליה, תעשה מה שיותר מתאים לך.
פשוט כתוב במאמר של התוכנית שבאימון C הסט העצים צריך להיות בן 3 חזרות, אז אם כך זה אמור להיות 3X3, לא?
אימון C
כמו באימון A, הסקוואט, הלחיצה והמשיכה (אותם תרגילים מאימון A) בנויים באופן דומה: 4 סטים, כל אחד בן 5 חזרות, בפירמידה עולה לפי אחוזים, ואילו הסט החמישי, הכבד, יבוצע ל-3 חזרות בלבד ולמשקל כבד יותר מאשר באימון A

פשוט כתוב במאמר של התוכנית שבאימון C הסט העצים צריך להיות בן 3 חזרות, אז אם כך זה אמור להיות 3X3, לא?
בתכלס כתוב שיש משיכה. אני החלפתי למתח כי זה פחות טכניקה להתעסק בה, זה תרגיל שרציתי להשתפר בו, זה תרגיל מעולה שחייב להיות בכל תוכנית אימונים מבחינתי. אז אני החלפתי, כל אחד והבחירות שלו

• פותח/ת השרשור
בתכלס כתוב שיש משיכה. אני החלפתי למתח כי זה פחות טכניקה להתעסק בה, זה תרגיל שרציתי להשתפר בו, זה תרגיל מעולה שחייב להיות בכל תוכנית אימונים מבחינתי. אז אני החלפתי, כל אחד והבחירות שלו
מה הקשר??
עזוב לא משנה, אני פשוט אחכה לעוד תגובות.

@stitch @White Walker מה אתם חושבים? באימון C האקרוס צריך להיות 3X3, נכון?

מה הקשר??
עזוב לא משנה, אני פשוט אחכה לעוד תגובות.

@stitch @White Walker מה אתם חושבים? באימון C האקרוס צריך להיות 3X3, נכון?
עניתי לך כבר 2 תגובות למעלה, או שתעשה 3X5 בשתי האימונים או שתעשה 3X3 באימון C ו 3X5 באימון A,אמרתי לך ,תנסה תראה מה עובד לך ותבחר.

הליניארית לא הכי בנויה למתח, אני הוספתי אותו לתוכנית כתרגיל עזר.
אם אתה מכניס אותו כתרגיל ראשי, אז כן, בעצימות 3x3 עם משקל כבד יותר.

• פותח/ת השרשור
עניתי לך כבר 2 תגובות למעלה, או שתעשה 3X5 בשתי האימונים או שתעשה 3X3 באימון C ו 3X5 באימון A,אמרתי לך ,תנסה תראה מה עובד לך ותבחר.
הליניארית לא הכי בנויה למתח, אני הוספתי אותו לתוכנית כתרגיל עזר.
אם אתה מכניס אותו כתרגיל ראשי, אז כן, בעצימות 3x3 עם משקל כבד יותר.
סבבה תודה רבה לשניכם 😃
רק עוד שאלה, מתי צריך להשתמש בתרגילי עזר בתוכנית? כשאין התקדמות בתרגילים הראשיים?

רק עוד שאלה, מתי צריך להשתמש בתרגילי עזר בתוכנית? כשאין התקדמות בתרגילים הראשיים?
אני מאמין בתוספת תרגילי עזר לפי עקרון תוספת תרגילי עזר בSS. זה אומר שאפשר כל אימון להוסיף תרגיל אחד כשאוסף התרגילים שלך הוא כפיפות בטן, גב תחתון, מקבילים וצ'ין אפס ואולי עוד כמה.
בנוסף לעצה הזאת בא כאן אלמנט הנסיון, אני אישית בתור אחד שקורא לעצמו מנוסה בלינארית עשיתי תוספות "לא שגרתיות" שהיו מועילות לי (לדוגמא, תוספת של דד ליפט בנפח של 3X3 עם 80% ממשקל העבודה על מנת לקדם את הדד ליפט שנתקע). אני מאמין בזה שכל בנאדם צריך לנסות על עצמו דברים ולפעמים לעשות שינויים בתוכנית גם על דעת עצמו כדי לצבור נסיון ולראות איך הגוף שלו מגיב לכל דבר. מכל הניסויים שעשיתי על עצמי למדתי המון.

• פותח/ת השרשור
אני מאמין בתוספת תרגילי עזר לפי עקרון תוספת תרגילי עזר בSS. זה אומר שאפשר כל אימון להוסיף תרגיל אחד כשאוסף התרגילים שלך הוא כפיפות בטן, גב תחתון, מקבילים וצ'ין אפס ואולי עוד כמה.
מהו עיקרון תוספת תרגילי עזר ב-SS? אני יודע שאפשר כל אימון להוסיף תרגיל עזר אחד, השאלה היא באיזה שלב כדאי להוסיף/לעשות תרגילי עזר?
לא ממש ענית לי השאלה...

מהו עיקרון תוספת תרגילי עזר ב-SS? אני יודע שאפשר כל אימון להוסיף תרגיל עזר אחד, השאלה היא באיזה שלב כדאי להוסיף/לעשות תרגילי עזר?
לא ממש ענית לי השאלה...
תרגיל אחד סוף אימון. בד"כ מקבילים/כפיפות בטן/גב תחתון או אפשר גם תוספת מתח/צ'ין אפס אם אתה מחליף קלין בבנט אובר. אין פה חוקים קבועים אז אל תצפה לקבל תשובה יותר ישירה ממני.

אבל מתי בעיקרון/בערך צריך להוסיף תרגילי עזר? אתה לא יכול לענות על שאלה פשוטה?
כשאתה מרגיש שאתה לא שבור לגמרי מהתרגילים שעשית, מרגיש שתוכל להתאושש לאימון הבא גם אם תוסיף עוד תרגיל עזר.

• פותח/ת השרשור
מה הכוונה?
כשסיימת את שלושת התרגילים הראשיים והמחשבה שצצה לך בראש היא "וואלה האימון הזה זרם לי ואני מרגיש סבבה לגמרי אפשר להוסיף עוד תרגיל עזר ולא יקרה כלום"
כלומר כשאני ארגיש שאני לא מתקדם בתרגילים הראשיים?
מה הקשר בין להתאושש ללא להתקדם? כשאתה מרגיש שתרגיל העזר לא יפגע בהתקדמות בתרגילים הראשיים, תוסיף אותו

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית