הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ 4 שאלות לגבי הלינארית

AmitS85

משתמש פעיל
431
25
נק' מוניטין:
54
431
25
אוקיי, אז לפני שאתחיל עם השאלות, אני רוצה לציין שבקרוב אני מעוניין להתחיל את הלינארית כי אני משחק כדורסל ואני חושב שהתוכנית הזאת תקדם אותי לעומת SS תובענית שבה אני מניח שאתקע מוקדם יחסית במשקלים.
בינתיים אני עושה סוג של SS (בצורת המבנה של התוכנית, עם סקוואט קל באמצע השבוע) עם התקדמות חופשית במשקלים, ואני מוסיף 2 תרגילי ניתור בסיסיים עם משקל גוף לשיפור הניתור בסוף כל אימון - 2 סטים כל אחד.

אז אתחיל כעת עם השאלות:

1. אני יכול להוסיף את 2 תרגילי הניתור שהזכרתי קודם לתוכנית בסוף כל אימון? אני לא חושב שזה יהווה בעיה להתאוששות.

2. האם אפשר להחליף את החתירה במתח במשיכה הראשית? ראיתי שכן בעיקרון, אבל אני רוצה להיות בטוח.

3. אם כן, אז במתח אני מרגיש שאין לי צורך בחימום ושאני יכול להתחיל ישר בסט העצים.
אז השאלה היא האם אני יכול לדלג על 4 הסטים של החימום במתח ולעבור ישר לסט הכבד?

4. גם אם אני אצטרך לעשות את 4 הסטים של החימום, עדיין אני לא אצליח ליישם את הכלל של הפירמידה העולה בתוכנית (לפי מה שכתוב פה).
הבעיה היא שה-RM5 שלי במתח (נכון לעכשיו) זה 15 ק"ג עליי (בנוסף למשקל הגוף שלי, שזה 67), ואם אני אעשה את המתח רק במשקל הגוף (שזה בעצם המשקל הכי נמוך שאפשר לעשות במתח) אז זה לא יהיה 60% או 70% מ-RM5 כפי שכתוב שצריך לעשות בשני הסטים הראשונים, זה כבר נהיה בערך 80% (67 מתוך 82).
אז מה אתם חושבים שצריך לעשות במצב כזה?

אשמח אם תענו לי על הכל בצורה מסודרת (אני מעדיף שעל כל שאלה תענו בציטוט נפרד).
תודה מראש 😃

• פותח/ת השרשור
כשסיימת את שלושת התרגילים הראשיים והמחשבה שצצה לך בראש היא "וואלה האימון הזה זרם לי ואני מרגיש סבבה לגמרי אפשר להוסיף עוד תרגיל עזר ולא יקרה כלום"

מה הקשר בין להתאושש ללא להתקדם? כשאתה מרגיש שתרגיל העזר לא יפגע בהתקדמות בתרגילים הראשיים, תוסיף אותו
אבל למה להוסיף תרגילי עזר כל עוד אני מתקדם כרגיל בתרגילים הראשיים בתוכנית?
זה לא נועד לשימוש כאשר ההתקדמות בתרגילים הראשיים נעצרה/ירדה?

אבל למה להוסיף תרגילי עזר כל עוד אני מתקדם כרגיל בתרגילים הראשיים בתוכנית?
בכל זאת השאיפה היא שלא תחזור הביתה בהרגשה שלא עשית כלום באימון אחרי השבועות הראשונים שלך. בנוסף לכך תרגילי עזר כמו כפיפות בטן וגב תחתון יכולים מאוד להועיל להתקדמות שלך בתרגילים כמו סקוואט ודד ליפט. יש הרבה סיבות
זה לא נועד לשימוש כאשר ההתקדמות בתרגילים הראשיים נעצרה/ירדה?
זה אחד מהשימושים.

• פותח/ת השרשור
בכל זאת השאיפה היא שלא תחזור הביתה בהרגשה שלא עשית כלום באימון אחרי השבועות הראשונים שלך. בנוסף לכך תרגילי עזר כמו כפיפות בטן וגב תחתון יכולים מאוד להועיל להתקדמות שלך בתרגילים כמו סקוואט ודד ליפט. יש הרבה סיבות
אתה מבלבל אותי, מצד אחד אתה אומר לעשות תרגילי עזר כי זה יכול להועיל להתקדמות שלי, ומצד שני אתה אומר שזה גם נועד כאשר נוצר חוסר התקדמות בתרגילים הראשיים.

בוא ננסה את השאלה בצורה כזו, מתי אין צורך בשימוש בתרגילי עזר?

• פותח/ת השרשור
כשאתה מרגיש שאם תוסיף תרגילי עזר ההתקדמות השבועית שלך בתרגילי הבסיס תפגע
אז למה ראיתי במאמר של ה-SS שלא ממליצים (לפחות למתאמנים מתחילים) להוסיף תרגילי עזר?
בשלבים הראשונים אין שום צורך להוסיף שום צורה של תרגילי עזר מעבר לתוכנית המקורית. תרגילי בטן ושוקיים יהיו אולי יוצאי הדופן, ונבצע אותם לאחר שהתרגילים החשובים נעשו. עבדו בתוכנית הרגילה לפחות חודש לפני שאתם בכלל חושבים על להוסיף תרגילי עזר. לאחר חודש, בהם פיתחתם את ההסתגלות הדרושה כדי להתאושש מכל אימון, אתם יכולים לחשוב על להוסיף תרגילי עזר. אבל עליכם להבין שרוב המתחילים ישתפרו יותר אם הם יחכו עם תרגילי העזר עד כמה שאפשר.

עבודת עזר אינה בגדר חובה והיא אינה הכרחית.

• פותח/ת השרשור
קיצור עמית מה שאתה עושה פה זה התעסקות בקקה.

התשובה קצרה ופשוטה, הלינארית נועדה להוסיף לך משקלים מדי שבוע. חושב שתוכל גם להוסיף משקלים מדי שבוע וגם להוסיף תרגילי עזר? לך על זה. חושב שלא תצליח? אל תוסיף. נקודה. לגבי איזה תרגילים וכמה תרגילים כבר רשמתי לך קודם.

• פותח/ת השרשור
קיצור עמית מה שאתה עושה פה זה התעסקות בקקה.

התשובה קצרה ופשוטה, הלינארית נועדה להוסיף לך משקלים מדי שבוע. חושב שתוכל גם להוסיף משקלים מדי שבוע וגם להוסיף תרגילי עזר? לך על זה. חושב שלא תצליח? אל תוסיף. נקודה. לגבי איזה תרגילים וכמה תרגילים כבר רשמתי לך קודם.
אז בקיצור, בלינארית ספציפית צריך להשתמש בתרגילי עזר בכל מחיר אלא אם כן ההתקדמות בתרגילים הראשיים תפגע?

אז בקיצור, בלינארית ספציפית צריך להשתמש בתרגילי עזר בכל מחיר אלא אם כן ההתקדמות בתרגילים הראשיים תפגע?
זאת בחירה שלך. אתה יכול גם לא להוסיף תרגילי עזר. התוכנית הלינארית היא תוכנית שיכולה להרשות לעצמה יותר עזר מss בגלל עצימות נמוכה יותר אבל כמו בss זה נשאר בגדר אופציה. רוצה? תוסיף. לא רוצה? אל תוסיף.

למה לאנשים קשה לקבל בחירה חופשית כאופציה והם רק רוצים שיגידו להם מה לעשות?

• פותח/ת השרשור
למה לאנשים קשה לקבל בחירה חופשית כאופציה והם רק רוצים שיגידו להם מה לעשות?
א. קודם כל, אני אישית לא ידעתי שתרגילי עזר זה בגדר בחירה.
ב. אנשים לא רוצים לקחת סיכונים ולטעות, ולכן מעדיפים להתייעץ עם אנשים מבינים ומנוסים. גם אם זה בשאלות קצת טיפשיות.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית