הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ תרגילים שונים לאותו שריר

• פותח/ת השרשור meni23
  • פורסם בתאריך
מצב
השרשור נעול

meni23

משתמש מתחיל
55
0
נק' מוניטין:
0
55
0
נגיד אני עכשיו מאמן בטן ואני עשיתי כפיפות בטן מה הקטע לעשות עוד תרגילים? אם הם עובדים על אותם שרירים?

זה נותן אפקט אחר לשריר אם עובדים עליו בתרגיל אחר?

אם אני יעשה 4-5 תרגילים לאותו שריר או יעבוד על השריר רק עם תרגיל אחד מה ההבדל?

אני רוצה להבין..

מה הקטע לעשות עוד תרגילים? אם הם עובדים על אותם שרירים?
יש מושג שנקרא "נפח אידיאלי" שאומר שיש נפח כלשהו שעל הגוף שלך לעבוד בו על מנת להגיע לתוצאות הטובות ביותר. אולי לחלק מהאנשים הנפח האידיאלי הוא ביצוע תרגיל אחד לאותו שריר וחלק ידרשו יותר. הגיוון של התרגילים נועד על מנת שהתרגילים לא יעבדו בדיוק על אותם השרירים. מתאמן שמבצע מתח ופולי עליון לפנים עושה טעות כי אומנם הוא מבצע שני תרגילים אבל הם עובדים כמעט בצורה זהה על אותם השרירים. לאומת זאת מתאמן שמבצע לחיצת חזה ומקבילים עושה גיוון טוב כי אומנם שני התרגילים עובדים על החזה כשריר ראשי הם משלבים שילוב אחר באחוזים אחרים של שרירים מייצבים ושרירים מסייעים.
בטן זאת דוגמא רעה כי אין לך כל כך איפה לגוון בטן מבחינת עבודת שרירים. הסיבה היחידה לגיוון בבטן היא שליטה ברמת הקושי. מתאמן עם בטן ממוצעת יסתפק בכפיפות בטן סטנדרטיות כאשר מתאמן עם בטן מפותחת ידרוש תרגילים מיוחדים.
זה נותן אפקט אחר לשריר אם עובדים עליו בתרגיל אחר?
כמובן. עבודה בצורה שונה גורמת לתוצאה שונה.
אם אני יעשה 4-5 תרגילים לאותו שריר או יעבוד על השריר רק עם תרגיל אחד מה ההבדל?
ההבדל הוא מבחינת הנפח האידיאלי בשבילך. במידה ואתה מתאמן מתחיל סביר להניח שמערכת העצבים תקבל את הסטרס שלה גם מכמות נמוכה של סטים אז הוספה של תרגילים נוספים עלולה להפריע להפרעת התקדמות במשקלי העבודה ופיתוח של מערכת העצבים. בשלבים מתקדמים יותר מתאמנים עובדים מתוכניות נפח נמוך לתוכניות נפח גבוה על מנת לספק את דרישת גופם לנפח האידיאלי שלהם

• אהבתי
Reactions: Tom
אין הבדל.
לפיכך, הייתי מציע תרגיל אחד לכל שריר בגוף כדי לקבל גירוי מקסימלי.
לדעתי אתה מדבר שטויות. הייתי ממליץ תרגיל אחד לכל הגוף, כדי לקבל גירוי מינימלי.

אני עובד על בטן ב sw לא כדאי לשלב או תרגילים מהצדדים??
עמידה סטטית הפוכה בצמוד לקיר, הרבה מתאמני קרוספיט עושים את זה והבטן שלהם חזקה מאוד.

לדעתי אתה מדבר שטויות. הייתי ממליץ תרגיל אחד לכל הגוף, כדי לקבל גירוי מינימלי.
אולי שילוב של סקוואט וקרלז?
נראה לי הכי אידיאלי.

אני משתמש באותה השיטה.
לכל שריר בגוף אני עושה תרגיל אחד ולא יותר...
אם אני מרגיש שאני לא גודל מספיק, אני פשוט מוסיף יותר סטים, AKA נפח אימון.

אני משתמש באותה השיטה.
לכל שריר בגוף אני עושה תרגיל אחד ולא יותר...
אם אני מרגיש שאני לא גודל מספיק, אני פשוט מוסיף יותר סטים, AKA נפח אימון.
אחי, במקום FBA אתה יכול פשוט 👉👌
זה עובד גם על מוביליטי וגם על שרירי הליבה.

למה לעזאזל שתרצה להוסיף סקוואט אם יש כבר קרלז שמטפל בהכל? 🫤
כי אני צריך לגרות קצת את הרגליים עחי 🫤

כי אני צריך לגרות קצת את הרגליים עחי 🫤
אתה עושה יותר קרלז מ.... ובכן, כל בנאדם שאני מכיר. כל בנאדם שחי על פני האדמה אי פעם!
תגיד אתה, אתה לא מרגיש את הרגליים מגורות??? זה קרלז בע-מ-י-ד-ה!! עמידה רוצחת את הרגליים!!

אתה עושה יותר קרלז מ.... ובכן, כל בנאדם שאני מכיר. כל בנאדם שחי על פני האדמה אי פעם!
תגיד אתה, אתה לא מרגיש את הרגליים מגורות??? זה קרלז בע-מ-י-ד-ה!! עמידה רוצחת את הרגליים!!
לא מרגיש 🫤
אולי כדאי לי לוותר על הסקוואט ולעבור לריצה?
זה יעבוד מספיק על הרגליים לא?

קרלז זה התרגיל הכי מורכב שיש.
עדיף לך לא להשקיע בכל התרגילים האחרים ורק לעלות בו משקל. אתה תראה את כל הגוף שלך מתנפח פלאים וגדל מהרגליים ועד הראש. מבטיח לך תוצאות ואימונים קצרים של כ10 דקות.עשייה של כל הסקוואטים הדדליפטים והבנצ'ים זה סתם בזבוז זמן כי הם לא עובדים על כל השרירים,לעומת הקרלז שכן.
זה נפח יתר. עדיף לעשות כיווץ ישבן בישיבה, אפילו במשרד.
כמה סטים של כיווצים מומלץ?

@meni23

אני חושב שקיבלת מספיק תשובות ולכן הנושא ננעל.

ועכשיו בנימה רצינית יותר, אם תמשיך לפתוח שרשורים שחוזרים על עצמם ותתעלם מאזהרות של מנהלים אחרים בנושא,
לא תיהיה לך הזדמנות להבין יותר. ראה זאת כאזהרה ידידותית.

מצב
השרשור נעול
Back
למעלה תחתית