הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ דיון עד כמה קריאטין יכול להסתיר חיטובים?

• פותח/ת השרשור To be
  • פורסם בתאריך

To be

משתמש פעיל
974
31
נק' מוניטין:
34
974
31
כמה לדעתכם קריאטין יכול להסתיר חיטובים? אם אפשר שההגדרה תהיה ב% שומן..
יעני אם מפסיקים בחיטוב, מרואים בשבוע שאחרי?

איפשר להגיד לך כמה אחוזי שומן תעלה כי לא תעלה בגלל הקריאטין באחוזי שומן
אתה תעלה בנוזלים בנפח של בערך 1-3 קילו.
ושתפסיק לקחת אחרי חודש בערך זה ירד ותיראה את המסת שריר שצברת.
ולדעתי זה לא עד כדי כך מסתיר את החיטוב

אף פעם לא הבנתי את הקטע של המיתוס הזה, קריאטין צובר נוזלים בתוך השריר, בתוך הסרקופלסמה, איך לעזאזל זה אמור להסתיר חיטובים? זה אמור להגדיל ולהדגיש אותם. זה לא נתרן שצובר נוזלים מחוץ לתא השרירי, ואז החיטובים נהרסים כביכול.

אף פעם לא הבנתי את הקטע של המיתוס הזה, קריאטין צובר נוזלים בתוך השריר, בתוך הסרקופלסמה, איך לעזאזל זה אמור להסתיר חיטובים? זה אמור להגדיל ולהדגיש אותם. זה לא נתרן שצובר נוזלים מחוץ לתא השרירי, ואז החיטובים נהרסים כביכול.
לפי מה שאני הבנתי, בגלל שקריאטין דורש ממך לשתות הרבה מאוד מים ולא כל המים הולכים לשריר אז יש גם עליה כללית בנוזליות

לפי מה שאני הבנתי, בגלל שקריאטין דורש ממך לשתות הרבה מאוד מים ולא כל המים הולכים לשריר אז יש גם עליה כללית בנוזליות
נוזלים שלא נחוצים יוצאים בשתן.
הנוזלים שאנחנו מכניסים ילכו לשריר ואם לא נשתה מספיק מים, יהיה מעבר של נוזלים לתאי שריר (בגלל הדרישה של הקריאטין) מאיברים אחרים מה שיכול לגרום להתייבשות.

@לוטם ו @shahar18 , הסברכם הגיוני, אבל יש משהו במשאמר @Tank , אני בטוח שקריאטין משפיע על המראה החיצוני "הנוזלי"..
השאלה כמה..
באחוזי שומן נמוכים מאוד (8-9 ומטה), כן זה ישפיע קצת על המראה. באחוזי שומן שאנחנו מדברים עליהם בדרך כלל 10+, זה במידה מאוד זניחה, מה שמשפיע על המראה הנוזלי זה כמות הפחמימות.
מי שנמצא בתזונה דלת פחמימות ומתסף בקריאטין, יוכל להעיד.

נוזלים שלא נחוצים יוצאים בשתן.
הנוזלים שאנחנו מכניסים ילכו לשריר ואם לא נשתה מספיק מים, יהיה מעבר של נוזלים לתאי שריר (בגלל הדרישה של הקריאטין) מאיברים אחרים מה שיכול לגרום להתייבשות.
כשאתה שותה 3-4 ליטר נוזלים ביום כדי לפצות על הקריאטין באמת נראה לך שכל הכמות הזאת תתחלק לשתן ולספיגת שריר? מדובר על כמויות גדולות מאוד, ברור שתהיה עליה ברמת הנוזליות, במיוחד אצל אנשים שליתר בטחון שותים הרבה בתקופה הזאת.

אני נוזלי על 0 פחמימה כבר חודשיים אוליי, אבל הקריאטין בשטח.
גם אני בדיוק ככה, 35 פחמימה ליום וקריאטין, התחלתי רק השבוע את החיטוב, ירדתי במשקל אבל רמת הנוזליות לא ירדה ואני מרגיש שזה "מטעה" מבחינת אחוז השומן שאני נמצא בו כרגע.

כשאתה שותה 3-4 ליטר נוזלים ביום כדי לפצות על הקריאטין באמת נראה לך שכל הכמות הזאת תתחלק לשתן ולספיגת שריר? מדובר על כמויות גדולות מאוד, ברור שתהיה עליה ברמת הנוזליות, במיוחד אצל אנשים שליתר בטחון שותים הרבה בתקופה הזאת.
הגוף גם מאבד נוזלים במהלך היום. זאת הסיבה העיקרית שאנחנו שותים, למקרה שתהית.

אני נוזלי על 0 פחמימה כבר חודשיים אוליי, אבל הקריאטין בשטח.
על סמך מה הסקת שאתה נוזלי ? איך אתה יודע להבדיל בין שומן למים?

הגוף גם מאבד נוזלים במהלך היום. זאת הסיבה העיקרית שאנחנו שותים, למקרה שתהית.
אם אני לא מזיע כתוצאה מריצה או פעילות אירובית אחרת כלשהי, האם כמות הנוזלים שאני מאבד במהלך היום בצורה שהיא לא אחת מאלה שציינתי משמעותית?

• פותח/ת השרשור
על סמך מה הסקת שאתה נוזלי ? איך אתה יודע להבדיל בין שומן למים?
לא חדש עליי, אני גם מדבר על סטייה 2-3% לא במדויק.
2_ אני בייעוץ אישי עם משה.. הבן אדם הזה גומר אותי באוכל ואירובי.. ודעתו לא שונה משלי לגבי נוזלים..

התחלתי לפני חודש קריאטין ולא עליתי בנוזלים, לפחות לא בעלייה הנראת לעיין.

מה שכן, אני שותה את זה לפני השינה, ומשתין 3 פעמים במהלך הלילה.

• פותח/ת השרשור
מה שכן, אני שותה את זה לפני השינה, ומשתין 3 פעמים במהלך הלילה.
דפקה הרבה להשתין לא גורם לי, בכללי בשעות היום אני כן משתין הרבה אבל זבגלל המים לדעתי,
אגב עלית במשקל?

אם אני לא מזיע כתוצאה מריצה או פעילות אירובית אחרת כלשהי, האם כמות הנוזלים שאני מאבד במהלך היום בצורה שהיא לא אחת מאלה שציינתי משמעותית?
בטח. ממה שידוע לי הגוף מאבד 1-1.5 ליטר נוזלים דרך זיעה, נשימה וצואה . במדינה כמו שלנו מאמין שאפילו יותר , בהנחה שאנחנו לא כל היום במזגן.
מי שעוסק בפעילות אירובי/אנאירובית כמובן שמאבד יותר

דפקה הרבה להשתין לא גורם לי, בכללי בשעות היום אני כן משתין הרבה אבל זבגלל המים לדעתי,
אגב עלית במשקל?

אני בחיטוב עדיין ומסיים בימים הקרובים, אז לא עליתי במשקל... אבל זה בהחלט שיפר את המשקלי עבודה שלי.

כל החיים שלי אני מתאמן ורק לפני חודש נזכרתי לקחת את זה, באמת שזה תוסף מומלץ

ואם מישהו ממליץ לך לעשות העמסה או משהו בסגנון אז ממש לא, כל יום כף הגשה, גם בימים ללא אימון, אני אישית לוקח לפני השינה.

מה שמשפיע על המראה הנוזלי זה כמות הפחמימות.
אבל גם הן גורמות לספיחת מים אל תוך השריר (וקצת לכבד) בגלל ששם נצבר הגליקוגן, כך שהטיעון לגבי הקריאטין אמור לעבוד גם לגבי פחמימות. לא?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית