הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ יש לי שאלה בקשר למשקלים

שמשון

משתמש מתחיל
90
6
נק' מוניטין:
6
90
6
אני רק שבועיים שלושה בחדר כושר עכשיו יש לי שאלה בקשר למשקלים נכון לעכשיו אני עושה
בנץ' פרס -10 קילו 3/8
חתירה ( אני עושה עם מכשיר לא עם מוט ) - שם 20 קילו בכל צד 3/8
לג פרס ( עדיין לא עושה סקוואט כי זה קשה ) 55 קילו 3/10
כתפיים - לחיצת כתפיים לפנים בישיבה עם משקולות יד 8 קילו 2/10
^ אותו דבר כפיפות מרפקים פשוט 2/6 כל צד

עכשיו השאלה שלי היא, כל כמה זמן רצוי לעלות משקלים למתאמן מתחיל ותמיד יש לי תהרגשה הזאת שאני מסיים נגיד תחתירה או תבנץ' פרס שאני יכול להרים יותר .. איך אני מוצא תמשקל " מקסימום " שלי.. כי מצד אחד אני לא רוצה להיפצע מצד שני אני רוצה לדעת מה המקסימום שלי כדי שאני ישתפר כמו שצריך ..

יש לי תהרגשה הזאת שאני מסיים נגיד תחתירה או תבנץ' פרס שאני יכול להרים יותר ..
אז תרים יותר
איך אני מוצא תמשקל " מקסימום " שלי
אתה ממקם יותר משקל על המוט
כי מצד אחד אני לא רוצה להיפצע
אם אתה מבצע תנועה נכונה אתה רוב הסיכויים לא תפצע.
אני רוצה לדעת מה המקסימום שלי כדי שאני ישתפר כמו שצריך
אז תוסיף משקל על המוט

• פותח/ת השרשור
אז תרים יותר

אתה ממקם יותר משקל על המוט

אם אתה מבצע תנועה נכונה אתה רוב הסיכויים לא תפצע.

אז תוסיף משקל על המוט

הקטע אבל מה ההגדרה של "קשה" לנשוך תשפתיים כדי לסיים תסט או כזה בסבבה כדאי שישאר עוד כוח להמשך האימון.. זה קשה לי למצוא תמקסימום

הקטע אבל מה ההגדרה של "קשה" לנשוך תשפתיים כדי לסיים תסט או כזה בסבבה כדאי שישאר עוד כוח להמשך האימון.. זה קשה לי למצוא תמקסימום
הכוונה בקשה היא שאם אתה צריך לבצע 8 חזרות אתה מבצע 8 חזרות עם משקל כזה שבו חזרה תשיעית לא תעלה. אתה חושב שלא תוכל להמשיך את האימון אחרי זה? אז אולי האימון שלך ארוך מדי וצריך לקצר אותו

לא אידיאלית לכולם.
לכולם!
גם אם אתה לא מתכנן להגיע למשקלים כבדים או לאכול הרבה, גם אם אתה מחפש רק גוף.
אין ספק שאלה חמשת התנועות החשובות בכל תוכנית ואין ספק שSS נותן לך את הבסיס הכי טוב לכל תוכנית.
התוכנית פשוט לא סקסית מספיק.

לכולם!
גם אם אתה לא מתכנן להגיע למשקלים כבדים או לאכול הרבה, גם אם אתה מחפש רק גוף.
אין ספק שאלה חמשת התנועות החשובות בכל תוכנית ואין ספק שSS נותן לך את הבסיס הכי טוב לכל תוכנית.
התוכנית פשוט לא סקסית מספיק.
היא אדיאלית בתנאי שאתה יכול לישון מספיק ולאכול כמו פיל. ואתה לא מתעסק בעבודה פיזית מחוץ לה.

היא אדיאלית בתנאי שאתה יכול לישון מספיק ולאכול כמו פיל. ואתה לא מתעסק בעבודה פיזית מחוץ לה.
זה תקף רק כשאתה מתחיל להגיע למשקלים שהם כבדים לך.
אבל אם המטרה היא ללמוד את תנועות הבסיס, לשפשף את המערכת העיצבית, וליצור בסיס כללי.
אתה יכול למשוך איתה חודש חודש וחצי ולעבור לכל תוכנית.

אבל אם המטרה היא ללמוד את תנועות הבסיס, לשפשף את המערכת העיצבית, וליצור בסיס כללי.
אפשר לעשות זאת עם כל תוכנית. לא בהכרח SS.
אתה יכול למשוך איתה חודש חודש וחצי ולעבור לכל תוכנית.
אין פה שום יתרון לתוכנית אם אתה מבצע אותה רק חודש וחצי.

אפשר לעשות זאת עם כל תוכנית. לא בהכרח SS.

אין פה שום יתרון לתוכנית אם אתה מבצע אותה רק חודש וחצי.
היא ממוקדת בעיקר, אין הפרעות מהצד, אתה יכול להעלות את קצב ההתקדמות עד שהמתאמן מגיע למשקל הכבד לו, וגם אז הוא יצליח להתקדם יופי גם בלי לאכול כמו פיל בגלל שהוא לומד את הטכניקה יותר ויותר טוב והוא מגייס את היחידות המוטוריות שלו.
הרבה פעמים מתאמנים יעדיפו להתמיד בSS
ואם לא הם יעברו לכל תוכנית עם בסיס חזק ויציב.

היא ממוקדת בעיקר, אין הפרעות מהצד, אתה יכול להעלות את קצב ההתקדמות עד שהמתאמן מגיע למשקל הכבד לו
לא הבנתי מה משמעות המשפט חוץ מזה שמזה שהיא מגיע למשקל שכבד לו שאפשר להגיע לכך גם בלי SS.
גם אז הוא יצליח להתקדם יופי גם בלי לאכול כמו פיל בגלל שהוא לומד את הטכניקה יותר ויותר טוב והוא מגייס את היחידות המוטוריות שלו.
לא הבנתי, אתה חושב שהוא יצליח להתקדם במשקל שבאמת כבד עם אכילה רגילה של פלוס קלורי 500? אני בספק.
הרבה פעמים מתאמנים יעדיפו להתמיד בSS
לא אמרתי שלא. אני בסה"כ מנסה להסביר לך שזו לא התוכנית שמתאימה לכל בן אדם שאתה רואה. הפכו את SS לתוכנית כמו ABC של מאמני חדר כושר.

כדי להשריש טכניקה טובה אתה מחוייב לעבוד עם משקל נמוך כדי שהטכניקה תכנס ל"זיכרון השרירי" ותהפוך לתבנית.
תוכניות חדר כושר בנויות מהרבה שטויות שמתאמן מתחיל מעדיף להמשך אליהם, חינוך נכון יהיה להעריך את התנועות העיקריות ולכבד אותן ולהתרכז רק בהן לעת עתה.
כן הוא יצליח להתקדם עד נקודה מסויימת שתצרוך יותר משמעת, אני הצלחתי לא פעם ולא פעמיים להתחזק בחיטוב אפילו, השטות הזאת של לאכול בכל מחיר מולידה השמנה מיותרת מתחום הרבה פעמים.
בגיל שלך אני הייתי שמן בגלל השטות הזאת ולא הייתי צריך לאכול הרבה באמת.

כל בנאדם שמגיע לחדר כושר יבנה בסיס יציב איתה אפילו אם זה רק לחודש, תבניות התנועה שאתה לומד, הטכניקה, ההעמסה המידתית, החינוך הנכון לתנועות המורכבות, אין ספק שזה אידיאלי גם לילד שרוצה לגדול וגם לזקן שרוצה לשמור על הבריאות.
הבעיה שאין מאמני כוח זמינים בכל מקום עם ידע מספק, באמריקה מאמני הSS מצליחים מאד בשיטה הזאת.

כדי להשריש טכניקה טובה אתה מחוייב לעבוד עם משקל נמוך כדי שהטכניקה תכנס ל"זיכרון השרירי" ותהפוך לתבנית.
אוקיי ו?
תוכניות חדר כושר בנויות מהרבה שטויות שמתאמן מתחיל מעדיף להמשך אליהם, חינוך נכון יהיה להעריך את התנועות העיקריות ולכבד אותן ולהתרכז רק בהן לעת עתה.
לא הבנת את האנלוגיה שלי אבל בסדר.
אני הצלחתי לא פעם ולא פעמיים להתחזק בחיטוב אפילו
שאפו.
השטות הזאת של לאכול בכל מחיר מולידה השמנה מיותרת מתחום הרבה פעמים.
"השטות הזאת" היא הדרך הכי טובה לעלות משקלים ולא להיתקע. יש מקרים מיוחדים בהם אתם תהיה בפלוס קלורי של רק 500 ואתה לא תתקע.
בגיל שלך אני הייתי שמן בגלל השטות הזאת ולא הייתי צריך לאכול הרבה באמת.
גם לאכול הרבה צריך להיות במידה.
כל בנאדם שמגיע לחדר כושר יבנה בסיס יציב איתה אפילו אם זה רק לחודש, תבניות התנועה שאתה לומד, הטכניקה, ההעמסה המידתית, החינוך הנכון לתנועות המורכבות, אין ספק שזה אידיאלי גם לילד שרוצה לגדול וגם לזקן שרוצה לשמור על הבריאות.
ואין עוד תוכניות עם כל התרגילים המורכבים רק SS?
הבעיה שאין מאמני כוח זמינים בכל מקום עם ידע מספק
יש אנשים פה לעזור לך. ויש ריפטו ביוטיוב.
באמריקה מאמני הSS מצליחים מאד בשיטה הזאת.
וואלה.

• פותח/ת השרשור
אבל אני בחיטוב אני אוכל איזה 300 קלוריות פחות מהנטרלי אני גם ככה לא יכול לאכול כמו פיל אבל אני עושה תכנית FBW ...

אגב אני יוסיף עוד שאלה, כדאי לשחות אחרי שאני מסיים אימון ?

@Matty לפי ההיגיון הזה אין טעם בכלל לעשות SS כי תוכניות אחרות יתנו בדיוק אותו דבר. הפואנטה היא שSS היא לא תוכנית פלא, אבל היא כן תוכנית שמתוכננת טוב (סקוואט, לחיצה, משיכה) בלי הפרעות מהצד, והיא תיתן למתאמן, גם עם פלוס של 500, להתקדם בקצב יותר טוב מתוכניות אחרות...

@Matty לפי ההיגיון הזה אין טעם בכלל לעשות SS כי תוכניות אחרות יתנו בדיוק אותו דבר. הפואנטה היא שSS היא לא תוכנית פלא, אבל היא כן תוכנית שמתוכננת טוב (סקוואט, לחיצה, משיכה) בלי הפרעות מהצד, והיא תיתן למתאמן, גם עם פלוס של 500, להתקדם בקצב יותר טוב מתוכניות אחרות...
אני לא מבין מה קשה לקרוא מה שאני כותב?
ואם זה לא מובן עדיין, אתה יכול לעשות לדוגמא לינארית במקום SS במידה ואין את כל הפרמרטים למעלה.

אני לא מבין מה קשה לקרוא מה שאני כותב?

ואם זה לא מובן עדיין, אתה יכול לעשות לדוגמא לינארית במקום SS במידה ואין את כל הפרמרטים למעלה.

אולי לא הבנתי מה שכתבת, אבל מבחינתי לאכול כמו פיל זה פלוס קלורי של 1000 או משהו כזה, ואני חושב שכדאי למתאמן מתחיל לעשות SS גם עם פלוס של 500 כי היא תקדם אותו מהר יותר מתוכניות אחרות ורק שהוא יתקע עם הפלוס הזה לעבור ליניארית לדוגמה

כן הוא יצליח, אלה אם יש לך הוכחה לזה שהוא לא
עדיף לאכול קצת יותר just in case.
אולי לא הבנתי מה שכתבת, אבל מבחינתי לאכול כמו פיל זה פלוס קלורי של 1000 או משהו כזה, ואני חושב שכדאי למתאמן מתחיל לעשות SS גם עם פלוס של 500 כי היא תקדם אותו מהר יותר מתוכניות אחרות ורק שהוא יתקע עם הפלוס הזה לעבור ליניארית לדוגמה
מסכים.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית