הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

סרטון דדליפט

אתה תמיד מצלם מהזווית הזאת
מה לא ברור ב90 מעלות אחי?

אותה בעיה, אגן נכנס פנימה, הגב התחתון לא ישר ולא במנך נייטרלי.

אני חושב שהבעיה שלך היא שאתה מרים מהר מדי אחרי שאתה נכנס לסט אפ, אם תיקח עוד 3 שניות לסדר את הגב הדד ליפט שלך יהיה טוב יותר כי יהיה לך יותר זמן להוציא חזה, להכניס אגן וליצור קשת בגב.
בנוסף לכך הזווית בעייתית אבל זה נראה כאילו שהברכיים שלך נכנסות פנימה בעליה. תציא את כפות הרגליים שלך בכ10 מעלות החוצה ותנסה להתפקסס על הוצאת הברכיים החוצה בתחילת העליה כדי לפתור את הבעיה. בנוסף לכך תנסה לדמיין שאתה דוחף את הרצפה למטה ולא מרים את המוט כדי להפעיל יותר את ההאמסטרינגס כי זה נראה שאתה מרים יותר מדי עם הגב התחתון ולא משתמש מספיק בשרירי הPOSTERIOR CHAIN

אהלן.. אני רואה הרבה זמן לא העלת סרטון. (שבועיים בערך).
בואו נחזור על דברים שנאמרו 10 אלף פעם:
1.תצלם מהצד. (וואלה נמאס להגיד לך).
2.תכניס אגן. אתה לא מכניס אותו בכלל.
3.אתה בקושי נכנס לסטאפ אם בכלל.

• פותח/ת השרשור
אהלן.. אני רואה הרבה זמן לא העלת סרטון. (שבועיים בערך).
בואו נחזור על דברים שנאמרו 10 אלף פעם:
1.תצלם מהצד. (וואלה נמאס להגיד לך).
2.תכניס אגן. אתה לא מכניס אותו בכלל.
3.אתה בקושי נכנס לסטאפ אם בכלל.
זווית צילום כזאת היא בסדר?

מה הכוונה בלהכניס אגן? לא יצא לי לפגוש את הCUE הזה אף פעם בהקשר של דד ליפט.
הוא צודק, המצב שלו תאכלס זה אגן מסובב לאחור אם לדייק, להכניס זה "להוציא את התחת"
קיצר כולנו מתכוונים לאותו הדבר.
ליצור קשת בגב שהתחת יפנה למעלה ולא מטה.
זווית צילום כזאת היא בסדר?

90 מעלות אחי, בדיוק מהצד, מה קשה להבין?

הגב תחתון שלו עגול.
הוא צריך להכניס אותו בסטאפ, מה שהוא לא עושה.
אההה. הCUE הזה לא מובן. שמתי לב שמתאמנים מבינים יותר כשאומרים להם תקשט את הגב ותוציא חזה החוצה. לדעתי בגלל זה הוא לא תיקן.
הוא צודק, המצב שלו תאכלס זה אגן מסובב לאחור אם לדייק, להכניס זה "להוציא את התחת"
קיצר כולנו מתכוונים לאותו הדבר.
ליצור קשת בגב שהתחת יפנה למעלה ולא מטה.

90 מעלות אחי, בדיוק מהצד, מה קשה להבין?
כמו שאמרתי למתי, הCUE לא כל כך מובן, עדיף לתת משהו מובן יותר שנשלט ביותר קלות אחרת הוא לא יבין אותך

אההה. הCUE הזה לא מובן. שמתי לב שמתאמנים מבינים יותר כשאומרים להם תקשט את הגב ותוציא חזה החוצה. לדעתי בגלל זה הוא לא תיקן.

כמו שאמרתי למתי, הCUE לא כל כך מובן, עדיף לתת משהו מובן יותר שנשלט ביותר קלות אחרת הוא לא יבין אותך
ניסו להסביר לו שוב ושוב ושוב, זה כשל בלהבין איך נראה בכלל דדליפט תקין, אם הוא היה מבין את זה הוא היה יכול לראות בעצמו את המינח הנוראי שהגב שלו נמצא בו.

ניסו להסביר לו שוב ושוב ושוב, זה כשל בלהבין איך נראה בכלל דדליפט תקין, אם הוא היה מבין את זה הוא היה יכול לראות בעצמו את המינח הנוראי שהגב שלו נמצא בו.
נשבע השלב הבא זה שאני מעלה סרטון שלי עושה הכנסת אגן.

אתה רוצה שיעור בזוויות?

אמרתי לו בכל הסירטונים שלו את זה והסברתי בבירור 100000 פעם אני בטוח שהוא הבין הוא פשוט לא מיישם.
חחח אתה אכזרי בזמן האחרון
דבר שאני יכול לחדש שלא אמרו עוד - מה נראה למכון שלך שהם שמים שירים של מסיבות טבע באימונים

אתה רוצה שיעור בזוויות?

אמרתי לו בכל הסירטונים שלו את זה והסברתי בבירור 100000 פעם אני בטוח שהוא הבין הוא פשוט לא מיישם.
אולי הוא לא הבין אותך כי זה לא מובן? אם אני לא הבנתי אותך ואני נחשב פחות או יותר מבין בתחום, אז איך הוא יבין אותך? תסדר את הCUEס שלך, יש מושג כזה שנקרא ראיה קינסטטית, המושג מדמה את היכולת של בנאדם להבין את המצב של הגוף שלו כאשר הוא לא רואה אותו. למתאמנים חדשים הראיה הקינסטטית מאוד מוגבלת, ולחלק מהמתקדמים גם כן, ולכן אתה צריך לסדר את הCUE שלך בצורה כזאת שהמתאמן יוכל לראות ולהרגיש בבירור מה הוא עושה.
לדוגמא, להוציא חזה החוצה ולקשט את הגב הרבה יותר קל להבנה ולא דורש ראיה קינסטטית, כאשר CUE כמו "תסובב אגן" הרבה פחות קל להבנה וקשה יותר ליישום. בקיצור, זה עניין של מאמנים, לא קרה כלום 😃
לכל בנאדם יש CUE שהוא יבין, אם אתם לא הצלחתם סימן שלא מצאתם את הCUE הנכון. אני בטוח שיובל לא טיפש ואם להסביר לו בצורה שהוא מסוגל להבין הוא יצליח להבין.

נשבע השלב הבא זה שאני מעלה סרטון שלי עושה הכנסת אגן.
חשבתי על זה.
אבל הרבה מתקשים להבין איך לסובב את האגן לפנים, אני אוהב את התרגיל של ריפטו שאתה שוכב על הרצפה על הבטן ומרים רגליים.
זה הכיווץ הנכון בגב התחתון שמסובב אגן למקום הנכון.

אם אני לא הבנתי אותך ואני נחשב פחות או יותר מבין בתחום
אתה עומו זה לא קשור.
אתה יכול להשתמש במילים יותר פשוטות אם אתה חושב שהוא לא מבין מה זה הכנסת אגן ,CUE אני דיי בטוח שהוא לא יודע גם.
ראיה קינסטטית
אין פה קשר לראיה קינסטטית. יש פה חוסר הבנה בסיסי מה זה הוצאת תחת.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית